واضح آرشیو وب فارسی:مهر: بسكتبال بدون سالن اختصاصي/گذشت 4 سال از وعده / قهرمان آسيا خسته از خلف وعده مديران ورزش
گروه ورزش - خبرگزاري مهر: با وجودي كه مديران سازمان تربيت بدني بارها و بارها خبر از كلنگ زني سالن اختصاصي بسكتبال دادهاند هنوز كوچكترين اقدامي براي ساخت اين سالن انجام نشده است.
به گزارش خبرنگار مهر، پس از آنكه فدراسيون بسكتبال در سال 1383 قهرماني تيم اميد و كسب سهميه رقابتهاي جهاني آرژانتين را در تهران و در حضور ديگر آسياييها جشن گرفت محسن مهرعليرزاده رئيس وقت سازمان تربيت بدني به پاس قدراني از زحمات مسئولان اين رشته قول احداث سالن اختصاصي بسكتبال در تهران را داد تا بسكتبال و مديرانش هم پاداش قهرماني اميدهاي خود را گرفته باشند و هم جاي خالي بزرگترين نياز خود را پر كنند. اما يك سال گذشت بدون آنكه ذوق و شوق صاحب خانه شدن به دل مديران بسكتبال راه پيدا كند.
مهرعليزاده در مدت حدود يك سالي كه از زمان اعلام اين وعده تا پايان دوران رياستش بر ورزش ايران باقي مانده بود هيچ حركتي براي تحقق قول خود انجام نداد تا بسكتباليها چشم به دستان رئيس جديد بدوزند تا شايد به واسطه حمايتهاي معاون محمود احمدينژاد در امور ورزش به ضروريترين و پايهاي ترين نياز خود دسترسي پيدا كنند اما هر سال دريغ از پارسال.
در مدتي كه از رياست مهندس محمد عليآبادي در سازمان تربيت بدني ميگذرد بسكتبال بارها و بارها بر قله آسيا ايستاده است. از قهرماني تيم ملي بزرگسالان در جام ملتهاي ژاپن (2007) كه با صعود به المپيك 2008 پكن همراه شد گرفته تا مدال طلاي صباباتري در رقابتهاي باشگاههاي آسيا (2007)، عنوان نخست تيم جوانان و صعود به پيكارهاي جهاني نيوزيلند (2008) و در نهايت حضور مقبول مليپوشان در ديدار با تيمهاي صاحب نام المپيكي كه باعث شد در نخستين حضور المپيكي عنواني غير از آخري به دست آورند.
بعد از هريك از موفقيتهاي آسيايي وعده مديران سازمان تربيت بدني در مورد اختصاص يك سالن تخصصي در پايتخت براي فدراسيون بسكتبال تمديد شد، حتي در نشستي كه سوم ديماه به منظور ارائه برنامههاي فدراسيون بسكتبال براي حضور در بازيهاي 2010 گوانگجو چين در سازمان تربيت بدني برگزار شد، بازهم محمد علي آبادي از احداث زمين اختصاصي بسكتبال در ضلع شمالي سالن هندبال (خيابان سئول) خبر داد اما هنوز هيچ كلنگي در اين محل براي بسكتبال و به نام بسكتبال به زمين نخورده است.
اين موضوع باعث شده رئيس فدراسيون بسكتبال نتواند شرايط را براي بازديد مسئولان فيبا آسيا و همچنين فدراسيون بسكتبال اسپانيا از تجهيزات ايران فراهم كند. محمود مشحون در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: " با داشتن دو اتاق در فدراسيون و يك سالن در مجموعه آزادي كه تمام دار و ندار بسكتبال است نميتوان مقابل مهمانان خارجي آبروداري كرد. ضرورت داشتن سالني با استانداردهاي به روز در مركز شهر اجتناب ناپذير است".
وي خاطر نشان كرد: "سالن آبروي ورزشي هر مملكت را تامين مي كند. خيلي مواقع كه نياز به حضور تماشاگردان داريم مجبور هستيم وسيله نقليهاي را تهيه كنيم تا بتوانيم آنها را به سالن آزادي ببريم. حال آنكه اگر يك سالن در مركز شهر داشته باشيم نه تنها مجبور به هزينه كردن براي تهيه وسيله نقليه نيستيم، بلكه ميتوانيم بليت فروشي هم داشته باشيم".
