واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: پرنده دريايي، سريعترين زيردريايي تفريحي جهان
فناوري - سريعترين زيردريايي تفريحي دنيا ميتواند با سرعت نهايي 40 كيلومتربرساعت حركت كند. اين زيردريايي فاقد موتور است و براي حركت به كمك كابلها از نيروي يك موتور درونسوز در سطح آب استفاده ميكند.
محبوبه عميدي: در سالهاي اخير زيردرياييهاي خصوصي هم به بخشي از تفريحات آبي تبديل شدهاند و براي به دست آوردن سهمي رو به رشد از بازار با يكديگر رقابت ميكنند. با اينكه نيروي مورد نياز بسياري از اين زيردرياييها توسط پيشرانه الكتريكييي تأمين ميشود كه قدرت مورد نياز خود را از باتريهاي قابلشارژ ميگيرد، شركت آمريكايي AquaVenture زيردريايي تفريحي ساخته كه فاقد موتور است و به كمك يدككشي كه در سطح آب قرار دارد و انرژي مورد نياز آن را تأمين ميكند، عنوان سريعترين زيردريايي تفريحي جهان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش گيزمگ، نيروي مورد نياز اين زيردريايي كه SeaBird نام دارد توسط سيستم طراحي شده از موتور درونسوزي كه در سطح آب قرار گرفته به آن انتقال پيدا خواهد كرد. سريعترين زيردرياييهاي خصوصي كه در حال حاضر ساخته شدهاند، سرعتي كمتر از 16 كيلومتربرساعت دارند اما شركت سازنده «سيبرد» (Seabird به معني پرنده دريايي) ميگويد اين زيردريايي ميتواند با سرعتي حدود 40 كيلومتربرساعت روي سطح آب يا زير آن حركت كند.
طول كابل ارتباطي اين زيردريايي با يدككشي كه در سطح قرار دارد، 122 متر در نظر گرفته شده كه ميتواند قدرت مانور بسيار خوبي به اين وسيله بدهد. اين يدككش ميتواند همزمان نيروي مورد نياز براي حركت دو زيردريايي را تأمين كند. حداكثر عمق پيشبينيشده براي سيبرد به عنوان يك وسيله تفريحي 46 متر است، اما براي مشترياني با مقاصد تحقيقاتي اين عمق ميتواند تا 91 متر افزايش پيدا كند. اين زيردريايي مي تواند هواي مورد نياز سرنشينان را 24 تا 72 ساعت تأمين كند.
براي هدايت اين زيردريايي يك دسته فرمان براي آن تعبيه شده كه همراه با پدالهاي پايي ميتواند به آن براي گردش 360 درجه و حركت به عمق آب يا بالا آمدن كمك كند. مشتريان ميتوانند به جاي اين دسته فرمان و پدالها، كنترل سهمحورهاي را درخواست كنند كه در مركز هدايت زيردريايي قرار خواهد گرفت. انرژي الكتريكي مورد نياز اين بخشها توسط يك باتري 24 ولت تأمين ميشود كه تعويض آن به زماني حدود 5 دقيقه نياز خواهد داشت.
بخشهاي داخلي اين زيردريايي براي تحمل فشار از ورقه فولاد ساخته شده و براي ساخت قسمتهاي شفاف آن از پلكسيگلاس استفاده شده است. در بدنه خارجي مجموعهاي از مواد كامپوزيتي و عمدتا فايبرگلاس به كار گرفته شده كه در قسمت جلوي زيردريايي يا كف آن براي استحكام بيشتر در هنگام برخورد همراه با كولار - الياف آراميد در دو ساختار زنجير- راست – مصرف شده است. براي حفظ سرنشينان از خطرات احتمالي، در ساختار اين نمونه بخشي پيشبيني شده كه ميتواند هنگام تصادم با موانع كه احتمال قطع ارتباط با يدككش يا از كار افتادن آن وجود دارد با افزايش نيروي بالابر زيردريايي را به شكل خودكار به سمت بالا سوق دهد.
از ديگر امكاناتي كه براي اين زيردريايي پيشبيني شده ميتوان به سيستم سونار كه ميتواند در صورت كاهش ديد براي شناسايي خطرات احتمالي مورد استفاده قرار بگيرد يا سيستم تلهمتري براي ارسال ويدئو، جي.پي.اس و دادههاي ديگر بين زيردريايي و يدككش در سطح آب به كار گرفته ميشود، اشاره كرد. امكانات اضافي متعددي مانند ابزارهاي روشنايي پيشرفتهتر، حسگرهاي دما و شوري آب ميتوانند به سيبرد اضافه شوند.
در حالي كه نمونه يك نفره سيبرد در دست ساخت است، نمونه دو سرنشين آن با 6.5 متر طول، قطر حداكثر 102 سانتيمتر و طول نهايي 305 سانتيمتر در منطقه بالچهها و وزن خالص 2980 كيلوگرم آماده توليد شده است. شركت AquaVenture ميگويد اين زيردريايي بدون در نظر گرفتن بخش پيشرانهاش از اغلب زيردرياييهاي خصوصي موجود در بازار ارزانتر است.
قيمت نهايي اين زيردريايي 210هزار دلار اعلام شده كه شامل آموزش و يك دوره ضمانت كوتاهمدت كه هنوز زمان آن قطعي نشده نيز ميشود. اين شركت كه بيش از چهار سال است دارد روي سيبرد كار ميكند، به تازگي دريافت درخواستهاي خريد براي آنرا آغاز كرده است.
53273
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]