واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: آسيبشناسي فعاليتهاي مبلغان قرآني اعزامي ايران به ساير كشورها/ 6معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي:مبلغان قرآني بايد با فرهنگ بينالمللي آشنا، اهل گفتوگو و نظريهپردازي باشند
گروه فعاليت هاي قرآني: معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي به عنوان يكي از نهادهاي متولي اعزام مبلغان قرآني به خارج از كشور با تأكيد بر تربيت مبلغان قرآني برجسته و مسلط بر امر تبليغ در داخل كشور، گفت: به طور كلي مبلغان قرآني بايد با فرهنگ بينالمللي آشنا شوند و اهل گفتوگو، دفاع و نظريهپردازي باشند.
«محمود واعظي»، معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا)، با بيان اين مطلب و در پاسخ به اين پرسش كه يك مبلغ قرآني بايد از چه ويژگيهايي بهرهمند باشد، گفت: يك مبلغ قرآني بايد به منظور اثرگذاري بيشتر در كنار تلاوت زيبا و تسلط بر فنون قرائت، بر جنبههاي ديگر رفتاري خود نيز دقت نظر داشته باشد و به طور كلي مبلغان قرآني بايد با فرهنگ بينالمللي آشنا شوند و اهل گفتوگو، دفاع و نظريهپردازي باشند.
وي تصريح كرد: قارياني كه به نمايندگي از جمهوري اسلامي ايران به ساير كشورها اعزام ميشوند بايد بتوانند به زمينههاي مختلف از جمله پاسخگويي در جلسات پرسش و پاسخ مسلط باشند و در مجموع ويژگيهاي يك مبلغ واقعي را داشته باشند.
واعظي اظهار كرد: مبلغان قرآني بايد حداقل مسلط به زبان عربي باشند، چرا كه ملتهاي مسلمان و جهان از ما توقع دارند و ميخواهند كسي كه قرآن كريم را به زيبايي تلاوت ميكند به همان زيبايي هم به زبان عربي تكلم كند.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در ادامه افزود: نكته ديگر اين كه قراء و مبلغان اعزامي از ايران در آن سوي مرزها بايد از پيش با آداب و فرهنگهاي مختلف كشور مقصد آشنا شوند تا در هنگام ورود به محيط جديد اثرگذار باشند و اين اثرگذاري تنها در گرو كسب اطلاعات، كارشناسي و بررسي محيط، فرهنگ و روحيات افراد منطقه مورد نظر است چرا كه قرائت زيبا اگر با آداب و سنن هر كشوري همراه شود اثرگذاري صدچنداني خواهد داشت.
وي تأكيد كرد: يك قاري بايد واجد شرايط تبليغي كامل باشد، از برجستهترين فعاليتهاي تبليغي، ناكارآمد كردن آثار اتهام دشمنان است و اين مستلزم آشنايي مبلغ قرآني از روحيه مخاطب است، در تبليغ اثرگذار مبلغ بايد با ويژگيهاي فرهنگي افراد و مخاطبان آشنا باشد.
واعظي اذعان كرد: از صدر اسلام تاكنون هزار و 400 سال ميگذرد و دنياي اسلام متأسفانه هنوز طعم شيرين اسلامي كه در قالب يك حكومت بتواند همه اجزاي اجتماعي، سياسي و اقتصادي يك ملت را پوشش دهد به خود نديده است.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اظهار كرد: اولين بار در ايران پس از قرنها بر اساس معارف اسلامي حكومت ديني شكل گرفت و 30 سال با وجود همه گرفتاريهاي جمهوري اسلامي، اين نظام با قدمهاي محكم و آيندهاي روشن پيش ميرود و ما تمام 30 سال تجربه برنامهنويسي، حكومتداري و درگيري با جبهههاي مختلف معاندان را قائم به يك محور ميبينم و آن محور تنها قرآن كريم است.
قرآن كريم عمود خيمه جمهوري اسلامي ايران است
وي در ادامه تصريح كرد: قائم و عمود خيمه جمهوري اسلامي ايران هم در طول اين 30 سال قرآن كريم بوده است و به تناسب اهميت و جايگاه قرآن و برداشتي نو از همين قرآني كه سالها در بين مسلمانان بوده و آنان مطلع نبودهاند، بايد به امر تبليغ اهميت فراوان داد.
