واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: لاريجاني: مساله فلسطين به منافع ملي ما مربوط ميشود انقلاب اسلامي يك جانبهگرايي آمريكا را شكست استقامت در راه، سرنوشت كشورها را تغيير ميدهد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس
رييس مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينكه جمهوري اسلامي ايران با الگوبرداري از تئوري دولت نبوي به دنبال ايجاد مدينهاي با چنين ساختاري بود، اظهار كرد: دولت نبوي تعادل بسيار خوبي بين توجه به وي، متدولوژي عقلاني براي اداره حكومت و توجه به انسان به عنوان يك محور اصلي به وجود آورده بود.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دكتر علي لاريجاني شب گذشته طي سخناني در جشن بيست و هفتمين سالگرد تاسيس دانشگاه امام صادق و جشن ولادت خاتمالانبياء و امام صادق (ع) در مسجد اين دانشگاه، خاطرنشان كرد: از جمله مسائلي كه براي كساني كه در جمهوري اسلامي زيست ميكنند به عنوان كشوري كه خود را پيرو پيامبر و ائمه ميداند شناخت دقيقتر نسبت به دولت نبوي است چرا كه جمهوري اسلامي ايران با الگوبرداري از اين تئوري ايجاد شد. هر چند فاصلهي زيادي با دولت نبوي در ابعاد مختلفي از نظر فكر حكومتي، اخلاقيات، اجتماعيات و كارگزاران دارد اما الگو همان بوده است.
وي با اشاره به سه عنصر كليدي در شخصيت پيامبر (ص) در يك نگاه از منظر تكوين حكومت، گفت: بشري بودن پيامبر، جايگاه ايشان و حكيم بودن پيامبر (ص) سه عنصر مهمي بودند كه در تشكيل حكومت اسلامي بسيار مورد توجه قرار داشتند.
رييس مجلس شوراي اسلامي، ادامه داد: بشري بودن پيامبر (ص) كه در آيات الهي نيز تكرار شده از يك طرف جنبهي سلبي است كه به خاطر شرايط زمان بود و ديگري از جنبهي ايجابي بود كه يك تصوير بشري از شخصيتي كه محبوب همه است به وجود آيد به نحوي كه مردم بتوانند با او ارتباط برقرار كنند و همه احساس كنند كه انسان در يك مسير تكاملي ميتواند به جايگاه والا برسد و اين يك وجه ممتاز تفكر اسلامي است.
نمايندهي مردم قم در خانهي ملت، عنصر بعدي در شخصيت پيامبر را جايگاه پيامبري و واسطه بودن ايشان عنوان كرد و افزود: پيامبر (ص) واسطه پيام الهي با مردم بود و بدون كم و كاست آنچه را خداوند نازل كرده بود ابلاغ ميكرد.
لاريجاني وجه سوم شخصيت پيامبر را حكيم بودن ايشان ارزيابي كرد كه اين وجه با وجه پيامبري ايشان يكسان نيست و تصريح كرد: حكيم بودن پيامبر عنصري بود كه سبب شد ايشان تشكيل حكومت دهد و از نكات مهمي كه در تفكر شيعي تاكيد شده همين وجه حكمت و توجه به عقل نظري در حوزههاي فردي و اجتماعي است.
رييس مجلس شوراي اسلامي، خاطرنشان كرد: يكي از خصوصيات ممتاز حكومت در تفكر اسلامي توجه به ميراث وحي و عقل است كه اين دو متباين نيستند اما دو وجه هستند.
وي معتقد است: نميتوان دولتي كه معتقد است ميخواهد دنبالهرو دولت نبوي باشد به او حق داد مگر اينكه به اين عنصر توجه كند؛ چرا كه بسياري از دولتها به دليل عدم توجه متوازن به عنصر حكمت كه در برگيرنده ميراث وحي و عقل است سقوط كردند يا به انحراف كشيده شدند.
لاريجاني چند عنصر را در دولت نبوي بسيار با اهميت عنوان كرد و گفت: هدفمند بودن حركت پيامبر از نكات بارز حكومت ايشان بود و سازندگي انسان از اهداف مهم دولت نبوي بود لذا يكي از وظايف هر حكومتي سازندگي انسان است كه اگر حكومتي نتواند روي انسانسازي كار كند كه خروجي جامعه انسانهاي بصير باشد آن حكومت هدفمندي ندارد.
