واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: هشدار درباره تحريم نفت ايران
محمدرضا رحيمي، معاون اول رئيس جمهوري هفته گذشته تأكيد كرد كه تحريم نفت ايران موجب خواهد شد كه يك قطره نفت از تنگه هرمز عبور نكند.
اين اظهارنظر در سطح داخلي و بينالمللي واكنشهايي را در پي داشته است. برهمين اساس نماينده ايران در اوپك گفت: كشورهاي غربي بايد از تحريم نفت ايران خودداري كنند.
محمد علي خطيبي نماينده ايران در اوپك (سازمان كشورهاي صادركننده نفت خام) در گفتوگو با رويترز گفت: غرب بايد از طرح خود براي تحريم نفت ايران خودداري كند.
اتحاديه اروپا اخيرا اعلام كرده بود موضوع توقف خريد نفت ايران را بررسي ميكند. ايران روزانه 450 هزار بشكه نفت خام به اروپا صادر ميكند.
خطيبي افزود: اگر تحريمهايي عليه نفت ايران، اعمال شود، اين اقدام منجر به ايجاد وضع استثنايي ميشود و در اين صورت، هر چيزي ممكن است اتفاق بيفتد. اگر تنگه هرمز بسته شود هيچ نفتي از منطقه خليج فارس نميتواند صادر شود و اين وضع بدي براي همه است.
وي ادامه داد: در حال حاضر همه از وضع بازار جهاني نفت راضي هستند پس چرا برخي كشورها سعي ميكنند آن را تغيير دهند.
خطيبي تأكيد كرد: ايران تلاشهاي بسياري را به ويژه در نشست اخير اوپك انجام داد تا بازار نفت به شكل خوبي متوازن باشد. پس منطقي نيست كه برخي كشورها اين وضع را تغيير دهند.
نماينده ايران در اوپك افزود: واقعاً اميدواريم كه بدترين احتمالات، عملي نشوند، زيرا به همه آسيب ميزند. ميخواهيم اوضاع بازار نفت، باثبات باشد و مصرفكنندگان و توليدكنندگان و سرمايهگذاران نفت، راضي باشند.
مخالفت ايتاليا با تحريم
در همين رابطه، نخست وزير ايتاليا تاكيد كرد اين كشور به شرطي از تحريمهاي نفتي عليه ايران حمايت ميكند كه شركت نفتي اني از اين تحريمها مستثني باشد.
به گزارش فارس به نقل از فرانس پرس، «ماريو مونتي» افزود: تا كنون سه دور مذاكره در خصوص تحريم نفتي ايران در شهر رم ايتاليا برگزار شده است.
در تازهترين نشست، مقامهاي يازده كشور و اتحاديه اروپا شركت داشتند. بر اساس اين گزارش در نشست 20 دسامبر شركت كنندگان با گسترش تحريمهاي تجاري و اقتصادي بر ضد ايران توافق كردند. نمايندگان عربستان و امارات هم در اين نشست حضور داشتند و انتظار ميرود در صورت تحريم نفتي ايران، عربستان كمبود در عرضه نفتخام را با افزايش توليد خود جبران كند.
ايتاليا تنها به اين شرط كه اين تحريم شامل شركت اني نشود، با آن موافقت خواهد كرد.
شركت اني بابت طلب قبلي از ايران در حال واردات نفت خام از اين كشور است. شركت اني حدود 2 ميليارد دلار از ايران طلب نفتي دارد.
ايران از بازار انرژي جهان حذفشدني نيست
از سوي ديگر، پايگاه اينترنتي «نشنال اينترست» با اشاره به افزايش 30 درصدي درآمد نفتي ايران در سال 2011 و به رغم تحريمها تاكيد كرد: قطعا نميتوان ايران را از بازار انرژي جهان حذف كرد.
به گزارش فارس، پايگاه اينترنتي نشنال اينترست در خصوص تحريمها عليه ايران نوشت، اخيراً مقامات ايراني بطور غير مستقيم اذعان كردهاند كه تحريمهاي اقتصادي غرب، در كوتاه مدت تاثيري منفي بر اقتصاد ايران داشته است اما به نظر نميرسد كه محدوديتهاي اعمال شده بتوانند در دراز مدت هم به اهداف تعيين شده دست يابند به طوري كه عليرغم تحريمها، درآمد نفتي ايران تا پايان سال 2011 به ميزان يك سوم افزايش يافته است.
بر اساس اين گزارش، جنگ اقتصادي همچون تهاجم نظامي، اغلب به عنوان يكي از روشهاي مقابله با حكومتهايي نظير حكومت ايران مورد استفاده قرار گرفته است. اما آمريكا به عنوان كشوري كه بيشترين استفاده را از حربه تحريم كرده است، اغلب ارزيابي صحيحي از تاثيرات سياسي اين تحريمها ندارد.
تحريمها، ابزار اقتصادي براي رسيدن به مقاصد سياسي هستند و تجربه ثابت كرده است كه حتي اگر تحريمها، اقتصاد كشور هدف را با مشكلات جدي مواجه كنند، تاثير بسيار كمي در تغيير اراده سياسي ملتهاي تحت تحريم دارند، مخصوصا اگر اهداف اين ملتها بلند پروازانه باشد.
نفت ايران جايگزيني ندارد
خبر ديگر اينكه، منابع صنعت نفت در اروپا تاكيدكردهاند نفت ايران جايگزيني ندارد و شركتهاي كشورهايي كه از ايران نفت وارد ميكنند به ويژه در اروپا، متناسب با ويژگيهاي نفت ايران طراحي شدهاند و اگر نفت ايران تحريم شود، اين شركتها دچار مشكل ميشوند. به گزارش ايرنا،اين منابع در وين درگفت و گو با ايرنا تاكيد كردندكه علاوه بر ژاپن و كره جنوبي كه مخالفت خود را با تحريم نفت ايران اعلام كردهاند، كشورهاي اروپايي چون ايتاليا، يونان و اسپانيا هم به دليل وابستگي به نفت ايران به شدت با اين موضوع مخالفت كردهاند.
اين منابع با اشاره به بحران مالي اروپا تاكيدكردهاند كه پاشنه آشيل اروپا اكنون يونان، ايتاليا و اسپانياست و اتحاديه اروپا كه براي تامين ديون آنها دچار مشكل شده بود، به نحوي كه حتي دستش را به سمت چين و برزيل دراز كرده است، نميتواند پالايشگاههاي اين كشورها را كه متناسب با نفت ايران طراحي شده است، تغيير ساختار بدهد چرا كه اين امر نياز به هزينه هنگفتي دارد.
به عقيده اين كارشناسان، تحريم نفت ايران آنقدر بر اقتصاد جهان و اروپا تاثير ميگذارد كه ميتواند به منزله آغاز فروپاشي حوزه يورو و اتحاديه اروپا و سقوط بازار جهاني باشد.
در همين زمينه روزنامه «نويه زوريخر سايتونگ» چاپ سوييس نوشت: تقاضا براي نفت ايران در حال حاضر بالاست. امروز بيشترين مقدار نفت ايران يعني 65 درصد آن به شرق ميرود كه سهم چين از آن 22 در صد است. اين امر وابستگي چين به نفت ايران را به خوبي نشان ميدهد.
اين روزنامه افزود، در شرق، همچنين ژاپن شش درصد، هند 9 درصد و كره جنوبي 10 در صد از نفت مورد نياز خود را از ايران تامين ميكنند ولي موضوع قابل توجه آن است كه يونان در اروپا 30 درصد از نفت خود را از ايران تامين ميكند.
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]