تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 8 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر گاه يكى از شما وضو بگيرد و بسم اللّه الرحمن الرحيم نگويد. شيطان در آن شريك است...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835003725




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

روزنه‌اي براي خروج از بحران عراق


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: روزنه‌اي براي خروج از بحران عراق
گروه بين‌الملل - جيران عزيزي: بحران ميان جناح‌هاي سياسي عراق 10 روز است كه بر فضاي سياسي اين كشور سايه افكنده است و هنوز چشم‌انداز روشني براي آن پديدار نشده است.
جناح تحت رهبري اياد علاوي پس از‌آن كه يك عضو ارشد آن (طارق الهاشمي) متهم به همكاري با تروريست‌ها شد، تصميم گرفت اين ماجرا را بين‌المللي كند و حتي در قالب سناريوي اختلاف شيعه و سني، قضيه الهاشمي را نيز يك امر طايفه‌اي وانمود كند. مشكلات بين دو طرف العراقيه با دولت نوري المالكي به طور مشخص از انتخابات 2010 آغاز شد و 9 ماه عراق را در بن‌بست نگه داشت. اما سرانجام با تشكيل دولت مشترك فروكش نمود. اكنون اما بعد از قريب يك سال اين اختلاف از نقطه‌اي ديگر سرباز كرده است. درست از سه ماه قبل كه طيف سكولار عراق كه از حمايت سلفي‌ها برخوردار است، شروع به طرح اعتراضات مختلف عليه دولت كرد و حتي طرح افراطي تشكيل يك دولت فدرال را ارائه كرد. همين درخواست‌ها كافي بود تا 3 استان تحت نفوذ و سني‌تبار عراق؛ الانبار، صلاح الدين و نينوا، در برابر دولت نوري المالكي صف‌آرايي كنند و زمزمه جنگ طايفه‌اي جديد مطرح شود.
طبيعتاً اين درخواست با واكنش شديد دولت و اكثريت مردم عراق مواجه شد. مالكي اعلام كرد تمامي حركت‌ها بر ضد قانون اساسي از جمله بحث خودمختاري را دفع خواهد كرد. طيف العراقيه و سلفي‌‌ها بعد از آنكه از پروژه خودمختاري سه استان سني‌نشين (الانبار، نينوا و صلاح‌الدين) طرفي نبستند مترصد فرصتي تازه براي مواجهه با دولت ماندند. اين فرصت اكنون با انتشار سند مشاركت يكي از سران العراقيه يعني «طارق الهاشمي» در بمبگذاري مقابل پارلمان عراق فراهم شده است. فهرست العراقيه حتي پيش از آنكه صحت و سقم پرونده الهاشمي را جويا شود عليه حكومت، جبهه گشود و به بهانه اين اقدام خروج خود از پارلمان را اعلام كرد وجلسات پارلمان را به حالت تعليق درآورد. همزمان با اين كشاكش سياسي تروريست‌ها نقاط مختلف بغداد را به آتش كشيدند. اكنون اياد علاوي و جناح سلفي عراق آشكارا با يارگيري از دولت‌هاي عربي در تلاش هستند مالكي را مجبور به چشم‌پوشي از اتهامات الهاشمي كنند. اما تاكنون دولت مالكي علاقه‌اي به عقب‌نشيني ابراز نكرده است. گزارش‌هاي جديد نشان مي‌دهد جناح اياد علاوي و طارق هاشمي به طور مستقيم با دو كشور همسايه عراق؛ اردن و عربستان خط رايزني گشوده‌اند. در اين راستا افزايش حملات تروريستي كه به گفته وزارت دفاع عراق از مرزهاي شمال غربي عراق هدايت مي‌شوند قابل تأمل است.
علاوه بر اين، منابع آگاه امنيتي هشدار داده‌اند كه جناح سلفي‌ها مي‌كوشند با استفاده از نفوذي‌هاي خود در ارتش عراق سوار بر موج ناآرامي‌ها اهداف خود را به پيش ببرد. در ميانه اين كارزار اغلب نگاه‌ها به نقش كردها نيز دوخته شده است. رهبران كرد (طالباني و بارزاني) در مرحله قبلي نزاع تنها ميانجيگراني بودند كه توانستند بحران را فرو بنشانند. رهبران كرد به دليل جايگاه ريش‌سفيدي و اينكه همواره رابطه‌اي نسبتاً خوب با هر دو طرف سني و شيعه داشته‌اند اين مأموريت را بخوبي انجام داده‌اند. آنها هر چند طارق الهاشمي را پناه داده‌اند اما تاكنون سعي كرده‌اند خود را از موضعگيري عليه دولت دور نگه دارند. طالباني و بارزاني در موقعيتي هستند كه مي‌توانند نزد مالكي بروند و سپس به طور خاص نسبت به اجراي انصاف و عدالت نسبي در پرونده اختلافي العراقيه اطمينان دهند. در حال حاضر مسعود بارزاني خواهان يك نشست ملي براي بررسي بحران اخير شده است. چنين نشستي همانند نشست يك سال قبل در اربيل ممكن است گره بخشي از مشكلات را بگشايد.
به نظر مي‌رسد كردها براي انجام اين نقش انگيزه بسياري دارند زيرا كردها اين احساس را دارند كه امريكا آنها را به حال خود رها كرده است. لذا عزم آنها براي ايجاد دولت مقتدر و كارآمد جدي به نظر مي‌آيد.

پنجشنبه|ا|8|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 202]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن