تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836276573
دبير كل انجمن روزنامهنگاران مسلمان:دولت نهم با تغيير فضاي كشور شرايط حضور موسوي را فراهم كرد
واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير كل انجمن روزنامهنگاران مسلمان:دولت نهم با تغيير فضاي كشور شرايط حضور موسوي را فراهم كرد
خبرگزاري فارس: دبير كل انجمن روزنامهنگاران مسلمان گفت: تعيير فضاي سياسي كشور و موج عدالت خواهي كه در زمان دولت نهم در كشور به راه افتاده است ميرحسين موسوي را به صحنه انتخابات كشانده و او به هيچ عنوان نميتوانست در دو دولت قبل به صحنه بيايد.
مهدي فضائلي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس درباره اين موضوع كه برخي معتقدند ميرحسين موسوي در دوره خاصي در سياست حضور داشته و هماكنون مدت زيادي از آن زمان گذشته است و هرچند اگر در آن زمان برخي موفقيت ها و ناكامي هايي داشته كه به اقتضاي شرايط آن دوره بوده و فاصله چندين ساله، وي را از سياست و مسائل اجرايي دوره كرده است و چه بسا اگر رئيسجمهور هم شود اين مسائل باعث عدم موفقيت وي خواهد شد، گفت: بر اساس نگاه كلان حضور كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري از جمله ميرحسين موسوي مثبت است و وي نيز به سهم خود ميتواند به گرمي انتخابات اضافه كرده و به افزايش ميزان مشاركت مردم كمك كند و از اين منظر بايد از حضور موسوي در انتخابات استقبال كنيم، موضع انجمن روزنامهنگاران مسلمان نيز استقبال از تنوع و تعدد كانديداهاي انتخاباتي است.
وي خاطرنشان كرد: درباره توان ايشان هيچ ارزيابي نداريم كه بگوييم ايشان ميتواند يا نميتواند. درست است كه وي در طول اين سالها در صحنه نبوده ولي اين مسئله به اين معني نيست كه وي توان ندارد، موسوي صاحبنظري سياسي است كه در اين مدت اظهارنظر نكرده اما از قضاياي روي داده در كشور بياطلاع نيست.
فضائلي اضافه كرد: اين درست نيست فكر كنيم كه هر كس در حوزه اجرا بوده حتماً از كسي كه مدتي در حوزه اجرا نبوده، قويتر است. البته مجموعهاي از شرايط براي كانديداي رياست جمهوري وجود دارد كه يكي از فاكتورهاي آن اين موضوع است. ممكن است كسي كه امروز مديريت ميكند و آخرين تحولات، اتفاقات و مسائل داخلي و بينالمللي كشور را رصد ميكند اطلاعات به روزتري درباره مسائل كشور داشته باشد كه قطعاً نيز همين طور است ولي اين موضوع به اين معنا نيست كه ديگر هيچكس نميتواند وارد اين صحنه شود البته ميرحسين موسوي بايد به پرسشهاي زيادي جواب بدهد و يكي از مهمترين پرسشهايي كه متوجه وي است علت سكوت 20 سالهاش است كه بايد جواب قانعكنندهاي براي آن داشته باشد زيرا در اين 20 سال اتفاقات زيادي در كشور افتاده است و شخصيتي كه به هر حال به عنوان شخصيتي ارزشي و علاقهمند به نظام، انقلاب و خط و تفكر امام خميني(ره) شناخته ميشود بايد به اين پرسش مهم جواب دهد كه چه منطق و دليلي براي اين كار داشته است و استدلالش براي سكوت در قبال اين همه اتفاقات چيست.
فضائلي اضافه كرد: اين پرسش يكي از مهمترين مسائلي است كه موسوي با آن روبهروست و فكر ميكنم پرسش سختي است كه ايشان به راحتي نميتواند پاسخ آن را بدهد.
وي ادامه داد: اينكه چه اتفاقاتي در مسائل داخلي و جريانها روي داده كه موجب حضور وي شده است مشخص نيست اما آن چيزي كه امروز ميرحسين موسوي را به صحنه كشانده، موج عدالتخواهي است كه دولت نهم راه انداخته است.
فضائلي اظهار داشت: ميرحسين موسوي به هيچ عنوان نميتوانست در 2 دولت قبل به صحنه بيايد زيرا اصلاً فضا و شرايط براي فكر و انديشههاي وي فراهم نبود. گرچه موسوي در همين اظهارنظرهاي اوليه نيز موضع انتقادي نسبتاً تند به دولت نهم دارد ولي بيان صرف اين موضع بيانصافي است. بخشي از حقيقت اين مطلب است كه فضا را دولت نهم تغيير داده است كه شخصي مثل ميرحسين موسوي كه به نظر ميآيد سابقه عدالتخواهي دارد و حداقل هنوز نسبت به بخشهايي از ارزشهاي انقلاب پايبند است امروز احساس كند كه فضا طوري است كه ميتواند كانديداي رياست جمهوري شود.
وي با اشاره به اينكه ميرحسين موسوي براي فضاي ايجاد شده، مرهون دولت نهم است، گفت: به عنوان فردي كه 30 سال است در سياست حضور داشتهام و در فراز و نشيبهاي مختلف در حد خود كار كرده و مسائل را دنبال كردهام بايد بگويم كه در 20 سال دوران بعد از جنگ اصلاً شرايط براي حضور ميرحسين موسوي فراهم نبوده است و علت اينكه حضور نمييافتند نيز همين مسئله بوده كه شرايط كشور فكر وي را برنميتابيد. همينگونه كه الان بسياري از دوستان جريان دومخردادي ميرحسين موسوي را بر نميتابند و نوع برخوردي كه با وي دارند نيز اين مسئله را نشان ميدهد لذا در اين بخش وي مرهون دولت نهم است.
دبير كل انجمن روزنامهنگاران مسلمان در پاسخ به اين پرسش كه بسياري معتقدند آقاي احمدينژاد از رسانهها خوب استفاده كرده است و برخي معتقدند كه وي و تيم او نتوانستهاند از رسانهها به خوبي استفاده كنند و از طرفي ديگر بسياري نيز اعتقاد دارند كه بيشترين انتقادها در رسانهها از دولت نهم مطرح شده است، ارزيابيتان به عنوان يك روزنامهنگار از اين مسائل چيست، گفت: در اينباره ارزيابي كاملاً دقيقي از همه دولتهاي قبلي ندارم ولي به عنوان فردي كه بيش از 10سال است در حوزه روزنامهنگاري فعاليت ميكند و قبلاً نيز اهل مطالعه و روزنامهخواني بوده فكر ميكنم ميزان حملات و حجم انتقاداتي كه به دولت نهم شده است اگر نگوييم بيسابقه بوده، كمسابقه بوده است.
وي اظهار داشت: علت اين رويه نيز روشن است و نياز به مطالعه و تحقيق ندارد. رسانههايي كه هماكنون در كشور فعاليت ميكنند يك گروه رسانههاي جريان مقابلند كه در مطالبشان بدون استثنا و بيمحابا فقط به دولت حمله نميكنند بلكه تخريب ميكنند و در بسياري موارد اصلاً فعاليتهاي دولت را انعكاس نميدهند و بعيد ميدانم، خود آنها نيز خلاف اين را ادعا داشته باشند.
فضائلي با اشاره به اينكه گروهي از رسانهها نيز رسانههاي جريان اصولگرا هستند، افزود: اين يك واقعيت است كه بعد از اتفاقاتي كه در انتخابات رياست جمهوري نهم افتاد سلايق و نظرات مختلفي در جريان اصولگرا بروز كرد كه اگر مديريت شود، ميتواند مثبت باشد.
وي تصريح كرد: رسانههاي جريان اصولگرا اعم از رسمي و غير رسمي به بخشهاي مختلف جريان اصولگرا ارتباط و تعلق دارند و طبيعي است كه به همان اندازه در رسانههاي آنها نيز انتقادات منعكس ميشود، بنابراين هم رسانههاي جريان اصولگرا و هم جريان رقيب يا در حال انتقاد از دولت هستند يا حداقل نسبت به انعكاس برخي از اقدامات مثبت دولت انگيزه لازم را ندارند.
فضائلي اظهار داشت: اگر حجم سايتها، وبلاگها و پيامكها را نيز به عنوان رسانههاي جديد در نظر بگيريم كاملاً روشن است كه ميزان حملات و حجم تبليغات عليه دولت نهم در اين رسانهها نيز حتماً بيشتر از دولتهاي قبل بوده است.
