واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: گفتوگو با دكتر عبدالناصر همتي، مديرعامل موسسه مالي و اعتباري سينا چطور بانك شديم؟
ليلا اكبرپوراز روزي كه موسسه مالي و اعتباري بنياد با هدف تاسيس بانك نام خود را به موسسه مالي و اعتباري سينا تغيير داد، گمان ميرفت كه اين موسسه قديمي دستخوش تحولات گسترده فيزيكي و ساختاري شود.
خود دكتر عبدالناصر همتي مديرعامل سينا در اين خصوص ميگويد: تحولات و اقدامات اساسي با هدف اصلاح و جبران عقبماندگيها در اين موسسه صورت گرفت و بتدريج رخ نشان داد.
از بهينهسازي شعب موسسه، تجهيز شعب به آخرين دستاوردهاي نظام بانكداري الكترونيك نظير سيستم يكپارچه و پيوستن به شتاب، اصلاح ساختاري مالي، آموزش و بهينهسازي تركيب نيروي انساني و برداشتن گامهاي اساسي جهت تامين نظر بانك مركزي و دريافت مجوز بانك سينا ميتوان به عنوان اقدامات انجام شده نام برد.
اين در حالي است كه به رغم تمامي اقدمات هزينهبر، موسسه مالي اعتباري سينا نه تنها سهم بازار خود را حفظ كرد بلكه از وضعيت عملكرد و درآمدي مثبتي نيز برخوردار بوده و توانست در پايان 8 ماهه اول امسال 75درصد پيشبيني سود هر سهم سال جاري را تامين كند. در خصوص عملكرد موسسه مالي و اعتباري سينا گفتوگويي با دكتر عبدالناصر همتي انجام دادهايم كه در ادامه ميآيد:
آقاي دكتر، لطفا از اقدامات صورت گرفته در جهت مجوز قطعي بانك سينا بگوييد؟
تغيير رسمي نام موسسه به سينا كه در تاريخ 22مرداد سال 86 صورت گرفت، در واقع اولين گام براي اجراي برنامههاي اصلاحي موسسه تا مرز بانك سينا بود.
همچنين در گام بعدي و در راستاي حركت با سياستها و برنامههاي بانك مركزي كه در قالب طرح ساماندهي موسسه مالي و اعتباري به اجرا درآمد، شرايط مورد نظر اين بانك را يك يك تحقق بخشيد و از منظر همين اقدامات مجوز قطعي و نهايي فعاليت را در شانزدهمين روز ارديبهشت سال 87 كسب كرد.
توجه داشته باشيد براي دريافت اين مجوز 5سال زمان صرف شد واقدامات گسترده و طاقت فرسايي مانند آمادهسازي مقدمات ورود به بورس و عرضه بخشي از سهام موسسه در بورس اوراق بهادار تهران، سهامي عام شدن موسسه، كفايت سرمايه، توديع تمام سپرده قانوني نزد بانكمركزي، افزايش سرمايه به مبلغ يك هزار و 500ميليارد ريال و اقدام براي افزايش سرمايه به مبلغ 2هزار ميليارد ريال جهت دريافت مجوز بانك سينا انجام شد.
در برنامههاي موسسه بحث بانكداري مدرن يا الكترونيك چه جايگاهي داشت؟
با توجه به رقابت شديدي كه در سالهاي اخير در عرصه بانكي كشور آغاز شده لزوم ورود قديميترين موسسه مالي و اعتباري كشور به اين ميدان براي عقب نماندن از رقبا ضروري شناخته شد و زمينه پيادهسازي بانكداري الكترونيك در موسسه كليد خورد و پروژه بزرگ
core banking به اجرا درآمد.
مهمترين بحث در اين زمينه را ميتوان ورود موسسه به شبكه شتاب دانست كه با سرعت قابل توجهي حتي زودتر از برخي موسسات مالي و اعتباري كه درخواست ورود به اين شبكه را داشتند به اجرا رسيد. اين امر نتايج مثبتي را در بعد افزايش حسابهاي موسسه، سودآوري و تسهيل در خدمات رساني شبانهروزي به هموطنان به همراه داشته و دارد. با پيوستن موسسه به شبكه شتاب امكان انتقال وجه از طريق دستگاههاي خودپرداز و پايانه فروش به حساب كارت اشخاص در ساير بانكها و بالعكس فراهم شده و شعبه هم امكان صدور يك كارت با چند حساب را دارا شده است.
همچنين اين موسسه با هدف ايجاد تنوع در خدمات الكترونيك قابل ارائه به هموطنان به سامانه بانكي ساتنا پيوست. اين سامانه امكان انتقال وجوه بين بانكي بدون محدوديت در مبلغ را براي مشتريان فراهم ميسازد.
