واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: خودداري دولتيها از حضور در پارلمانپسلرزه حذف يارانه نقدي
نشست اضطراري كميسيون تلفيق مجلسرايزني لاريجاني با احمدينژاد براي بررسي وضعيت يارانهها در سال 88دنياي اقتصاد – تشكيل جلسه اضطراري كميسيون تلفيق مجلس، عدمحضور نمايندگان دولت در جلسه علني ديروز مجلس، اعتراض نمايندگان مجلس به عدم حضور نمايندگان دولت در جلسه علني مجلس در كنار تشكيل جلسه اضطراري امروز هيات دولت، پسلرزههاي حذف يارانه نقدي از لايحه بودجه 88 بود.
پسلرزههايي كه به نظر ميرسد به اين زوديها تمام نخواهد شد و مباحث بين دولت و مجلس درباره چگونگي تعيين قيمت حاملهاي انرژي ادامه پيدا خواهد كرد. در اين ميان دولت به نشانه اعتراض به مصوبه بعدازظهر روز دوشنبه مجلس از فرستادن نمايندگان خود به جلسه علني ديروز مجلس خودداري كرد تا بدين وسيله پيام مخالفت خود را با حذف يارانه نقدي از بودجه 88 اعلام كند.
يارانه نقدي مهمترين و پرمناقشهترين بخش بودجه 88 بود كه بر اساس آن، كميسيون تلفيق مجلس مصوب كرد در سال 88 قيمت حاملهاي انرژي نظير بنزين، گازوئيل، برق و گاز آزاد شود و از اين ناحيه 20هزار ميليارد تومان درآمد نصيب دولت شود. همچنين مقرر گرديده بود كه 8500 ميليارد تومان از اين درآمد سهم دولت محسوب شود و 11هزارو 500ميليارد تومان هم بين مردم و صنايع به صورت يارانه نقدي توزيع شود. گنجانده شدن چنين برنامهاي در بودجه 88 با اعتراض گسترده تعدادي از نمايندگان مجلس مواجه شد. از ديدگاه معترضان، آزادسازي يكباره حاملهاي انرژي ميتوانست به بحران اقتصادي منجر شود. از همينرو و درپي افزايش اعتراضها، 63نماينده در جلسه علني مجلس پيشنهاد حذف يارانه نقدي را مطرح كردند كه اين پيشنهاد راي آورد كه البته حذف يارانه با اعتراض شمسالدين حسيني وزير اقتصاد كه در مجلس حضور داشت، روبهرو شد. روز بعد هم نمايندگان دولت در مجلس حاضر نشدند و به اين ترتيب براي اولين بار بررسي نهايي بودجه در مجلس بدون حضور نمايندگان دولت دنبال شد كه البته اعتراضهاي آييننامهاي نمايندگان را به دنبال داشت. در اين رابطه علي عباسپور تهرانيفرد، نماينده تهران با استناد به اصول قانون اساسي و مواد 152 تا 154 آييننامه داخلي مجلس خطاب به لاريجاني، گفت: متاسفانه پس از حذف يارانهها در جلسه روز دوشنبه مجلس، نمايندگان دولت در جلسات و مباحث مهم حاضر نشدند و اين در شان نظام، دولت و مجلس نيست كه قهر كنند.
وي با استناد به اصل 70 قانون اساسي از رييس مجلس درخواست كرد كه از وزرا يا نمايندگان دولت بخواهد كه در جلسات بررسي لايحه بودجه شركت كنند.
رييس مجلس شوراي اسلامي نيز در پاسخ، گفت: نمايندگان دولت به طور متعارف بايد در جلسات علني مجلس شركت كنند، ولي طبق شرايط پيش آمده از آنان دعوت خواهيم كرد.
مصطفي كواكبيان، نماينده سمنان با استناد به ماده 216 آييننامه داخلي خطاب به لاريجاني گفت: مرسوم است كه پس از ارائه نظرات موافق و مخالف نمايندگان، نماينده دولت بايد اظهارنظر كند، ولي خبري از حضور آنان نيست. علي لاريجاني نيز در واكنش به غيبت نمايندگان دولت به شوخي گفت: وقتي نمايندگان دولت را نميبينيم بايد چه كار كنيم؟ البته اگرچه لاريجاني سعي كرد با شوخي از كنار اين مساله بگذرد، اما آن سوتر تعدادي از نمايندگان هم به اين موضوع معترض بودند. از جمله علي مطهري، نماينده تهران به خبرنگاران گفت: نمايندگان دولت گفتند بياييم يا نياييم فرقي ندارد؛ به همين دليل در جلسات ديشب و صبح امروز مجلس حاضر نشدند. وي با ابراز تاسف از رويكرد دولت گفت: اين در حالي است كه چنين سخناني نادرست است و به معني قرباني كردن مصلحتهاي مردم است؛ چون سخنان نمايندگان دولت در صحن در رابطه با بودجه در راي نمايندگان تاثير دارد و خود من گوش ميدهم و در راي من نيز موثر است. در اين ميان حميدرضا حاجيبابايي، عضو هياترييسه مجلس هم با اشاره به حذف اعتبار هدفمند كردن يارانهها در بودجه سال آينده گفت: اين موضوع قابل حل است. البته آنچه حذف شده قابل برگشت نيست. همچنين رضا عبداللهي، رييس كميسيون تلفيق با اشاره به مصوبه مجلس مبني بر حذف 20هزار ميليارد تومان اعتبار هدفمند كردن يارانهها در لايحه بودجه سال آينده گفت: لاريجاني با احمدينژاد در اين زمينه گفتوگو خواهند كرد. به گزارش فارس، رضا عبدالهي نماينده ماهنشان گفت: نمايندگان مجلس روز دوشنبه به يكي از دو پيشنهاد رييسجمهور در خصوص لايحه هدفمند كردن يارانهها عمل كردند؛ چون آقاي احمدينژاد رييسجمهور در نامهاي به مجلس شوراي اسلامي عنوان كردند كه يا 34هزار ميليارد تومان براي هدفمندكردن يارانهها در نظر گرفته شود يا اين رقم صفر باشد. وي با بيان اينكه كميسيون تلفيق لايحه بودجه 20هزار ميليارد تومان براي هدفمند كردن يارانهها گفت: با توجه به اينكه خواسته رييسجمهور مبني بر اختصاص 34هزار ميليارد تومان در اين رابطه محقق نشد مجلس خواسته ديگر دولت مبني بر حذف اعتبار مذكور از لايحه بودجه را انجام داد. در اين ميان پرويز فتاح، وزير نيرو هم با غيرمنتظره خواندن حذف يارانه نقدي از بودجه 88 گفت كه دولت امروز تشكيل جلسه ميدهد تا مصوبه مجلس را مورد بررسي و تجزيه و تحليل قرار دهد. همچنين سايت رجانيوز كه به دولت احمدينژاد نزديك است در خبري نوشت: نقلقول غيرواقعي محمدرضا باهنر، نايبرييس دوم مجلس از رييسجمهور تاثير زيادي در راي مجلس به حذف هدفمند كردن يارانهها از بودجه سال 88 داشته است. باهنر در ادامه به نمايندگان گفته است: رييسجمهور تاكيد دارد اكنون كه اعتبار 34هزار ميليارد توماني دولت در كميسيون تلفيق به 20هزارميليارد تومان تقليل يافته، بهتر است اين بند حذف شود.
رجانيوز آورده است:
انتساب يك نقلقول كذب به رييسجمهور در حالي از سوي باهنر انجام شده است كه دكتر احمدينژاد دوشنبه شب در جلسهاي با يكي از مقامات ارشد نظام، نسبت به قلع و قمع بودجه دولت در مجلس گلايه كرده و ايشان نيز رييسجمهور را توصيه به صبر و سكوت كردهاند.
چهارشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 63]