واضح آرشیو وب فارسی:موج: سينماگران بايد سياستگذاري فرهنگي سينما را در دست بگيرند
خبرگزاري موج - مديرعامل خانه سينما گفت: سينماگران بايد سياستگذاري فرهنگي سينما را در دست بگيرند و اين امر تنها با مرور دستاوردهاي 30 سال سينماي ايران قابل انجام است.
به گزارش موج به نقل از ستاد سيمرغ، محمدمهدي عسگرپور مديرعامل خانه سينماي ايران در نشست خبري با ستاد اطلاع رساني سيمرغ اظهار داشت: سياستمداران كشور به اين نكته اذغان دارند كه هر وقت بحث تحريم ايران مطرح ميشود و فيلمي از داخل در عرصه بينالملل به نمايش درميآيد، اين جريان فرهنگي به نفع ايران، مانع از برخورد تند عليه سرزمين ما ميشود؛ كارآمدترين سلاح در مقابله با تهاجم همه سويه رسانهها و بنگاههاي تبليغاتي و خبري مخالفان جمهوري اسلامي ايران، سينما است.
عسگرپور ضمن ابراز اين مطلب افزود: بسياري از محققان هنر و فرهنگ در عرصه بينالمللي اعتقاد داشتند اسلامي بودن انقلاب ايران، موجب افول هنر و سينما خواهدشد. حضور موفق فيلمسازان ايران در عرصه بينالملل موجب شدهاست، آنان به اين تحول شگرف اعتراف كنند و هماكنون آنان به تحقيق و پژوهش در مورد ويژگيها و آثار سينماي ايران ميپردازند.
عسگرپور با اشاره به سير تحول سينماي ايران در بعد از انقلاب، گفت: سينماي قبل از انقلاب به استثناي چند فيلم همچون "گاو" ساخته داريوش مهرجويي، سينماي ابتذال بود و ميتوان گفت سينما در قبل از انقلاب اسلامي، روند شكلگيري انقلاب را تسريع كرد چرا كه مردم دريافتند، اوضاع فرهنگي بسيار بدي گريبان آنان را گرفتهاست بنابراين در جريان نهضتهاي انقلاب كه مردم سعي در براندازي آثار فساد داشتند، سينماها را نيز به عنوان مظاهر فساد و تباهي از بين ميبردند.
مديرعامل خانه سينما اظهار داشت: با پيروزي انقلاب اسلامي، وارد عرصه جديد از سينما ميشويم بگونهاي كه از سال 1361، در طول سه تا چهار سال فيلمسازان نسل جديد سينما، به سرعت مراحل رشد و ترقي را طي ميكنند و فيلم ساخت ايران در جشنوارههاي الف دنيا مطرح ميشوند و حتي هفته سينماي ايران در لوسآنجلس برگزار ميشود. اين اتفاق جريان فرهنگي عجيبي است كه براي وقوع آن در جوامع ديگر حدود 30 سال زمان لازم است.
وي با اشاره به مقارن شدن دهه فجر امسال با سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي ايران، گفت: درنظر داريم به مناسبت سي سال مردانگي، رشادت و غيوري ملت ايران، آثار برگزيده 30 سال سينماي انقلاب را منتشر كنيم.
مديرعامل خانه سينما ضمن بيان اين مطلب افزود: حدود دو ماه قبل پيشنهاد اجراي اين طرح توسط رضا ميركريمي، معاون فرهنگي خانه سينما مطرح شد و ما آنرا با دكتر حجتالله ايوبي، رييس ستاد سيمرغ در ميان گذاشتيم كه خوشبختانه مورداستقبال وي قرار گرفت. عسگرپور گفت: دكتر ايوبي داراي ديدگاههاي فرهنگي و هنري روز دنيا است و بواسطه اينكه موقعيت سينماي ايران را از اروپا دريافت كردهاست و به دليل آشنايي با نگرشهاي حاكم به جوامع غربي، از اين طرح استقبال كرد و با رويكردي اجتماعي، بهترين هديه به مناسبت اين ايام براي جهانيان در حوزه فرهنگ و هنر بسته سينماي ايران تشخيص دادهاست. اين بسته، بيشك به عنوان سفير گوياي انقلاب اسلامي ايران ميتواند گوياي حركت رو به جلوي سي سال تلاش چشمگير در حوزه هنري باشد. وي ادامه داد: با توجه به اينكه در آستانه سيسالگي انقلاب قرار داريم، 30 فيلم بلند، 30 فيلم كوتاه، 30 فيلم مستند و 30 انيميشن برتر سي سال سينماي انقلاب در مجموعهاي شامل 90 ديويدي، با طراحي گرافيكي بسيار زيبا و قابل ارايه به مراكز معتبر فرهنگي و هنري دنيا آماده شدهاست.