پيادهسازي سامانه يكپارچه بانكي و الكترونيك (core banking) در راستاي دسترسي سريع مشتريان به حسابهاي خود در هر يك از شعب موسسه به عنوان يكي از راهبردهاي اساسي در دستور كار قرار گرفت كه در كمترين زمان ممكن و حداقل خطا در انتقال اطلاعات به سامانه جديد همزمان با اعياد قربان و غدير امسال به مرحله اجرا رسيد. اكنون مشتريان اين موسسه قادرند بدون مراجعه به شعبه محل افتتاح حساب (مبدا) از وضعيت حساب خود آگاهي پيدا كرده و نسبت به انجام ساير عمليات مورد نياز بانكي اقدام كنند.
شعب به دستگاههاي خودپرداز و پايانه فروش تجهيز شدند كه با توجه به ورود موسسه به شبكه شتاب و ضرورت ارائه خدمات بانكداري الكترونيك به هموطنان در ساعات مختلف شبانه روز، برنامه افزايش دستگاههاي خودپرداز موسسه به طور جدي در دستور كار قرار گرفته به طوري كه اكنون 160 شعبه داراي دستگاه خودپرداز فعال هستند و 5 دستگاه خودپرداز سالني نيز در ايستگاههاي مترو امام خميني(ره)، دروازه دولت، آزادي، خيام و شهيد بهشتي تهران و يك دستگاه نيز در پالايشگاه نفت بهران نصب و راهاندازي شده است. تمامي شعب موسسه هم صاحب دستگاه پايانه فروش شدهاند و برنامهاي در دست اجراست كه طي آن در مراكز تجاري و توريستي داراي توجيه دستگاههاي خودپرداز و پايانه فروش نصب شد.
توسعه خدمات كارت موسسه پس از پيوستن به شبكه بانكي شتاب، با جديت بيشتري در دستور كار قرار گرفت. سيناكارت از جمله خدماتي است كه اين موسسه در اين راستا به هموطنان ارائه ميكند. دارندگان سيناكارت علاوه بر دريافت سود روزشمار، امكان استفاده از خدمات شبكه شتاب نظير پرداخت قبوض، انتقال وجه و نظاير آن را دارند. كارت هديه سينا، بن كارت و كارتهاي اعتباري از ديگر خدمات اين بخش است كه به زودي نهايي و اجرايي خواهد شد. در اين بخش مي توان از امكاناتي نظير اينترنت بانك، تلفنبانك، موبايل بانك و sms بانكي نيز از ديگر خدمات الكترونيكي است كه در حال حاضر در برخي موارد بهويژه اينترنت بانك و تلفنبانك، اقدامات نهايي صورت گرفته و به مرحله اجرا رسيده است.
آقاي دكتر شعب سينا در مرحله پاياني بهينهسازي است لطفا دراين خصوص هم توضيح دهيد؟
با توجه به گسترش روزافزون بانكهاي برخوردار از ساختمانهاي مدرن و پيشرفته براي جذب مشتريان و به تبع آن كسب درآمد كه جزو لاينفك يك بنگاه اقتصادي به شمار ميرود، موسسه مالي و اعتباري سينا نيز بهينهسازي شعب را به عنوان يك راهبرد اساسي در دستور كار قرار داد كه در حال حاضر 180 شعبه اين موسسه بهينهسازي شدهاند و با روند فعلي اميد ميرود موضوع بهينهسازي تا پايان سال براي تمامي شعب اجرايي شد.
در اين بخش بايد افزايش بازدهي شعب را نيز مورد توجه قرار داد كه در سال گذشته تعدادي از شعب كم بازده در شعب مجاور ادغام و تعدادي نيز جابجا شدند كه اثرات مثبتي را به همراه داشته است.
براي تربيت نيروي انساني چه اقداماتي انجام شد؟
آموزش و اصلاح تركيب نيروي انساني شاغل در موسسه با هدف افزايش كارايي و بازدهي موسسه به صورت يك پروژه ميان مدت در حال اجرا است. علاوه بر آموزش نيروي انساني، موسسه مالي و اعتباري سينا شاكله و اساس كار خود را بر فعاليت نيروي جوان برنامهريزي كرده است به طوري كه اكنون غالب نيروي انساني فعال در موسسه را نيروهاي جوان تشكيل ميدهند.
در خاتمه از وضعيت منابع و مصارف موسسه در 9 ماهه امسال بگوييد؟
كل مانده تسهيلات اعطايي بالغ بر 23هزار و 500ميليارد ريال است كه مانده تسهيلات عقود مبادلهاي در پايان آذر 87 مبلغ 9هزار و 683ميليارد ريال و مانده تسهيلات عقود مشاركتي در پايان آذر 87 بالغ بر 14هزار ميليارد ريال ميباشد. مانده سپرده مشتريان در پايان آذر ماه بالغ بر 24هزار و 200ميليارد ريال كه سرانه جذب سپردهها به ازاي هر شعبه 98ميليارد ريال، شاخص سرانه جذب منابع به ازاي هر كارمند 13ميليارد ريال و تعداد حسابهاي فعال موسسه بيش از 2 ميليون نفر حساب است.
چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 170]