محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827933596
انتقادات شديد معاون اسبق وزير كشاورزي اسكندري در كجاي دنيا ايستاده است؟!
واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: انتقادات شديد معاون اسبق وزير كشاورزي اسكندري در كجاي دنيا ايستاده است؟!
كدام عقل سليمي ميپذيرد كه كشوري كه بيش از 90 درصد از روغن خوراكي و دانههاي روغني و همچنين بيش از 12 ميليون تن غلات را تنها در سال جاري وارد كرده يا وارد ميكند و در بسياري از محصولات ديگر نيز تبديل به واردكننده شده است؛ 94 درصد ضريب خودكفايي داشته باشد
آفتاب-محمد رادنيا: وزير كشاورزي كه چندي پيش شاهد شكست سومين طرح استيضاح خود بود روز يكشنبه براي ارائه گزارش عملكرد وزارتخانه متبوعش به مجلس رفت و از پيشرفت همهجانبه بخش كشاورزي در زمان مسئوليتش سخن گفت. او همچنين كوشيد تا روز سهشنبه با ترتيب دادن كنفرانسي مطبوعاتي، از عملكرد خود دفاع نمايد. اين در حالي است كه او در مجلس هفتم و هشتم از سوي نمايندگاني كه از وضعيت بخش كشاورزي ناراضي بودند مورد سوال قرار گرفت و سه بار تا مرز استيضاح و احتمال بركناري پيش رفت.
عدم تحقق سياستها و راهبردهاي كشاورزي، محقق نشدن خودكفايي كه سه سال قبل وزير جهاد كشاورزي ارايه آن را به مجلس تعهد كرده بود، عملكرد ناصحيح و ضعيف صندوق بيمه محصولات كشاورزي، عدم توفيق در توسعه صنايع تبديلي محصولات كشاورزي، دامي و آبزيان و اعمال سياستهاي غلط در بستر سازي اشتغال فارع التحصيلان كشاورزي و رشتههاي مرتبط از جمله انتقاداتي است كه نمايندگان مجلس بر اسكندري وارد ميدانند.
استادان برجسته دانشگاهها، محققان و كارشناسان كشاورزي كه در اين مدت از جديترين منتقدان وزير كشاورزي محسوب ميشدند نيز در سالهاي پس از مسئوليت دولت نهم بارها نسبت به عملكرد وزارت كشاورزي و نتايج زيانبار برخي اقدامات آن در بخش كشاورزي كشور هشدار دادند.
آمار نگران كننده واردات انواع محصولات غير ضروري كشاورزي، كاهش سطح كيفي و كمي توليد واكسن، ضرر كارخانجات قند و شكر و كشاورزان چغندر كار، كاهش توليد محصولات ضروري همچون گندم و دانههاي روغني، نوسانات شديد قيمت محصولاتي چون برنج و انواع ميوه با وجود واردات بيرويه و افزايش نگراني كشاورزان از آينده كشت و كار از مواردي است كه به اعتقاد كارشناسان ارائه آمار مثبت وزير كشاورزي را غير قابل باور ميسازد.
در اين ميان كارشناساني چون دكتر «بهزاد قرهياضي» كه خود از جمله مديران با سابقه در وزارت كشاورزي محسوب ميشود در مقايسه آمارهاي رسمي مختلف با ارقام گزارش اخير وزير كشاورزي وجود تناقض در اين گزارش را آشكار ميسازند.
آفتاب در ادامه تلاش خود براي روشن ساختن وضعت واقعي بخش كشاورزي گفت و گويي را با اين كارشناس كه در دولت خاتمي معاونت آموزش و تحقيقات وزارت كشاورزي را بر عهده داشت انجام داده است.
«ارائه آمار ساده است و اگر صرفاً بنا به ارائه يك سلسله ارقام باشد و بر صحت و پذيرش آن از سوي ديگران اصرار داشتهباشيم ديگر مسئلهاي براي بحث و بررسي باقي نميماند. در اين صورت بهتر بود وزير جهاد كشاورزي در مجلس اعلام ميكرد كه كشور در بخش كشاورزي 100 درصد خودكفا شده است».
اين بخشي از اظهارات دكتر بهزاد قرهياضي معاون وزير كشاورزي در دولت خاتمي در واكنش به گزارش عملكردي است كه از سوي محمدرضا اسكندري در صحن علني مجلس قرائت شد. وزير كشاورزي در اين سخنراني ضريب خودكفايي بخش كشاورزي را 94 درصد اعلام كرده بود.