عسگرپور در تشريح چگونگي انجام اين فعاليت فرهنگي هنري، افزود: در مرحله اول خانه سينما با260 فيلم مواجه بود كه قابليت حضور در اين بسته را داشتند البته اين تعداد در بخش فيلمهاي كوتاه و فيلمهاي مستند بسيار بيشتر بود؛ با توجه به اين كه ناچار بوديم در هر بخش تنها 30 فيلم معرفي كنيم، با همراه تعدادي از دوستان هيأت مديره خانه سينما و رضا ميركريمي، چند ويژگي براي اين فيلمها درنظر گرفتيم از جمله اين كه از فيلمهاي منتخب ساخته كارگردانان برجسته و نامآور ايران در سطح دنيا باشد، دوم، منتقدان و افكارعمومي داخلي و بينالمللي اين فيلمهاي را بعنوان فيلمهاي مطرح قبول داشته باشند، سوم، بهترين اثر آن كارگردان باشد و چهارم، كپي با كيفيتي از آن موجود باشد و از همه مهمتر اين اثر از توليدات بعد از پيروزي انقلاب اسلامي باشد.
مديرعامل خانه سينما ضمن بيان اين كه سينماي ايران پس از انقلاب اسلامي تولدي دوباره يافت، افزود: با توجه به اينكه اين بسته سينمايي بهعنوان سفير فرهنگي و هنري انقلاب اسلامي، در اختيار سفارتخانهها و مراكز فرهنگي، هنري و تحقيقاتي سراسر دنيا قرار خواهد گرفت، تمام فيلمها داراي زيرنويس انگليسي خواهند بود.
وي افزود: از ديگر برنامههايي كه به سفارش ستاد سيمرغ (سيسال مردانگي، رشادت و غيوري) در حال اجراست انتشار عكسهاي منتشر نشده محمود كلاري، عكاس روزهاي انقلاب اسلامي است.
مديرعامل خانه سينما با بيان برنامههاي كه براي بزرگداشت اين ايام فرخنده تدارك ديدهاند، گفت: چندين سال است كه در آستانه ده فجر انقلاب به فكر انتشار عكسهاي منتشر نشده برخي از عكاسان برتر از جمله آقاي محمود كلاري ميافتاديم. كلاري از برجستهترين فيلمبرداران و كارگردانان كشور است كه فعاليت هنر خود را با عكاسي آغاز كرده و براي آژانس هاي معتبر بينالمللي نيز كار كردهاند.
براي پاسداشت سيامين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي، نمايشگاهي از عكسهاي اين عكاس برجسته كشور، 13 بهمن در مجتمع سينمايي ملت آغاز به كارخواهد كرد؛ در ضمن از اين آثار برجسته نيز در قالب كتابي نفيس پرده برداري خواهد شد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود به برگزاري جشنهاي انقلاب اشاره كرد و گفت: يكي از نقاط ضعف ما در برگزاري جشنهاي انقلاب اين است كه تفكر دولتي، مانع از برگزاري جشنهاي مردمي ميشود؛ اگر بتوانيم نقش مردم را همانند جشنهاي عزاداري اباعبدالله الحسين پررنگتر كنيم، جشن انقلاب هر سال باشكوهتر از سال قبل برگزار خواهدشد. بجاي حاكم شدن تفكر دولتي بايد اجازه دهيم وجه مردمي انقلاب تقويت شود و در اينصورت است كه در ايام دهه فجر هر ايراني پرچم كشورش را به عنوان نماد افتخار جلوي درخانهاش نصب كند. عسگرپور، گفت: سينماگران بايد سياستگذاري فرهنگي سينما را در دست بگيرند و اين امر تنها با مرور دستاوردهاي 30 سال سينماي ايران قابل انجام است.
مديرعامل خانه سينما در پايان ضمن تقدير از تلاشهاي دكتر ايوبي، رئيس ستاد سيمرغ افزود: از معدود مواردي كه تعامل فرهنگي بين نهاد دولتي و صنفي بهوجود آمدهاست، تعامل بين ستاد سيمرغ و خانه سينما است.
چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]