رييس مجلس شوراي اسلامي، تاكيد كرد: بايد جمهوري اسلامي خود را با اين مكانيزم محك بزند كه آيا نوع تربيتي كه در جامعه ايجاد ميشود تا چه حد انسانهاي بصير تربيت ميكند. البته در بعضي از وجوه گامهاي خوبي برداشته شده و جوانان شناخت عميق و بصيرت نسبت به دين پيدا كردهاند.
وي تفاوت حكومت نبوي با ساير حكومتهاي دموكراتيك در دنيا را هدفمند بودن آن توصيف كرد و گفت: اگر حكومت اسلامي بنا دارد نسبت به سرنوشت مسلمين حساس باشد در جاهايي بايد هزينه دهد. در غير اين صورت يك حكومت هدفمند نيست.
نمايندهي مردم قم در خانهي ملت، اضافه كرد: پيامبر (ص) براي حركت تكاملي لازم ميدانستند در جاهايي هزينه دهند پس اگر حكومتي احساس ايستايي كند بايد بداند از دولت نبوي فاصله گرفته است.
لاريجاني خاطرنشان كرد: يك زماني كه بحث حمايت از فلسطين در كشور مطرح ميشد مباحثي طرح ميشد كه ميگفتند ما به دنبال منافع خود هستيم اما بايد گفت مسئلهي فلسطين به منافع ملي ما مربوط ميشود و اگر آن روز در موضوعات منطقه چون فلسطين، عراق و لبنان جمهوري اسلامي ايران حركت هدفمند مكتبي خود را دنبال نميكرد و مثل بعضيها كه فكر ميكردند بايد در چهار ديواري خود منافع را تعريف كنيم شرايط امروز را نداشتيم.
رييس مجلس شوراي اسلامي، در ادامه با بيان اينكه انقلاب اسلامي يك جانبهگرايي آمريكا را در اين چند سال با شكست مواجه كرده است، تصريح كرد: آمريكاييها پس از اشغال عراق نقشهاي درج كردند كه جغرافياي كشورهاي اسلامي را در خاورميانه تغيير دهند كه تنها جمهوري اسلامي ايران بود كه در مقابل آن ايستاد و دست از هدفمندي خود برنداشت و بحق استراتژي ايران بسيار دقيق و حساب شده بود.
وي ادامه داد: اگر امروز آمريكاييها ميگويند اشتباه كردهايم و در محاسبات درست نسنجيدهايم به خاطر ايستايي ايران بود چون جمهوري اسلامي ايران يك مبناي هدفمند مكتبي در اين زمينه داشت.
رييس قوهي مقننه، عنصر دوم با اهميت در دولت نبوي را مسئلهي استقامت در راه دانست و گفت: با نگاه به تاريخ ميبينيم كه تمام دوران 10 سالهي پيامبر در جهاد و استقامت مشحون است كه اين موضوع باعث شد اسلام گسترش پيدا كند.
لاريجاني تصريح كرد: اين مسئلهي فوقالعاده مهمي است كه كشورهايي كه جهاد را فراموش كردهاند نميتوانند استقلال واقعي داشته باشند بنابراين آنچه سرنوشت كشورها را تغيير ميدهد استقامت در راه است و جمهوري اسلامي ايران اين عنصري كه از دولت نبوي به يادگار مانده بود را طي كرد.
نمايندهي مردم قم در خانهي ملت، در ادامه با بيان اينكه با مرور تاريخ انقلاب اسلامي راهي كه امام راحل و مقام معظم رهبري طي كردهاند استقامت در مسائلي است كه امكان دارد رويهي اوليهي آن خطرناك هم باشد، افزود: در اين ميان كساني كه نگاه تيزبين و عميق دارند بايد تشخيص دهند كه كجا بايد استقامت كرد هر چند استقامت بر روي مسائل استراتژيك كشور ممكن است هزينه داشته باشد اما فوايد آن بسيار زياد است و اين مسئله باعث شد تا انقلاب اسلامي ما الگويي براي ديگران شود.
وي يادآور شد: به عنوان مثال در قضيهي هستهيي چالشهاي زيادي براي ما به وجود آوردند به طوري كه خبرهايي از شروع جنگ در چند روز آينده ميدادند و حتي نقشهي حمله به برخي از پايگاهها را داده بودند اما چون جمهوري اسلامي استقامت را بر روي مسائلي استراتژيك قرار داده بود روي اين مسئله استقامت كرد.
