تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 30 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):دانشمندان وارثان پيامبران هستند
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860761070




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بحران جهاني؛ اپيزود آب


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: بحران جهاني؛ اپيزود آب


كد خبر:5128

زمان انتشار:سه شنبه 20 اسفند 1387 - 12:35:04

Print نسخه چاپي

جامعه > محيط زيست - افزايش جمعيت و رشد تقاضا زمين را به يك سياره تشنه تبديل كرده است

در شرايطي كه يك سوم از جمعيت جهان با مشكل كمبود آب دست و پنجه نرم مي كنند پيش بيني مي‌شود با آفزايش كمبود آب در جهان، در آينده نزديك، بحران آب به يك معضل جهاني تبديل شود.

با كمبود روز افزون منابع آبي در جهان، مشكل تغذيه و تامين غذا نيز به شدت خودنمايي مي كند. در حال حاضر براي تامين غذاي كافي در جهان بايد منابع آبي 2 برابر باشد. اين موضوع در صورتي حاد تر هم مي شود كه شهري شدن جوامع نيز نيازمند تغذيه غني تر و استفاده از برنامه غذايي مانند گوشت، ماهي و شير است ودر نتيجه نيازمند منابع آبي بيشتري است؛ زيرا تهيه يك وعده غذاي گوشتي تقريبا نيازمند دو برابر آب نسبت به تامين يك وعده غذاي گياهي است. از طرف ديگر در جوامع صنعتي، صنايع نيز نيازمند منابع آبي بيشتري هستند.

به گفته كارشناسان، با توجه به نرخ فعلي توسعه در جهان ما قادر به تامين منابع آبي براي توليدكنندگان نخواهيم بود و در نتيجه در تامين غذاي كافي نيز مشكل خواهيم داشت. اما تنها راه حل مناسب براي اين كه چه طور با مشكل كمبود آب زندگي كنيم اين است كه راه بهتر استفاده كردن از آن را ياد بگيريم.

مديريت كارآمد منابع آب هم براي كشاورزان، هم براي محيط زيست و هم براي همه مردم اثر بخش است. كشاورزان به ابزار جديدي دست يافته اند تا بتوانند با ميزان آب كمتري محصول بيشتري توليد كنند. آنها روش هاي دقيقتري مانند آبياري قطره اي و باراني را اتخاذ كرده اند. به طور نمونه در نپال و هند كشاورزان از روش آبياري كم هزينه اي مانند آبياري قطره اي براي كشت سبزيجات استفاده مي كنند.

در صحراي آفريقا نيز با اتخاذ روشهاي نوين و باكشت محصولات متنوع، استفاده از كود شيميايي و مديريت خاك با ميزان بسياركمي آب محصولات بيشري كشت مي شود.

با اخذ روشهاي نوين و كارآمد كشورزان ميزان برداشت محصول خود را در هر هكتا به در برابر افزايش داده اند كه اين به معني توليد 2 برابر محصول با استفاده از همان ميزان آب است.

در دو دهه گذشته در آسيا كشورزان با استفاده از پمپ و منابع آب زير زميني با اطمينان كافي براي توليد محصولات كشاورزي استفاده مي كردند. كشاورزان در اين منطقه براي ذخيره سازي آب با هم رقابت مي كنند و همواره از روش هاي سنتي استفاده مي‌كنند و زمين خود را پر از آب مي كنند.

جوامع كشاورزي در حال سازمان دادن انجمن هايي براي ايجاد مديريت آبياري اثر بخش هستند اما اين تغييرات با سرعت بسيار كمي در حال انجام است، زيرا هنوز در بسياري از مناطق آسيا از سيستم‌هاي آبياري نامناسب استفاده مي شود كه اين امر باعث مي‌شود براي توليد محصولات كشاورزي بيشتر از 2 برابر آب مصرف شود. اين مسئله بسيار مهم است كه با وحود اين كه آب در طبيعت دردسترس همه هست، اما بسياري از كشاورزان با روش هاي ناكارآمد آب را هدر مي دهند و آب كافي براي كشت محصول ندارند.

مشكل ديگري كه در بحران آب وجود دارد اين است كه كشاورزان بيشتر منافع شخصي خود را در نظر مي گيرند و روش هاي سنتي را ترجيح مي دهند چراكه استفاده از منابع آبي براي شهرها را به نفع خود نمي دانند. از طرف ديگر نيز اندك بودن بهاي آب نيز باعث مي شود افراد انگيزه ذخيره كردن آب را نداشته باشند.

كشورهاي فقير توانايي سرمايه گذاري در پروژه هاي آبي بزرگ را ندارند و براي همين مسئله نمي توانند ذخيره ساري مناسبي داشته باشند. براي مثال ذخيره سازي آب در كشورهايي مانند آمريكا و استراليا چهار برابر ميزان ذخيره سازي در كشورهاي آفريقايي است.

با اين همه موسسه بين اللملي مديريت آب و سازمان هاي تحقيقاتي ديگر راه هاي بهره برداري كم هزينه از منابع آبي و را شناسايي كرده اند. اين موسسه به كشاورزاني كه منابع آبي كمي در اختيار دارند توصيه مي كند از روش آبياري قطره اي استفاده كنند كه بسيار كم هزينه است در صورتي كه روش هاي آبياري مرسوم هزينه اي معادل 4 هزار دلار در هر هكتار را در بر دارد. اما اين مسئله هم وجود دارد كه مهار كامل مشكل آب كه ناشي از تغييرات آب و هوايي نيز هست امكان ندارد .

شايد به همين دليل است كه در جوامع صنعتي و توسعه يافته، در سال‌هاي اخير كشاورزان بسيار مورد توجه قرار گرفته اند چراكه كارشناسان معتقدند كشاورزان مي توانند سهم عمده اي در حل بحران آب داشته باشند. به نظر مي رسد براي حل بحران آب بايد سياست هايي اتخاذ شود كه كشاورزان در كنار دولت ها تشويق شوند تا در زمينه مديريت آب سرمايه گذاري كنند زيرا بدون مديريت آب و سرمايه گذاري در پروژه هاي زيربنايي صنعت آب حل اين بحران غير ممكن است .

بي‌بي‌سي- 7 مارس 2009/ ترجمه: محمدحسين شريعتمدار

كد خبر:5128

تاريخ درج خبر:سه شنبه 20 اسفند 1387 - 12:35:04

Print نسخه چاپي

سه|ا|شنبه|ا|20|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن