محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826614762
گزارش خبري/مشاغل خانگي و رمزگشايي از قفل بسته بيكاري/ صدور 1700 مجوز در همدان
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبري/مشاغل خانگي و رمزگشايي از قفل بسته بيكاري/ صدور 1700 مجوز در همدان
مشاغل خانگي و رمزگشايي از قفل بسته بيكاري/ صدور 1700 مجوز در همدان
همدان - خبرگزاري مهر: بالاترين رنج كنوني جامعه بيكاري است و بيشتر كارشناسان معتقدند كه بيكاري تنها يك راهحل ندارد بلكه چاره اين مشكل بهكارگيري مجموعهاي از راهكارهاي چارهساز است كه در اين زمينه مشاغل خانگي نيز سهمي را عهده دار هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، در گذشته هاي نه چندان دور با وجود مشاغل خانگي و پرداختن تقريبا تمام اعضاي خانواده به كسب و كار كمتر معضلي به نام بيكاري در جامعه خودنمايي مي كرد چراكه در جوامع سنتي از كوچك و بزرگ تقريبا همه به كاري مشغول بودند و نياز خانواده و اجتماع را به خوبي تامين مي كردند.
با گذر زمان و گسترش فرهنگ شهرنشيني كه بر مصرف گرايي و راحت طلبي استوار بود كم كم معضلي به نام بيكاري در جامعه رخ نمود به نحوي كه هم اكنون به بحراني جدي در عرصه اقتصاد تبديل شده است.
مشاغل كاذب و پشت ميز نشيني رواج يافته است
در آن ايام اقتصاد روستايي و مشاغل خانگي نقشي حياتي در ايجاد اشتغال و تامين زندگي مردم بر عهده داشت كه متاسفانه اين روزها به دليل مصرف گرايي و رواج مشاغل كاذب و پشت ميز نشيني به فراموشي سپرده و نقش حياتي خود را در اقتصاد از دست داده اند.
بر همين اساس پرواضح است كه مشاغل خانگي در ايجاد اشتغال، نقش حلقه گمشده اي را ايفا مي كنند كه حل ريشه اي معضل بيكاري در كشور و استان همدان را خواهند داشت.
يك كارشناس اقتصادي در اين زمينه با تاكيد بر اينكه پرداختن و حمايت از مشاغل خانگي به شيوه هاي گوناگون و با نگاه نوين در كشورهاي توسعه يافته جهان مورد توجه است، گفت: كارآفريني در واحد هاي كوچك توليدي به عنوان موتور محركه توسعه اقتصادي محسوب مي شود.
احمد تركاشوند با تاكيد بر اينكه توجه به مشاغل ريشه دار در خانوارها به عنوان يكي از اساسي ترين محور اين موتور محركه براي ايجاد درآمد و اشتغالزايي مطرح است، گفت: با گسترش مشاغل كوچك و خانوادگي هم نهاد خانواده استحكام مي يابد و هم جامعه از حداكثر توانمندي هاي بانوان و جوانان استفاده مي كند.
مشاغل خانگي باعث احيا اقتصاد خانواده ها مي شود
تركاشوند با بيان اينكه اين مشاغل باعث احيا اقتصاد خانواده شده و قدرت خريد خانواده ها را بالا مي برد، ادامه داد: با ايجاد اين مشاغل رفاه عمومي در سطح كلي افزايش مي يابد.
وي با اشاره به اينكه قانون ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي در 22 ارديبهشت 89 تصويب شده و اكنون اين قانون در مسير اجرا قرار گرفته است، گفت: بايد براي به حداقل رساندن بيكاري به موضوع مشاغل خانگي نگاهي ويژه داشت.
مشاغل خانگي بستر مناسب رونق كسب و كار است
مديركل تعاون كار و رفاه اجتماعي استان همدان در همين خصوص با بيان اينكه مشاغل خانگي سابقه بسيار ديرينه اي در زندگي بشر داشته و در واقع بسياري از مشاغل از ديرباز در خانه ها انجام ميشده است، گفت: طرح ساماندهي و حمايت از مشاغل خانگي بايد براي احيا ظرفيت نيروهاي مستعد جوياي كار فراهم شود.
