تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):نشانه هاى مؤمن پنج چيز است: ... و بلند گفتن بسم اللّه  الرحمن الرحيم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836943071




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بهبود ناكافي رتبه ICT ايران


واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: بهبود ناكافي رتبه ICT ايران
دنياي اقتصاد – تازه‌ترين گزارش اتحاديه بين‌المللي مخابرات از وضعيت شاخص‌هاي ICT در ايران و جهان طي مقطع زماني 2002 تا 2007 نشان مي‌دهد كه رتبه 92 ايران در سال 2002 با بهبود قابل‌توجهي به رتبه 78 رسيده، اما همچنان با رتبه 32 امارات، 44 قطر و 59 تركيه فاصله دارد.البته در اين ميان، رتبه كويت بدتر شده و اين كشور را از رتبه 49 به 57 برده است.
گزارش جديد اتحاديه بين‌المللي مخابرات از شاخص‌هاي توسعه ICT
ايران پايين‌تر از همسايگان
مترجم: ندا لهردي
تكنولوژي‌هاي مختلف ارتباطات و اطلاعات در سال‌هاي اخير به عواملي موثر در رشد جوامع و صنايع تبديل شده‌اند، تا جايي كه گاهي رشد و نجات يك كشور از شرايط ركود به رشد و توسعه ICT در آن كشور وابسته مي‌شود.
درست به همين دليل هم هست كه توسعه ICT در كشورها به يك شاخص بااهميت در ميزان رشد آنها تبديل شده است.در همين راستا اتحاديه بين‌المللي مخابرات (ITU) سالانه به بررسي ميزان رشد يا ركود كشورهاي جهان از منظر شاخص توسعه ICT آنها پرداخته و گزارشي از اين تحقيقات را منتشر مي‌كند. اين اتحاديه در جديدترين گزارش خود به بررسي شاخص توسعه ICT در 154 كشور دنيا در طول يك دوره پنج ساله بين سال‌هاي 2002 تا 2007 پرداخته است.شاخص توسعه ICT در واقع تركيبي از 11 شاخص ديگر مانند ميزان دسترسي به خدمات ICT، كاربرد و ميزان توسعه مهارت‌هاي مرتبط با آن بوده و در مراحل مختلف از سطح منطقه‌اي و قاره‌اي گرفته تا كشوري مورد بررسي كارشناسان قرار مي‌گيرد.
چشم‌انداز ICT
دهه‌هاي گذشته در حقيقت به واسطه رشد ناگهاني و قابل توجه فناوري‌هاي اطلاعات و ارتباطات و زيرساخت‌هاي مرتبط با آنها به عنوان دهه‌‌هاي طلايي ICT شناخته مي‌شوند. اين روند رشد بر اساس آمار تا پايان سال 2008 هم ادامه داشته است تا جايي كه طبق اعلام ITU تعداد كاربران تلفن همراه تا پايان سال 2008 به بيش از 4‌ميليارد نفر رسيده كه اين رقم نشانگر ضريب نفوذ 61‌درصدي تلفن همراه در جهان است. در همين زمان ITU تخمين زد كه در تمام دنيا 3/1‌ميليارد خط تلفن ثابت
-برابر ضريب نفوذ 19‌درصد- وجود دارد. اين در حالي است كه تقريبا يك چهارم جمعيت جهان برابر 7/6‌ميليارد نفر از اينترنت استفاده مي‌كنند.
در حالي كه استفاده از تلفن همراه همچنان در جهان گسترش پيدا مي‌كند، در مقابل استفاده از خطوط تلفن ثابت هيچ رشدي را تجربه نكرده است. بر اساس اين گزارش تعداد كاربران تلفن همراه تا پايان سال 2008 بيش از سه برابر تعداد خطوط تلفن ثابت بوده است. در مقابل رشد بخش تلفن در دهه اخير ثابت مانده است. به اين ترتيب ضريب نفوذ تلفن ثابت در سال 2008 در جهان به كمتر از 20‌درصد رسيده است. اين بخش حتي در ميان كشورهاي در حال توسعه هم رشد چنداني نداشته و ضريب نفوذ آن به كمتر از 14‌درصد رسيده است. ولي در برابر آن رشد بخش تلفن همراه در اين كشورها قابل توجه بوده و تا پايان سال 2007 به نزديك 40‌درصد رسيده است. از طرفي تا پايان سال 2007 همچنين 64‌درصد از كاربران موبايل جهان از ميان كاربران كشورهاي در حال توسعه بوده‌اند. اين در حالي است كه اين رقم در سال 2002 تنها برابر 44‌درصد بوده است. در ميان اين كشورهاي در حال توسعه و كشورهاي منطقه، آفريقا بيشترين ميزان رشد كاربران تلفن همراه را داشته است. در بخش اينترنت هم همزمان با رشد چشمگير تعداد كاربران آن در سطح جهان، تا پايان سال 2007 تقريبا يك پنجم مردم دنيا آنلاين بوده‌اند. با اين همه ضريب نفوذ اينترنت در كشورهاي در حال توسعه در اين سال همچنان رقم نه چندان بالا و برابر 13‌درصد بوده است. در منطقه آفريقا به خصوص ضريب نفوذ اينترنت در اين سال تنها برابر 5‌درصد بوده است. در آسيا هم اين رقم كمتر از 15‌درصد است، در حالي كه ضريب نفوذ اينترنت در اروپا و آمريكا به ترتيب برابر 43 و 44‌درصد بوده است.
ايران پايين‌تر از همسايه‌ها و بالاتر از آفريقايي‌ها
طبق اعلام اتحاديه بين‌المللي مخابرات، شاخص توسعه ICT در واقع از تركيب شاخص‌هايي كوچكتر از قبيل شاخص دسترسي ديجيتالي، شاخص فرصت‌هاي ICT و شاخص فرصت‌هاي ديجيتالي تشكيل مي‌شود.
بر اين اساس اين شاخص عواملي مانند آمادگي ICT شامل ميزان دسترسي و زيرساخت‌هاي ICT ،كاربري و ميزان استفاده از خدمات مختلف و ظرفيت استفاده و آموزش مهارت‌هاي آن را هم در بر مي‌گيرد. شاخص توسعه ICTا(IDI) در نهايت مي‌تواند ميزان رشد هر كشور يا هر منطقه از جهان را در صنعت ICT نشان داده و بررسي كند. در جديدترين گزارش ITU درباره اين موضوع، اين شاخص در 154 كشور دنيا از كشورهاي در حال توسعه گرفته تا كشورهاي پيشرفته و توسعه‌يافته مورد بررسي قرار گرفته‌اند. اين بررسي البته شاخص توسعه ICT را در فاصله سال‌هاي 2002 تا 2007 بررسي و تحليل كرده است.اين گزارش نشان مي‌دهد كه رتبه‌بندي كشورهاي حاضر در اين بررسي به ترتيب ده كشور سوئد، جمهوري كره، دانمارك، هلند، ايسلند، نروژ، لوكزامبورگ، سوئيس، فنلاند و انگلستان را در صدر قرار داده است. كشور ما ايران اما در اين رتبه‌بندي در جايگاه هفتاد و هشتم (78) از نظر توسعه ICT قرار گرفته است. به اين ترتيب ايران در اين جدول پايين‌تر از كشورهايي مانند تايوان، امارات متحده عربي، بحرين، قطر، عربستان سعودي، كويت، تركيه، قزاقستان و عمان با رتبه‌هاي به ترتيب بيست و پنجم، سي و دوم، چهل و دوم، چهل و چهارم، پنجاه و پنجم، پنجاه و هفتم، پنجاه و نهم، شصت و نهم و هفتاد و هفتم قرار گرفته است. البته جايگاه ايران از كشورهايي مانند آذربايجان، تركمنستان، تاجيكستان، ازبكستان، يمن، زيمبابوه و اغلب كشورهاي آفريقايي بالاتر است.براساس گزارش اخير اتحاديه بين‌المللي مخابرات، شاخص توسعه ICT ايران در سال 2002 برابر 93/1 بوده و در سال 2007 به 94/2 رسيده است. به اين ترتيب ايران كه در سال 2002 در جايگاه نود و دوم (92) اين جدول قرار داشته، در سال 2007 با صعود 14 رتبه‌اي به جايگاه هفتاد و هشتم رسيده است. اين گزارش نشان مي‌دهد كه ضريب نفوذ تلفن همراه در ايران تا پايان سال 2007 برابر 42‌درصد بوده و ضريب نفوذ اينترنت آن در اين سال به 32‌درصد رسيده است. اين در حالي است كه در اين دوره پنج ساله بين سال‌هاي 2002 تا 2007 ضريب نفوذ خطوط تلفن ثابت در ايران از 19‌درصد تا 33‌درصد افزايش پيدا كرده است.
دسترسي به ICT
در اين گزارش همچنين كشورها براساس ميزان دسترسي به خدمات ICT هم مورد بررسي قرار گرفته‌اند. در اين رتبه‌بندي هم به ترتيب كشورهاي سوئد، لوكزامبورگ، هنگ‌كنگ، ايسلند، هلند، سوئيس، آلمان، چين و انگلستان نه كشور برتر هستند. ايران هم در اين جدول با رتبه هشتادم (80) پايين‌تر از كشورهايي مانند بحرين، قطر، عربستان سعودي، كويت، تركيه، ارمنستان، عمان، قزاقستان و لبنان به ترتيب با رتبه‌هاي سي و پنجم، سي و نهم، چهل و هشتم، پنجاه و يكم، پنجاه و سوم، شصت و ششم، شصت و هفتم، هفتاد و يكم و هفتاد و سوم قرار گرفته است.
قيمت ICT
اين گزارش قيمت خدمات مختلف ICT كه شامل قيمت تلفن ثابت، تلفن همراه و اينترنت مي‌شود را هم در اين 154 كشور مورد بررسي قرار داده است. در اين مورد ده كشور برتر به ترتيب كشورهاي سنگاپور، ايالات متحده آمريكا، لوكزامبورگ، دانمارك، هنگ‌كنگ، امارات متحده عربي، تايوان، ‌سوئد، نروژ و فنلاند هستند. ايران هم يك بار ديگر با رتبه هفتاد و هشتم پايين‌تر از كشورهاي بحرين، كويت، عربستان سعودي و عمان به ترتيب با رتبه‌هاي هجدهم، بيستم، سي و پنجم و پنجاه و يكم قرار دارد. با اين همه ايران در يك رتبه‌بندي كه مربوط به نرخ استفاده از خطوط تلفن ثابت است جايگاه اول را به خودش اختصاص داده و به دنبال آن كشورهاي تايوان، امارات متحده عربي، سنگاپور، بحرين، كويت، جمهوري كره، هنگ كنگ، اكوادور و ايالات متحده آمريكا قرار گرفته‌اند. در رتبه‌بندي كشورها از نظر نرخ استفاده از تلفن همراه هم ده كشور برتر به ترتيب عبارتند از: هنگ‌كنگ، دانمارك، سنگاپور، نروژ، سوئد، امارات متحده عربي، لوكزامبورگ، چين، قبرس و كويت. ايران اما در جايگاه چهل و پنجم و پايين‌تر از بحرين و عمان در رتبه‌هاي پانزدهم و بيستم قرار گرفته است.
منبع: www.itu.int
عكس:AFP

سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[مشاهده در: www.donya-e-eqtesad.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 182]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن