واضح آرشیو وب فارسی:الف: تحليل مجله تايم از احتمال حمله آمريكا به ايران
تايم در گزارشي ضمن اشاره به اينكه به نظر نميرسد دولت اوباما به دنبال حمله به ايران باشد از پنتاگون به عنوان مخالف اين حمله ادعايي ياد كرده است.
به گزارش فارس، نشريه آمريكايي تايم در گزارشي در خصوص رويكرد ايالات متحده و آمريكا نسبت به يكديگر در سال آتي ميلادي، تصريح كرد كه دولت اوباما قصد ندارد كه با درگير شدن با ايران فاجعهاي را براي خاورميانه و اقتصاد جهان رقم بزند.
بنابراين گزارش، از سوي ديگر آمريكاييها از ايجاد يك ديپلماسي فعال با ايران ناتواناند و يا تمايلي به آن ندارند. دليل اين امر هر چه باشد، اوباما بر سر يك دوراهي قرار گرفته است. از يكسو جمهوريخواهان و لابي طرفدار اسرائيل از وي ميخواهند كه شرايط را براي ايران سختتر كند و از ديگر سو مقامات پنتاگون و حتي برخي مقامات سابق اسرائيلي نظير مئير داگان، رئيس سابق موساد تاكيد ميكنند كه گزينه نظامي كه همچنان بر روي ميز قرار دارد، منجر به فاجعه خواهد شد.
سازمانهاي اطلاعاتي آمريكايي تاكيد ميكنند كه ايران هنوز تصميمي بر ساخت سلاح هستهاي اتخاذ نكرده است اما اقدام نظامي عليه اين كشور ميتواند منجر شود كه ايران به سلاح هستهاي به عنوان يك بازدارنده فكر كند.
با تمام اين حرفها، تندروان اسرائيلي همچنان اصرار دارند كه زمان براي اقدام عليه ايران در حال از دست رفتن است.
در پاسخ به اين تلاش اسرائيل، دولت آمريكا در تلاش است تا نشان دهد كه تحريمهاي بينالمللي و تحريمهاي يكجانبه كشورهاي غربي عليه ايران به اندازه كافي رنجآور هست تا ايران را وادار به عقبنشيني كند. سوزان رايس، نماينده دائم آمريكا در سازمان ملل متحد چندي پيش اظهار داشت كه هدف از تحريم، تحريم نيست بلكه هدف از آن به دست آوردن زمان براي دستيابي به يك راهحل ديپلماتيك است.
تايم ادامه داد: مشكلي كه دولت آمريكا با آن مواجه است اين است كه تحريم ممكن است نتواند جايگزين جنگ باشد. از سوي ديگر همان طور كه پنتاگون هشدار ميدهد، اين تحريمها در شرايط عدم وجود روابط ديپلماتيك ميتواند منجر به سوءتفاهم شده و تقابل ايجاد كند.
تايم ادعا كرده است كه ممكن است جهتگيري روابط بين آمريكا و ايران در سال ۲۰۱۲ را ديگران تعيين كنند. از يكسو اسرائيل ميگويد كه ممكن است با اقدام نظامي يكجانبه عليه ايران امور را تحت كنترل خود بگيرد و از ديگر سو چين، روسيه، تركيه و ... بر اين باورند كه تحريمها نيز نبايد تشديد شود. اين كشورها خود را بين ايران و كشورهاي غربي قرار داده و ميخواهند كه دو طرف به گفتگو بنشينند.
تايم در پايان اين سوال را طرح كرده است كه در شرايطي كه اوباما نشان داده است كه قادر به عوض كردن بازي نيست، بايد ديد كه آيا ديگر كشورها ميتوانند نوع بازي را تغيير دهند يا خير؟
جمعه|ا|9|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]