واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: شركتهاي ايراني به دنبال بومي سازي نرم افزار آمريكاييمايكروسافت لباس ايراني ميپوشد
ايتنا- شركتهاي متعددي براي بومي سازي نرم افزارهاي مايكروسافت در كشور فعاليت ميكند اين در حالي است كه شركت مايكروسافت نيز برخي از برنامه هاي پركاربرد خود را در بخش فارسي سايتش عرضه كرده است.
به گزارش ايتنا به نقل از هفتهنامه عصر ارتباط، تحريمها عليه ايران باعث ايجاد رفتارهاي دوگانهاي با كاربران ايراني شده است. فارسيسازي برنامهها و نرمافزارهاي معتبر بينالمللي با دلايل مختلفي از سوي برخي از سايتها و شركتهاي بزرگ انجام ميشود اما در عين حال شاهد تناقضي در نحوه فعاليت شركتهاي بزرگي همچون گوگل و مايكروسافت در قبال ايران هستيم.
از يك سو دسترسي كاربر ايراني را به برخي سرويسها محدود ميكنند يا مجوز نمايندگي خود را به هيچ شركت ايراني نميدهند و اما براي كاربران ايراني سايت و وبلاگهاي فارسي تدارك ميبينند.
از سوي ديگر نيز با نگاهي به بيش از ۱۱۰ ميليون كاربر فارسيزباني كه در دنيا وجود دارد، ناديده انگاشتن اين بازار بكر و شيفته تكنولوژي كار عقلاني به نظر نميرسد.
فارسيسازي برنامههاي خانگي و سازماني
شركت EDSOFT از جمله شركتهايي است كه در زمينه بوميسازي محصولات شركت مايكروسافت در ايران فعاليت ميكند و تاكنون مجموعهاي از محصولات فارسيسازي شده شركت مايكروسافت را به بازار عرضه كرده است.
شركت EDSOFT مدعي است نمايندگي خود را از شركت مايكروسافت به واسطه يكي از نمايندگان رسمي اين شركت در كشور اوكراين به دست آورده است.
بومي كردن نرمافزارهاي فني همچون Share point،ا Dynamics و Project server كه طبق عرف جهاني به زبان انگليسي عرضه شده و مورد استفاده قرار ميگيرند، با اين توجيه كه اغلب محصولات سازماني توليد شده در ايران كيفيت مطلوبي ندارند يا حداقل در سطح نرمافزارهاي سازماني مايكروسافت نيستند، صورت ميگيرد.
همينطور بومي كردن اين برنامهها تمايل كاربر ايراني را به استفاده از توليدات با كيفيت مايكروسافت را افزايش ميدهد. مسلماً همين مساله نيز ميتواند به ايجاد بازار رقابتي براي بالابردن كيفيت فني توليدات نرمافزاري داخلي هم تأثير گذار باشد.
البته شركتهايي كه در زمينه فارسيسازي برنامهها فعاليت ميكنند تنها روي نرمافزارهاي سازماني براي همكاري با شركتها و سازمانهاي بزرگ تمركز نميكنند و فارسيسازي نرمافزارهايي همچون CRM كه در شركتهاي كوچكتر كاربرد دارند نيز در دستور كاريشان وجود دارد.
تاريخ هجري شمسي مهمترين مؤلفهاي است كه در بوميسازي نرمافزارهاي معتبر دنيا بر آن تمركز ميشود.
تاريخ هجري شمسي امكان برنامهريزي بر اساس تاريخ رسمي و متداول را براي مديران فراهم ميكند. همينطور با استفاده از ويندوز فارسيسازي شده امكان مرتب كردن فايلها بر اساس تاريخ شمسي مهيا ميشود.
استاندارد سازي حروف صفحه كليد نيز قابليت ديگري است كه با بوميسازي برنامهها در دسترس كاربر قرار ميدهد.
زبان و تاريخ فارسي ميشوند
شركت گسترهنگار نيز عمده فعاليتهاي خود را روي فارسيسازي نرمافزارهاي مايكروسافت متمركز كرده است و محصولاتي مانند آفيس، Primavera، Microsoft Share point،CRM،Project،Server Project و server Exchange را در ليست محصولات بوميشده خود دارد.
برخي از نرمافزارهايي كه همچون آفيس تك كاربره هستند تنها دو مؤلفه عمده زبان و تاريخشان فارسيسازي ميشوند.
اما بوميسازي نرمافزارهاي سازماني از پيچيدگيهاي بيشتري برخوردار است.
برنامههاي سازماني با توجه به نياز سازمان و موسسهاي كه آن نرمافزار را مورد بهرهبرداري قرار ميدهند و به نسبت تعداد كاربران و كارايي كه از آنها انتظار ميرود، بايد تغييراتي در آنها اعمال شود و فقط به ترجمه نمايهها و تبديل تقويم ميلادي به هجري شمسي اكتفا نميشود.
مايكروسافتهاي فارسي شده
علاوه بر اينكه شركت مايكروسافت نيز با راهاندازي سايتي به زبان فارسي به ارائه راهكارهاي بومي در خصوص برخي از نرمافزارهاي پرطرفدار و عام خود مانند ويندوز و آفيس پرداخته است.
مهمترين مسئلهاي كه در اين ميان به چشم ميخورد برنامههاي بوميسازي ارائه شده در اين سايت است كه حتي امكان فارسيسازي آن دسته از برنامههاي قفل شكسته مايكروسافت را هم برقرار ميكند و طبيعتاً اين رويكردي متضاد با سياستهاي مايكروسافت در مقابل نرمافزارهاي كپي شدهاش است.
كاربران در سايت فارسي microsoft.com امكان دسترسي به برنامههاي رايج مانند Office Language ۲۰۱۰، ويندوز و آفيس را خواهند داشت.
همينطور در اين سايت امكان دريافت طيف وسيعي از نرمافزارهاي رايگان شامل به روزرساني برنامه، نرمافزار آزمايشي، مدياپلير، پيام رسانها، گردانندهها و غيره ايجاد شده است.
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايتنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]