واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در آخرين جلسه كميته كاهش آلودگي هوا صورت گرفتمجادله لفظي مسؤلان محيط زيست و معاينه فني تهران
خبرگزاري فارس: مدير عامل معاينه فني خودروهاي تهران در پي انتقاد سازمان محيط زيست از نحوه انجام معاينه فني گفت: معاينه فني بر اساس استانداردهايي عمل ميكند كه محيط زيست تعيين كرده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، طبق آييننامه اجرايي بند الف ماده 62 آخرين جلسه كميته كاهش آلودگي به رياست سازمان حفاظت محيط زيست در مركز ستاد معاينه فني خودروهاي تهران برگزار شد.
در ابتداي اين جلسه گزارشي در رابطه با مقايسه وضعيت آلودگي هوا در طي سالهاي 85-86-87 مطرح شد كه شاخص آلايندهها را در طي اين مدت نشان ميداد.
بر طبق اين گزارش شاخص كيفيت هوا به لحاظ ميزان منوكسيد كربن در بهمن ماه سال جاري نسبت به سال گذشته وضعيت مشابهاي را دارد اما نسبت به بهمن ماه سال 85 وضعيت مطلوبتر بوده است. همچنين شاخص كيفيت هوا به لحاظ ذرات معلق بهمن ماه سال جاري مشابه سال 85 بوده است اما در سال 86 وضعيت مطلوبتر بودهاست.
همچنين شاخص كيفيت هوا به لحاظ منوكسيد كربن در سال 87 نسبت به سال 85 بهتر بوده است اما در مقايسه با سال 86 وضعيت مشابهاي را دارا بوده است.
عباس كاظمي، مدير عامل شركت بهينهسازي مصرف سوخت در رابطه با ميزان آلايندگي كارخانجات گفت: صنايع ثابت و كارخانجات موظف هستند مجهز به سيستم اندازهگيري باشند ضمن اينكه در مسائل زيست محيطي موظف هستند كه سيستمهاي پايش و اندازهگيري آلودگي را ايجاد كنند، لازم است تا اين سيستمهاي پايش به سيستم سازمان محيط زيست اتصال يابند.
از ديگر موضوعاتي كه دراين جلسه مطرح شد مديريت حمل و نقل شهري بود كه نواب زاده نماينده وزارت كشور گفت: طرح جامع حمل و نقل ترافيك تهران 3 ماه پيش براي تصويب در اختيار وزارت كشور قرار گرفته است و جلساتي نيز دراين رابطه برگزار شد.
وي با بيان اين كه اين طرح مبتني بر طرحهاي ديگر است، گفت: اصلاحاتي پيشنهاد شده است كه به نظر ميرسد تا پايان اسفند تكليف طرح مشخص شود.
كاظمي همچنين در رابطه با لزوم اجراي مصرف بهينه سوخت گفت: در اين زمينه تمام سعي خود را انجام دادهايم و در فرآيند توليد انتقال سوخت از چاه به رغم تمام تلاشها بايد در زمينه تعاملات گسترش يابد.
* 6 سال ديگر تهران شهر الكترونيكي ميشود
وي ادامه داد: در واقع نوع مصرف سوخت بايد اصلاح شود و اين امر مستلزم ارائه الگوهاي مصرف است.
كاظمي با اشاره به پالايشگاههاي اراك، اصفهان، گفت: با توجه به پروژههايي كه در اين پالايشگاهها دنبال ميشود در صورتي كه زودتر آماده شوند ميتواند بازده اكتان را در شهرهاي بزرگ را شاهد باشيم.
وحيد نوروزي، مدير عامل معاينه فني خودروهاي تهران، همچنين در رابطه برنامههاي كاهش سفرهاي درون شهري گفت: شهرداري تهران در اين رابطه نيز برنامهريزي كرده است و تا 6 سال آينده برنامههاي IT و شهر الكترونيك اجرايي ميشود به گونهاي كه تهران در بين 20 شهر بزرگي كه مجهز به سيستم IT و الكترونيكي هستند قرار ميگيرد.
با مطرح شدن طرح جامع شهرسازي در اين جلسه نوروزي گفت: عملكرد شهرداري در راستاي اجراي اين طرح، اجازه ساختوساز در بعضي قسمتهاي شهر گرفته شده است، در حال حاضر در بخش شرق و غرب اين كار در حال انجام است. حتي شهردار تهران دستور داد تا با توجه به همين امر ساختمانها و برجهاييكه تا 30 درصد هم پيشرفت داشته اند، تخريب شوند.
محمد باقر صدوق، مدير كل محيط زيست استان تهران همچنين با اشاره به تأكيدات مقام معظم رهبري در رابطه با جلوگيري از ساختوسازها گفت: اين مسئله به خوبي در حال اجراست.
كاظمي همچنين در رابطه با بهينهسازي مصرف سوخت گفت: در حال حاضر ساختمانهايي كه ساخته ميشوند بايد به سيستمهايي مجهز باشند كه از هدر رفتن سوخت جلوگيري شوند، در اين رابطه اگر لازم است بايد آموزشهاي لازم به مهندسان داده شود.
وي تأكيد كرد: علي رغم كمكهاي بلاعوض به كارخانهها براي توليد پنجرههاي دوجداره همچنان ظرفيتها خالي است بنابراين شهرداري بايد در اين رابطه تأمل بيشتري داشته باشد.
به گفته كاظمي سرانه مصرف انرژي در مناطق سرد 580 كيلو وات در ساعت است اما در تهران 360 كيلو وات در ساعت است.