مسعود اقلامي با اشاره به اينكه در مشاغل و كسب و كارهاي خانگي بايد كار توسط اعضا خانواده در محيط خانه صورت گرفته و مزاحمتي براي همسايگان ايجاد نشود، تاكيد كرد: در كسب و كار مشاغل خانگي در محيط خانه توليد خدمت و كالا صورت مي گيرد و عرضه، فروش و بازاريابي آن به خارج از محيط مسكوني منتقل مي شود.
مديركل تعاون كار و رفاه اجتماعي استان همدان عنوان كرد: از ويژگيهاي طرح كسب و كار خانگي اين است كه محيط خانه تغيير كاربري نمي يابد و معافيت از عوارض مالياتي و تجاري شامل حال اينگونه محيط هاي كسب و كار خواهد شد.
اقلامي اظهار داشت: افزايش توان مهارتي شاغلان، استفاده از بازارچه هاي محلي به صورت دوره اي براي عرضه محصولات و ايجاد بستر مناسب فرهنگي رونق كسب و كار در حمايت از اين طرح مورد توجه است.
متقاضيان ايجاد كسب و كار خانگي تسهيلات مي گيرند
وي با تاكيد بر اينكه آثار احيا كسب و كار خانگي در راستاي تقويت اقتصاد ملي خواهد بود، گفت: به متقاضيان ايجاد كسب و كار خانگي 30 تا 50 ميليون ريال تسهيلات به متقاضيان ايجاد كسب و كار خانگي پرداخت مي شود
مسعود اقلامي با ذكر اينكه 500 ميليارد ريال تسهيلات براي رونق مشاغل خانگي در همدان پيش بيني و ابلاغ شده افزود: اين ميزان تسهيلات برمبناي ميزان تعهد اشتغال در شهرستان ها تقسيم شهرستاني و دستگاهي شده تا بتوان از آن براي پيشبرد مشاغل خانگي به صورت عادلانه كرد.
وي اظهار داشت: مجوز لازم براي ارائه تسهيلات به مشاغل خانگي از سوي دستگاه هاي اجرايي نظير جهاد كشاورزي، ميراث فرهنگي، فني حرفه اي و سازمان صنعت و معدن و تجارت و با هماهنگي دبيرخانه كارگروه اشتغال صادر مي شود.
مديركل كار و تعاون و رفاه اجتماعي استان همدان اضافه كرد: اين دستگاه ها با همكاري دبيرخانه كارگروه اشتغال مجوزهايي با دو امضا صادر كرده و در اختيار متقاضيان قرار مي دهند.
وي با بيان اينكه هيچگونه رقمي براي افرادي كه متقاضي فعاليتي غير از مشاغل خانگي هستند اختصاص نمي يابد، اظهار داشت: مجوز متقاضيان از سوي دستگاه اجرايي مرتبط مورد بررسي قرار مي گيرد و قبل و بعد از پرداخت تسهيلات مسير و مكان هزينه كرد تسهيلات مورد بررسي قرار مي گيرد تا اعتبار پرداخت شده در مسير ايجاد اشتغال هزينه شود.
مدير كل كار و تعاون رفاه اجتماعي استان همدان گفت: افراد زير پوشش كميته امام خميني(ره) و بهزيستي مي توانند با چهار دستگاه پيش بيني شده براي ارائه مجوز مشاغل خانگي هماهنگي كرده تا براي پرداخت تسهيلات مجوز به آنها ارائه دهند.
