تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833290575
/گزارش كامل/ مجلس لايحه هدفمند كردن يارانهها را از بودجه سال ٨٨ حذف كرد
واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /گزارش كامل/ مجلس لايحه هدفمند كردن يارانهها را از بودجه سال ٨٨ حذف كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
با راي نمايندگان مجلس بند الحاقي 31 لايحه بودجه 88 كه مربوط به هدفمند كردن يارانهها بود، از بودجه حذف شد.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، نمايندگان مجلس در ادامه بررسي بندهاي بودجه سال 88، پيشنهاد حذف اين بند از لايحه را به راي گذاشتند كه از مجموع 245 نفر نماينده حاضر، 132 نفر به حذف اين بند از لايحه بودجه راي مثبت دادند. بدين ترتيب بند مربوط به هدفمند كردن يارانهها از لايحه بودجه سال 88 حذف شد.
اجراي لايحه فشار تورمي را زياد ميكند
رييس مركز پژوهشهاي مجلس در موافقت با پيشنهاد حذف بند لايحه هدفمند كردن يارانهها از لايحه بودجه سال 88 بود، خاطرنشان كرد: آنچه دولت تصميم گرفته و به اين شكلي كه در كميسيون تلفيق تصويب شد، هم ركورد تورمي را به دنبال خواهد داشت و هم جبران آن مشكل ميشود.
دكتر احمد توكلي با بيان اينكه همه احساس ميكنيم كه در معرض تصميم بسيار مهمي هستيم، افزود: اينكه كار دولت پس از سالهاي طولاني يك مساله را زنده كرده و عزم بر آن كرده كه اصلاح مهمي در كشور انجام شود، قابل تقدير است و بايد انجام شود.
وي خاطرنشان كرد: در اقتصاد ما شوك نفتي كه موجب ركود تورم ميشود، پذيرفته شده و در ايران در معرض اين ركود تورمي هستيم و نرخهاي تورمي كه در ايران اتفاق ميافتد، به شدت متفاوت است.
نماينده مردم تهران در مجلس با اشاره به اينكه همه موسسات بينالمللي و داخلي و موسسات پژوهشي رشد اقتصاد كشور را در سال آينده پايين و تورم ناشي از آن را بين 25 تا 30 درصد ارزيابي ميكنند، گفت: ارقام بالا و نگران كننده است و تنها پيش بيني دولت است كه رقم پايين 12/5 درصد را نشان ميدهد.
وي با بيان اينكه بايد شيب اين اقدام دولت بسيار ملايم باشد، افزود: اين كار محتاج زمان است پس ضروري است كه شيب كم و ملايم داشته باشد.
رييس مركز پژوهشهاي مجلس با بيان اينكه با يارانههايي كه دولت به جامعه ميپردازد، هر نفر 26 هزار تومان دريافت ميكند، گفت: اگر لايحه هدفمند كردن يارانهها اجرايي شود، اين ميزان براي هر نفر در خانوار به نصف تقليل خواهد يافت كه اين موضوع باعث افزايش فقر و ركود اقتصادي بنگاههاي توليدي خواهد شد.
اين موافق حذف بند مربوط به لايحه هدفمند كردن يارانهها از لايحه بودجه سال 88 تاكيد كرد: در حال حاضر با نرخ تورم كنوني و با ركود بازار جهاني وضع مردم خوب نيست و با اجراي اين لايحه فشار تورمي زياد شده و مشكلساز خواهد شد كه يكي از عوامل آن افزايش بيكاري خواهد بود
تصويب هدفمند كردن يارانهها به همان شكلي كه در بودجه آمده ركود تورمي را تشدديد ميكند
رييس كميسيون انرژي مجلس در موافقت با حذف بند مربوط به هدفمند كردن يارانهها از بودجه سال 88 گفت:اين اقدام كه در لايحه بودجه آورده شده است و مقداري پختگي دارد به نظر ميرسد آثاري به همراه داشته باشد.
حميدرضا كاتوزيان به عنوان پيشنهاد كننده حذف بند مربوط به لايحه هدفمند كردن يارانهها از بودجه 88 ، با بيان اين مطلب، افزود: حذف يارانهها امر مهمي است، از اين جهت كه وضعيت مناسبتري پيدا كند البته بايد براي طبقات ضعيفتر مكانيزم جبراني در نظر گرفته شود.
وي با بيان اينكه در كميسيون ويژه اين بحث هنوز به پايان نرسيده است، خاطر نشان كرد: لازم و شايسته بود كه اجازه داده ميشد اين بحث در كميسيون ويژه به پايان ميرسيد و در صحن مطرح ميشد تا يك لايحه پخته آورده ميشد.
كاتوزيان ادامه داد: اين اقدام كه در لايحه بودجه آورده شده است و تا حدي پختگي دارد به نظر مي رسد آثاري داشته باشد.
وي با بيان اينكه با توجه شوك به نفتي، اين بند ميتواند اثاري به دنبال داشته باشد، گفت: اين پديده جديدي نيست، بلكه بايد با روش هاي دقيق كه به كار ميگيريم آثار سوء نداشته باشد.
نماينده مردم تهران در مجلس با اشاره به ركود تورمي كه آن را يكي از موضوعاتي دانست كه كشور دست به گيربان با آن شده است، تصريح كرد: اگر بخواهيم اين بند را با همان شكلي كه در لايحه آمده است تصويب كنيم، ركود تورمي را تشدديد ميكند و وضعيتي كه ميخواهيم برسيم حالت معكوس پيدا ميكند و شرايط دشوار مي شود.
كاتوزيان گفت: در ارتباط با اين بند از سه سناريو صحبت ميشد كه يكي تورم 45 درصدي، ديگري 55 درصد و سومي 65 درصد بود كه البته اين عدد از طرف دولت تغيير و آنها 12/5 درصد را ارائه كردند.
رييس كميسيون انرژي مجلس خاطر نشان كرد: مركز پژوهشها و مجموعه هاي ديگر آثار تورم را در ارتباط با اين بند الحاقي حداقل 46 درصد به اضافه تورم موجود ميدانند و اين شوك براي دهكهاي پايين، كشاورزان و صنعتگران قابل تحمل نخواهد بود.
اين پيشنهاد كننده حذف هدفمند كردن يارانهها از بودجه سال 88 افزايش شكاف طبقاتي و بحران در امر اشتغال و بخش بنگاههاي اقتصادي و عدم توزيع عادلانه ثروت را از آثار شتاب زده اجراي اين بند عنوان كرد.
وي با اشاره به دلايل خود از اين پيشنهاد تصريح كرد: اين بند مورد نظر دولت هم نيست و چيزي مابين نظر مجلس و دولت است پس ترجيح ميدهيم اين بند حذف شود.
كاتوزيان يادآور شد: در مورد درآمدي كه در اين بند آمده يك پيشنهاد جايگزين در كميسيون برنامه و بودجه وجود دارد.
مجلس براي توضيح بيشتر به نمايندگان جلسه غير علني برگزار كند
رييس كميسيون ويژه خواستار برگزاري جلسهي غيرعلني جهت توضيح بيشتر به نمايندگان در خصوص لايحهي هدفمند كردن يارانهها شد.
حجت الاسلام والمسلمين غلامرضا مصباحيمقدم در مخالفت با حذف بند الحاقي 31 لايحهي بودجه 88 در خصوص هدفمند كردن يارانهها، خاطرنشان كرد: قطعا با حذف بند 31 مشكلات حل نميشود، كمااينكه به دنبال اين حذف بالغ بر 15 هزار ميليارد تومان كسري بودجه پيدا ميكنيم، مگر اينكه از حساب ذخيرهي ارزي برداشت شود كه اين راهكار هم با توجه به شرايط ما امكانپذير نيست.
وي راه ديگر را استقراض از بانك مركزي عنوان كرد و گفت: معني اين مسأله حدود 90 هزار ميليارد تومان نقدينگي جديد و تورم است.
رييس كميسيون ويژه بررسي طرح تحول اقتصادي گفت: بهتر است دل خوش نكنيم كه پس از اين حذف از آثار آن راحت خواهيم شد.
