تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه گرفتن در گرما، جهاد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837973700




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هجدهمين اجلاس شوراي وزيران خارجه سازمان همكاري اقتصادي ديروز در تهران برگزار شدهمگرايي اكو براي عبور از بحران اقتصادي


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: هجدهمين اجلاس شوراي وزيران خارجه سازمان همكاري اقتصادي ديروز در تهران برگزار شدهمگرايي اكو براي عبور از بحران اقتصادي
دنياي اقتصاد - مجيد اعزازي: هجدهمين اجلاس شوراي وزيران خارجه سازمان همكاري اقتصادي (اكو) ديروز بعد‌از‌ظهر با تصويب سه سند همكاري به كار خود پايان داد. اساسنامه ايجاد موسسه استاندارد‌سازي منطقه اكو (ريسكام)، موافقتنامه كمك‌هاي بلاعوض بانك توسعه اسلامي‌‌‌ بين دبيرخانه اكو و بانك توسعه اسلامي‌ ‌‌و پروتكل تسهيل رواديد تجاري توسط وزيران خارجه ايران، تركيه، افغانستان و پاكستان به امضا رسيدند.


منوچهر‌متكي، وزير خارجه ايران اما سخنران افتتاحيه و اختتاميه اين اجلاس نيز بود. استقبال از عضويت عراق در اين سازمان و استقبال از گسترش همكاري‌ها با ديگر شركاي توسعه‌اي آن نظير كشور چين و فدراسيون روسيه با توجه به شرايط منطقه خاورميانه از جمله مهمترين محورهاي سخنان متكي به عنوان رييس اين اجلاس در مراسم افتتاحيه هجدهمين اجلاس وزيران اكو در صبح ديروز بود. وي همچنين از تمايل ايران به عنوان عضو بنيانگذار سازمان اكو براي افزايش امكانات و توانايي‌هاي خود براي رشد و توسعه اقتصادي و گسترش مناسبات سياسي و فرهنگي در حوزه اين سازمان و بخش‌هاي مجاور و پيراموني آن خبر داد و گفت:ما به عنوان ميزبان مقر دبيرخانه سازمان، همكاري در چارچوب اكو را از اولويت‌هاي سياست منطقه‌اي خود دانسته و آماده‌ايم همچون گذشته امكانات و منابع خود را در جهت توسعه و سازندگي در منطقه به كار گيريم.
متكي با بيان اين كه قابل انكار نيست كه سياست سلطه‌جويانه و يك‌جانبه‌گرايانه قدرت‌هاي خارج از منطقه همواره مانع اساسي بر سر حصول تفاهم و ايجاد ثبات در سطح خرد و كلان بوده است، گفت: از اين رو، كشورهاي مستقل ضرورتا نيازمند تعامل سازنده و كارساز به منظور هماهنگي مواضع و فعاليت‌هاي منطقه‌‌اي خود هستند تا در پرتو اين همكاري سازماني مشكلات ناشي از سياست‌هاي خودمحورانه برطرف شوند.
وي افزود: امكان تبديل بحران مالي جهان به فرصتي براي منطقه اكو در شرايط موجود منطقه، ضرورت انجام تماس‌ها و مشورت‌هاي مستمر بين كشورهاي منطقه را پيش از هر زمان ديگري افزايش داده است. تلاش و كوشش هماهنگ كشورهاي منطقه ما در چارچوب سازمان همكاري اقتصادي(اكو) علاوه بر آثار مثبت و تاثيرگذار آن در عرصه سياسي، باعث شده است تا از طريق گسترش فضاي وسيع‌تر براي همكاري و تحرك اقتصادي اين امكان را قابل دسترس كند كه سطح توسعه و رفاه ملت‌هاي عضو به طور فزاينده‌اي ارتقا پيدا كند. همزمان تجارب ارزنده تاريخي اين درس را به ما مي‌دهد كه با تجميع ظرفيت‌ها و توانمندي‌هاي كشورهايمان در قالب همكاري‌هاي منطقه‌‌اي ضمن تسهيل دستيابي به عوامل و متغيرهاي تعيين‌كننده اقتصادي، توان رقابت و چانه‌زني كشورهايمان را بالا برده و درصد سهم خود را از اقتصاد جهاني به صورت تصاعدي افزايش دهيم.