به 124 رشته از مشاغل خانگي تسهيلات تعلق مي گيرد
وي با ذكر اينكه طبق بررسي هاي صورت گرفته به 124 رشته از مشاغل خانگي تسهيلات تعلق مي گيرد، در ارتباط با نحوه نام نويسي و پرداخت تسهيلات به متقاضيان مشاغل خانگي، اظهار داشت: افراد واجد شرايط بايد با مراجعه به چهار دستگاه جهاد كشاورزي، ميراث فرهنگي، فني حرفه اي و سازمان صنعت و معدن و تجارت طرح خود را ارائه دهند و دستگاه اجرايي نيز مكلف به بررسي صلاحيت افراد براي انجام فعاليت مورد نظر است.
وي اضافه كرد: مراجعه كنندگان بابد با ارائه مدارك فني و حرفه اي مسئولان را با تخصص و نوع حرفه خود آشنا كنند تا متوليان اين امر بعد از بررسي و تشكيل پرونده فرد مجوز در دبيرخانه امضا، از طريق دستگاه اجرايي به دبير خانه معرفي و دبيرخانه هم به بانك معرفي مي كند.
وي گفت: بانك هاي عامل هيچگونه مشكلي از حيث پرداخت تسهيلات ندارند و دستگاه هاي اجرايي براي اينكه متقاضيان در باز پرداخت تسهيلات با مشكل مواجه نشوند مكلف به نظارت به محل هزينه اعتبار اختصاص يافته هستند.
وي با تاكيد بر اينكه تنها به مشاغلي مجوز ارائه مي شود كه هيچگونه مزاحمتي براي ساكنان آن محدوده ايجاد نكند، گفت: طبق قانون شهرداري ها موظف هستند در بوستان ها بازارچه هايي ايجاد كرده تا توليد كنندگان بتوانند اقلام توليدي خود را در آن مكان ها عرضه كنند.
تسهيلات مشاغل خانگي به مشاغل روستايي نيز پرداخت مي شود
اقلامي با ذكر اينكه تسهيلات مشاغل خانگي به مشاغل روستايي نيز پرداخت مي شود، گفت: طبق تاكيد استاندار همدان در كارگروه اشتغال بايد كارگروه هايي در شهرستان ها تشكيل و فرمانداري ها به همراه دستگاه اجرايي مسائل مرتبط با اشتغال روستايي را پيگيري كنند.
وي افزود: ايجاد اشتغال در روستاها و ايجاد درآمد براي آنها موجب ساكن شدن آنها در روستا و جلوگيري از مهاجرت آنها مي شود.
مدير كل كار تعاون و رفاه اجتماعي استان همدان گفت: دستگاه هاي مرتبط با روستاها در كارگروه اشتغال مورد بررسي و مشخص شده است و براي هر كدام از آنها وظايفي پيش بيني شده است.
وي با تاكيد بر اينكه كشور نياز به هر نوع مشاغل براي رفع بيكاري داشته و بخشي از اشتغال در واحدهاي بزرگ و با سرمايه گذاري هاي كلان ايجاد مي شود، افزود: اجراي طرح هاي كلان به علت گستردگي و وسعت زمان بر بوده و در عين حال اين طرح ها يكي از ملزومات كشور براي رونق اشتغال و توليد به شمار مي رود.
وي با بيان اينكه بخشي از اشتغال در واحدهاي توليدي كوچك كه پشتيبان واحدهاي بزرگ هستند ايجاد مي شود، اضافه كرد: پيگيري براي تقويت و تشكيل واحدهاي كوچك به عنوان زير مجموعه واحدهاي بزرگ امري ضروري است چراكه واحدهاي بزرگ چند واحد كوچك خدمات رسان را در زير مجموعه خود دارند.
وي با بيان اينكه بخشي از اين مشاغل در بخش مشاغل خانگي ايجاد مي شود، اظهار داشت: افراد جوياي كار زيادي مشتاق و متقاضي فعاليت در منزل هستند و اين افراد مي توانند علاوه بر ايجاد اشتغال براي ديگر افراد نيز شغل ايجاد كنند.
مشاغل خانگي مي تواند پشتيباني براي واحدهاي بزرگ باشد
وي مشاغل خانگي را پشتيباني براي واحدهاي بزرگ دانست و گفت: نمونه هايي مختلفي از اشتغال خانگي در استان همدان و در سطح وسيع در كشور وجود دارد كه با كمترين هزينه بهترين وسايل و قطعات را توليد مي كنند.