قره ياضي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي آفتاب در مورد اين آمار گفت: «آمار ارائه شده از طرف اسكندري به هيچ عنوان مورد قبول كارشناسان بخش كشاورزي نيست».
او ميگويد: «كدام عقل سليمي ميپذيرد كه كشوري كه بيش از 90 درصد از روغن خوراكي و دانههاي روغني و همچنين بيش از 12 ميليون تن غلات را تنها در سال جاري وارد كرده يا وارد ميكند و در بسياري از محصولات ديگر نيز تبديل به واردكننده شده است؛ 94 درصد ضريب خودكفايي داشته باشد».
وزير جهاد كشاورزي در گزارش خود آورده بود: «ميزان محصولات توليدي كشاورزي با رشد متوسط سالانه 5 درصد از 23 ميليون و 400 هزار تن در سال 1357 به 102 ميليون تن در سال 1386 رسيده است».
بنيانگذار و رئيس سابق پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي تصريح كرد: «امسال بيش از سه ميليون تن ذرت، بيش از 7 ميليون تن گندم، يك ميليون تن برنج، يك ميليون تن جو، يك ميليون تن شكر، حبوبات و ميوه، وارد
” بيش از سه ميليون تن ذرت، بيش از 7 ميليون تن گندم، يك ميليون تن برنج، يك ميليون تن جو، يك ميليون تن شكر، حبوبات و ميوه، وارد كرده يا خواهيم كرد... “
كرده يا خواهيم كرد. با يك حساب سرانگشتي مشخص ميشود كه تنها حجم واردات اين محصولات درحدود 13 ميليون تن است. بنابراين حتي اگر رقم 102 ميليون توليد سال 86 مورد ادعاي آقاي اسكندري را بپذيريم بازهم رقم ضريب خودكفايي كشور در محصولات كشاورزي زير 90 درصد خواهد بود».
قرهياضي افزود: «اما واقعيت بسياري نگران كنندهتر از اين حساب سرانگشتي است، واقعيت اين است كه اكنون ايران ناخودكفاتر از زماني است كه آقاي اسكندري بر مسند وزارت جهاد كشاورزي نشست. ما در حال حاضر از نظر كالري مورد نياز مردم زير 60 درصد خودكفا هستيم».
معاون آموزش و تحقيقات وزير جهاد كشاورزي در دولت خاتمي تاكيد كرد: «درحال حاضر واردات ذرت ما بيش از 150 درصد افزايش داشته و واردات شكر نيز در 3 سال مسئوليت وزير محترم كشاورزي به بيش از 20 برابر يعني 2000 درصد نسبت به سال 83 افزايش يافته است همچنين براي اولين بار طي 10 سال گذشته سيبزميني خوراكي وارد كرديم. از سوي ديگر در جريان عملكرد ضعيف وزارت كشاورزي و آقاي اسكندري كشور براي اولين بار واردكننده بسياري از واكسنهاي مورد مصرف پزشكي انساني و دامي به صورت انبوه شد!».
وي اظهارداشت: «براي مناسب جلوه دادن وضعيت بخش كشاورزي اينكه اعدادي سرهم و ادعاهايي طرح شود كه هيچ مرجعي قادر به تصويب آن نيست كفايت نميكند. مردم تشخيص ميدهند كه با چه مشكلاتي در افزايش هزينههايشان و خريد ارزاق عمومي مواجه هستند».
قرهياضي تصريح كرد: «اگر به مقداري كه آقاي وزير در صحن علني مجلس اعلام كردند افزايش توليد محصولات كشاورزي داشتيم كه ارزاق عمومي تا اين اندازه گران نميشد».
وي با بيان اينكه سالهاي زراعي 84-85 و 85-86 از پربارانترين سالهاي كشور بود گفت: «آقاي اسكندري فاجعه سال 1387 بخش كشاورزي را در گزارش خود منعكس نكردند و با ظرافت خاصي گزارش خود را به پايان سال زراعي 85 و 86 معطوف داشتند».
