تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى از شما موهاى سبيل و موهاى زير بغل و موى زير شكم خود را بلند نكند؛ چرا كه شيطان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827714753




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

چالش كهنه كيفيت نان همچنان ادامه دارد!


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: چالش كهنه كيفيت نان همچنان ادامه دارد!


خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: استان‌ها

قبل از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها همه از كيفيت پايين آرد و نان و به هدررفتن سرمايه ملي كشور در پرداخت يارانه‌ها به آرد و نان ابراز نارضايتي مي‌كردند، و حتي چون قيمت نان ارزان بود، مردم در خريد آن اسراف كرده و مازاد آن را دور مي‌ريختند.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان، پيش از تك‌نرخي شدن قيمت آرد و نان سالانه بيش از چهارهزار ميليارد تومان يارانه گندم و آرد به چرخه توليد تا مصرف (از سر مزارع تا سبد غذايي خانوار) تزريق مي‌شد كه در نهايت مردم از كيفيت نان ارائه شده نيز راضي نبوده و پخت نامرغوب باعث افزايش دورريز نان مي‌شد.

حال كه حدود يك سال از آغاز مرحله نهايي اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها مي‌گذرد، اگر سري به نانوايي‌ها بزنيم خواهيم دريافت با توجه به افزايش قيمت نان پس از اجراي اين قانون، تنها كمي كيفيت نان افزايش يافته است، هر چند ممكن است يكي از دلايل كاهش ضايعات نان، بهبود اندك كيفيت نان باشد، اما به اعتقاد مردم افزايش قيمت نان و خريد كمتر منجر به كاهش ضايعات نان شده است.

"زهره كارگزار"، يكي از شهروندان مشهدي مي‌گويد: در گذشته هر وقت مردم از كيفيت نامناسب نان به شاطر گلايه مي‌كردند بحث ارزان بودن نان پيش مي‌آمد و حال پس از گذشت يك سال از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها كه شهروندان نان را با قيمت واقعي مي‌خرند، از كيفيت نان گلايه داريم.

وي مي‌افزايد: افزايش 300 تا 400 درصدي قيمت نان نيز نتوانسته است چالش كهنه كيفيت نامناسب نان را به كلي برطرف كند.

"الهام خوش‌نيت" كه خود را خانه‌دار معرفي كرد، در اين زمينه مي‌گويد: اگر بخواهيم مثل سال گذشته همين نان را مصرف كنيم بدون شك نصف هر نان را بايد به نمكي بدهيم، ولي اكنون به دليل بالا بودن قيمتش مجبوريم همه نان و حتي قسمت‌هاي خمير آن را نيز مصرف كنيم.

وي تصريح مي‌كند: قوت اصلي درصدي از جامعه ما از طريق مصرف نان تامين مي‌شود و مسئولان بايد به بهبود كيفيت نان توجه كنند، به ويژه اكنون كه قيمت آن بالا رفته است.

وي خاطرنشان مي‌كند: قبلا دلمان خوش بود كه اگر نان نانوايي‌هاي دولتي خراب است، حداقل آزادپزها وجود دارند كه نان قابل خوردني به مردم بدهند، اما اكنون نان اكثر نانوايي‌ها چندان مطلوب نيست.

يكي از نانوايان شهر مشهد مدعي است كه نانواها كارشان را به خوبي انجام مي‌دهند، اما با افزايش قيمت نان باز هم چيزي دست آنان را نمي‌گيرد و هرچه از مردم مي‌گيرند بابت خريد آرد و پول برق و گاز و اجاره خرج مي‌كنند.

به گزارش ايسنا، منطقه خراسان، به اعتقاد اكثر كارشناسان توليد گندم با كيفيت و مهارت كارگران در افزايش كيفي آرد و نان توليدي موثر است، اما پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها از آذر ماه سال گذشته و كشت گندم توسط كشاورزان در پاييز، عملا از گندم با كيفيت در كاشت اين محصول استفاده نشد.

عدم مهارت كارگران در نانوايي‌ها و قديمي و فرسوده بودن بودن سيستم نانوايي‌ها نيز منجر شده تا كيفيت نان پس از اجراي قانون هدفمند كردن يارانه‌ها چندان افزايش نيابد و اين در حالي است كه بسياري از واحدهاي نانوايي‌ها كوچك هستند و اين واحدها اصلاح‌پذير نبوده و اصلا توليد در آن‌ها صرفه اقتصادي ندارد.

كاهش مصرف گندم، آرد و نان از تاثيرات قانون هدفمندي يارانه‌ها بوده است

دكتر مهدي كريمي، دبير كانون هماهنگي دانش و صنعت نان‌هاي صنعتي ايران در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان، اظهار كرد: كاهش مصرف گندم، آرد و نان از تاثيرات قانون هدفمندي يارانه‌ها در اين بخش بوده است.

به گفته وي، تا قبل از قانون هدفمندي يارانه‌ها، دورريز ضايعات نان در كشور بسيار بالا بود كه با اجراي اين قانون از حجم قابل توجه اختصاص يارانه‌ها به نان صرفه‌جويي شد.

وي در ادامه يادآور شد: با اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها، ظرفيت كارخانجات آردسازي كاهش يافت و اين موضوع براي اين كارخانجات يك تهديد محسوب مي‌شود.

وي با تاكيد بر اينكه بايد از كاهش ظرفيت كارخانجات آردسازي به ديد يك فرصت بنگريم، ادامه داد: كارخانجات آردسازي مي‌توانند با كاهش ظرفيت خود اقدام به توليد محصولات جديد و در نهايت صادرات كنند.

