واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: حيدري: اميدواريم موزه نگارگري تاسيس شود
صبح امروز (دوشنبه) نشست خبري هفتمين دوسالانه نگارگري ايران با حضور دبير و برخي از دستاندركاران اين دوسالانه در كتابخانه موزه هنرهاي معاصر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سرويس فرهنگي-هنري برنا، در اين نشست مرتضي حيدري دبير هفتمين دوسالانه نگارگري ايران آثار ارسال شده به دبيرخانه اين دوسالانه گفت: 522 هنرمند 1670 اثر ارسال كردهاند كه از اين ميان، 366 هنرمند از خانمها و 156 هنرمند از آقايان حضور دارند و 184 نفر آنها شهرستاني و 333 نفر تهراني هستند.
به گفته حيدري، سالمندترين هنرمند شركتكننده در اين دوسالانه متولد 1312 و جوانترين هنرمند شركتكننده متولد 1377 است.
«در مرحله انتخاب آثار 431 اثر از 293 هنرمند انتخاب شد كه به علت محدوديت مكان نمايش، در بازبيني آثار تجديدنظر شد كه از اين بين 362 اثر از 254 هنرمند پذيرفته شد.»
در بين آثار انتخاب شده، 129 اثر نگارگري، 96 اثر تذهيب، 90 اثر گل و مرغ و 19 اثر تشعير حضور دارند. «جاي بسي اميدواري است كه در اين دوران وانفسا، هنرمنداني هستند كه نگارگري توجه ميكنند و از اينكه ما نميتوانيم همه اين آثار را به نمايش بگذاريم واقعا شرمندهايم. اميدواريم موزهاي براي هنر نگارگري تاسيس شود تا تمام آثار ارزنده نگارگري به نمايش عمومي درآيند.»
حيدري برگزاري كارگاههاي هنري در كنار نمايشگاه و همايشهاي دوسالانه نگارگري را از برنامههاي جذاب و آموزندهاي دانست كه توسط دبيرخانه برنامهريزي شده است. اين كارگاهها با حضور اساتيد و نگارگران برتر اين نمايشگاه برگزار ميشود و هنرمنداني كه درباره داوريها معترض هستند ميتوانند با شركت در اين كارگاهها ضعفهاي خود را بشناسند.
دبير هفتمين دوسالانه نگارگري درباره خريد آثار منتخب گفت: با توجه به اينكه بودجهاي بسيار محدود براي اين كار در نظر گرفته شده است در صورت توافق با خالقان آثار درباره قيمتها، برخي از اين آثار خريداري ميشود.
محمدعلي رجبي عضو شوراي سياستگذاري و هيات داوران هفتمين دوسالانه نگارگري ايران نيز در اين نشست از نگارگري به عنوان هنر تصويري ملي ايران نام برد. «اين هنر از باسابقهترين و قديميترين هنرهاي ايران است كه در طول زمان با مردم ما حركت كرده و مبين روح و مظاهر زندگي ايراني بوده است و امروز نيز همان كاربرد را دارد. نگارگري، هنر معاصر است كه بدون وامگيري از جاي ديگري به حضور خود همچنان ادامه ميدهد.»
رجبي برگزاري دوسالانه نگارگري را فرصتي دانست كه در آن هنرمندان نگارگر و بهخصوص جوانان، سطح كار خود را محك ميزنند و جامعه نگارگري حاصل اتفاقات دو سال گذشته را مورد نقد و نظر قرار ميدهد.
جليل جوكار دبير همايشهاي هفتمين دوسالانه نگارگري ايران نيز تعداد مقالات ارسال شده به اين همايش را 34 عنوان ذكر كرد كه توسط هيات علمي دوسالانه مورد بررسي قرار خواهد گرفت. «اين مقالات از نظر قدرت پژوهش، مورد بررسي قرار خواهد گرفت. ما به دنبال مقالاتي هستيم كه نو، بهروز و خلاقانه باشد.»
جوكار همچنين اضافه كرد كه 4 مقاله به عنوان مقاله برتر انتخاب خواهند شد كه در روزهاي همايش قرائت ميشوند.
اين همايشها در روزهاي 30، 31 فروردين و اول ارديبهشت برگزار ميشوند كه در روز سوم ميزگردي با حضور كارشناسان نگارگري برگزار خواهد شد. «پيام اين همايشها اين است كه ما نيازمند نگارگراني صاحب دانش و پژوهش هستيم و انديشه را بر تكنيك و فعل مقدم ميدانيم. نگارگر قبل از دست به قلم شدن بايد پژوهشگر باشد و انديشه كند همانطور كه استادان بزرگ در گذشته چنين كردهاند.»
هفتمين دوسالانه نگارگري ايران در چهاررشته نگارگري، تذهيب، گل و مرغ و تشعير برگزار ميشود كه در هر رشته چهار نفر به عنوان نفر برتر انتخاب ميشوند كه به هر نفر 10 سكه بهار آزادي اهدا ميشود. به چهار نفر از نويسندگان مقالات برگزيده نيز 4 سكه بهار آزادي هديه داده ميشود.
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]