اين كارشناس كشاورزي خاطرنشان كرد: «امسال به بهانه خشكسالي كمبود توليد را توجيه ميكنند در صورتي كه واردات گندم ما در خشكساليهاي بسيار بدتر و پياپي سالهاي
” حتي اگر رقم 102 ميليون توليد سال 86 مورد ادعاي آقاي اسكندري را بپذيريم بازهم رقم ضريب خودكفايي كشور در محصولات كشاورزي زير 90 درصد خواهد بود... “
78 و 79 به اين ميزان نبود».
معاون آموزش و تحقيقات وزير جهاد كشاورزي در دولت خاتمي ادامه داد: «آقاي اسكندري با مطرح كردن يك سري اعداد و ارقام، نتايج كارهاي دولت قبلي را با اقدامات خود مخلوط كرده و با ارائه ميانگين رشد برنامه چهارم سرپوشي بر كاهش رشد بخش كشاورزي در دوره مديريت خود ميگذارند».
در گزارشي كه وزير كشاورزي آن را در صحن علني مجلس قرائت كرد آمده است: «با آنكه بر اساس برنامه چهارم توسعه، رشد ارزش افزوده بخش كشاورزي به طور متوسط 6 و نيم درصد پيش بيني شده بود، اما در سه سال گذشته يعني سه سال اول برنامه چهارم توسعه شاهد رشد سالانه 6 و 7 دهم درصدي در اين زمينه بودهايم».
وي در اين ارتباط توضيح داد: «واقعيت اين است كه سال اول برنامه كه بخش كشاورزي از رشد خوبي برخوردار بود، در هنگام تصدي مسئوليت آقاي اسكندري محصول تقريباً برداشت شده يا در حال برداشت بود و رشد آن سال مربوط به تلاشهاي تيم مديريت قبلي است. اما ميانگين رشد ارزش افزوده بخش كشاورزي با احتساب سال 87 در طول دوره مديريتي ايشان از 84 تا امروز تنها 3 درصد برآورد شده است نه 7/6 درصد مورد نظر وزير محترم»!
قرهياضي با تاكيد بر اينكه كارشناسان بخش كشاورزي از نمايندگان و رئيس مجلس انتظار بررسي حقايق را دارند گفت: «محققان، دانشمندان و كارشناسان عملكرد و سخنان نمايندگان مجلس را زيرنظر دارند و انتظار دارند منبع و نحوه محاسبه آمار ارائه شده در گزارش عملكرد وزارت كشاورزي از آقاي اسكندري سوال شود. چراكه در دنياي علم و اقتصاد، ارائه آمار بدون ماخذ و روش محاسبه فاقد هرگونه ارزش و بذل توجهي است و تنها يك ادعا محسوب ميشود».
او ادامه داد: «آمارهاي مطرح شده از سوي وزير كشاورزي حكايتي را به يادها ميآورد كه در آن از ظريفي پرسيده ميشود وسط دنيا كجاست؟ او در پاسخ ميگويد همين جا. اگر باور نداريد متر كنيد»!
اين كارشناس مسائل كشاورزي افزود: «حال از آقاي اسكندري ميپرسند چرا توليدات كشاورزي كاهش پيدا كرده؟ ميگويد به 102 ميليون تن رسيده است. لابد هركس باور ندارد بايد آن را وزن كند! چگونه
” واقعيت اين است كه اكنون ايران ناخودكفاتر از زماني است كه آقاي اسكندري بر مسند وزارت جهاد كشاورزي نشست... “
ميتوان باور كرد در صورتي براساس آمار رسمي وزرات كشاورزي سطح زيركشت ثبت شده كلزا (دانههاي روغني) امسال به نازلترين ميزان خود يعني به زير 90 هزار هكتار تقليل پيدا كرده (در صورتي كه در سالهاي قبل نزديك به 300 هزار هكتار هم رسيده بود)، سطح زيركشت چغندرقند به يك چهارم سال 83 و پنبه به يك سوم دورههاي قبل تقليل يافته و سطح زير كشت حبوبات نيز كاهش قابل توجهي داشته است؛ ميزان توليد محصولات كشاورزي به 102 ميليون تن رسيده باشد»!
اسكندري در گزارش خود به مجلس همچنين به هدف برنامه چهارم توسعه براي ارتقا يك دهم درصدي نرخ رشد بهرهوري سرمايه در بخش كشاورزي اشاره كرده و گفته بود: «هم اكنون اين نرخ به 29 صدم درصد ارتقا يافته است».