رييس مجلس شوراي اسلامي، با اشاره به اينكه اگر امروز جمهوري اسلامي ايران تغيير كرده و داراي فناوري هستهيي است، به خاطر ايستادگي بر روي مسائل استراتژيك بود، گفت: توجه به حكمت يا رويكرد علمي داشتن، گسترش دانشگاهها، توجه به فناوريهاي نوين و ترويج علماندوزي در دوران انقلاب اسلامي برگرفته از حكومت نبوي و سلوك پيامبر (ص) بود.
دكتر لاريجاني خاطرنشان كرد: تفكر اسلامي توانست در دورههاي مختلف و در علوم مختلف مكتب ايجاد كند پس اگر جمهوري اسلامي روي فناوريهاي نوين تمركز دارد به دليل اين است كه آيندهي كشور در حوزهي فناوري نوين رقم ميخورد.
به گزارش ايسنا نمايندهي مردم قم در خانهي ملت، همچنين ايجاد دانشگاه اسلامي را براي پرورش يك انسان بصير براي گام برداشتن در حوزهي عقلاني و عملي از عناصر با اهميت ديگر در حكومت نبوي و جمهوري اسلامي ايران عنوان كرد و افزود: جمهوري اسلامي ايران بعد از 30 سال در بعضي از زمينهها ميتواند با تلاش و زحمت صاحب مكتب شود. اگر در بسياري از زمينههاي تجربي بر اساس مباني عقلاني كار شود ميتوانيم صاحب مكتب شويم.
لاريجاني ادامه داد: هر چند در بعضي از زمينهها مثل حوزهي اقتصاد كاستيهايي داريم اما نميتوان از درون همهي اين تجربيات كه نتايجي حاصل شده به اين دستاوردها بيتوجه شد و نميتوان با تخيل يك شرايط فرضي ايجاد كرد. بنابراين اگر در حوزههاي مختلف تجربياتي داريم پيوند آنها با شرايط امروز ميتواند مكتبي را به وجود بياورد.
رييس مجلس شوراي اسلامي، يكي از الگوهاي برگرفتهي جمهوري اسلامي از دولت نبوي را داشتن دانشگاهي اسلامي ارزيابي و تصريح كرد: اين كاري كه حضرت آيتالله مهدوي كني در دانشگاه امام صادق (ع) شروع كردند و حوصله به خرج داده و مجاهدت كردند جاي تقدير بسيار دارد. چرا كه دانشگاه امام صادق (ع) يكي از مدلهاي مثالزدني دانشگاه اسلامي است كه ايشان وقت صرف كردند.
وي متذكر شد: پرورش نيروي انساني دستورالعملي نيست بلكه بايد وقت گذاشت و ارتباط معنوي با دانشجويان گرفت كه انصافا آيتالله مهدوي كني در دوران اداره اين دانشگاه اين كار را به خوبي انجام دادند.
رييس قوهي مقننه، خروجي دانشگاه امام صادق (ع) را در مقايسه با ديگر دانشگاهها داراي وجه ممتازي دانست و اظهار كرد: خروجي اين دانشگاه افراد تحصيلكرده و مومن كه منطق زمان را به خوبي ميشناسند است. در حالي كه برخي از دانشگاهها خروجيشان آنچه از يك دانشگاه اسلامي انتظار ميرود نيست.
لاريجاني داشتن اساتيد متدين، توجه به اخلاقيات و معنويت و همچنين ارتباط غير تفكر اسلامي و برداشتهاي امروزي از علم را سه عنصر بسيار مهم براي داشتن دانشگاه اسلامي ياد كرد.
لاريجاني با بيان اينكه در حوزهي علميهي قم نيز به اين تفكر نزديك ميشويم، ادامه داد: وجود 300 مركز پژوهشي كه بتواند گفتههاي اسلامي را با زبان روز به دنيا برساند، اقدام بسيار شايستهاي است كه در گذشته نبوده است. برخي از آثاري كه در حوزه تاليف شده بسيار ارزشمند بوده و فكر نو از آن تراوش ميكند و اين نشاندهندهي يك نوع بلوغ مسائل علمي در جمهوري اسلامي است.
رييس مجلس شوراي اسلامي، در پايان با اشاره به اينكه مسير، مسير درستي است و نبايد مسائل استراتژيك را با مسائل تاكتيكي خلط كرد، اظهار كرد: شايد در تعامل بدون غلو به جمهوري اسلامي ميتوانيم معايب و خصوصيات آن را در اين دوران بشناسيم تا بتواند پايهاي براي پرشها و جهشهاي آينده باشد.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]