واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جذب سرمايه گذاران، نويد بخش توسعه فارس
شيراز- استان فارس را با توجه به موقعيت و شرايط جغرافيايي ، همچنين توانمندي هايي كه دارد؛ ايران كوچك مي نامند. اين سخن اگر به چندگانگي اقليم آن اشاره داشته باشد، بسيار به ذهن نزديك تر است. اما از سوي ديگر امكاناتي كه اين استان دارد بازهم در تعريف اين ايران كوچك مي تواند كاربرد داشته باشد
وجود امامزادگان گرانقدر كه نامدارترين آنان حضرت احمدبن موسي شاهچراغ (ع) است، شيراز و ديار فارس را به عنوان سومين حرم اهل بيت (ع) شناسانده است.
همين نام براي فارس كه در پرتو سخنان و عنايات ويژه آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب به ثمر نشست، كافي است كه فارس را به فرمايش معظم له درقله بنشاند.
گذشته از جنبه هاي معنوي، سومين حرم اهل بيت(ع) مي تواندزمينه ساز جذب افراد بسياري براي مسافرت به اين ديار و تقويت گردشگري مذهبي باشد و سرمايه گذاران را به اين كار فرا بخواند.
يادمان هاي باستاني استان فارس چنان است كه ايرانيان، گذشته خود را در اين يادمان ها همچون آينه مي بينند و ازاين ديگاه نيز اگر استان فارس را ايران كوچك بناميم، سخن گزافي نگفته ايم.
ازديدگاه اقتصادي، وجود ذخاير نفت و گاز ، وجود جمعيت مولدي به نام عشاير، پديده هاي طبيعي درآمدزا همچون پيست اسكي پولادكف و آبشار مارگون، جايگاه پزشكي فارس نزد خارجي ها ، از ديگر عرصه هايي است كه براي جذب سرمايه گذار قابل طرح است.
كوشش هايي براي جذب سرمايه گذار در استان فارس شده است كه بدون ارزشگذاري به اين كوشش ها بايد گفت شايسته است كه تداوم داشته باشد.
در مرحله جديد، براي جذب سرمايه گذاران و تشويق آنان براي ورود به اين عرصه در استان فارس، مديريت ارشد اين استان و در راس آن مهندس حسين صادق عابدين استاندار فارس، چنين كرده و دراين زمينه كوشيده است.
از جمله اقدامات استاندار فارس در بحث جذب سرمايه گذاران، وي در جلسه ستاد سرمايه گذاري استان فارس دستور بررسي جامع مشكلات سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف استان فارس را صادر كرد.
مهندس صادق عابدين در اين جلسه با تاكيد بر لزوم بهره گيري از توان اجرايي ساير نهاد ها و دستگاه ها براي حمايت از سرمايه گذاري گفت: موانع و نياز مندي هاي حمايت از سرمايه گذاران بايد از سوي مسوولان هر يك از دستگاه هاي اجرايي استان فارس شناسايي و احصا شود.
او در اين زمينه گفت : دستگاه ها نبايد دفاع از دستگاه خود را به دفاع از سرمايه گذار ترجيح دهند.
وي با ارائه پيشنهاد بررسي جامع مشكلات سرمايه گذاري در ساير بخش هاي اجرايي و نظارتي استان فارس بيان كرد: مديران هر دستگاه بهتر و واضح تر از هر كسي ، به مشكلات و نيازمندي هاي سرمايه گذاران در مراجعه به بخش خود ، واقف اند و به همين دليل نيز بايد طي يك هفته آينده اين فعاليت در ساير دستگاه هاي اجرايي استان فارس انجام شود.
استاندار فارس كه رئيس ستاد سرمايه گذاري استان فارس است، اعلام كرد: با ارجاع دادن بي نتيجه سرمايه گذار و جست و جو براي پيدا كردن مقصر، كاري از پيش نمي رود و در اين خصوص بايد به دنبال راه حل اثر بخش و ترغيب كننده باشيم.
يكي از نكاتي كه استاندار فارس به آن اشاره كرد، موانعي است كه سرمايه گذران را طرد مي كند و اصطلاحا آنان را فراري مي دهد.
در اين مورد، دبير ستاد سرمايه گذاري استان فارس اعتقاد دارد كه نظريه هاي غير كارشناسي و غير مسوولانه، موجب فرار و عقب گرد سرمايه گذاران از اين استان شده است.
محمد حسين مبشري درجلسه ستاد سرمايه گذاري استان فارس در تشريح موانع و مشكلات عمده جذب سرمايه گذاري گفت: بوروكراسي طولاني و عدم وجود فرهنگ بالاي حمايت از سرمايه گذار از جمله موضوعات اصلي در اين بخش است و در اين زمينه نيز ما شاهد ارائه برخي نظرات غير كارشناسي مسوولاني هستيم كه باعث فرار و عقب گرد سرمايه گذاران مي شود.
