واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آسيبشناسي فعاليتهاي مبلغان قرآني اعزامي ايران به ساير كشورها/ 31رئيس كميته اعزام و دعوت از قراء:زمينه جذب استعدادهاي درخشان ويژه تربيت مبلغان قرآني فراهم شود
گروه فعاليتهاي قرآني: رئيس كميته اعزام و دعوت از قراء با تأكيد بر ضرورت طراحي رشتههاي دانشگاهي ويژه تربيت مبلغان قرآني گفت: به منظور دستيابي به وضعيت مطلوب تبليغ جهاني اسلام بايد زمينه جذب استعدادهاي درخشان ويژه تربيت مبلغان قرآني فراهم شود.
در بخش نخست گفتوگوي خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با «سيد علي سرابي» رئيس كميته دعوت و اعزام قراء و رئيس هيئت مديره اتحاديه تشكلهاي قرآني كشور، وي با تأكيد بر ضرورت اعزام مبلغان قرآني به كشورهاي خارجي گفت: سياستگذاري اعزام مبلغان قرآني به ساير ملل بايد به سمتي حركت كند كه كشورهاي مقصد با توجه به اولويتهاي تبليغي كشور ايران مشخص شوند.
بخش نخست اين گفتوگو را اينجا بخوانيد!
وي در پاسخ به اين پرسش كه مسئوليت تربيت مبلغان قرآني ويژه اعزام به ساير ملل بر عهده كدام نهاد و يا سازمان قرآني كشور است، گفت: در حال حاضر متولي خاصي ويژه تربيت مبلغان قرآني در كشور ما وجود ندارد و اين مطلب بسيار قابل توجه و تأمل است و با توجه به آثار و بركات اعزام مبلغان قرآني به كشورهاي مختلف بايد در اين حيطه برنامهريزي و سرمايهگذاري اساسي و هوشمندانه انجام شود.
سرابي در پاسخ به اين پرسش كه مبلغان قرآني بايد از چه ويژگيهايي برخوردار باشند، اظهار كرد: به طور كلي مبلغ قرآني ادامه دهنده راه پيامبر اكرم (ص) است و بر اين اساس بايد هر چه بيشتر خود را به ويژگيهاي پيامبر اسلام در مقام الگوي جامع و كامل نزديك كند.
رئيس هيئت مديره اتحاديه تشكلهاي قرآني كشور عنوان كرد: كلام الهي و آيات قرآن كريم به طور معجزهآسا از قلب خالص و روح پاك پيامبر اكرم (ص) برآمده و بر دل مخاطبان نشسته است و مبلغان قرآني بايد با تبعيت از اين اصل و با رعايت تقوا به اثرگذارتر شدن كلام خود كمك كنند.
وي در ادامه تسلط مبلغان قرآني به زبان انگليسي، عربي و زبان محلي كشور اعزامي را از راههاي اثرگذاري و كارآمدتر شدن تبليغات قرآني در عرصه جهاني عنوان كرد و افزود: مبلغان قرآني اعزامي از ايران بايد با تسلط بر اطلاعات، معارف اسلامي و معلومات قرآني در مجالس مختلف در آن سوي مرزها بتوانند پاسخگوي سئوالات مخاطبان باشند و ارزشهاي انقلاب اسلامي ايران را صادر كنند.
رئيس مركز طبع و نشر قرآن كريم مهمترين مأموريت قاريان اعزامي از ايران را شركت در محافل مذهبي و قرآني خارج از كشور و ارائه تلاوت آيات الهي دانست و تأكيد كرد: به تناسب توانمنديهاي قاريان اعزامي به كشورهاي مختلف ممكن است از حضورشان در كنار اجراي برنامههاي تلاوت قرآن كريم بهرهبرداريهاي ديگري هم صورت پذيرد به طور مثال برخي استادان قرآني از حوزه و دانشگاه اعزام ميشوند و از اطلاعات، معلومات و دانش آنها در قالب تشكيل كلاسهاي آموزشي و سخنرانيهاي مذهبي نيز استفاده ميشود.
سرابي اذعان كرد: برخي از قراء و حفاظ اعزامي از ايران به ساير ملل به زبان كشور مقصد مسلط هستند كه در تبليغ مباني جمهوري اسلامي تأثيرگذاري شگرفي خواهند داشت و برخي ديگر نيز از توانمنديهاي ديگري در حوزههاي مختلف برخوردارند به طور مثال به خاطر دارم در سفري «ستودهنيا» قاري بينالمللي قرآن كريم همزمان با تلاوتش نمايشگاهي از آثار خوشنويسي برپا كرده بود و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت.
تلاوت قرآن كريم رسانه تبليغاتي جهان اسلام است
وي اظهار كرد: تلاوت قرآن كريم به نظر بنده يك رسانه است به ويژه در صدر اسلام كه رسانه به سبك امروزي موجود نبود مهمترين ابزار تبليغ اسلامي قرائت قرآن كريم بود و اين قرائت هر چه زيباتر بود جنبه رسانهاي بالاتري داشت، در تاريخ اسلام داستانهاي بسياري شاهد اين مدعي است كه افرادي با شنيدن يك آيه از قرآن كريم اسلام آوردند و زندگي آنان متحول شده است.
قائم مقام شوراي عالي قرآن تصريح كرد: قرائت قرآن كريم به عنوان يك رسانه، ابزار قوي تبليغاتي است و در واقع امروزه در اختيار ما قرار دارد و ميتواند مجوز هرگونه جوشش اسلامي باشد، انقلاب اسلامي با شعار وحدت مسلمانان به ميدان آمده و از اين رهگذر بركات و آثار بسياري به ارمغان آورده است.
رئيس هيئت مديره اتحاديه تشكلهاي قرآني كشور گفت: قرآن به تعبير رهبر انقلاب اسلامي در زمان طاغوت مهجور بوده است و به بركت انقلاب شكوهمند اسلامي و شعار وحدتي كه امام راحل مطرح كردند پا به ميدان گذاشت و فصل مشترك مسلمانان جهان شد.
درخشش قاريان ايراني در عرصه بينالملل از بركت انقلاب شكوهمند اسلامي است
وي در ادامه افزود: ايرانيان سالهاي قبل از انقلاب در مذان اتهام دوري از قرآن كريم بودند و در سالهاي بعد از انقلاب با تدبير سران بزرگوار انقلاب و توجه بسيار فراوان آنان به ابعاد مختلف قرآن به رفع اين اتهامات كمك شد به طوري كه امروزه ايران در زمينه قرائت قرآن از كشورهاي مسلمان بسياري سبقت گرفته است.
سرابي درباره تاريخچه اعزام مبلغان قرآني از ايران به ساير ملل اذعان كرد: آغاز اين فرآيند مربوط به اواسط دهه 70 و سالهاي 65 است كه به دنبال ارزيابي گزارشهاي اين اعزامها توجه مسئولان فرهنگي كشور به اعزام سفيران قرآني از ايران در عرصه بينالملل جلب شد.
رئيس كميته اعزام و دعوت از قراء عنوان كرد: اعزام مبلغان قرآني به ساير ملل در ابتداي راه از سوي سازمان تبليغات اسلامي انجام ميشد و در سالهاي بعد اين جريان به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي محول شد البته با توجه به حساسيت موضوع و آثار داخلي اين فرآيند و تدبير رهبر معظم انقلاب اسلامي ايران ستادي به منظور سياستگذاري و برنامهريزي اعزام مبلغان قرآني در اوايل دهه 80 با عنوان كميته اعزام و دعوت از قراء تشكيل شد.
سرابي در پايان يادآور شد: اعضاي ستاد كميته اعزام و دعوت از قاريان قرآن كريم سه نفر از قاريان، نماينده سازمان اوقاف و امورخيريه و نماينده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي هستند كه به منظور اعزام مبلغان قرآني به كشورهاي خارجي افراد را شناسايي، ارزيابي و معرفي ميكنند و اين كار نزديك به دو دهه است كه در كشور ما انجام ميشود و بركات بسياري به همراه داشته است.
سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]