واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: آرامش نسبي در بازار ارز و سكه
با بازگشت آرامش به بازار سكه با اجراي طرح پيش فروش در شعب بانكي ديروز، قيمت هر قطعه سكه طرح جديد 605 هزار و 500 تومان، نيم سكه 291 هزار تومان، قيمت هر قطعه سكه تمام بهار طرح قديم 630 هزار تومان، ربع سكه 150هزار تومان و گرمي 77 هزار تومان شد.
همچنين بانك مركزي طرح پيش فروش سكه طرح جديد را با قيمت 546 هزار تومان از روز 29 آذر در شعب بانك ملي آغاز كرده است. نرخ هر اونس طلا هم ديروز در بازارهاي جهاني با روندي كاهشي 1587 دلار و هر گرم طلاي 18عيار در بازار داخلي 56 هزار و 700 تومان شد.
از سوي ديگر قيمت هر يورو در بازار آزاد 1988 تومان و هر پوند 2430 تومان و هر دلار 1520 تومان بود، در حالي كه بانك مركزي ديروز نرخ رسمي دلار را 1115 تومان و هر يورو را 1457 تومان تعيين كرده بود.
همچنين در بانك كارگشايي ميانگين قيمت فروش ربع سكه 148 هزار و 500 تومان، نيمسكه 288 هزار تومان و سكه تمام بهار آزادي 601 هزار تومان بود.
گزارش ديگري حاكي است كه در پايان معاملات بورس كالاي ايران هم قيمت سكه بهار آزادي در قراردادهاي آتي اين بورس بار ديگر با كاهش مواجه شد و براي تير 91 به 710 هزار تومان رسيد.
به گزارش ايسنا، روز گذشته قراردادهاي آتي سكه براي تحويل در ماههاي تير و ارديبهشت 91 هم با كاهش مواجه شد.
به اين ترتيب در معاملات روزسه شنبه بورس كالا، قيمت سكه طلا براي تحويل در تير سال آينده با حدود 117هزار ريال كاهش به 710 هزار تومان رسيد و كاهشي حدود 5/1 درصدي را تجربه كرد. قراردادهاي آتي سكه طلا براي تحويل در ارديبهشت 91 هم با 89 هزار ريال و 3/1 درصد كاهش به 679 هزار تومان رسيد.
علاوه بر اين قيمت سكه بهار آزادي براي تحويل در اسفند 90 با 79 هزار ريال كاهش به 646 هزار تومان رسيد؛ در مقابل بهاي سكه طلا در قراردادهاي آتي تحويل دي امسال با كاهش 40 هزار ريالي به 612 هزار تومان رسيد.
معاملات سكه طلا براي تحويل در تير 91 از ابتداي دي با قيمت 709 هزار تومان و در روز سوم و چهارم دي با افزايش مواجه شد و در بالاترين قيمت به 721 هزار تومان رسيد.
اين در حالي است كه نمودار معاملات آتي سكه در هفتههاي گذشته نشان دهنده نوسانهاي شديد قيمت سكه است به طوري كه در آذر و با اوج گرفتن قيمت دلار در بازار داخلي و افزايش قيمت سكه در بازار آزاد، قيمتهاي سكه در معاملات آتي به شدت افزايش يافت و براي تحويل تير 91 به 850 هزار تومان رسيد.
در همين زمينه عضو شوراي فقهي بانك مركزي درباره حكم شرعي سودهايي كه از رهگذر سفته بازي در بازار ارز حاصل ميشود، گفت: اگر افرادي به صورت كلان وارد بازار شوند كه قصد آنها اخلال در بازار يا تباني با گروهي خاص باشد تا در روند فعاليت بازار اخلال كنند، جايز نيست و از نظر شرع، سود به دست آمده آنها اشكال دارد.
سيد عباس موسويان در گفتوگو با فارس، اظهاركرد: در بازار ارز افراد به دو دسته تقسيم ميشوند كه گروه اول در بازار تاثيرگذار نيستند اما پيشبيني ميكنند كه قيمت ارز و طلا افزايش مييابد به همين دليل منابع و سرمايههاي خود را براي افزايش ارزش آن به اين بازارها ميبرند.
وي افزود: يك گروه از افراد كه فعاليت آنها بورس بازي محسوب ميشود، در بازار تاثيرگذار نيستند و جزو معاملههاي خرد محسوب ميشوند كه هدف آنها اين است كه داراييهاي خود را به ارز تبديل كنند زيرا پيشبيني ميكنند كه ارزش اين دارايي افزايش خواهد يافت.
اين كارشناس فقهي تاكيد كرد: فعاليت اين افراد از نظر فقهي اشكال ندارد و سود به دست آمده حلال است، زيرا خروج و ورود آنها تاثيري بر عملكرد بازار ندارد.
وي تصريح كرد: اگر افرادي به صورت كلان وارد بازار شوند كه قصد آنها اخلال در بازار يا تباني با گروهي خاص باشد تا در روند فعاليت بازار اخلال كنند، جايز نيست و از نظر شرع سود به دست آمده اشكال دارد.
موسويان بيان كرد: مشكل اصلي اين است كه شوراي پول و اعتبار در شرايط تورمي حدود 20 درصد، براي سپردهگذاري يك ساله 5/12 درصد و براي اوراق مشاركت بين 15 تا 17 درصد سود تعيين كرده كه اين براي سپردهگذاران و صاحبان سرمايه قابل قبول نيست، به همين دليل اين افراد منابع خود را به سمت بازار طلا و سكه ميبرند.
وي با بيان اينكه شوراي پول و اعتبار بايد در تصميم پارسال تجديد نظر كند، گفت: نرخ سود سپرده بايد حداقل متناسب با نرخ تورم تعيين شود كه اين حكم در برنامه پنجم توسعه تصريح شده و به نظر من اگر به اين قانون عمل شود بازار ارز به تعادل باز ميشود.
چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 399]