واضح آرشیو وب فارسی:ابتکار: پس از چاوز، داسيلوا و اردوغان، اكنون رئيسجمهور آرژانتين بيمار شدهاست! سرطان عليه رهبران جهان
گروه سياست خارجي - سال 2011 اگرچه سال سقوط حاكمان مستبد جهان عرب به دست مردمان انقلابي اين كشورها لقب گرفته است، اما در اين سال و در كنار حوادث و خبرهاي مربوط به بهار عربي و جنبش اشغال والاستريت و بحران اقتصادي كشورهاي اروپايي، ابتلاي رهبران و روساي جمهور برخي كشورهاي جهان به سرطان و ديگر بيماريهاي خطرناك نيز از جمله وقايع مهم سال رو به پايان ميلادي بود. حدود يك سال است كه هوگوچاوز، رئيسجمهور پرآوازه ونزوئلا با بيماري سرطان دست و پنجه نرم ميكند. چندي پس از آن خبر رسيد كه لولا داسيلوا رئيسجمهور پيشين و محبوب برزيل نيز به فاصله كمي پس از خداحافظي با كاخ رياستجمهوري به دليل ابتلا به سرطان راهي بيمارستان شد. رجب طيباردوغان نخستوزير مشهور تركيه، امير قطر، آصفعلي زرداري رئيسجمهور پاكستان و همسر سابق بينظير بوتو، از ديگر چهرههايي هستند كه در يك سال گذشته به سرطان يا بيماريهاي سخت و ناگفته ديگر مبتلا گرديده و راهي تخت بيمارستان شدهاند. هفته پيش هم كيمجونگايل رهبر بيمار كره شمالي، به دليل بيماري سخت و بروز سكته قلبي فوت كرد و ديروز به خاك سپرده شد؛ اما در تازهترين خبرها، رسانههاي جهان صبح ديروز از ابتلاي رئيسجمهورآرژانتين به بيماري خطرناك سرطان تيروئيد خبرداند.
آغاز مبارزه خانم رئيسجمهور با سرطان
صبح ديروز شبكه بي.بي.سي گزارش داد كه كريستينا فرناندز كرشنر به بيماري سرطان مبتلا شده است و از تاريخ ژانويه، دوره درماني خود را آغازميكند. براساس گزارش دولت آرژانتين، غده تيروئيد كرشنر آلوده به سلولهاي سرطاني شده، اما اين بيماري هنوز به ساير نقاط بدن وي سرايت نكرده است. كرشنر ساله به تازگي دور دوم رياستجمهوري خود را آغاز كرده است. قرار است خانم كرشنر چهار روز پس از آغاز سال جديد ميلادي، در بيمارستان "آئوسترال دپيلار" بوئنوسآيرس پايتخت اين كشور، زير تيغ جراحي برود. كرشنر، همسر نستور كرشنر، رئيسجمهور اسبق آرژانتين است كه بين سالهاي و رئيسجمهور اين كشور بود. نستور كرشنر هم مانند همسرش، كريستينا فرناندز از اعضاي حزب پرونيست آرژانتين بود. نستور در تاريخ اكتبر سال از دنيا رفت. دبيركل اطلاعرساني دولت آرژانتين در گزارشي مطبوعاتي تشريح كرد: پزشكان بخش رياستجمهوري، 22 دسامبر در يك معاينه معمولي دريافتند كه خانم كرشنر بيماري سرطان دارد. وي ادامه داد: معاينههاي بعدي نشان داد كه تومور سرطاني در قسمت راست غده تيروئيد كرشنر قرار دارد و براساس برنامه اعلامشده، رييسجمهوري آرژانتين پس از عمل، دوره استراحت 23 روز را سپري خواهدكرد.
چاوز اولين رهبر سرطاني 2011
از ميان رهبران جهان، هوگو چاوز رئيسجمهور ونزوئلا، اولين كسي بود كه در سال 2011 خبر ابتلايش به نوعي سرطان منتشر شد. چاوز كه براي ديدار با دوست قديميش فيدل كاسترو و نيز انجام معايناتي راهي كوبا شده بود، در اين كشور متوجه شد كه سلولهاي سرطاني در بدنش جولان ميدهند. از همان زمان بود كه اين رئيسجمهور جنجالي مبارزه جديدي را آغاز كرد. او تاكنون چندينبار در كوبا و كشور خودش شيميدرماني كرده است. وي چندماه پيش به تلويزيون كشورش گفته بود كه مراحل شيميدرماني بهمنظور نابودي كامل ويروسهاي سرطانزا و جلوگيري از بازگشت بيماريش انجامشده است و وضعيت جسماني رو به پيشرفتي دارد. به دنبال بيماري چاوز و ريزش موهايش، به دليل شيميدرماني جمعي از هواداران چاوز بهمنظور نشاندادن همدردي خود با رئيسجمهور سرهاي خود را تراشيدند. رئيسجمهور ونزوئلا در اولين عزيمتش به كوبا براي معالجه بيماري سرطان، اختياراتش را به هيئتي تحت رياست وزير دارايي و معاون اول خود سپرده بود؛ درحاليكه بيماري چاوز پرسشهاي زيادي را درباره آينده دولت ونزوئلا و نيز سرنوشت انتخابات رياستجمهوري سال 2012 اين كشور به وجود آورده است، وي تاكيد كرد كه در انتخابات سال 2012 نامزد خواهدشد.
همدردي چاوز با لولاي عزيز!
چندي پس از انتشار خبر بيماري چاوز و در اوج انقلابهاي عربي، رسانههاي خبري غربي، از ابتلاي رئيسجمهوري سابق برزيل به بيماري سرطان خبر دادند. بلافاصله پس از انتشار خبر، چاوز بيمار طي پيامي باعنوان «لولاي عزيز»، با همتاي سابق سياسيش، ابراز همدردي كرد؛ آنگونه كه در گزارشهاي خبري منتشر شد، لوئيز ايناسيو لولا داسيلوا كه دو دوره، رياستجمهوري برزيل را برعهده داشت، چند ماه پس از واگذاري قدرت به خانم ديلما روسف به سرطان حنجره مبتلا شده و دورههاي شيميدرماني خود را بلافاصله پس از تشخيص بيماري آغاز كردهاست. داسيلوا در سال 2002 ميلادي به رياستجمهوري برزيل رسيد و تا سال گذشته عهدهدار اين سمت بود. وي اولين رئيسجمهور چپگرايي بود كه در 50 سال اخير در برزيل به قدرت رسيده است؛ دوران رياست جمهوري داسيلوا دوران شكوفايي اقتصاد و صنعت در بزرگترين كشور آمريكاي جنوبي بوده است. براساس آخرين خبرها، چندي پيش رسانههاي برزيل گزارش دادند كه پس از سومين و آخرين مرحله شيميدرماني، 75 درصد تومور سرطاني لوئيز ايناسيو لولا داسيلوا خارج شده است. تيم پزشكي در عين حال اين دوره از شيميدرماني را موثر توصيف كرد و اعلام نمود، درصورتي كه سلولهاي سرطاني تا پنج سال آتي مجددا ديده نشود، داسيلوا به طور كامل درمان شده است. قرار است داسيلوا در هفتههاي آينده و از اواسط ژانويه تحت پرتودرماني قرار گيرد. داسيلوا نيز درباره بهبود اوضاع جسماني و بازگشت به صحنه سياست در ماه مارس پس از اتمام دوره درمان ابراز خوشبيني كرد. رئيسجمهور ونزوئلا در ابزار همدردي با رئيسجمهور سابق برزيل اعلام كرد كه وضعيت فعلي «لولاي عزيز» را كه مبتلا به سرطان شده است، بهخوبي درك ميكند. همچنين رئيسجمهور كشورمان با صدور پيامي، براي داسيلوا آرزوي سلامتي و بهبودي كامل كرد. احمدينژاد با تقدير از شجاعت وي در اعلام مواضع مستقل از نظام حاكم جهاني، در اين پيام، آمادگي ايران را به منظور ارايه هرگونه كمك پزشكي لازم به داسيلوا اعلام كرد.
وخامت حال اردوغان و نگراني متحدان!
