تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 22 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از شما منكرى ببيند بايد با دست و اگر نتوانست با زبان و اگر نتوانست با قلبش آن ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1840629033




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بررسي بازارهاي كشور نشان مي دهد كارگران ايراني در معرض بيكاري ناشي از افزايش واردات


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بررسي بازارهاي كشور نشان مي دهد كارگران ايراني در معرض بيكاري ناشي از افزايش واردات
در سالهاي اخير بر اثر هزينه كردن بي رويه درآمدهاي نفتي و ابتلاي اقتصاد ايران به « بيماري هلندي » بسياري از بازارهاي داخلي شاهد ورود انواع كالاهاي مصرفي خارجي بوده اند.
به گزارش « الف » امروز با مراجعه اي گذرا به برخي مراكز تجاري در تهران فهرستي از كالاهاي خارجي را مي توان تهيه كرد. كالاهايي كه قبل از ابتلاي اخير اقتصاد ايران به بيماري هلندي در بازار ايران به طور وفور وجود نداشت و براي بسياري از آنها نمونه داخلي نسبتا مرغوب با توليد استاندارد و در محيط رقابتي وجود دارد. مرور فهرست برخي از اين كالاها خالي از فايده نيست .
روغن زيتون اسپانيايي پلازا روغن زيتون ايتاليايي اورو چاشني هاي سوئيسي مگي چيپس پرينگل آبميوه راني محصول عربستان و امارات شامپوي هراندشولدرز آلماني شامپوي الويو با مبدا توليد نامعلوم شامپوي ايپك تركيه شامپوي جليمو (گلمو) محصول كشور اردن شامپوي سلسان بلو احتمالا اروپاي شرقي شامپوي استايل وان آمريكايي شامپوي هايي دايركت (اچ دي ) آمريكايي شامپوي كليس كور آلماني شامپوي فراچ اند ويتامين آلماني شامپوي كراوتر با مبدا توليد نامعلوم كاغذ ديواري ترس تينتاس اسپانيايي كاغذ ديواري رويال فرانسوي كاغذ ديواري رويال كينگ انگليسي پاركت كايندل اتريش پاركت پات ايتاليا پاركت استالهم مالزي پاركت هارو آلماني كفپوش موندو ايتاليايي كفپوش ال جي كره اي پاركت كرونوپول سويسي پاركت ديل وود اروپايي موكت تايل پاركت كانادايي موكت كرانزل آلماني كاشي هاي اسپانيايي با برندهاي « زيركنيا » « كارمالاسا » « روبي » « سالوني » « گرسير » و... كاشي و سراميك هاي ايتاليايي با برندهاي دادو سدير سايسيز لافاانزا آب س ادي گرس . شيرآلات اسپانيايي « تكا » عايق انگليسي ساند سلوشن سرويس بهداشتي هلندي گيسا مبلمان هوكلا آلماني مبل استكبال وارداتي از تركيه مبل باستان وارداتي از تركيه
علاوه بر اين بخش قابل توجهي از بازار مبل ايران را محصولاتي وارداتي از چين مالزي و ايتاليا تشكيل مي دهد كه فاقد برند مشخص هستند.
در بازار ميوه نيز وضعيت به همين شكل است به گونه اي كه گلابي توليد شده در چين انگور توليد شده در شيلي پرتقال توليد شده در مصر نارنگي توليد شده در پاكستان سيب توليد شده در فرانسه آناناس توليد شده در مالزي و فيليپين بازارميوه كشور رااشباع كرده است در بازار محصولات خانگي نيز محصولات انگليسي وكس محصولات ايتاليايي ايندزيت محصولات آمريكايي بلاك اند دكر محصولات آلماني بيم محصولات آمريكايي هاش دوا و ماپ محصولات آلماني كلاترونيك محصولات آلماني هوگل محصولات اسپانيايي يوفا محصولات فرانسوي « پروماكس » به وفور چشم مي خورد.
علاوه بر اين ها محصولات « كراون » « توپي » « استيم » « بيم » « يونيك » و چندين نام و برند با هويت و مبدا نامعلوم وارداتي نيز در بازار ايران به وفور وجود دارند.
اين محصولات علاوه برندهاي معروف كره اي و آلماني است كه از سالهاي قبل در بازار لوازم خانگي ايران فعال هستند.
اين در حالي است فهرست فوق فقط مربوط به بخش كوچكي از بازار ايران است و صرفا كالاهايي درآن ثبت شده است كه براي مصرف كننده ايراني نسبتا نوظهور هستند و در كشورمان محصول مشابه نسبتا قابل قبولي توليد و عرضه مي ـشود. آن دسته از كالاهاي خارجي كه در بازار كشورمان سابقه نسبتا بيشتري دارند (مانند لوازم و خانگي كره اي يا چاي هندي موز اكوادري و ... ) در اين فهرست نيامده اند. بازارهاي چاي پارچه پوشاك كفش فرش ماشيني لوازم التحرير صوتي و تصويري لوازم لوكس ساختمان و... نيز از سالها قبل در تصرف واردكنندگان بوده است كه اين مساله دردور جديد ابتلاي اقتصاد ايران به بيماري هلندي تشديد هم شده است .
برخي از محصولات خارجي در فهرست فوق تا پيش از دور جديد ابتلاي اقتصاد ايران به بيماري هلندي هم در برخي مغازه هاي لوكس و خاصي قابل دسترسي بود اما امروز كالاهاي فوق در اكثر مغازه ها در دسترس عموم است و مراكز عمده تجاري عرضه مي شود.
اين گزارش مي افزايد : فرايند ابتلاي يك اقتصاد نفتي به » بيماري هلندي « به اين ترتيب است كه با افزايش قيمت و درآمدهاي نفتي دولت با نيت خير سازندگي يا آبادي و محروميت زدايي بودجه هاي عمراني را افزايش مي دهد. اجراي بودجه هاي عمراني بيشتر به ريال نياز دارند لذا دولت ناچار است دلارهاي نفتي را در بازار بفروشد. در اقتصادي كه توليد و سرمايه گذاري با موانع بي شماري روبروست تنها خريدار دست به نقد دلارهاي نفتي دولت واردكنندگان و دلالان كالاهاي خارجي هستند. لذا دولت با توجيه تامين ريال براي تحقق « نيت خير » سازندگي و آباداني و... از روي ناچاري درهاي واردات را به روي كالاهاي خارجي باز مي كند تا واردكنندگان (خريداران دلارهاي نفتي دولت ) بتوانند هر چه بيشتر كالاها وارد و در داخل بفروشند و با ريال حاصله دلارهاي بيشتري از دولت بخرند و به دولت ريال بدهند تا در سازندگي و محروميت زدايي صرف كند كه كسادي فروش توليد كنندگان داخلي و اخراج كارگران به خاطر تنگناهاي مالي از جمله آثار بيماري هلندي است .
دور جديد ابتلاي ايران به بيماري هلندي (1387 ـ1385 ) سومين ابتلاي شديد اقتصاد ايران به اين پديده بود و قبلا دوبار در افزايش هاي شديد قيمت نفت در سالهاي (1355 ـ 1351 ) و نيز (1372 ـ 1369 ) نيز اقتصاد ايران اين مساله را تجربه كرده بود .
در زمستان 1384 با افزايش نسبي درآمدهاي نفتي دولت به شدت بودجه هاي عمراني را افزايش داد و لوايح بودجه به شدت انبساطي سالهاي 84 و 85 با وجود عتراض و هشدار اقتصاددانان مجلس هفتم به تصويب مجلس رسيد چرا كه نمايندگان براي تصويب طرح هاي عمراني در حوزه هاي انتخابيه تحت فشار راي دهندگان بودند.
در لايحه بودجه سال 88 دولت براي تامين طرح هاي عمراني قصد دارد 14 ميليارد دلار از حساب ذخيره ارزي برداشت كند . اعتراض و هشدار اقتصاددانان مجلس امسال نيز از سوي برخي دولتمردان و نزديكانشان با انتقاد شديد و تهمت سنگ اندازي كينه توزي و « سياسي كاري با هدف ساقط كردن دولت » و... روبرو شده است .
فهرست بلند كالاهاي خارجي در بازار ايران به ما يادآوري مي كند مسئولاني كه با نيت خير قصد خدمت و سازندگي دارند چگونه با تزريق بيش از حد ارزهاي نفتي به اقتصاد ايران و مبتلا كردن آن به بيماري هلندي توليدكنندگان داخلي را ساقط و كارگرانشان را در معرض خطر بيكاري قرار داده اند.
درمقابل فهرست بلند كالاهاي وارداتي مصرفي در بازار كشورمان متناظرا فهرست بلندي از نام شركتهاي توليدي وجود دارد كه به دليل سياستهاي متناقض و غيرقابل پيش بيني دولت موانع و مشكلات توليد و از همه جديدتر; واگذاري بازار ايران به توليدكنندگان خارجي عملا در آستانه توقف خط توليد و تعطيلي قرار گرفته اند.

دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن