واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: هشدار كاپلو به فيفا دزدان ثروتمند در كمين بازيكنان جوان
فيفا بايد قوانين سختگيرانه تري را تصويب كند تا جلوي دزديده شدن استعدادهاي جوان به دست كشورهاي ديگر را بگيرد. فابيو كاپلو معتقد است جهاني شدن فوتبال به اين معناست كه باشگاهها، تيمهاي جوانان خودشان را با استفاده از ستارههايي كه از سراسر دنيا جمع آوري كردهاند پر ميكنند و آنها را عامل پيشرفت خود در طولاني مدت قرار ميدهند. كاپلو كه نگران است كه باشگاههاي ثروتمند، جوانان را بعد از اينكه در تيمهاي خودشان روي آنها سرمايه گذاري شد از چنگشان در بياورند، در يك كنفرانس خبري با موضوع فوتبال در دبي گفت: « فيفا بايد يك حد و مرزي را تعيين كند. باشگاهها در سرتاسر جهان كارشناس استعداديابي دارند و در حال دزديدن ستارههاي جوان هستند. فيفا بايد قوانين تازهاي را تصويب كند. من با ميشل پلاتيني رييس يوفا هم در اين رابطه صحبت كردهام و ميخواهيم كاري كنيم تا در آينده باشگاهها نتوانند بازيكنان را در سن خيلي پايين از تيم هايشان بدزدند و به خدمت بگيرند.»
در قانون شماره نوزده فيفا جابجايي بازيكنان زير 18 سال در دنيا ممنوع شده اما در توضيح اين قانون آمده كه اگر والدين اين بازيكنان حاضر بشوند همراه فرزندشان به كشوري كه باشگاه خواهان درآن واقع شده بروند و دليلشان براي اين جابجايي هم ربطي به فوتبال نداشته باشد آن وقت آن بازيكن ميتواند به عضويت تيم جديدش در بيايد.
قانون منع جابجايي بازيكنان زير 16 سال هم در قوانين اتحاديه اروپا وجود دارد اما استثناهايي كه براي هر قانون تعريف شده كار را براي زير پا گذاشتن آنها ساده كرده.
باشگاههاي تاپ اروپايي همواره متهم بودهاند كه به خاطر داشتن تمكن مالي ميتوانند بهترين جوانان را از كشورهاي خارجي وارد كنند. تيمهايي مثل رئال مادريد، بارسلونا و باشگاههاي مطرح انگليسي از اين دست هستند. يكي از نمونههاي اين استعدادهاي به سرقت رفته سسك فابرگاس است كه بارسا را در سال 2003 ترك كرد و به آرسنال پيوست. آن موقع او شانزده سال داشت. كاتالانها به اين حركت باشگاه آرسنال اعتراض كردند و مدعي شدند كه بازيكني را كه خودشان در آكادمي پرورش دادهاند از چنگشان در آورده اند.
فابرگاس اين تابستان با قراردادي 29 ميليون يوروريي يعني رقمي بيش از آنچه كه آرسنال براي خريدنش پرداخت كرده بود به بارسا بازگشت و سود مالي سرشاري را نصيب توپچيها كرد؛ فقط فابرگاس نيست، جوانان متعدد ديگري هم هستند كه از سوي باشگاههاي ثروتمند كشف شدهاند و پيشنهادهايي دريافت كردهاند كه رد كردنشان كار بسيار دشواري است: «اين باشگاهها به بازيكنان و خانواده هايشان حمايتهاي مالي را پيشنهاد ميكنند و اگر خانواده بازيكن بي بضاعت باشد حتما از پذيرفتن آن خوشحال خواهد شد. از سن پايين خارج از كشور زندگي كردن عادتهاي زندگي بازيكنان را به هم ميريزد.»
وي افزود كه اين مساله فقط در سطح باشگاهي نيست و اثرش را در سطح ملي هم روي تيمها ميگذارد. انگليس زماني كه به دست آلمان از جام جهاني 2010 حذف شد شاهد حضور دو بازيكن غير آلماني در تركيب حريفش بود؛ مسعود اوزيل با اصليت تركيهاي و ميروسلاو كلوزه و لوكاس پودولسكي از لهستان كه ميتوانستند براي تيمهاي كشور خودشان توپ بزنند اما هيچ كدام از دو كشور كه استعدادهايشان را از دست دادهاند به جام جهاني راه نيافته بودند.
كاپلو 65 ساله جابجايي بازيكن را در خيلي از باشگاهها از نزديك به چشم ديده چرا كه تجربه مربيگري در رئال مادريد، ميلان، رم و يوونتوس را دارد و از سال 2008 هم مربي تيم ملي انگليس شده. او بعد از يورو 2012 از اين پست كناره گيري خواهد كرد.
ديدار دوستانه انگليس با نمايندگان اسكانديناوي
كاپلو براي آماده سازي تيم ملي انگليس جهت حضور در ديدارهاي يورو 2012 در لاكويينتاي اسپانيا يك مجموعه ورزشي را رزرو كرده كه بازيكنانش بعد از تمام شدن فصل به آنجا بروند و پس از آن هم دو ديدار دوستانه با نروژ و فنلاند خواهند داشت كه در ورزشگاه تيم مالاگا در اسپانيا انجام خواهد شد. آنها بايد در مرحله گروهي يورو 2012 با سوئد روبرو بشوند و سعي دارند تجربه ديدار با تيمهاي اسكانديناويايي را در اين مسابقات دوستانه كسب كنند. درست قبل از رفتن به يورو هم يك بازي دوستانه ديگر در ويمبلي خواهند داشت ولي احتمال اينكه براي ديدار با ايرلند به دوبلين بروند خيلي كم است.
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]