وي اصل هدفمند كردن يارانهها را مورد وفاق همگان و مطالبه 20 ساله عنوان كرد و گفت: اين كه فكر كنيم با تأخير انداختن آن همهي مشكلات حل ميشود، درست نيست.
مصباحي مقدم با يادآوري اينكه در كميسيون ويژه صاحبنظران و اساتيد مختلف قالبا موافق با اين لايحه و اصلاح قيمت حاملهاي انرژي بودند، گفت: ما در كميسيون ويژه سياستي در نظر گرفتيم كه آثار آن روي اقشار كم درآمد بسيار پايين باشد. اين كه بعضا گفته ميشود لايحهي هدفمند كردن يارانهها به اقشار كمدرآمد فشار ميآورد، اينطور نيست، كما اينكه طبقات كممصرف از اين لايحه امتياز هم ميگيرند.
مصباحي مقدم عنوان كرد: پيشنهاد كميسيون ويژه در خصوص اين لايحه و تورم ناشي از آن نسبت به تورمي كه دولت براي 34 هزار ميليارد تومان در نظر گرفته بود، بسيار كمتر است.
وي با تأكيد بر اينكه اتفاقات تورمي بستگي به نحوهي مديريتها دارد در عينحال پيشنهاد تشكيل جلسهي غيرعلني را داد تا در اين جلسه غيرعلني لايحهي هدفمند كردن يارانهها بيشتر براي نمايندگان توضيح داده شود چراكه به اعتقاد وي آنچه كه هماكنون شاهديم ناشي از عدم اطلاع كافي نمايندگان نسبت به اين لايحه است .
وي عنوان كرد: با توجه به اين مسأله خوب است كه طي يك جلسهي غيرعلني حاصل بحثهاي كميسيون ويژه را به نمايندگان توضيح بيشتري دهيم.
قوهي مجريه نسبت به حذف هدفمند كردن يارانهها از لايحهي بودجه سال آينده نگران است
وزير امور اقتصاد و دارايي با اعلام مخالفت دولت با حذف بند الحاقي 31 (بحث هدفمند كردن يارانهها) نگراني قوهي مجريه را نسبت به حذف اين بند در لايحهي بودجه سال آينده اعلام كرد.
سيد شمسالدين حسيني با حضور در جلسهي علني امروز مجلس و طي توضيحاتي در خصوص مخالفت دولت با حذف هدفمند كردن يارانهها در بودجهي سال آينده، گفت: دولت با حذف اين بند مخالف است؛ چراكه مفهوم هدفمند كردن يارانهها در اين بند اجرايي كردن آن است.
وزير امور اقتصاد و دارايي با تأكيد بر اينكه اين بند از لايحه بودجه يك تعريف علمي و موشكافانه از هدفمند كردن يارانههاست، گفت: ما امروز دستاورد بزرگي را به دست آوردهايم كه بايد به اجراي آن كمك كنيم.
حسيني از نمايندگان مجلس خواست كه به ابقاء بند 31 لايحهي بودجه رأي مثبت دهند.
وي همچنين از جانب رييس جمهور و شخص خود از تلاش تمام نمايندگان در يك سال گذشته تشكر كرد و گفت: زماني را كه دولت و مجلس براي بررسي و بحث بر روي هدفمند كردن يارانهها گذاشتند، حقيقتا بينظير بود.
وي با تشكر ويژه از تلاشهاي كميسيون ويژه بررسي طرح تحول اقتصادي طي اين مدت، گفت: اين كميسيون با مسووليت بسيار بالا و با حسن تدبير نمايندگان مطالبات كارشناسي ما را كلمه به كلمه بررسي كرد.
وي همچنين از كميسيون تلفيق به دليل صرف وقت بسيار جهت بررسي هدفمند كردن يارانهها تشكر كرد و گفت: اين كميسيون اين مفهوم را به يك طرح تبديل كرد.
وي افزود: اگر رييس جمهور در اين راستا نامهاي به مجلس نوشت به اين دليل بود كه ما به دنبال هدفمند كردن يارانهها هستيم و نه حذف آن.