مدير عامل شركت بهينهسازي مصرف سوخت همچنين گفت: در حال حاضر يك متر مكعب گاز را 40 سنت به تركيه ميفروشيم، بنابراين بايد براي آينده به آزادسازي انرژي كمك كنيم.
* تعجب نوروزي از انتقادهاي مربوط به مبحث 19
در پي انتقادهاي مدير عامل شركت بهينهسازي مصرف سوخت از عملكرد شهرداري، نوروزي ضمن ابراز تعجب از انتقادها درباره مبحث 19 گفت: از آنجايي كه مبحث 19در رابطه با جلوگيري از به هدر رفتن سوخت و عايقكاري ساختمانهاست، در تمام مناطق 22 گانه شهرداري اين مسئله رعايت ميشود، به نظر من مشكل اين است كه مهندسهاي ناظر به خوبي به وظايفشان عمل نميكنند، در حالي كه بايد نظارت دقيقي داشته باشند آنها به راحتي هر پروژهاي را تأييد ميكنند. مهندسي كه مدتهاست در ايران حضور ندارد اما مهر امضاء آن همچنان كار ميكند. چگونه مي تواند نظارت مطلوبي داشته باشد.
* عدم اجراي مبحث 19 را با چشمانمان ميبينيم
كاظمي نيز گفت: قصد نداريم عملكرد سازماني را زير سؤال ببرم، اما تنها اين را ميگويم كه گازي كه با چه هزينهاي آماده ميشود به راحتي از دودكشهاي ساختمانها به هدر ميرود، به جاي اين كه ساختمان ها را خراب كنيم از ابتدا شهرداري اجازه ساخت را ندهد. وقتي با چشمانمان ميبينم كه مبحث 19 اجرا نميشود ديگر بحث پيچيدهاي نيست.
نواب زاده، نماينده وزارت كشور با تأييد عدم اجراي مبحث 19 گفت: مشكل عدم اجرا تنها معطوف به تهران نيست بلكه در ساير شهرها و روستاها نيز شاهد عدم اجراي آن هستيم.
معاون انساني سازمان محيط زيست كه پس از يك ساعت تأخير در جلسه حضور پيدا كرده بود، به انتقادهاي پيرامون آيين نامه اجرايي بند الف ماده 62 پرداخت و گفت: بر اساس برنامه چهارم آييننامه در اواخر سال 86 در كميسيون دولت مطرح شد كه به دليل جلوگيري از موازي كاري با تبصره 13 برخي بندها حذف شد.
وي تأكيد كرد: اين كميته نه تنها حذف نميشود بلكه تنها به رياست استاندار تشكيل ميشود.
* انتقاد نماينده شهرداري از آييننامه اجرايي ماده 62
نماينده شهرداري در كميته كاهش آلودگي هوا، به انتقاد از اين آييننامه پرداخت و گفت: طبق قانون مصوب مجلس اين آييننامه اجرايي بايد به تصويب هيئت وزيران برسد در غير اين صورت غير قانوني است.
وي همچنين در رابطه با انتقادهاي اخير مبني بر اين كه معاينه فني صلاحيت اظهار نظر در باره مسائل ايمني ماشين را ندارد، گفت: شايد من صلاحيت قانوني نداشته باشم كه در رابطه با اين كه چه ماشيني شماره گذاري شود يا خير صحبت كنم اما اين حق را دارم كه اطلاع رساني كنم و افكار عمومي را نسبت به اين موضوع روشن كنم.
در ادامه نوروزي به گزارش عملكرد معاينه فني پرداخت و گفت: معاينه فني نيز مانند ساير طرحها برنامه 5 ساله دارد كه بايد طبق آن عمل كنيم، يكي از اين برنامهها 86 خط مكانيزه معاينه نفي ويژه خودروهاي سبك تا سال 92 است. همچنين كارواش بدون آب نيز از ديگر برنامه هاي معاينه فني است كه تا هفته آينده راهاندازي ميشود.
وي همچنين در رابطه با اينكه 34 درصد ظرفيت معاينه فني خالي است، گفت: اين مسئله به اين خاطر است كه بعضي مراكز در بعضي از ساعات خالي هستند و مراجعه كننده اي ندارند در حالي كه در ديگر ساعات بسيار شلوغ هستند مانند مركز بيهقي كه در ساعات 4 تا 6 خالي است اما در باقي ساعات بسيار شلوغ است.
* مجادله اصيليان و مدير عامل معاينه فني خودروهاي تهران
معاون انساني سازمان محيط زيست به طرح سؤالي از مدير عامل معاينه فني پرداخت و گفت: چگونه است كه خودرو مدل 76 موفق به دريافت برچسب معاينه فني ميشود در حالي كه خودرو مدل جديد نيز ميتواند اين تست ها را پاس كند؟ بايد اين مسئله به خوبي بررسي شود.
نوروزي نيز در پاسخ گفت: براي ما نيز اين موضوع جالب است و محيط زيست بايد به اين سؤال پاسخ بدهد. 10 سال پيش تصويب شد كه شوراي عالي محيط زيست و سازمان محيط زيست استاندارهاي خروجي آلايندهها را اعلام كند ولي متأسفانه مجبور شديم از استانداردها تبعيت كنيم كه در بهترين حالت خودروهاي كاربراتوري و انژكتوري را با يك خط كش اندازهگيري ميكنيم.
وي ضمن ابراز تعجب نسبت به مطرح شدن اين موضوع گفت: تعجب ميكنم كه سازمان محيط زيست سؤال مي كند كه چرا كار را به خوبي انجام نداده است.
انتهاي پيام/ش
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]