رئيس سازمان امور اقتصادي و دارايي فارس با اشاره به قوانين و ضوابط اجرايي و جذب سرمايه گذار گفت: سازمان هاي متولي و دست اندر كاران جذب سرمايه گذاري، مراحل شناسايي و تعيين صلاحيت هر سرمايه گذار را به طور صحيح انجام مي دهند و به همين دليل نيز نبايد مسوولان با ارائه نظرات غير واقعي و غير كارشناسي ، زمينه فرا ر و عدم رغبت سرمايه گذار را فراهم كنند.
مبشري همچنين عدم همكاري لازم موسسات مالي و اعتباري و بانك ها را از ديگر مشكلات جذب سرمايه گذاري دانست و اظهار داشت: برخي بانك ها پس از واگذاري به بخش خصوصي ، سرمايه گذاران را به طور گزينشي و گلچين شده ، انتخاب و اعطاي تسهيلات مي كنند.
وي گفت: معارضين محلي و ايجاد مزاحمت هاي ناشي از آن از ديگر مشكلات سرمايه گذاران به شمار مي رود كه بايد تدابير و حمايت هاي قانوني براي رفع اين مشكل اتخاذ شود.
از جمله اقداماتي كه مديريت ارشد استان فارس درحال انجام آن براي جذب سرمايه گذار هستند، ادغام پارك سرمايه گذاري استان فارس در مركز خدمات سرمايه گذاري سازمان اقتصاد و دارايي است.
دبيرستاد سرمايه گذاري استان فارس در اين زمينه اظهار داشت: مباحث نيروي انساني و تامين تجهيزات پارك سرمايه گذاري در حال پيگيري است و در اين مورد نمايندگان تام الاختيار دستگاه هاي اجرايي استان در مركز خدمات سرمايه گذاري مستقر خواهند شد.
وي شناسايي فرصت هاي سرمايه گذاري را از جمله دغدغه هاي كاري دست اندر كاران بخش سرمايه گذاري فارس دانست و گفت: تاكنون بيش از 137 طرح سرمايه گذاري در بخش هاي مختلف استان فارس شناسايي و احصا شده است و در اين خصوص نيز دفتر چه هاي راهنما به 12 زبان زنده دنيا منتشر شده و اطلاعات اين دفترچه در سايت الكترونيكي سازمان اقتصاد و دارايي نيز موجود است.
شناسايي فرصت هاي سرمايه گذاري براي ترغيب سرمايه گذران و شناسدن به آنان، همانگونه كه اين مقام مسوول گفت، يكي از دغدغه هاست و بايد اذعان كرد كه كاري ظريف است.
البته فراخوان صاحبنظران، تعريف كردن مقوله سرمايه گذاري و اينكه معناي سرمايه گذاري چيست، دادن تضمين هايي براي سرمايه گذاران مبني بر بازگشت اصل سرمايه و كسب سود، تشويق هايي حتي فراتر از تشويق هاي استان هاي همجوار، كاستن از امور اداري و... مي تواند از دغدغه هاي مديران ارشد فارس در زمينه جذب سرمايه گذاران و همچنين از دغدغه هاي سرمايه گذاران و داوطلبان سرمايه گذاري بكاهد.
يكي از موارد منحصر به فرد كه شايد كمتر به آن پرداخته شده است، وجود جمعيت نسبتا زياد از اهالي استان فارس در كشورهاي جنوبي خليج فارس است . همين مورد مي تواند زمينه ساز جذب سرمايه گذار در استان فارس باشد .
پيشنهاد مي شود كارگروهي مشخص و البته فارغ ازبوروكراسي مخل، اين موضوع را بررسي و نتيجه اقدامات خود را در زمينه روش هاي جذب اين سرمايه گذاران نزديك را به استاندار فارس اعلام كند.
پيشنهاد ديگر، راه اندازي دفتر ويژه يا بخش اختصاصي براي ايرانيان مقيم كشورهاي جنوبي خليج فارس در مركز خدمات سرمايه گذاري است.
جذب سرمايه گذاري در فارس قاعدتا بايد تمام اين استان را در برگيرد و منحصر به شهر يا شهرستان شيراز نباشد. براساس همين ديدگاه، با تاكيد و پيام مهندس صادق عابدين، استاندار فارس ؛ اولين همايش جذب و حمايت از سرمايه گذاري در شهرستان كوار برگزار شد.
استاندار فارس در پيام خود به مناسبت برگزاري اولين همايش جذب و حمايت از سرمايه گذاري در شهرستان كوار اعلام كرد : شهرستان كوار به لحاظ نزديكي به شهر مقدس شيراز يكي از نقاط مطلوب براي انتخاب سرمايه گذاران خواهد بود
نماينده عالي دولت در استان فارس افزود: علي رغم اينكه كمتر از يك سال از ارتقاي بخش كوار به شهرستان مي گذرد ولي با نگاهي به نقاط قوت و فرصت ها و ظرفيت هاي موجود در شهرستان، اميد است كه با تلاش مضاعف مسئولين و مردم سخت كوش شهرستان، مسير رشد و توسعه شهرستان هموار گردد.
استاندار فارس در اين پيام يادآور شده است: بي شك برگزاري همايش جذب و حمايت از سرمايه گذاري، نقطه شروعي در حركت به سمت رشد و توسعه با بهره گيري كامل از توان نيروي انساني و امكانات و منابع طبيعي خواهد بود. بايد با برنامه ريزي صحيح و اصولي به نحوي حركت كنيم كه نه تنها نياز امروز جامعه را تامين نماييم بلكه بتوانيم پشتوانه اي نيز براي نسل آينده ايجاد كنيم.
مهندس صادق عابدين اظهار اميدواري كرده است: برگزاري همايش جذب و حمايت از سرمايه گذاري شهرستان كوار نقطه عطفي در شروع حركت مردم اين منطقه به سمت استفاده بهينه از منابع موجود و دست يابي به اقتصاد صنعتي با هدف ايجاد اشتغال پايدار باشد.
معاون برنامه ريزي استانداري فارس، در اين همايش با اشاره به عزم جدي مديران استان فارس براي فراهم كردن زيرساخت هاي لازم براي سرمايه گذاري، گفت: اميدواريم بتوانيم مشكلات استان فارس را در صنعت، توليد و اشتغال به حداقل برسانيم.
دكتر محمدتقي زمانيان، زمينه هاي سرمايه گذاري و ايجاد اشتغال در استان فارس را مناسب ارزيابي كرد و افزود: بسياري از مسائل كشور با حركت چرخ توليد و بالا بردن توليد ناخالص ملي، حل خواهد شد.
وي اظهار داشت: هم اكنون 20 بسته پيشنهادي براي سرمايه گذاري در شهرستان كوار آماده است كه شامل 15 طرح در زمينه صنعت و معدن، چهار طرح در بخش خدمات و يك طرح در زمينه كشاورزي است.
دكتر زمانيان تاكيد كرد مشاور طرح هاي اشتغال شهرستان كوار موظف است داوطلبين سرمايه گذاري در شهرستان را تا آخرين مراحل همراهي و پشتيباني كند.
معاون برنامه ريزي استانداري فارس گفت: متاسفانه در گذشته برخي بخش ها بدون توجه به توانايي هاي خاص استان، رشد كرده اند و بايد از اين پس با توجه به توانايي هاي ويژه استان فارس و هر شهرستان، برنامه ريزي توسعه صورت بگيرد.
در اين همايش محمدرضا صفري مديركل صنعت، معدن و تجارت و محمدحسين مبشري، مديركل امور اقتصادي و دارايي استان فارس، با تشريح تسهيلات و مقررات دولت براي حمايت از سرمايه گذاران، خواستار مشاركت سرمايه گذاران در راه اندازي طرح هاي توليدي و اشتغال زا شدند.
همچنين ، مشاور سرمايه گذاري در شهرستان كوار با تشريح برخي طرح هاي اشتغال زا و كارشناسي شهرستان كوار، اين شهرستان را داراي ظرفيت هاي مناسبي براي اجراي طرح هاي توليدي دانست.
در حاشيه اين همايش،براي آشنايي شركت كنندگان، نمايشگاهي از توانمندي هاي صنعتي شهرستان كوار، برپا شده بود.
در اين همايش كه با حضور مديركل دفتر هماهنگي امور اقتصادي استانداري فارس و تعدادي از مديران كل استان فارس برگزار شد، ظرفيت ها، موانع و چشم انداز سرمايه گذاري در شهرستان نوپاي كوار بررسي شد.
شهرستان كوار در فاصله 45 كيلومتري شيراز قرار دارد و 10 ماه است كه به شهرستان ارتقا يافته است.
خلاصه و نتيجه: از قرائن و شواهد پيداست كه مديريت ارشد فارس عزم خود را براي جذب سرمايه گذاران كه نهايتا منجر به رونق و توسعه اين استان خواهد شد، جزم كرده است.
استاندار فارس با برگزاري جلسات و دعوت از سرمايه گذاران، سازمان ها را موظف به رفع موانع سرمايه گذاري كرده است.
برگزاري همايش هايي در اين زمينه نيز نويد بخش اقدامات كارسازتر درآينده خواهدبود. دراين ميان نقش رسانه ها مي تواند روشنگري در باره اين اقدامات، پشتيباني معنوي و دادن پيشنهاد به استاندارفارس و مديريت ارشد اين استان باشد. ك/4
675
انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30741025
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 119]