وي با بيان اينكه بسياري از دوستان با حسن نيت به مخالفت با اين لايحه ميپردازند، اما اشتباها به جاي هدفمند كردن، حذف آن را پيشنهاد ميدهند، افزود: اگر بحث فشار بر طبقات اجتماعي مطرح ميشود، بايد عنوان كرد كه سياستهايي كه در كميسيون تلفيق با پيشنهادات كميسيون ويژه تصويب شد در جهت حمايت از طبقات آسيبپذير است.
به گزارش ايسنا، پس از سخنان وزير امور اقتصاد و دارايي داريوش قنبري نمايندهي ايلام در تذكري آييننامهاي به حفظ شأن و جايگاه مجلس تأكيد كرد و گفت: درست نيست لايحهاي كه هنوز در مجلس مطرح نشده و رأي نياورده است پولي براي آن در نظر بگيريم.
وي گفت: از كجا معلوم كه اصل اين لايحه در مجلس رأي بياورد، چرا ما بايد موردي را تصويب كنيم كه قانون آن تصويب نشده است.
هدفمند كردن يارانهها اختصاص مستقيم يارانهها به اقشارآسيب پذير است
يك عضو هيات رييسه كميسيون برنامه و بودجه در مخالفت با حذف بند مربوط به لايحه هدفمند كردن يارانهها از بودجه سال 88 ، مفهوم لايحه هدفمند كردن يارانهها را اختصاص مستقيم يارانهها به اقشار آسيبپذير جامعه توصيف كرد.
هادي قوامي در دومين جلسه بررسي لايحه بودجه سال 88 كشور با بيان اين مطلب افزود: نبايد در اين موضوع تنها به اصلاح قيمتها توجه كرد، بلكه بايد همه مواد لايحهي هدفمند كردن يارانهها را در بودجه سال 88 كل كشور منظور كرد.
وي كه با عنوان مخالف حذف اين بند از لايحه بودجه سال 88 ايراد سخن ميكرد، افزود: در اين بند از لايحه بودجه سال 88، 11 هزار ميليارد تومان براي جبران به اقشار آسيبپذير در نظر گرفته شده است.
قوامي با بيان اينكه نظر دولت و كميسيون اين است كه هدفمند كردن يارانهها مورد توجه قرار گيرد، خاطر نشان كرد: در كميسيون ويژه تغييرات قيمتها مورد توجه بوده كه كميسيون تلفيق نيز اين موضوع را مورد توجه قرار داده است.
اين نماينده مجلس يادآور شد: به دليل نظرات كارشناسي كه در كميسيون ويژه بود و كميسيون تلفيق نيز آن را مورد توجه قرار داد هشت هزار و 500 ميليارد تومان را به صورت ايجابي دولت از آثار ناشي از هدفمند كردن يارانهها در بودجه وارد كرد و 10 هزار ميليارد تومان نيز به صورت سلبي مدنظر گرفته شده است كه چيزي حدود 18 هزار ميليارد تومان در نظر گرفته شد.
اين مخالف حذف بند مربوط به لايحه هدفمند كردن يارانهها از بودجه سال 88 تاكيد كرد: مفهوم هدفمندسازي يارانهها اين است كه با شناسايي اقشار آسيبپذير از سهم سايرين كم يا حذف كنيم و در اين بحث بايد دو روي سكه يعني اصلاح قيمتها و هدفمند كردن يارانهها مورد توجه قرار گيرد
حذف هدفمند كردن يارانه ها تنها به معناي استمرار مشكل قيمت انرژي كشور است
سخنگوي كميسيون تلفيق مجلس در مورد پيشنهاد حذف بند الحاقي 31 لايحهي بودجهي سال 88، گفت: دولت ابتدا تكليف لايحهي هدفمند كردن يارانهها را مشخص كرد و سپس آن را در لايحهي بودجه گنجاند اما به دليل فرصت كم بين تقديم دو لايحهي هدفمند كردن يارانهها و بودجه، ما نتوانستيم لايحهي هدفمند كردن يارانهها را به قانون تبديل كنيم.