وي توضيح داد: هم اكنون در يكي از روستاهاي دور افتاده همدان قطعات برقي و الكترونيكي مونتاژ و در اختيار مبادي خاص و واحدهاي بزرگ قرار مي گيرد كه توسعه اينگونه مشاغل خانگي جايگاه ارزشمندي در ايجاد اشتغال داشته است.
اقلامي يكي از مشكلات مشاغل خانگي را بازار فروش آن دانست و گفت: اعضاي كارگروه اشتغال و سرمايه گذاري استان همدان با ايجاد بازاچه هايي خود اشتغالي در مبادي ورودي و خروجي شهرهاي استان كه بتواند پشتيبان مشاغل خانگي و رونق فروش آنها باشد، موافقت كردند.
مدير كل كار و تعاون و رفاه اجتماعي همدان گفت: بيشتر توليدات استان به علت نداشتن بازار فروش رونقي نداشته اند چنانچه اينگونه اقدامات براي شناساندن ظرفيت ها و توليدات استان صورت گيرد مي تواند در توسعه اينگونه حرفه ها و مشاغل تاثيرگذار باشد.
وي گفت: با ساخت بازارچه هايي در مبادي ورودي و خروجي شهرهاي اين استان مي توان توليدات و سوغاتي هاي ناشناخته همدان، توليدات صنايع دستي ، پوشاك، ضروريات مردم نظير صنايع تبديلي خرد (مربا و ترشيجات) رابه افراد مقيم استان و مسافران و گردشگران عرضه كرد و مايحتاج مورد نياز آنان را با گردآوري در يك مجموعه به راحتي در دسترس قرار داد.
وي اضافه كرد: ايجاد مبادي ورودي و خروجي و بازارچه هايي براي به نمايش گذاشتن كالاهاي توليدي استان علاوه بر ايجاد اشتغال در رونق و جذب گردشگر و توريست نيز موثر است.
بسته بندي مناسب كالا موجب افزايش فروش كالاهاي توليدي مي شود
مدير كل كار و تعاون و رفاه اجتماعي استان خواستار دسته بندي كالاها با كيفيت مناسب، به روز و بازار پسند شد و گفت: بسته بندي مناسب كالا موجب افزايش فروش كالاهاي توليدي مي شود.
وي صرفه جويي ارزشمند در وقت، كاهش چشمگير قيمت تمام شده، تبديل شاغلان مزد بگير به خويش كارفرمايان جديد، مشاركت فعال و موثر زنان در افزايش توليد ناخالص داخلي را از محاسن مشاغل خانگي برشمرد.
وي با ذكر اينكه كاهش قيمت تمام شده كالا موجب افزايش عرضه كالاي توليدي مي شود اضافه كرد: ساختار ساده و زودبازده كسب و كار خانگي، بهره وري بالاي نيروي كار و سرمايه در كسب و كار خانگي، سرمايه ثابت مورد نياز بسيار كم و ناچيز از ديگر محاسن مشاغل خانگي است.
97 مجوز مشاغل خانگي صنايعدستي در همدان صادر شد
معاون هنرهاي سنتي و صنايع دستي استان همدان نيز گفت:از ابتداي سال جاري تا اواسط آبانماه 97 مجوز مشاغل خانگي براي طرحهاي صنايعدستي در اين استان صادر شده است.
بهجت عباسي گفت :هنرمندان 223 طرح در سال جاري خواستار دريافت مجوز مشاغل خانگي بودند كه از اين تعداد 97 طرح واجد شرايط اعلام شد.
وي با اشاره به اين كه 70 نفر در شهرستان همدان متقاضي مجوز مشاغل خانگي صنايعدستي بودند، افزود: از اين تعداد 40 طرح اين مجوز را دريافت كردند.
