واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: در آستانه جشنواره فيلم فجر تنش ها افزايش يافت؛ اختلافات خانه سينما و ارشاد در فاز قضايي
فرهنگوهنر- سينما هنري است كه علاوه بر صبوري نيازمند مهر و دوستي است و سينماگران از هر صنف و دسته اي بايد اين مهر و عشق را به هم داشته باشند. اختلاف نظر و مشكل در هر راهي كه رو به جلوست بوجود ميآيد و جاي آن دارد كه براي سينمايي كه همگي آن را دوست داريم، زبان به سخن خير بگشاييم و دامن به مشكلات و اختلافات نزنيم.
وزارت ارشاد خواستار صدور دستور موقت مبني بر جلوگيري از فعاليت موسسه «خانه سينما» بخاطر اساسنامه غيرقانوني آن شد و براي رسيدگي به اين امر، قرار بر اين شد تا روز 21 دي ماه دادگاهي در اين باب برگزار شود. وزارت ارشاد تغييرات اساسنامهاي مورخ خردادماه(1387) «خانه سينما» را غيرقانوني خوانده و خواستار رسيدگي به اين امر شد. «فرهاد توحيدي»، رئيس هيئت مديره «خانه سينما» نيز در گفتگويي هر گونه توضيح درباره دفاعيات «خانه سينما» از اين شكايت را به جلسه دادگاه موكول كرد. دو روز پس از اين رخداد مجمع عمومي «خانه سينما» برگزار و اعضاي جديد هيئت مديره و بازرسان آن انتخاب شدند و كانون كارگردانان «خانه سينما» طي بيانيهاي اعلام كردند كه براي هرگونه همكاري موثر با جشنواره فيلم فجر، تا رفع مشكل «خانه سينما» از سوي مسئولان امور سينمايي، منتظر ميمانند. براساس اين گزارش، در برنامه تلويزيوني «هفت»، مديركل اداره نظارت و ارزشيابي وزارت ارشاد، اعلام كرد كه برخي علاقهمند هستند تا نشان دهند، شكايت صورت گرفته از سوي معاونت امور سينمايي بوده، در حاليكه سوي معاونت حقوقي وزارت ارشاد صورت گرفته است. كه «عليرضا سجادپور» صحبت درباره موارد قانوني را به دادگاه موكول كرد. به فاصله 24 ساعت بعد نشستي با حضور برخي از اهالي سينما در دفتر معاونت امور سينمايي برگزار شد كه از جزئياتش خبري منتشر نشد. ولي «سيدضياء هاشمي» درباره اين نشست با اظهار تاسف از اينكه مديران «خانه سينما» فرصت تنشزدايي را از دست دادند، گفت: «اين جلسه ميتوانست براي تنشزدايي بسيار كارساز باشد، اما ظاهرا در خانه سينما جلسهاي تشكيل داده بودند و به اين نتيجه رسيدند كه به جلسه دعوت شده معاونت سينمايي نروند.» به نوشته سينماپرس؛ پنجم ديماه بيانيهاي از سوي چهار صنف كانون تدوينگران سينماي ايران، انجمن تهيهكنندگان سينماي مستند ايران، انجمن فيلمبرداران سينماي ايران و كانون آهنگسازان سينماي ايران منتشر شد كه مشاركت در جشنواره فيلم فجر را منوط به رفع مشكلات پيش آمده قضايي براي خانه سينما دانستند. سپس يكي از رسانهها در يادداشتي اين مسئله را مطرح كرد كه خانه سينما كه براي جشنواره فيلم فجر شرط ميگذارد، همان خانهاي است كه از همكاران شبكه سلطنتي بيبيسي حمايت كردهاند و براي آنها گويا انگليس و بيبيسي از ايران و جشنواره فيلم فجر خيلي مهمتر است. چندي نگذشت كه «خانه سينما» جوابيهاي براي اين رسانه صادر كرد، كه در اين جوابيه آمد: «..هيچكدام از اصناف سينمايي دعوي تحريم جشنواره فيلم فجر را نكردهاند و البته همگان مختارند كه در جشنواره شركت كنند يا نكنند. نهاد صنفي، فرهنگي خانه سينما برآيند آراي همه نمايندگانش است و البته بر گفتگو، اقناع و دورانديشي استوار. سلسه مراتب اداري و نظامي مورد علاقه شما را ندارد. خانه سينما يك فدراسيون است و نه يك سازمان اقتدارگرا!» و آخرين خبر نيز كه دراينباره منتشر شد، خبر شوراي فرهنگ عمومي است كه با توجه به گزارش دبيرخانه شوراي فرهنگ عمومي در مورد وضعيت حقوقي «خانه سينما» رايگيري كرده است و راي به غير قانوني بودن «خانه سينما» داد....
مشكلات و اختلافاتي كه بين «خانه سينما» و معاونت امور سينمايي به نظر ميرسد، نه تنها مسئله در جهت رفع مشكلات سينماي ايران نيست، بلكه متاسفانه در آستانه برگزاري بزرگترين جشن ملي سينماي ايران، دل بسياري از سينماگران و دوستاداران سينما را به درد ميآورد. با خواندن متن فوق و رخدادهايي كه به وقوع پيوسته ميتوان فهميد كه سينماگران سرگرم داستاني بي سرانجام و واهي شده اند، داستاني كه فقط به ضرر سينماست.سينما هنري است كه علاوه بر صبوري نيازمند مهر و دوستي است و سينماگران از هر صنف و دسته اي بايد اين مهر و عشق را به هم داشته باشند. اختلاف نظر و مشكل در هر راهي كه رو به جلوست بوجود ميآيد و جاي آن دارد كه براي سينمايي كه همگي آن را دوست داريم، زبان به سخن خير بگشاييم و دامن به مشكلات و اختلافات نزنيم.ميتوان براي حل مشكلاتمان رو در رو بنشينيم و از هم گله كنيم، نه اينكه مدام بيانيه صادر كنيم، نقد كنيم، و بهانه به دست دشمنانمان بزنيم. سينمايي كه در آستانه برگزاري بزرگترين جشن خود است، نيازمند مهر بيشتري است و بايد در آن همه سينماگران حضور داشته باشند. اين سينما از آن همه سينماگران است و همه با صلح و دوستي بايد در كنار هم به اين پرده نقرهاي چشم بدوزند كه با همفكري و دوستي ساختهاند.تنها چيزي كه از اين اختلافات بيشترين ضرر را متحمل ميشود، سينماست و اين سينماي ايران است كه در آستانه جشنهاي پيروزي انقلاب اسلامي و سيامين جشنواره فيلم فجر (كه مهمترين رخداد سينمايي كشور محسوب ميشود) قرباني خواهد بود، نه هيچكس ديگر.
ارسال نظر
شنبه|ا|10|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]