بسكتبال در حالي چشم انتظار عملي شدن وعده و وعيدهاي ساخت سالن اختصاصي به سر ميبرد كه رئيس امروز سازمان تربيت بدني با توجه پيشينه قابل توجهي كه در شهرداري تهران داشت در آغاز كار ورزشي خود از سوي رئيس جمهوري اين ماموريت را گرفت كه سرانه ورزشي ايران را به استانداردهاي تعيين شده نزديك و نزديكتر كند. توجه ويژه به اين رويكرد كه در برگيرنده اولويت اهداف سازمان تربيت بدني طي سه سال گذشته بوده افزايش چند برابري فضاهاي ورزشي ايران را به دنبال داشته است.
با دستور محمد علي آبادي تاكنون سالنهاي زيادي در سراسر كشور به بهره برداري رسيده حتي پس از راهاندازي خانه كشتي و استاديوم علي دايي در اردبيل ديروز هم خانه واليبال در تهران گشايش يافت اما هيچگاه مسئولان فدراسيون بسكتبال در مراسم قيچي كردن روبان قرمز و ورود به سالني كه نسبت به آن احساس مالكيت داشته باشند، شركت نكردند.
"ساخت سالن اختصاصي براي بسكتبال حداقل كاري است كه مسئولان سازمان تربيت بدني ميتوانند در ازاي موفقيتهاي بازيكنان اين رشته انجام دهند. شايد به واسطه داشتن چنين سالني بتوانيم پذيراي تيمهاي خارجي معتبر باشيم. اما نميدانم چرا مسئولان فقط وعده و وعيد ميدهند".
صمد نيكخواه بهرامي كاپيتان تيم ملي بسكتبال كشورمان در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بيان اين مطلب تصريح كرد: "نداشتن سالني با ويژگيهاي استاندارد باعث خجالتزدگي بسكتبال ايران در مقابل ديگر كشورها و مانعي براي برقراري ارتباط با آنها ميشود. شايد با داشتن سالن اختصاصي و رهايي از فقر امكانات بتوانيم از بهترينهاي دنيا براي سفر به ايران و انجام ديدارهاي دوستانه دعوت كنيم".
وي ادامه داد: " شكي در موفق بودن بسكتبال طي سالهاي گذشته نيست. اما براي ادامه اين روند داشتن امكانات كه سالن در راس آنها قرار داد امري حياتي و صد در صد ضروري است همان طور كه نبود آن عاملي بازدارنده خواهد بود. اين به بهبود وضعيت بسكتبال كمك ميكند. نه نيازمنداستعديابي است نه بررسي ميخواهد. فقط بايد كمي توجه داشت و همت كرد".
داشتن سالن براي هر رشتهاي به خصوص بسكتبال در حال رشد ما كه قهرماني در آسيا (ژاپن) و بعد از آن حضور در المپيك آغاز راهش بود و نمايي دور از آيندهاي موفق را براي خود متصور شده است، واجبتر نان از شب است. مسابقات قهرماني غرب آسيا (تيرماه 88 - تهران) و جام ملتهاي 2010 آسيا (15 تا 25 مردادماه - چين) دو رويداد مهم پيش روي بسكتبال ملي ايران است. به طور حتم متوليان بسكتبال كه به عنوان تنها مديران ورزشي ايران جايزه اسكار جهاني را در ويترين افتخارات خود دارند دفتر جديدي را با سرمشق تكرار قهرماني در آسيا و اين بار با هدف صعود به جام جهاني پيش روي خود گشودهاند. اما زماني ميتوان اين دفتر را به خير و خوشي ورق زد كه امكانات اوليه آن را وجود داشته باشد. سازمان تربيت بدني كه اخيرا با اهدا سه هزار توپ ورزشي به فدراسيون بسكتبال توجه خود را نسبت به اين ورزش نشان داده است براي خانهدار شدن اين فدارسيون بايد اقدامي صورت دهد تا بسكتباليستها هم داراي پايگاهي مخصوص خود شوند.
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]