وزير خارجه ايران تصريح كرد: در اين راستا سازمان اكو گزينه‌اي مطلوب و مثمر‌ثمر است كه به اعتبار خصايص و ويژگي‌هاي ممتاز ژئو‌استراتژيك و همچنين به يمن ذخاير سرشار طبيعي و نيروي كارآمد انساني قابليت نقش‌آفريني شايسته آن براي رسيدن به مرتبه واقعي و ممتاز در صحنه اقتصاد منطقه و جهان به اثبات رسيده است.
وي با بيان اين كه طي سال گذشته شاهد موفقيت‌ها و پيشرفت‌هاي مهمي‌‌‌در حوزه‌هاي اولويت‌دار همكاري اكو بوديم، افزود: در زمينه انرژي نيز كه در شمار بخش‌هاي اولويت‌دار همكاري اكو است، قابليت‌ها و منابع عظيم منطقه انتظارات براي جهش بزرگ در اين حوزه را افزايش مي‌‌‌دهد. با توجه به قرار گرفتن منطقه غني موسوم به بيضي انرژي در شمال و جنوب منطقه اكو زمينه همكاري به نحو شايسته فراهم است و ضرورت دارد متخصصان و كارشناسان موضوع با بررسي و تجزيه و تحليل همه‌جانبه و ارائه سند راهبردي همكاري‌هاي انرژي به دومين اجلاس وزراي انرژي و نفت اكو در تاجيكستان، اين انتظارات را برآورده سازند و براي تحرك بيشتر اين بخش تلاش مضاعفي صورت دهند.
وزير خارجه با بيان اين كه خوب است دلايل و عوامل كم تحركي در برخي حوزه‌‌ها شناسايي و براي رفع آنها اقدام جمعي به عمل آيد، گفت: بازنگري در مقررات وسازوكار اجرايي سازمان و ايجاد تحول در فرآيند تصميم و اجرا مي‌‌‌تواند در رفع كاستي‌‌ها موثر افتد.
عبور از بحران جهاني
احمد قريشي، وزير امور خارجه پاكستان در جمع خبرنگاران در پاسخ به اين كه كشورهاي سازمان اكو چگونه مي‌توانند به كمك ايران از بحران اقتصادي جهاني عبور كنند، گفت: مساله‌اي كه اكنون در اكو مطرح است اين است كه چگونه مي‌توان با اين بحران رو به رو شد و چگونه مي‌توان اين چالش را به فرصتي تبديل كرد. كشورهاي عضو اكو مي‌توانند تجارت‌هاي منطقه‌‌اي را ارتقا دهند و وضعيت نقل و انتقالات و روابط تجاري را بهبود بخشند تا تاثيرات منفي بحران اقتصادي جهاني را خنثي كنند.
وي در پاسخ به اين پرسش كه نظر شما درباره ايجاد يك بانك مشترك و يكپارچه‌سازي بازار چيست؟ تصريح كرد: توافق‌نامه تجاري اكو (اكوتا) يك گام بسيار بزرگ در ارتقاي تجارت است. آشكار است كه بانك تجاري اكو نيز يك ابتكار ديگر در زمينه چگونگي بهبود مكانيزم عملكرد اين موسسه‌هاست و وقتي مكانيزم عملكردي آن‌ها بهبود پيدا كند، تاثيرگذاري موسسه‌ها افزايش مي‌يابد و نتايج بيشتري را به همراه خواهد داشت.
سازمان همكاري اقتصادي (اكو) در آغاز سازمان سه جانبه‌‌اي بود كه ايران، پاكستان و تركيه بنيانگذاران آن بودند. در واقع اين سازمان احيا شده سازمان همكاري براي عمران منطقه‌‌اي (آر .سي.دي) بود كه در سال 1343 تشكيل شد. اما اين سازمان تحت عنوان سازمان همكاري اقتصادي ( اكو) فعاليت خود را از 9 بهمن 1363 آغاز كرد اما تا خردادماه 1369 كه پروتكل اصلاحي عهدنامه ازمير در اجلاس ويژه اسلام آباد به امضاي وزيران خارجه سه كشور رسيد، عملا فعاليتي نداشت. به دنبال فروپاشي اتحاد جماهير شوروي، در سال 1371 پنج كشور آسياي مركزي به همراه آذربايجان و افغانستان به اكو پيوستند و بدين ترتيب اين سازمان منطقه‌‌اي با 10عضو(ايران، تركيه، پاكستان، افغانستان، آذربايجان، تاجيكستان، تركمنستان، قزاقستان، قرقيزستان و ازبكستان) طي سال‌‌هاي گذشته فعاليت داشته است. شوراي وزيران به عنوان ركن اصلي اكو و تعيين كننده سياست‌‌ها و تصميمات آن ، مركب از وزيران خارجه كشور‌‌هاي عضو يا نمايندگان آن به طور سالانه در هريك از كشور‌‌هاي عضو تشكيل جلسه مي‌‌‌‌دهند. لازم به ذكر است كه اجلاس سران اكو نيز فردا در تهران برگزار خواهد شد.

سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن