واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مرداسي به مهر خبرداد:امارات بزرگترين واردكننده فرش ايراني/ صادرات غيررسمي فرش به آمريكا
امارات بزرگترين واردكننده فرش ايراني/ صادرات غيررسمي فرش به آمريكا
رئيس مركز ملي فرش ايران با اشاره به صادرات 320 ميليون دلاري فرش دستباف در 8ماهه ابتدايي سالجاري، گفت: امارات بزرگترين واردكننده فرش ايراني به شمار ميرود و در آمار صادرات 8 ماه، رتبه اول را به لحاظ واردات به خود اختصاص داده است.
فيصل مرداسي در گفتگو با مهر گفت: امارات با واردات 67 ميليون دلار فرش دستباف ايراني، هم اكنون در جايگاه اول در زمينه واردات اين كالا قرار گرفته است و به نظر نميرسد كه اين كشور بتواند تقاضاي مشتريان فرش دستباف را بيپاسخ بگذارد.
رئيس مركز ملي فرش ايران افزود: صادرات فرش دستباف ايراني به امارات نشانگر اين است كه در 8 ماهه ابتداي سالجاري نسبت به مدت مشابه سال قبل، ايران توانسته صادرات را با رشد 34 درصدي به اين كشور تجربه كند و بر اين اساس، امارات متحده عربي هم اكنون بزرگترين كشور واردكننده فرش دستباف از ايران است.
وي با بيان اينكه آلمان در رتبه دوم در زمينه واردات فرش دستباف بعد از امارات قرار گرفته است، تصريح كرد: آلمان با اختلاف 7 ميليون دلاري با امارات در زمينه واردات فرش دستباف ايراني، هم اكنون در جايگاه دوم قرار گرفته است.
مرداسي به صادرات بيش از 320 ميليون دلار فرش دستباف در 8 ماهه ابتداي سال جاري اشاره و خاطرنشان كرد: در8 ماهه نخست امسال326.5 ميليون دلار فرش دستباف ايراني به خارج از كشور صادر شده كه اين ميزان از نظر وزني معادل 4 هزار و 58 تن بوده كه به 77 كشور دنيا راه يافته است.
وي اظهار داشت: لبنان، ايتاليا، ژاپن، سوئد، كانادا، قطر، سوئيس و انگلستان نيز رتبههاي سوم تا دهم واردكنندگان فرش ايراني را در 8 ماهه نخست امسال به خود اختصاص دادهاند، اين درحالي است كه در ميان 37 كشور عمده واردكننده فرش دستباف ايران، بيشترين رشد صادرات هم از نظر ارزشي و هم از لحاظ وزني به پاكستان، تاجيكستان و افغانستان تعلق دارد.
رئيس مركز ملي فرش ايران بازارهاي برزيل، تركيه، مالزي و سنگاپور را بازارهاي جديدي براي فرش دستباف ايراني دانست و گفت: صادرات فرش دستباف به اين كشورها نسبت به مدت مشابه سال گذشته از رشد عمدهاي برخوردار بوده است.
وي افزود: بيشترين خريداران فرش دستباف ايراني در آسيا متمركز شدهاند كه آمارها حكايت از صادرات 147 ميليون دلاري به اين كشورها دارد، ضمن اينكه قارههاي اروپا، آمريكا، آفريقا و اقيانوسيه نيز در ردههاي بعدي قرار گرفتهاند.
مرداسي گفت: در 8 ماهه نخست امسال در برخي از كشورها رشد صادرات را هم از نظر وزني و هم از نظر ارزشي شاهد هستيم كه بوده ايم كه كشورهاي امارات، ژاپن، كانادا، لبنان، سوئد، قطر، دانمارك، استراليا، مالزي، تركيه، سنگاپور و افغانستان از آن جملهاند.
وي اظهار داشت: در برخي از كشورها نيز رشد صادرات تنها از نظر ارزش بوده است كه ايتاليا، انگلستان، اتريش، بزيل و چين در اين گروه قرار ميگيرند و برخي از كشورها مانند سوئيس تنها رشد وزني را در واردات فرش ايراني تجربه كردهاند.
مرداسي صادرات فرش دستباف ايراني را عليرغم چالشهاي پيش رو در اقتصاد دنيا، اميدوار كننده دانست و گفت: تمام تلاش خود را به كار خواهيم بست تا بتوانيم رقمهاي صادرات فرش دستباف ايراني را در ماههاي باقيمانده سال، قوت بخشيم.
وي همچنين در خصوص تحريم واردات فرش دستباف ايراني از سوي آمريكا نيز گفت: صادرات رسمي به آمريكا و به نام فرش ايران وجود ندارد؛ اما به شيوه غير رسمي و از طريق كانالهاي واسط همچنان فرش كشورمان در بازار آمريكا مشتري خود را مييابد.
تحريم واردات فرش دستباف ايراني از سوي امريكا، بروز انقلابهاي عربي و متاثر شدن بازار اين كشورها در كنار ايجاد آشفتگي اقتصادي در بازارهاي اروپايي، سه چالش اصلي فراروي صادركنندگان فرش ايراني بوده است كه روند صادرات فرش ايران را به ويژه در ماههاي نخست امسال را كند كرده است.
به گفته مرداسي، فعاليت در بازارهاي جديد صادراتي و در پيش بودن برگزاري چندين نمايشگاه برونمرزي از جمله دموتكس آلمان و نيز دموتكس شانگهاي اين اميد را تقويت ميكند كه با وجود چالشهاي سهگانه، شاهد عددي مطلوب براي صادرات فرش ايران در پايان سال جاري باشيم.
© 2003 Mehr News Agency .
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]