وي افزود: به عنوان يك كارشناس معتقدم دولت در عرصه اطلاعرساني ضعيف عمل كرده است، اين موضوع به نوع نگاهي كه در دولت نهم به رسانهها وجود دارد بر ميگردد و به ويژه بعضي از مشاوران رسانهاي رئيسجمهور در اين بخش نقش داشتهاند و هنوز هم تأثير منفي دارند.
فضائلي در پاسخ به اين پرسش كه فكر نميكنيد اين قضيه با توجه به اينكه بحث اطلاعرساني بسيار مهم است پاشنه آشيل دولت در انتخابات باشد، گفت: به كار بردن عنوان پاشنه آشيل شايد تعبير تندي باشد ولي يكي از نقاط ضعف جدي است.
وي در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به مسائلي كه درباره انتخابات مطرح شده است و از طرفي اصلاحطلبان بحث ميرحسين موسوي، خاتمي، عارف و كروبي را عنوان كردهاند و از طرفي ديگر برخي ميگويند تقريباً اجماعي روي احمدينژاد وجود دارد، شرايط انتخابات را از منظر اصولگرايان و اصلاحطلبان چگونه ارزيابي ميكنيد، اظهار داشت: اگر بخواهيم نگاهي كلان به اين موضوع داشته باشيم تعدد كانديداهاي انتخابات رياست جمهوري اتفاق مثبتي است و در چند لايه ميتوان اين بحث را مورد بررسي قرار داد. در لايه كلان و راهبردي نظام با توجه به اينكه در اين لايه بحث مشاركت مردم بسيار مهم است بايد اين نكته كليدي را مدنظر قرار دهيم كه تا زماني كه مردم با انقلاب همراهند و در صحنهها حضور دارند، كشور آسيب نميبيند.
فضائلي با اشاره به صحنههاي حضور مردم در راهپيمايي 22 بهمن و انتخابات، اضافه كرد: بر اساس اصل ششم قانون اساسي اتكاي نظام به آراي عمومي است و آراي عمومي، انتخابات رياست جمهوري، مجلس و شوراهاست. لذا در صحنههايي كه مردم حضور پيدا ميكنند و رأي ميدهند تكيهگاه نظام قوي است و هر ميزان كه آراي مردم بيشتر باشد اين تكيهگاه قويتر، استوارتر و محكمتر است.
وي گفت: هر مسئله مثبت و صحيحي كه بتواند مشاركت مردم را در صحنهها تقويت كرده و افزايش دهد بايد به فال نيك گرفته شود و از آن استقبال كرد. مجموعه نظام نيز تاكنون سياستش همين بوده و دغدغه اصلي مقام معظم رهبري نيز همواره اين موضوع بوده است.
دبير كل انجمن روزنامهنگاران مسلمان اضافه كرد: ضرورت مشاركت مردم در مقاطعي جديتر مطرح بوده و در مقاطعي نيز ممكن است كه كمتر مدنظر قرار گرفته باشد ولي همواره به عنوان يك ضرورت مطرح شده و مردم نيز در مجموع عملكرد خوبي در تشخيص لزوم آن داشتهاند.
فضائلي تصريح كرد: تعدد و تنوعي كه هماكنون در كانديداهاي رياست جمهوري وجود دارد گرمابخش مشاركت مردم در انتخابات است و به مشاركت حداكثري آنها در اين امر كمك ميكند.
وي افزود: اما مسئله مهم اين است كه جريان اصولگرا بايد اطمينان حاصل كند كه واقعاً تدبير كرده زيرا وظيفهاش تدبير كردن است و اقتضاي تدبير كردن كنار گذاشتن هواهاي نفساني است، بايد شرايط داخلي، منطقهاي و بينالمللي را به خوبي درك كنيم و اقتضائات آن را متوجه شويم. جريان اصولگرا سرمايههاي مهمي دارد كه بخش زيادي از آن، چهرهها و كانديداهاي انتخاباتي هستند لذا دست اصولگرايان در اين بخش پر است و بزرگان جريان اصولگرا بايد اين اطمينان را حاصل كنند كه تدبير لازم را در اين امر داشته باشند و بقيه كار را به دست خدا و تقدير الهي بسپارند. اگر خالصانه و صادقانه در اين مسير قدم برداريم وعده خداوند و تقدير الهي تحقق پيدا ميكند. وعده خداوند صادق است و اگر در موردي مشاهد كرديم كه تحقق پيدا نميكند سريعاً بايد در خود بازنگري كنيم كه چرا مقدمات تحقق وعده خداوند را فراهم نكردهايم.