فرآيند اصلاح گندم، آرد و نان در كوتاه‌مدت امكانپذير نيست

دبير كانون هماهنگي دانش و صنعت نان‌هاي صنعتي ايران با تاكيد بر اينكه فرآيند اصلاح گندم، آرد و نان در كوتاه‌مدت امكانپذير نيست، تصريح كرد: خريد تضميني گندم، رقابتي را براي اين بخش به وجود نمي‌آورد.

دكتر كريمي با اشاره به اينكه كشاورزان پس از برداشت گندم، سريع محصول خود را به فروش مي‌رسانند، افزود: با روش‌هاي نگهداري مختلف در مزارع مي‌توان كيفيت گندم و در نتيجه كيفيت آرد و نان را بهبود داد.

وي به توليد واريته‌هاي مختلف گندم اشاره و تصريح كرد: حداقل در سال لازم است تا رقم‌هاي كنوني در كشت گندم اصلاح شود.

به گفته وي، بايد براي خريد ارقام مختلف گندم قيمت‌هاي مختلفي را در نظر گرفت تا كشاورزان مجبور به كشت گندم با كيفيت شوند، نه اينكه تمام ارقام مختلف گندم را با يك قيمت خريداري كرد.

وي در ادامه اظهار كرد: براي بهبود كيفيت نان، بايد كيفيت آرد را ارتقا داد و اين موضوع نيازمند فراهم آوردن زيرساخت‌هايي در كارخانجات آردسازي است.

با تشويق و جايزه نمي‌توان كيفيت نان را افزايش داد

دبير كانون هماهنگي دانش و صنعت نان‌هاي صنعتي ايران با اشاره به اينكه با تشويق و جايزه و نظرسنجي نمي‌توان كيفيت نان را افزايش داد، گفت: رقابت در كيفيت نان حرف اول را مي‌زند.

به گفته دكتر كريمي، اجازه فروش 10 تا 15 درصد بيشتر به نانوايي‌هايي كه نان با كيفيت توليد مي‌كنند از ساير نانوايي‌هاي ديگر از راه‌هايي است كه مي‌تواند در بهبود كيفيت نان تاثيرگذار باشد.

وي، سوق دادن كيفيت نان به سمت رقابت را از ديگر راه‌هاي بهبود كيفيت نان دانست و اظهار كرد: اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها در بهبود كيفيت نان اندكي تاثير گذاشته، اما انتظار واقعي مردم را از اين لحاظ برآورده نكرده است.

اجراي نقشه راه كيفيت نان در كشور ضروري است

وي به تهيه نقشه راه كيفيت نان كشور اشاره و تاكيد كرد: اجراي اين نقشه براي بهبود كيفيت نان ضروري است.

وي با اشاره به اينكه در سال دوم اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها بايد دولت گندم را به يك كالاي رقابتي تبديل كند، خاطرنشان كرد: فراهم آوردن اختلاط ارقام مختلف گندم، نوسازي و ارتقاي كيفيت نان و استفاده از كارگران مجرب و متخصص در نانوايي‌ها از جمله كارهايي است كه دولت بايد در سال دوم اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها انجام دهد.

در توليد آرد با كيفيت، با مشكل مواجه‌ايم

ابراهيم خليلي، رييس اتحاديه نانوايان مشهد نيز در گفت‌و‌گو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه خراسان، مدعي شد: آن طور كه مردم توقع داشتند، تاثير قانون هدفمندي يارانه‌ها بر بهبود كيفيت نان كم بوده است.

وي با اشاره به اينكه در توليد آرد باكيفيت با مشكل مواجه هستيم، اظهار كرد: عدم استفاده نانوايي‌ها از كارگران متخصص به دليل گران بودن كارگر با اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها باعث شده است كه شاهد تغييري در كيفيت نان همزمان با اجراي اين قانون نباشيم.

صدور بي‌رويه مجوز براي احداث نانوايي باعث تعطيل شدن نانوايي‌ها شده است

رييس اتحاديه نانوايان مشهد در ادامه تاكيد كرد: به جرات مي‌توان گفت كه با اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها كيفيت نان بدتر شده و اين در حالي است كه توقع مردم براي افزايش كيفيت نان با اجراي اين قانون بيشتر شده است.

وي خريد كمتر نان توسط مردم به علت گران شدن نان را يكي از علل اصلي ضايعات اين قوت مردم دانست و يادآور شد: با اين وجود شاهد صدور بي‌رويه مجوز براي احداث نانوايي‌ها هستيم.

به گفته خليلي، صدور بي‌رويه مجوز براي احداث نانوايي باعث شده كه فعاليت در اين حرفه سودآور نباشد و شاهد تعطيل شدن نانوايي‌هاي فراواني به دليل كاهش خريد و صدور اين مجوزها باشيم.

هزينه گاز نانوايي‌ها با اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها افزايش يافته است

وي با تاكيد بر اينكه هزينه گاز نانوايي‌ها با اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها افزايش يافته است، خاطرنشان كرد: با وجود اينكه مشتريان نانوايي‌ها هم كاهش يافته، اما دولت هيچ كمكي براي جبران هزينه‌هاي گاز واحدهاي نانوايي نمي‌كند.

به گزارش ايسنا، كيفيت نان امري اتفاقي نيست و توليد نان با كيفيت وقتي حاصل مي‌شود كه همه فرايندها از توليد گندم و تبديل آن به آرد و نگهداري گندم در بازه‌هاي زماني مشخص در كارخانجات آردسازي اصلاح شده و در نهايت بهسازي نانوايي‌ها و آموزش به كارگران نانوايي نيز اجرايي شود، هر چند ترديدي وجود ندارد كه اين موضوعات زمان‌بر بوده، اما هر چه سريع‌تر برنامه‌ريزي‌ها براي اجراي آن تكميل شود، اين فرايند از نظر زماني زودتر به نتيجه خواهد رسيد.

انتهاي پيام

شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 229]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن