واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: رئيس جمهور در همايش رسانه و اقتصاد : جهان نيازمند مباني جديد اقتصادي است
ما نيازمند مباني جديد براي اقتصاد جهاني هستيم و تاكيد بر آن داريم كه اقتصاد بايد در خدمت انسان و جامعه انساني باشد.
دكتر محمود احمدي نژاد صبح ديروز در همايش « رسانه و اقتصاد » اظهار كرد : رسانه و اقتصاد هر دو مقوله اي پيچيده هستند كه در برابر بشريت قرار دارند.
وي با بيان اين كه رسانه ابزاري است كه تمام وجوه زندگي انسان را تحت الشعاع خود قرار داده است افزود : رسانه در اقتصاد حضور دارد و اقتصاد رسانه نيز خود يك مقوله مهم است كه بايد در فضاي اقتصادي مورد بحث و بررسي قرار گيرد.
وي با بيان اين كه اقتصاد و رسانه دو مقوله مهم هستند كه با يكديگر ارتباط تنگاتنگ دارند ادامه داد : فصل مشترك اقتصاد و رسانه انسان و جامعه انساني است .
رئيس جمهور در ادامه به تشريح نقش رسانه در امر اقتصاد پرداخت و گفت : يك نقش رسانه در اقتصاد اطلاع رساني است چرا كه شايد مهم ترين و فوري ترين كار رسانه اطلاع رساني باشد به خصوص با توجه به سرعت تحولاتي كه ما امروز در عرصه كشور و جهان شاهد هستيم .
وي با بيان اين كه اطلاع رساني درست مي تواند جهت گيري سرمايه و نيروها را به سمت اهداف تعيين شده سازماندهي كند يا برعكس گفت : يك اطلاع رساني درست مي تواند فضاي اقتصادي را به سمت اهداف مناسب سوق دهد يا اين كه فضاي اقتصادي را آشفته مبهم و غيرهدفمند جلوه دهد.
وي گفت : اطلاع رساني در امر اقتصاد يك كار دقيق و هوشمندانه است . نحوه استفاده از واژه ها نحوه ورود به بحث بسيار مهم است . مثلا اطلاع رساني مي تواند انتظار تورمي را دامن بزند يا برعكس . به نظر من وقت آن شده است كه براي نفس اطلاع رساني اقتصادي يك كار دقيق و عالمانه انجام شود. البته رسانه ملي در اين زمينه كارهاي خوب و متنوعي انجام داده است .
احمدي نژاد ادامه داد : من معتقدم كه بايد متخصصين اطلاع رساني در امر اقتصاد بنشينند و ادبيات اطلاع رساني در حوزه اقتصاد را طراحي كنند. مثلا اين كه چه موضوعي را سريع چه موضوعي را تحليل يا چه موضوعي را با تاخير منتشر كنيم .
وي كار دوم رسانه را در بخش اقتصاد نقد درست و بيان نقاط ضعف ها و اشكالات دانست .
وي گفت : رسانه ها مي توانند نقاط قوت توانمندي ها و نقاط ضعف و اشكالات را بيان كنند و يك نقد خوب مي تواند منجر به اصلاح شود و انگيزه و نشاط بيشتري را براي انجام كار فراهم كند.
رئيس جمهور گفت : نقادي خوب يك كار هنرمندانه و دقيق است كه بايد با احاطه كامل به شرايط اقتصادي برنامه هاي اقتصادي و فضاي عمومي اقتصاد انجام شود. البته ما اكنون شاهد نقدهاي خوبي هستيم ولي جاي مجموعه اي از نقدها كامل خالي است و بسياري از نقدها جزيي يا با اطلاعات ناقص است و شايد بدون آن كه نقاد اراده كند وارد فضاهايي مي شود كه از سازندگي آن كاسته مي شود.
رئيس جمهور با اشاره به وضعيت كنوني اقتصاد سرمايه داري و با طرح اين پرسش كه چرا اين بحران در اقتصاد سرمايه داري غرب ايجاد شده است گفت : آيا اشكال آن مربوط به عملكرد چند بانك بوده است اشتباه در كجا بوده است آيا در استراتژي ها يا در مباني نظري اقتصاد سرمايه داري بوده است
وي گفت : به نظر ما اشكال برمي گردد به مباني نظري و تعريفي كه آن ها از انسان ارايه كرده اند. البته برخي تصور مي كنند بحراني كه ايجاد شده بالاخره مهار خواهد شد ولي من اين اعتقاد را ندارم ; چراكه ما معتقديم آن چيزي كه به نفع مردم و انسان ها باشد ماندگار است . اين موضوعي است كه اساتيد و صاحب نظران ما بايد در ارتباط با آن به بحث و بررسي بپردازند و بررسي كنند كه چرا آن ها دچار اين وضعيت شده اند.
وي خاطرنشان كرد : ما نيازمند مباني جديد براي اقتصاد جهاني هستيم و تاكيد بر آن داريم كه اقتصاد بايد در خدمت انسان و جامعه انساني باشد . ما امروز چشم انداز 20 ساله را در پيش رو داريم و در كنار آن سياست هاي اجرايي قانون اصل 44 و برنامه تحول اقتصادي را. تاكيد بر آن است كه ساختار به گونه اي اصلاح شود كه ما بتوانيم به اهداف دسترسي پيدا كنيم . اما آيا اين ها براي رسيدن به اهداف چشم انداز كافي است باور من اين است كه در اين ارتباط خلائي وجود دارد كه شما صاحب نظران بايد آن خلا را پر كنيد و اين خلا برمي گردد به مباني نظري .
احمدي نژاد با بيان اين كه « در فرهنگ ما يك مكتب جامعه اخلاقي و انساني وجود دارد و ما داراي مفاهيم متعالي هستيم » گفت : ما بر اساس اين مفاهيم متعالي بايد مباني اقتصاد خود را تبيين كنيم . ما اقتصاد را براي آرامش جامعه مي خواهيم . اقتصاد بايد در خدمت تحكيم روابط خانوادگي و اجتماعي باشد نه اين كه اين ها قرباني اقتصاد. ما اقتصادي مي خواهيم كه در آن استعدادها شكوفا شود رقابت نيز وجود داشته باشد و كساني كه بيشترين تلاش را مي كنند بيشترين بهره را ببرند و مجموعه جامعه در يك فضاي مهربان و بانشاط و تعامل و عشق و محبت و برادري زندگي كند و انسانيت شكوفا شود. بايد بر اين اساس مباني اقتصاد را تدوين كنيم .
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت : من متواضعانه دست دانشمندان كشور را مي بوسم و با افتخار اعلام مي كنم كه باور قلبي دارم كه اقتصاددانان ما مي توانند مباني نظري يك نظام اقتصادي جديد را به جامعه بشري ارايه دهند. فقط كافي است كه خود را باور كنيم . متخصصان ما بايد سازوكارها را طراحي كنند و مباني نظري جديد را ارايه دهند و من باور دارم كه اقتصاددانان ما مي توانند اين كار را انجام دهند.
وزير اقتصاد نيز در اين همايش گفت : در شرايطي كه با تورم دو رقمي و نامناسب بودن كميت و كيفيت رشد اقتصادي رو به رو هستيم انتظار بهبود توزيع درآمدها كمي دور از واقعيت است .
به گزارش ايسنا سيد شمس الدين حسيني اظهار كرد : اين همايش در زماني برگزار مي شود كه تا ساعاتي ديگر يكي از تصميم هاي بزرگ اقتصاد ايران گرفته مي شود و اين تصميم يا تبديل به يك تصميم درست مي شود يا ناخواسته چشم انداز را فداي دغدغه هاي كوتاه مدت مي كند.
وزير اقتصاد كليدي ترين پيام سياست هاي اصل 44 را تعريف اقتصاد ايران به لحاظ سهم ها و نقش ها ميان سه بخش تعاوني خصوصي و دولتي عنوان كرد و افزود : پس از ابلاغ سند چشم انداز كه تصوير آرماني اقتصاد ايران را ترسيم كرده بايد نظام مدل اقتصادي مطلوب كشور را تعريف مي كرديم و براي تحقق چنين تصويري نياز به تعريف زيربناهاي مدل اقتصادي بود.
وي متذكر شد : طبعا نيازمند تعريف نقشه راه بوديم و از اين رو طرح تحول اقتصادي به عنوان طرح اصلاح ساختار اقتصاد ايران ارائه شد . ما اميدواريم كه پيام چشم انداز و سياست هاي اصل 44 مبني بر ارتقا تراز عملكرد اقتصاد ايران و بازبيني نقش دولت در اقتصاد همراه با تحول كنش هاي اقتصادي روشن و مشخص شود.
حسيني در ادامه با بيان اينكه طرح تحول اقتصادي در تناسب با سند چشم انداز و قانون سياست هاي اصل 44 تدوين شده است گفت : اين كار بر آسيب شناسي اقتصاد ايران مبتني بود كه در يك دوره بلند مدت با نگرش بر عملكرد اقتصادي كشور به ترسيم درآمد.
وزير امور اقتصادي و دارايي رشد اقتصادي ايران در دهه هاي اخير را به لحاظ كيفيت قابل دفاع ندانست و گفت : اقتصاد ايران به لحاظ كميت نتوانسته عرضه مناسب و كافي از شغل داشته باشد و به لحاظ كيفيت نيز ناپايداري در اقتصاد را تجربه كرده است . اقتصاد كشوري كه مي تواند در سطح تكنولوژي بهترين كارها را انجام دهد عمده محصولات خود را همچنان از تبديل نفت خام ارزان به محصولات كم ارزش فراوان به دست مي آورد.
دوشنبه|ا|19|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 140]