واضح آرشیو وب فارسی:مهر: از سال 91/اعتبارات بيابان زدايي به صورت ملي توزيع مي شود
اعتبارات بيابان زدايي به صورت ملي توزيع مي شود
بيرجند - خبرگزاري مهر: رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور با اشاره به اينكه تاكنون توزيع اعتبارات بيابان زدايي به صورت استاني بوده است گفت: از سال آينده اين اعتبارات به صورت ملي مديريت خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري مهر، عليرضا اورنگي در نشست خبري مساحت بيابان هاي كشور ار 32 ميليون هكتار عنوان كرد و اظهارداشت: شش ميليون و 700 هكتار از ارضي بياباني كشور را كانون هاي بحراني به خود اختصاص داده است.
رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور افزود: در سطح پنج ميليون هكتار از بيابان هاي كشور برنامه هاي اصلاحي و احيايي انجام شده است.
وي با تاكيد بر اينكه ريزگردها از مشكلات اصلي خراسان جنوبي در بحث بيابان زايي است، تصريح كرد: در اين زمينه خراسان جنوبي را جزء استانهاي مشمول كارگروه مقابله با گرد و غبار قلمداد كرديم كه در سال آينده به اين استان رديف اعتباري در اين زمينه اختصاص خواهد يافت.
وي با اشاره به اينكه 27 استان كشور مشمول دريافت اعتبارات مقابله با ريزگردها خواهند شد، اظهاركرد: در راستاي دريافت رديف اعتباري در اين بخش بسته حمايتي را به كارگروه ملي گرد وغبار فرستاده ايم و اعتباري بالغ بر 840 ميليارد تومان در برنامه پنج ساله براي مقابله با ريزگردها پيشنهاد شده است.
اورنگي اعتبار پيشنهادي براي سال جاري را 350 ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: در صورت تصويب اين اعتبار به زودي سهم استانها را مشخص خواهيم كرد.
اجراي فاز دوم پروژه ترسيب كربن در خراسان جنوبي/ ترسيب كربن موفق ترين طرح احياي اراضي بياباني
رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور در ادامه به اهداف سفر خود به استان خراسان جنوبي اشاره كرد و گفت: اين سفر باهدف بازديد از دستاوردهاي موفق پروژه بين المللي ترسب كربن انجام شده است.
اورنگي بيان كرد: پروژه ترسيب كربن خراسان جنوبي از موفق ترين طرح هايي است كه در آن تمامي ملاحظات اقتصادي و اجتماعي براي احياء و بهره برداري از عرصه هاي منابع طبيعي صورت گرفته است.
وي با بيان اينكه اجراي اين طرح در منطقه سربيشه رضايت عمومي مردم را به دنبال داشته است، تصريح كرد: درراستاي اجراي اين پروژه تا كنون 13 هزار هكتار از اراضي بياباني اين استان احياء شده است.
اورنگي از اجراي فاز دوم اين پروژه در خراسان جنوبي خبر داد و گفت: اين پروژه با همكاري UNDP و سازمان جنگلهاي ايران اجرا مي شود.
وي با بيان اينكه اجراي فاز دوم اين پروژه در سطح 72 هزار هكتار از اراضي خراسان جنوبي اجرا خواهد شد، افزود: فاز دوم اين پروژه 40 روستاي اين استان را شامل مي شود.
وي به اعتبارات فاز دوم اين پروژه نيز اشاره كرد و بيان داشت: 1.5 ميلون دلار از سوي سازمان جنگلها و 600 هزار دلار نيز از سوي UNDP براي اجراي اين پروژه در دوره پنج ساله هزينه خواهد شد.
رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور ادامه داد: به دليل موفقيت هاي حاصله در اين طرح در صورت مشاركت مقامات محلي ساير استانها اين پروژه را در ساير استانهاي كشور نيز آغاز خواهيم كرد.
اورنگي عنوان كرد: اجراي پروژه ترسيب كربن براي استانهاي تهران، كرمان، اصفهان و يزد در دستور كار قرار دارد.
اجراي پروژه بين المللي احياي اراضي تخريب شده در سرايان
رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور از آغاز اجراي پروژه بين المللي احياي اراضي جنگلي تخريب شده سه قلعه سرايان در 10 روز آينده خبر داد.
وي با اشاره به اينكه پروژه احياي اراضي جنگلي سه قلعه در شهرستان سرايان با تاكيد بر احياء اراضي حساس به فرسايش بادي و خاك شور اجرا مي شود، اظهارداشت: اين طرح در 163 هزار هكتار از اراضي سه قلعه و با مشاركت فائو و كشور ايران اجرا خواهد شد.
اورنگي اعتبار اجراي اين طرح را 11 ميليون دلار اعلام كرد و افزود: از اين ميزان دو ميليون و 600 هزار دلار سهم سازمان جهاني زيست محيطي و هشت ميليون و 300 هزار دلار سهم دولت ايران است.
پروژه سياهكوه خراسان جنوبي رديف اعتباري ملي مي گيرد / اختصاص 30 ميليارد ريال اعتبار به سياهكوه
رئيس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري كشور با بيان اينكه پروژه آبخيزداري و آبخوانداري سياهكوه بين خراسان جنوبي و رضوي مشترك است، اضافه كرد: 80 درصد اين پروژه در اين استان و حدود 18 درصد در استان مجاور اجرا مي شود.
وي اعلام كرد: با پيگيري هاي انجام شده توسط سازمان جنگلها اين پروژه براي سال آينده رديف جديد اعتباري ملي مي گيرد كه براي سال اول اعتباري بالغ بر 30 ميليارد ريال در سال آينده به آن اختصاص خواهد يافت.
وي بيان كرد: اين پروژه ملي هفت طرح دارد كه هفت هزار قنات را شامل مي شود و از اين تعداد شش هزار قنات در خراسان جنوبي واقع شده است.
اورنگي مساحت حوزه طرح آبخيزداري سياهكوه را چهار ميليون و 300 هزار هكتار عنوان كرد.
وي كاهش اثر پديده خشكسالي، افزايش سطح آبهاي زيرزميني، كاهش نوسان منابع آبي در 28 حوضه آبخوان استان و بهره مندي بيش از 750 هزار نفر را از اهداف اجراي اين پروژه برشمرد.
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]