واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: هاشمي رفسنجاني: *سوال و جواب، بهترين دانشگاه رشد علوم بشري است *اگر انقلاب را با انديشه و نوآوري توسعه دهيم راه انبيا را در پيش گرفتهايم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
آيتالله هاشمي رفسنجاني در همايش «قرآن، انسان و پرسش» كه در مركز همايشهاي حرم مطهر حضرت عبدالعظيم حسني برگزار شد، با بيان اين كه در آستانه حلول دههي مباركهي فجر و در كوران جنايات اسراييل در غزه هستيم، اظهار داشت: دههي فجر يادآور يك حركت بينظير تاريخي در جهان اسلام و قلمروي مكتب اهل بيت است. حركتي نو و بيسابقه كه در تاريخ اسلام چنين حركتي به ندرت وجود داشته كه با همت و خواست مردم و به نيابت امام زمان(عج) تشكيل شده باشد.
به گزارش خبرنگار سياسي ايسنا، رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: ممكن است چنين حكومتهايي در تاريخ تشكيل شده باشند، اما نظمي كه انقلاب ايجاد كرد و مكتب فقه شيعه را اساس قرار داد وجود نداشته است.
وي افزود: اين انقلاب در درجهي اول با رهبري امام راحل كه حقيقتا هديهي الهي بودهاند و در درجهي دوم توسط شاگردان ايشان و روحانيون برپا شد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: شب گذشته در محضر مقام معظم رهبري بودم و ايشان از زماني كه امام بيمار و در بيمارستان قلب بستري شده بودند، خاطرهاي را براي من نقل كردند كه كسي به ملاقات مقام معظم رهبري { آيتالله خامنهاي} رفته بود و از كتابي كه به زبان عربي و فارسي ترجمه شده روايتي را نقل كرده بود كه ناظر بر انقلاب حضرت امام بود.
هاشمي رفسنجاني ادامه داد: سيسال از آن روزها ميگذرد و ما توانستيم راه، مكتب و دستاورد مردم را حفظ كرده و آن را ادامه دهيم و انشاءالله هر روز هم نيرومندتر باشيم. مهمترين دستاورد دههي فجر اين است كه اولا براي اولين بار با محوريت اهل بيت بود و ديگر اينكه با همراهي و جانفشاني مردم اين راه طي شد و اين ركن اصلي كار است؛ چرا كه دين با اعتقادات و باور مردم ميتواند شكل بگيرد و اين انقلاب، درست راه دين را رفت و تا امروز هم بر پايهي عقيدهي مردم قرار دارد و اگر خدايي ناكرده روزي بر پايهي عقيدهي مردم نباشد بايد فكر كنيم كه چرا؟
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به دستاوردهاي علمي دوران سيسال پس از انقلاب گفت: ما در دستاوردهاي علمي امروز شاهد جهش عظيمي هستيم و همينطور سند چشمانداز بيستساله را بر مبناي توسعهي داناييمحور قرار داديم و اين بسيار مهم است كه اگر اتفاق بيفتد و عالمانه جلو برويم و با فكر و انديشه و نوآوري انقلابمان را توسعه دهيم آن وقت است كه راه انبيا را در پيش گرفتهايم.
آيتالله هاشمي رفسنجاني در ادامه با اشاره به حوادث غزه گفت: ما در شرايط ويژهاي قرار گرفتهايم و حوادثي كه در 22 روز در غزه اتفاق افتاد حادثهي بينظير تاريخي است كه ارتش بسيار نيرومند به يك جمعيت كوچك در سرزمين محاصره شدهاي با كمال شقاوت حمله كند و مردم همهي مصيبتها را تحمل كنند و مانند صخرهي سماء جاي خود بايستند و باعث شرمندگي و ذلت اسراييل و حاميان او شوند.
وي افزود: هنوز وضع در غزه خطير است و توطئهي جديدي شروع شده و مردم بدون هرگونه امكاناتي زندگي ميكنند در حالي كه غزه بايد بازسازي شود، اما مشكل اساسي اينجاست كه اسراييل از بازساي جلوگيري ميكند و به نظر ميرسد كه سياست او و حاميانش اين است كه با تداوم خرابيها مردم را از حماس دور كنند. اين بايد به نحوي خنثي شود و مردم غزه بتوانند حياتي همراه با بازسازي داشته باشند و انشاءالله با كمك مردم غزه و سيل كمك هاي دنيا از جمله ايران كه از هماكنون نهضتي براي بازسازي مدرسه، دانشگاه و بيمارستان در آن كشور بپا شده، براي آنكه به آنجا بروند و بازسازي كنند اين راه باز شود و شر محاصره به توطئهگران برگردد.
رييس مجلس خبرگان رهبري در ادامه با اشاره به موضوع اصلي همايش يعني قرآن، انسان و پرسش گفت: تحقيقا هيچ كس بدون پرسش نيست. انسان از ابتدا كه متولد ميشود به تدريج در برخورد با پديدههاي جسماني و سپس روحاني در صفحهي صاف ذهنش علامت سوالي ايجاد ميشود و كم كمك ذهن و حافظهاش از اطلاعات و علوم پر ميشود و البته علوم همواره با شك آغاز ميشوند و اينكه علم انسان بيپايان است به خاطر وجود همين پرسشهاي بيپايان است كه ابتدا سوالات جديدي مطرح ميشود و سپس به طور تصاعد هندسي بالا ميرود و هر پرسشي را كه پاسخ دهيم علمي را ايجاد ميكنيم. بنابراين حركت پرسش و پاسخ حركتي بيپايان است و اين از افتخارات معجزهآميز بشريت است كه كمال به هيچ وجه به پايان نميرسد و ظرف دانش و ايمان انسان پاياني ندارد.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: اولا كار خدا اين بود كه با بندگان مطيع و متعبد خود خلقت انسان را در ميان بگذارد تا نشان دهد كه چه چيزي را ميآفريند و ملائكه از اين تعجب كردند و پرسش و پاسخ آنها با خداوند بسيار جالب است و اينكه ملائك اطلاع داشتند از اين كه انسان آيندهاي پر از فسق و فجور دارد بسيار جالب است و يكي از اين پرسشها اين است كه ملائك از كجا آينده انسان را ميدانستند.