واعظي اظهار كرد: حضرت امام خميني(ره) با وجود فرقههاي متفاوتي از اديان مختلف در زمان خفقان طاغوت كه فشارهاي زيادي را به منظور مقابله با اسلام وارد ميكردند، با پشتوانه محكمي چون قرآن كريم صداي انقلاب اسلامي ايران را به جهانيان رساند و دنيا را چون زلزلهاي تحت تأثير قرار داد.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تأكيد كرد: در شرايط كنوني كه همه دشمنان با وارد كردن اتهامات فراوان به مسلمانان و به ويژه شيعيان ايراني درصدد خدشه وارد كردن به نظام جمهوري اسلامي ايران هستند و از هر اقدامي فروگذار نميكنند ـ كه همه اينها نافرجام خواهد ماند ـ بايد به جنبههاي مختلف تبليغ دين با ظرافت و كارشناسي دقيق نگاه شود.
وي در پاسخ به اين پرسش كه ضرورت اعزام مبلغان قرآني به ساير كشورها را چگونه ميبينيد، گفت: من احساسم اين است كه اعزام مبلغان قرآني به ساير نقاط جهان يكي از ظريفترين، دقيقترين و مؤثرترين راهكارهاي اثرگذار ايران در عرصه تبليغات است.
واعظي در ادامه افزود: هنگامي كه دشمنان و مغرضان با اعتقاد بر تحريف قرآن از سوي شيعيان، به تلاوت قاري ايراني به همراه تجويد دقيق و صحيح قرآن كريم گوش فرا ميدهند تمام مكتوبات و قلمهاي زهرآگين عليه مسلمانان ايراني با يك تلاوت خوب از بين ميرود.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اظهار كرد: قرائت قاريان ايراني در جهان اسلام ثمرات بسيار زيادي به همراه داشته است، از قارياني كه به آفريقا رفتهاند تا مبلغاني كه به قارههاي اروپا، آسيا و نقاط مختلفي از سراسر جهان سفر كردهاند منشأ خير بودهاند اما فعاليت قرآني در آن سوي مرزها تا اين حد كافي نيست.
وضعيت فعاليتهاي قرآني نظام به طور جدي ساماندهي شود
وي بر اهميت و ارزش بيبديل اعزام مبلغان قرآني به ساير ملل تاكيد و در ادامه افزود: در زمينه ارائه فعاليتهاي قرآني در عرصه بينالملل ما در چند بخش مشكل داريم كه در گام نخست بايد در بخش كلي و كلان مملكت وضعيت فعاليتهاي قرآني نظام را به طور جدي ساماندهي كنيم.
واعظي عنوان كرد: فعاليتهاي قرآني ما به دليل پراكندگي و نبود متولي واحد عمق ندارند و در بيشتر موارد با موازيكاري مواجه هستيم چرا كه هزينههاي زيادي صرف ميشود و دستگاههاي متعددي در اين عرصه مشغول كار هستند و اين مهم بايد در كشور ساماندهي شود.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در پاسخ به اين پرسش كه آيا نهاد خاصي متولي تربيت مبلغان قرآني در كشور وجود دارد، تصريح كرد: سازمانها و نهادهاي بسياري در زمينه تربيت قاريان قرآن تلاش ميكنند به طور مثال سازمان اوقاف و امور خيريه و دارالقرآنالكريم، اما به طور كلي بايد تصميم در اين امر مهم بر عهده شوراي عالي قرآن باشد.
سازمان فرهنگ و ارتباطات واسطهاي در شناساندن آثار فاخر ايراني به عرصه بينالملل است
وي در پاسخ به اين پرسش كه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي چه نقشي در اعزام اثرگذار قاريان و مبلغان قرآني به ساير ملل دارد، عنوان كرد: از وظايف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اعزام مبلغان قرآني به ساير كشورها است و تربيت اين بخش به عهده سازمانهاي ديگر است و اين سازمان تنها نقش واسطهاي در شناساندن و انتقال فعاليتهاي خوب و آثار فاخر ايراني به عرصه بينالملل دارد.
واعظي در پاسخ به اين پرسش كه آيا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با سختگيري در انتخاب و ارزيابي كار مبلغان قرآني ميتواند در كارآمدي اين فرايند اثرگذارتر شود، اظهار كرد: اين پيشنهاد بسيار خوبي است كه بايد در دستور كار ما قرار گيرد و همه تلاش ما هم در ارائه كارهاي مطلوب و اثرگذار در خارج از كشور براي جذب مخاطبان قرآني است.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در پايان درباره نحوه ارزيابي فعاليتهاي مبلغان قرآني اعزامي به كشورهاي مختلف يادآور شد: مبلغان قرآني اعزامي به كشورهاي مختلف در بازگشت به ايران موظف به ارائه گزارش مبسوط از عملكرد خود هستند البته رايزنان فرهنگي ما هم در كشورهاي مختلف گزارشي از سفرهاي تبليغي اين گروهها براي ما ارسال ميكنند.
چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]