دبير كل انجمن روزنامهنگاران مسلمان با تأكيد بر اينكه در اين مسير بايد اصولگرايي به معناي واقعي كلمه و نه به عنوان يك جريان سياسي و حزبي خاص مطرح باشد، ادامه داد: اگر به اقتضائات اين مسئله توجه شود و تدبير درستي صورت گيرد به آينده انتخابات خوشبين خواهيم بود.
دبير كل انجمن روزنامهنگاران مسلمان در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به اينكه اشاره كرديد مردم سابقه 2 دوره رياست جمهوري خاتمي را از ياد نبردهاند و از طرفي در جاي ديگري گفتيد كه اصولگراها در حال حاضر بهتر از احمدينژاد ندارند. اگر بخواهيد پرسشهايي را از خاتمي درباره اينكه چرا در اين شرايط در عرصه انتخابات حضور يافته است بپرسيد، چه پرسشهايي خواهيد داشت، گفت: چند وقت پيش يادداشتي در روزنامه جامجم در اينباره نوشتم و بخشي از سؤالات و حرفها را آنجا مطرح كردم اما ميتوان پرسشهايي همچون «ارزيابياش از دولت 8 ساله خود»، «آيا حرف جديدي دارد يا خير»، «اگر ارزيابيشان مثبت است آيا مردم با وي هم عقيدهاند»، «اگر هم عقيدهاند چرا بعد از ايشان بلافاصله كسي را كه تقريباً 180 درجه مخالف ايشان بود انتخاب كردند»، «آيا تيمي كه ايشان ميخواهند با آن كار كنند تيم قبلي بوده يا تيم جديد است»، «اگر تيم قبلي نيست چرا آنها را كنار ميگذارند»، «اگر همانها هستند چرا دوباره از همان تيم استفاده ميكنند» و دهها پرسش ديگر را از وي ميتوان پرسيد.
فضائلي در پاسخ به اين پرسش كه اگر احمدينژاد بخواهد رئيسجمهور شود چه پرسشهايي از وي داريد، آيا قبول داريد كه روند فعلي دولت نهم ادامه پيدا كند يا بايد تغييري داشته باشد، اظهار داشت: حركت احمدينژاد را در بخش استراتژي و راهبرد درست ميدانم اين حركت حداقل به مسير صحيح نزديك است و احمدينژاد را فردي ميدانم كه جسارت ابراز اين استراتژي و راهبرد را به صراحت دارد و مهمتر اينكه وي جسارت عملي كردن اين راهبرد را نيز دارد.
وي با اشاره به اشكالات تاكتيكي و تكنيكي كه در دولت نهم وجود دارد، ادامه داد: نميخواهيم بگوييم اين اشتباهات كوچك است و بايد آنها را ناديده بگيريم ولي وقتي احمدينژاد را با ديگراني مقايسه ميكنيم كه استراتژيشان غلط است يعني با نظام اسلامي نميخواند و ميزان قرابتش با راهبردهاي نظامي كه انقلاب اسلامي مقدمات آن را فراهم كرده، همخواني و قرابت ندارد يا خيلي كم است. متوجه ميشويم حتماً كسي كه استراتژياش نظام اسلامي است بر فردي كه استراتژي نظام اسلامي را قبول ندارد يا با اما و اگر قبول دارد، اولي است.
وي ادامه داد: در هيچ نظامي در دنيا اجازه نميدهند فردي كه ارزشهاي آن نظام را قبول ندارد، رئيسجمهور شود آيا امكان دارد در نظامهاي ليبرال امروز فردي كه مباني ليبراليسم را قبول ندارد، رئيسجمهور شود؟ كجاي دنيا چنين اتفاقي افتاده كه كشور ما دومياش باشد. در نظامهاي ماركسيستي سابق نيز يك مورد را سراغ نداريم كه كسي رئيسجمهور شود كه مباني نظام ماركسيست را قبول نداشته باشد؛ اگر چنين اتفاقي روي دهد همان اتفاقاتي كه در شوروي سابق افتاد، روي خواهد داد. علت فروپاشي در نظام سوسياليستي شوروي سابق اين بود كه كساني روي كار آمدند كه بخشي از انديشههايشان پوشالي بودن و پوچ بودن انديشههاي ماركسيستي بود و برخي ديگر نيز به انديشههاي ماركسيستي پايبند نبودند لذا مقدمات فروپاشي اين نظام را فراهم كردند.
وي اظهار داشت: ما معتقديم تفكرمان الهي با مباني محكم و متقن است لذا چرا به كساني رأي بدهيم كه در عمل نشان دادهاند كه به اين مباني اعتقاد ندارند يا اينكه اگر خوشبينانه بگوييم استراتژي را قبول دارند ولي جسارت بيان اين موضوع را ندارند، يا جسارت بيانش را دارند اما جسارت ايستادن و هزينه دادن براي آن را ندارند؛ هماكنون بخشي از مخالفتهايي كه با احمدينژاد ميشود براي اين است كه وي حرفهايي را ميزند كه براي كشور هزينه دارد، منطقي است نميخواهيم بگوييم كه ما بايد هزينههاي كشور را اضافه كنيم ولي در برخي موارد بايد براي انقلاب هزينه كرد و اصلاً ذات انقلاب هزينه كردن است.
فضائلي افزود: مگر ما براي پيروزي انقلاب هزينه نداديم امام خميني(ره) اگر نميخواستند براي انقلاب هزينه دهند انقلاب اصلاً به پيروزي نميرسيد. عدهاي در دوران مبارزه به امام خميني(ره) نصيحت ميكردند كه شما بچهها را به كشتن ميدهيد يا در دوران جنگ به ايشان انتقاد ميكردند كه آقا شما براي چه ميجنگيد.
دبير كل انجمن روزنامهنگاران مسلمان اضافه كرد: مشخص است كه انقلاب هزينه دارد اصلاً مگر ميشود انقلاب بدون هزينه باشد. تاكنون در كجاي دنيا انقلاب بدون هزينه شكل گرفته است كه كشور ما دومي باشد.
فضائلي ادامه داد: امروز كشور را تحريم ميكنند، فضاسازيهاي سياسي ميكنند، نشست برگزار ميكنند، تهديد ميكنند و اينها هزينههايي است كه بسياري از آنها نيز سنگين است اما اگر قرار باشد انقلاب هزينه ندهند، آيا ميتواند موفق باشد.
وي تصريح كرد: اگر ما انتظار داريم براي انقلاب فرش قرمز پهن كنند بايد بدانيم كه هيچكس اين كار را نميكند. امروز ديگر براي كساني كه قبلاً در دنيا فرش قرمز پهن ميكردند اين كار را نميكنند.
فضائلي خاطرنشان كرد: اگر به اهدافمان ايمان و اعتقاد داشته باشيم، هزينههايي كه هماكنون ميپردازيم، اندك است و بايد به اين جمله حضرت ابا عبدالله(ع) تمسك و استناد كنيم كه اگر آئين پيامبر جز با كشته شدن من برقرار نميماند پس شمشيرها مرا دريابيد. اين ديگر نهايت هزينه كردن است لذا كسي كه در اين راه قدم بر ميدارد بايد پيرو اباعبدالله(ع) باشد. ما كه هنوز به اينجا نرسيدهايم كه اين قدر هزينه بدهيم.
وي گفت: يكي از ويژگيهاي مهم احمدينژاد اعتقاد به اين راهبرد و جسارت استادانه در اعلام آن است اين ارزش كمي نيست و آن را در ديگران در اين حد نميبينيم. البته احمدينژاد و دوستان وي بايد تلاش كنند كه ضمن اين ويژگيهاي مثبت كه بسيار مهم است در مواردي با تكنيكهاي ميتوان رفتاري داشت كه هزينهها كمتر شود هزينهها را به حداقل برسانند. اگر اين اتفاق روي دهد آن وقت دفاع از دولت احمدينژاد راحتتر و قويتر ميشود. امروز برخي از دوستان اصولگرا كه در دفاع از دولت احمدينژاد تعلل و تأمل دارند به علت اشتباهات تكنيكي است البته معلوم نيست نظر آنها درست باشد ولي به هر حال ميتوان رفتار بهتري داشت.
انتهاي پيام/
چهارشنبه|ا|21|ا|اسفند|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]
-
گوناگون
پربازدیدترینها