البته بسياري از پرسشها هستند كه نمي توانيم آنها را پاسخ دهيم اما به هر حال ملائك اين شبهه را مطرح كردند و خداوند در پاسخ فرمودند "كه من چيزهايي را ميدانم كه شما نمي دانيد" و خداوند پرسش آنها را بدون استدلال باقي نگذاشت.
آيتالله هاشمي رفسنجاني ادامه داد: انسان با ارادهي خداوند، عالم شد به همه مسميات جهان يعني از حقيقت موجودات مطلع شد و زماني كه حضرت آدم به اين مسميات پاسخ داد در حالي كه ملائكه به آن جاهل بودند به انسان سجده كردند و از اينجا ميآموزيم كه بايد نسبت به دانشمندان و معلمان احترام بگذاريم.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با بيان اينكه اولين آيات قرآن در مبناي علم است ادامه داد: خيلي سوالها اگر نباشد به فكر بسياري از جوانها نميافتيم و گناه بزرگ اين است كه مردم نتوانند سوالهاي خود را مطرح كنند؛ در حالي كه بايد اجازه داد تا سوالها مطرح شود و خط قرمز در آنها وجود نداشته باشد در حالي كه ما امروز فقط پرسشهايي را دربارهي خمس ، نماز و زكات و قرآن ميبينيم و ميشنويم. اما بايد اجازه داد سوالات گستردهتر مطرح شود و جامعه آنقدر رشيد ، آزاد و خيالش راحت باشد كه هرچه لازم ميداند و دربارهي آن اطلاعي ندارد بپرسد، البته پرسشها بايد براي رسيدن به حقيقت باشد و نه براي در تنگنا قرار دادن.
وي افزود: در عين حال كساني كه در مسند پاسخگويي مينشينند فكر نكنند كه پاسخ همه سوالات را ميدانند اگر در جايي نميدانند از سائل بخواهند تا فرصتي بدهد براي تحقيق و تفكر در پاسخ به آن سوال نبايد مردم را گمراه كرد؛ چرا كه گمراهي بدتر از بيجوابي است.
هاشمي رفسنجاني سوال و جواب را بهترين دانشگاه رشد علوم بشري خواند و گفت: در قرآن سخن از پيغمبري نيست كه سوالاتي را از خداوند مطرح نكرده باشد؛ از جمله حضرت ابراهيم كه اتفاقا پرسشهاي زيادي را بيان كرد. بنابراين ما به عنوان يك مكتب انسانساز بايد جريان پرسش و پاسخ را كاملا نهادينه كنيم و در حوزهي علوم انساني جايي به جز حوزهي علميه وجود ندارد كه با منابعي كه در اختيار دارد و مجموعهاي از انسانهاي با سواد و فرهيخته از مراجع گرفته تا دانشجويان كه در آن حضور دارند بايد پاسخهاي مستدل به سوالها بدهند، البته برخي از سوالات هم وجود دارد كه از مرز حوزههاي علميه تجاوز ميكند و حوزه بايد با دانشگاه همكاري داشته باشد كه البته اين كار را سازمان تبليغات اسلامي انجام داده و الحمدالله ارتباط حوزههاي ما با دانشگاهها خوب است .
وي در ادامه تاكيد كرد : انشاءالله محصول كار شما نوشتن دائرهالمعارف علل الشريعه خواهد بود .
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه متذكر شد : وقتي نميتوانيم جواب عقلاني به پرسشها بدهيم يعني اطلاعاتمان در آن حد نيست نبايد به روايات مراجعه كنيم درست است كه روايات وجود دارد اما معلوم نيست سائل آن قدر تعبد داشته باشد كه روايتي را در كتابي بپذيرد و ديگر دنبال علل آن نباشد، بنابراين نبايد خودمان را راحت كنيم؛ بلكه بايد در بارهي آن روايت مطالعه كنيم و فلسفهي آن را پيدا كنيم و البته گاهي هم نميتوان پاسخي براي آن پرسشها يافت كه اين پرسشها را بايد جدا كرده و فصلي براي اين سوالات ايجاد كنيم كه اين سوالات را يا زمان ميتواند حل كند يا پژوهشهاي آينده بنابراين آنچه مهم است جواب اغنايي است نه جواب اسكاتي . يعني بايد زحمت بكشيم و جواب بدهيم و اگر جواب ما را نپسنديدند خوب اين ميتواند تبديل شود به ميزگردهايي.
هاشمي رفسنجاني در خاتمه گفت: از حركت ساماندهي پرسش و پاسخ صميمانه استقبال و تشكر ميكنم و اميدوارم با نيروهاي قوي كه داريد از اين رهگذر دائرهالمعارف كاملي را در اختيار مردم و تاريخ بگذاريد براي همهي شما آرزوي موفقيت ميكنم.
به گزارش خبرنگار ايسنا، همچنين پيش از آغاز اين همايش رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام براي زيارت به حرم حضرت عبدالعظيم حسني مشرف شد.
انتهاي پيام
چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 260]