محمدمهدي مفتح با بيان اين مطلب، تأكيد كرد: به ناچار براي اينكه فرصت يك ساله 88 را از دست ندهيم كميسيون تلفيق بررسي انجام داد تا آنچه را كه ميتوانيم در موضوع هدفمند كردن يارانهها در لايحهي بودجه بگنجانيم.
سخنگوي كميسيون تلفيق گفت: تلاش شده گام يك سالهي هدفمند كردن يارانهها برداشته شود و بر اين اساس كميسيون تصميم گرفت.
وي افزود: پيشنهاد حذف تنها به معناي استمرار مشكل قيمت انرژي كشور و از دست رفتن زمان در دستيابي به هدفمند كردن يارانههاست.
دفمند كردن يارانهها بايد با يك تصميم كارشناسي اتفاق بيافتد
نمايندهي سمنان در موافقت با حذف بند الحاقي 31 لايحهي بودجه در خصوص هدفمند كردن يارانهها با سرنوشتساز خواندن اين بحث براي جامعه، گفت: هيچكس با هدفمند سازي يارانهها مخالفتي ندارد و قطعا دولت نهم هم اين بحث را به قصد دلسوزي پيگيري ميكند.
مصطفي كواكبيان با تأكيد بر اينكه هدف اين است كه يك كار بزرگ و صد در صد ضروري انجام شود، در عينحال گفت: بايد به اين موضوع توجه داشت همانطور كه رهبر معظم انقلاب فرمودهاند با شتابزدگي و ايجاد فشار بر طبقات ضعيف نبايد اقدامي صورت گيرد.
نمايندهي سمنان با اشاره به اينكه دولت معتقد بود با هزاران ساعت كار كارشناسي 34 هزار ميليارد تومان بايد براي هدفمندسازي اختصاص يابد، گفت: البته دولت با 20 هزار ميليارد هم اين بحث را پذيرفت كه كار صورت بگيرد.
كواكبيان با تأكيد بر اينكه همه اصل كار را قبول دارند، اما با يك تصميم كارشناسي بايد اين اتفاق بيافتد، گفت: ميشود بودجه كار خود را انجام دهد و بحث هدفمندسازي يارانهها بعد از عيد نوروز و در فرصت مناسب مورد بررسي قرار گيرد و شايد هم زودتر از تيرماه كه برخي مطرح ميكنند اين اتفاق بيافتد.
كواكبيان گفت: اگر قرار باشد آفت انجام يك كار باعجله بيشتر از كار تأخير انداختن در آن باشد حتما تأخير خير و بركات بيشتري دارد.
وي با طرح اين سوال كه چرا بايد همهي بارها را با يكديگر بلند كرد تا تبعات امنيتي، اجتماعي و فرهنگي آن براي جامعه ايجاد شود، گفت: پيش از اين در كميسيون فرهنگي بحث شد كه تبعات اين لايحه تنها در بخشهاي اقتصادي نيست، بلكه تبعات فرهنگي نيز دارد.
اين عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با بيان اينكه طبق گفتهي برخي دوستان آثار تورمي اين لايحه همانند فنر است، در عينحال خواستار رأي نمايندگان به حذف اين بند از لايحهي بودجه شد.
كواكبيان به ذكر خاطرهاي از قول مهندس ميرحسين موسوي در سال 64 پرداخت و گفت: مهندس موسوي عنوان ميكردند كه در آن سال به خدمت امام رفتيم و موضوع گران شدن سيگار از سوي مجلس و دولت را با ايشان در ميان گذاشتيم كه امام فرمودند بايد به نحوي عمل شود كه به طبقات محروم فشار نيايد و اين كار قطعا فشاري را بر دهكهاي پايين جامعه وارد ميآورد كه پس از چندين بار كه به حضور ايشان رسيديم در نهايت قرار شد تنها سيگارهاي عيانكش گران شود و امام حتي در اين موضوع اجازه ندادند به اقشار ضعيف جامعه فشار وارد شود.
انتهاي پيام
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]
-
گوناگون
پربازدیدترینها