از جمله ديگر چهرههاي مشهور دنياي سياست كه در سال 2011 راهي بيمارستان و تخت عمل جراحي شد، رجب طيباردوغان، رهبر 57 ساله حزب عدالت و توسعه و نخستوزير تركيه است. اردوغان كه چندي پيش به دليل ابتلا به يك بيماري، تحت يك عمل جراحي قرار گرفته و 25 سانتيمتر از روده بزرگش برداشته شدهبود، ماه گذشته و در پي وخامت اوضاع جسمياش به بيمارستاني در آنكارا منتقل شد. در آن زمان يك منبع آگاه تركيه اظهاركرد كه اردوغان دوره درمان خود را سپري ميكند و به دليل بحرانيشدن وضعيت جسمياش، از خانهاش در استانبول به يكي از بيمارستانهاي آنكارا منتقل شدهاست. هرچند نوع بيماري اردوغان فاش نشدهاست، اما برخي گزارشها حاكيست كه مقامات اطلاعاتي، بيماري وي را نوعي سرطان اعلام كردهاند. آنها بر اين باورند كه حال عمومي رجب طيباردوغان، نخستوزير تركيه، از آنچه رسما اعلام ميشود، وخيمتر است. آنان ميگويند تاكنون از ميزان پيشرفت سرطان نخستوزير تركيه و درماني كه روي او صورت گرفته، اطلاعي ندارند. بر اين اساس رسانههاي صهيونيستي در هفتههاي گذشته مدعي شدند كه برخي از مقامات نظامي تركيه و آمريكا، در حال برنامهريزي براي اداره تركيه در غياب يا پس از مرگ رجب طيباردوغان هستند. گفته ميشود براساس اعلام پزشكان، سرطان به ديگر اعضاي بدن نخستوزير نيز گسترش يافته است و مقامات تركيه يك بالگرد آورژانس متعلق به نيروي هوايي تركيه را در نزديكي منزل وي آمادهباش نگهداشتهاند. مقامات واشنگتن بر اين باورند، ممكن است پس از اردوغان، نزاع قدرت بين حزب عدالت و توسعه و يا نزاع كلي در تركيه شكل بگيرد.
لاغري امير قطر، رژيم يا بيماري؟
چندماه پيش رسانههاي غربي به نقل از برخي منابع قطري، اعلام كردند كه امير قطر به نوعي بيماري در كليه خود مبتلاست و تاكنون چندين بار در آمريكا تحت عمل جراحي قرار گرفته، اما هيچ عملي نتيجهبخش نبوده است. اين رسانهها مدعي شدند كه امير به اين دليل، نيمي از وزن خود را از دست داده وبهشدت رنگپريده شدهاست. در اين بين لاغرشدن شديد و ناگهاني امير قطر در ميانه سال 2011 و در اوج تحولات جهان عرب، به معماي پيچيدهاي بدل گرديد و براي افكار عمومي حل نشده باقيماند. امير قطر در يك دوره كوتاه يكي دوماهه، حدود نيمي از وزن خود را از دست داد. در آن زمان منابع خبري اعلام كردند، كسي علت واقعي كاهش وزن شديد امير قطررا ـ كه ركوردي بيسابقه استـ نميداند. برخي گمانهزنيها حاكياز آن است كه وي تحت عمل ليپوساكشن قرار گرفته است يا اينكه رژيم غذايي طاقتفرسايي را مراعات ميكند.
زرداري، از سكته تا شايعه بركناري
آصفعلي زرداري، رئيسجمهوري كه اوضاع سياست در كشور او وخيم گزارش ميشود، نيز هفته گذشته به دليل سكته قلبي از اسلامآباد راهي دبي شد و در يكي از بيمارستانهاي امارات بستري شد. سكته قلبي و بستريشدن وي در خارج از كشور، باعث شد موجي از شايعات درباره استعفا يا بركناري اجباري وي از قدرت در ميان رسانه ها و مردم كشورش به راه بيفتد. بهدنبال فراگيرشدن شايعات درباره وخامت وضع جسمي زرداري، چندروز پيش رئيسجمهور پاكستان از دبي اعلام كرد كه حالش كاملاً خوب است، اما پزشكان معالج، هنوز به او اجازه مسافرت و بازگشت به پاكستان را ندادهاند.
ارسال نظر
پنجشنبه|ا|8|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ابتکار]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]