واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: سال 2011 ميلادي سال سخت خودروسازان لقب گرفته استسال 2011 ، بايد فراموش شود
گروه خودرو - سال 2011 ميلادي به پايان رسيد، ولي بحران اقتصادي و ركود بازار خودرو هنوز به طور كامل از بين نرفته است.در آخرين ماه سال 2011 ميلادي اغلب بازارهاي جهاني از جمله بازار خودروي آمريكا شاهد رشد فروش بودند، ولي اين رشد تضمين كننده آينده روشني براي بازار خودرو نيست.
اتحاديه بينالمللي صنعت خودروسازي در گزارش اخير خود شرايط بازار در سال 2011 ميلادي را رو به رشد خواند، ولي تاكيد كرد با توجه به گزارشهاي جهاني در مورد كاهش نرخ رشد اقتصاد دنيا در سال 2012 نسبت به پيشبينيهاي قبلي انتظار نميرود سال پر رونقي در انتظار خودروسازان باشد. اين اتحاديه با اشاره به كاهش نرخ رشد فروش خودرو در كشور چين نوشت: در سال جديد ميلادي رونق بازار خودروي چين كمتر ميشود و ديگر اين بازار به عنوان محل فرار خودروسازان نخواهد بود.
اتحاديه بينالمللي صنعت خودروسازي در گزارش اخير خود نرخ رشد فروش خودرو در دنيا را برابر با 4 درصد اعلام كرده است و انتظار ميرود در سال 2011 ميلادي شمار خودروهاي مبادله شده در دنيا از مرز 82 ميليون دستگاه گذشته باشد. در اين سال بيشترين رشد فروش خودرو در كشور چين و هند اتفاق افتاد و آمريكا موفق شد با ارائه كمكهاي مالي به خريداران خودروهاي سبز زمينه را براي افزايش تقاضا براي اين نسل تازه از خودرو فراهم آورد. اما در صورتيكه نرخ رشد فروش خودرو را به صورت منطقهاي در نظر بگيريم شاهد اين هستيم كه بيشترين نرخ رشد فروش خودرو در كشورهاي شرق اروپا بوده است. نرخ رشد فروش خودرو در كشورهاي شرق اروپا در سال 2011 ميلادي برابر با 12 درصد گزارش شد در حاليكه كشورهاي آمريكاي لاتين ضمن تجربه رشد 10 درصدي فروش توانستند در جايگاه دوم از نظر رشد فروش خودرو قرار گيرند.
طبق گزارشهاي موجود در ماه دسامبر سال 2011 ميلادي فروش خودرو در بازار آمريكا 12 درصد بيشتر از مدت مشابه سال قبل از ان بود و در نتيجهاين رشد بيش از 13 ميليون دستگاه خودرو در آمريكا طي يك سال مبادله شد. نرخ رشد فروش خودرو در آمريكا طي سال 2011 ميلادي برابر با 9 درصد گزارش شده است در حاليكه نرخ رشد فروش خودرو در چين در سال 2011 ميلادي تنها 6 درصد بود. در سال 2011 ميلادي بازار خودروي آمريكا شرايط كم و بيش رو به رشدي را تجربه كرد و شاهد افزايش درآمد و سودآوري بود. در اين سال جنرال موتورز موفق شد تا بخش بزرگي از بدهي خود را به دولت بازپرداخت كند و از يك شركت كاملا دولتي به يك خودروساز نيمه خصوصي تبديل شود. در سال 2011 ميلادي شركتهاي خودروسازي فورد و تويوتا و جي ام و هوندا به ترتيب بزرگترين خودروسازان فعال در بازار آمريكا بودند. اين شركتها توانستند 68 درصد از بازار خودروي آمريكا را به خود اختصاص دهند. يكي از مهمترين اتفاقات صنعتي در سال 2011 ميلادي عرضه خودروي تمام الكتريكي ليف و شارژر سريع آن بود.
اين خودروي تمام الكتريكي در بهار سال 2011 ميلادي به بازار عرضه شد و به گفته مسوولان شركت خودروسازي نيسان تاكنون 50 هزار سفارش براي آن دريافت شده است و اين خودرو محبوب ترين خودروي سبز در آمريكا است و عرضه آن به بازار چين هم سبب شد تا استقبال زيادي از اين برند صورت گيرد. از طرف ديگر خبر ورود اين خودرو به شبكه حمل و نقل عمومي آمريكا نيز مخابره شده است كه خبري مهم براي صنعت خودروسازي است. قرار است در سال 2012 ميلادي 12 دستگاه خودروي ليف وارد شبكه تاكسيهاي نيويورك شود و تا انتهاي همين سال كل تاكسيهاي موجود در اين شهر هيبريدي شود. اين تحول بزرگ ميتواند باعث كاهش چشمگيري در آلودگي هوا شود و مصرف سوخت در ايالات متحده آمريكا را تا سطح قابل توجهي تنزل دهد. اين تحول در آمريكا كه يكي از بزرگترين توليدكنندگان گازهاي گلخانهاي در جهان محسوب ميشود اهميت زيادي دارد.درسال 2011 ميلادي زلزله ژاپن سبب شدتا بسياري از كارخانههاي خودروسازري اين كشور براي بيش از يك ماه تعطيل شوند و به همين دليل پيشبيني ميشود درآمد اين برندها در سال جاري 10 درصد كمتر از انتظار باشد. در سال 2011 ميلادي بحران اقتصادي اروپا سبب ورشكستگي دولتي در چندين كشور شد و اجراي طرح رياضت اقتصادي را اجباري كرد. همين مساله سبب كاهش تقاضا براي انواع خودرو در اروپا شد و شماري از شركتهاي خودروسازي هم اقدام به تعطيل كردن بخشي از خطوط توليدي شان كردند. سال 2011 ميلادي سال سختي براي بازار خودروي اروپا بود و انتظار ميرود اين وضعيت در سال 2012 ميلادي هم ادامه داشته باشد.در پايان بايد گفت، سال 2011 ميلادي سال سخت خودروسازان لقب گرفته است كه به تعبير برخي از تحليلگران بهتراست به فراموشي سپرده شود.
پنجشنبه|ا|8|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]