معاون صنايعدستي و هنرهاي سنتي استان همدان گفت: 38 پرونده مشاغل خانگي در شهرستان همدان براي دريافت تسهيلات بانكي به اداره كار و امور اجتماعي اين استان معرفي شدهاند.
عباسي اضافه كرد: مجوزهاي مشاغل خانگي صادر شده از سوي معاونت صنايعدستي استان همدان به شهرستانهاي تويسركان، اسدآباد، رزن، همدان و كبودرآهنگ مربوط ميشود.
1700 مجوز مشاغل خانگي روستايي در همدان صادر شد
معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان همدان همچنين گفت: در سال جاري يك هزار و 707 فقره مجوز مشاغل خانگي روستايي صنايعدستي در استان همدان صادر شده است.
بهجت عباسي اظهار داشت: از اين تعداد 103 مجوز مشاغل خانگي روستايي صنايعدستي براي هنرمندان روستاهاي شهرستان همدان صادر شده است.
عباسي افزود: هنرمندان روستاهاي شهرستان همدان در رشتههاي گليم بافي، خراطي، چرم، نقاشي روي سفال، سرمه دوزي، قلاب بافي و معرق چوب موفق به دريافت مجوز مشاغل خانگي صنايعدستي روستايي شدند.
وي با بيان اينكه بيشترين تعداد مجوز مشاغل خانگي روستايي صنايعدستي در شهرستان ملاير صادر شده است، اظهار داشت: هنرمندان روستاهاي كسب، ارزانفود، رضوانكده، داويجان، حسن آباد، حسين آباد ناظم، حسين آباد شاملو، حاجي آباد، دهنو و مهرآباد در ملاير موفق به دريافت اين مجوزها شدند.
معاون صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي استان همدان اضافه كرد: 409 مجوز مشاغل خانگي روستايي صنايعدستي نيز در تويسركان صادر شده است.
وي يادآور شد: روستاهاي در شهرستانهاي اسدآباد، رزن، كبودرآهنگ، بهار و فامنين نيز مجوزهاي مشاغل خانگي روستايي صنايعدستي را دريافت كردهاند.
عباسي گفت: صدور مجوزهاي مشاغل خانگي روستايي در استان همدان در رشتههاي عروسك بافي، گليم بافي، معرق، سرمهدوزي، سراجي، قاب سازي، تذهيب، قلم زني روي مس و گبه محقق شده است.
توسعه مشاغل خانگي براي بانوان فارغ التحصيل دانشگاهي در همدان ضروري است
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان همدان نيز گفت: توسعه مشاغل خانگي براي بانوان فارغ التحصيل دانشگاهي در همدان ضروري است.
عليرضا رنجبر ضرابي افزود: افزايش بهره وري و ارزش افزوده در بخش كشاورزي مد نظر است و براي تحقق اين خواسته بايد سهم اشتغال را در كشاورزي كاهش داد.
وي با اشاره به اينكه بر اساس اعلام سازمان فائو تا سال 2045 براي نگه داشتن توليد بايد سهم اشتغال در بخش كشاورزي به سه درصد كاهش يابد، گفت: بايد به دنبال خروج كمي شاغلان و ورود كيفي بود.
فرهنگ كسب و كار در استان همدان ضعيف است
رنجبر ضرابي با بيان اينكه فرهنگ كسب و كار در استان همدان ضعيف است، عنوان كرد: متاسفانه همچنان فرهنگ پشت ميز نشيني بر جامعه حاكم است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان همدان توسعه كسب و كار هاي خانگي با توجه به حضور بانوان فارغ التحصيل را بسيار مهم و قابل توجه برشمرد.
آنچه مسلم است اينكه بيكاري تجربه تلخ اقتصاد ايران و استان همدان است و اشتغال نيز بدون تعارف آرزويي كه به نظر ميرسد تن به واقعيت نميدهد مگر اينكه خود افراد به فكر چاره اي در اين زمينه باشند كه روي آوردن به مشاغل خانگي در اين زمينه بي تاثير نخواهد بود.
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 285]
-
گوناگون
پربازدیدترینها