واضح آرشیو وب فارسی:مهر: چهار هزار طرح تحقيقاتي در وزارت جهاد كشاورزي در دست اجراست
اروميه - خبرگزاري مهر: معاون آموزش و ترويج سازمان تحقيقات و آموزش كشور گفت: در حال حاضر بالاي چهار هزار طرح تحقيقاتي در سطح كشور در دست اجراست.
به گزارش خبرنگار مهر در اروميه، جواد قريشي شامگاه سه شنبه در جشنواره منطقه اي تكثير و پرورش ماهيان سردآبي اظهار داشت: اين طرحها در بخشهاي مختلف توليدات محصولات كشاروزي، ارتقاي سطح كيفيت محصولات، مبارزه با آفات محصولات كشاورزي و ... در دست اجراست كه از نتايج بارز آنها مي توان به خودكفايي و ارتقاي سطح توليدات كشاورزي در كشور طي سالهاي اخير اشاره كرد.
وي با اشاره به جايگاه آذربايجان غربي در توليد ماهيان سردآبي در كشور بيان داشت: اين استان با دارا بودن منابع آبي غني، جزو استانهاي برترين در توليد انواع ماهيان و آبزيان در كشور به شمار مي رود.
قريشي ادامه داد: ترويج مصرف ماهي به عنوان غذايي سالم به عنوان بهترين اقدام در سال هاي اخير در كشور، به ويژه در آذربايجان غربي بوده است به طوريكه اين استان از سرانه مصرف يكصد گرم ماهي به پنج كيلوگرم در سال دست يافته است.
مدير كل توليد و پرورش ماهي شيلات كشور نيز در اين جشنواره با بيان اينكه در طول برنامه چهارم توسعه بايد ميزان توليد آبزيان به 53 هزار تن مي رسيد كه امسال توانستيم با توليد 61 هزارتن از برنامه زمانبندي شده جلوتر عمل كنيم.
افراسيابي ادامه داد: پيش بيني مي شود تا پايان برنامه چهارم توسعه اين ميزان به 130 هزار تن برسد.
وي خشكسالي را بزرگترين تهديد براي افزايش ميزان توليدات آبزي پروري ذكر كرد و گفت: بايد با ارائه روشهاي نوين تلاش كنيم از منابع آبي موجود بهترين استفاده را در جهت رشد ميزان توليدات محصولات كنيم.
معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي نيز در اين جشنواره با اشاره به پتانسيلهاي بالاي استان در زمينه توليد انواع آبزيان، گفت: هم اكنون شش سد بزرگ در اين استان در حال بهره برداري است و 13 سد بزرگ و هشت سد كوچك ديگر نيز در استان در دست ساخت است و با بهره برداري از اين سدها ميزان توليد ماهي در اين استان افزايش چشمگيري خواهد يافت.
محمد باقر دارياني افزود: درياچه اروميه نيز به عنوان زيست بوم طبيعي و محل رشد و تكثير آبزي ارزشمندي همچون آرتميا است و لذا بايد در رشد و توسعه اين پتانسيل ها تلاش مضاعف كرد.
وي خاطرنشان كرد: كنترل و پيشگيري از بسياري از بيماريها با مصرف ماهي و آبزيان در انسان قابل دسترسي است كه سلامت كل جامعه را نيز به همراه دارد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان آذربايجان غربي نيز در اين مراسم با اشاره به اقدامات اين نهاد در توسعه كشاورزي و بخصوص آبزي پروري در استان گفت: 520 ميليارد تومان تسهيلات طي سه سال ل گذشته در جهت توسعه كشاورزي اين استان هزينه شده است.
علي عبدالله زاده با اشاره به رشد 320 درصدي محصولات زراعي و باغي در كشور بيان داشت: در سال زراعي جاري در بخش زراعي سه ميليون و 500 هزار تن و در بخش باغي يك ميليون و 300 هزار تن انواع محصولات كشاورزي در استان توليد شده است.
وي اجراي طرحهاي آبياري تحت فشار را از اولويتهاي اين نهاد عنوان كرد و گفت: تاكنون افزون بر 11 هزار هكتار از اراضي كشاورزي استان تحت پوشش آبياري تحت فشار قرار گرفته اند كه 15 هزار هكتار نيز در دست مطالعه است.
دبير جشنواره نيز شناسايي ابتكارات و اختراعت نوين در بخش پرورش ماهيان سردآبي، تلاش در جهت افزايش فرهنگ مصرف آبزيان، ايجاد رقابت و انگيزه كاري در بين مراكز تكثير و پرورش ماهيان سردآبي را از اهداف برپايي اين جشنواره عنوان كرد.
مسحيا مدني افزود: در نخستين جشنواره منطقه اي تكثير و پرورش ماهيان سردآبي توليد كنندگان برتر ماهيان سردآبي از استانهاي آذربايجان غربي ، آذربايجان شرقي، كردستان، اردبيل و زنجان شركت دارند.
در ادامه اين جشنواره از توليد كنندگان برتر آبزيان و نيز مخترعين و تلاشگران عرصه كشاورزي مناطق مختلف استان با اهدا لوح تقدير و جوايز قدر داني به عمل آمد.
چهارشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]