به گفته وزير كشاورزي نرخ رشد بهرهوري نيروي كار بخش كشاورزي نيز كه در برنامه 4 و 6 دهم درصد پيشبيني شده در مدت مسئوليت او به 5 و 3 دهم درصد ارتقا يافته است.
معاون وزير كشاورزي دولت خاتمي با رد اين آمار تصريح كرد: «مهندس اسكندري اعلام كند سطح كشت كدام يك از محصولات كشاورزي افزايش پيدا كرده است كه بر اساس آن بهرهوري سرمايه و نيروي كار در اين بخش افزايش يافته باشد».
دكتر قرهياضي افزود: «آقاي اسكندري اعلام كند همكارانشان در وزارت كشاورزي آمار مربوط به سال 87 را كه در روزهاي پاياني آن به سر ميبريم و تاريكترين آمار واردات كشاورزي، توليد كشاورزي و قيمت ارزاق عمومي طي سالهاي پس از انقلاب محسوب ميشود را چگونه و باچه مبناي محاسباتي تهيه كردهاند».
وي گفت: «چه كسي پاسخگوي پروژههاي متوقف شده، به تعويق افتاده و انجام نشده كشاورزي خواهد بود؟ چه كسي پاسخگوي ضعف مفرط تحميل شده بر مديريت بخش تحقيقات كشاورزي خواهد بود».
اين كارشناس با بيان اينكه آثار اقدامات نادرست وزارت كشاورزي متاسفانه در سالهاي بعد پديدار خواهد شد تصريح كرد: «فشار بر منابع آبي كه در سالهاي 84، 85 و 86 صورت گرفت؛ فاجعه خسارت عظيم خشكسالي را در سال 87 به دنبال داشت. آثار فشار بر منابع انساني و فاجعه آن را در
” مردم تشخيص ميدهند كه با چه مشكلاتي در افزايش هزينههايشان و خريد ارزاق عمومي مواجه هستند... “
چه سالي شاهد خواهيم بود»؟!
بنيانگذار و رئيس سابق پژوهشكده بيوتكنولوژي كشاورزي اعلام كرد: «ارزيابيها نشان ميدهد كه امسال 15 ميليون تن كاهش توليد محصولات كشاورزي را خواهيم داشت. اين درحالي است كه تنها متوسط رشد سالانه بخش زراعي در سالهاي 80 تا 84 حدود 12 درصد بود. اما اين روند در دوره آقاي اسكندري كاهش داشت و براساس آمار رسمي وزارت كشاورزي در سال 84 تا 85 به 5 درصد تقليل يافت».
قرهياضي اظهارداشت: «يكي از كارشناسان وزارت كشاورزي اخيرا اذعان داشت كه در سال 85 تا 86 تنها دو درصد افزايش توليد را نسبت به سالهاي قبل شاهد بوديم و درسال جاري هم قطعاً با كاهش توليد مواجه شدهايم».
وي گفت: «مركز پژوهشهاي مجلس در آخرين روزهاي كاري مجلس هفتم قبل از برگزاري انتخابات هنگامي كه بحث استيضاح وزير جهاد كشاورزي براي بار دوم مطرح شده بود براساس تقاضاي برخي از نمايندگان كميسيون كشاورزي وقت، پژوهشي را در مورد رابطه وزير كشاورزي با تشكلهاي كشاورزي و ديدگاه تشكلها و حتي اميد آنها به بهبود اوضاع بخش كشاورزي مورد مطالعه قرار داد. چرا اين گزارش منتشر نميشود و چرا تحقيقاتي كه با هزينه مردم صورت ميگيرد به دست مشتريان آن يعني نمايندگان نميرسد؟ ممكن است بسياري از اين تشكلها درمورد آمارهاي غيرقابل تاييد و گزارش اخير جهاد كشاورزي نياز به فرصت و توجه براي بيان واقعيت داشته باشند».
معاون وزير كشاورزي دولت خاتمي تاكيد كرد: «آيا اتحاديه پنبهكاران، چغندركاران، دامداران، صنايع شير، انجمنهاي علمي گزارش عملكرد وزارت جهاد كشاورزي و آقاي اسكندري را تاييد ميكنند؟ آيا آمار واقعي توليد ازسوي اتحاديه پنبهكاران، چغندركاران و تشكلهاي دستاندركار ديگر قابل پذيرش است يا ارقام عجيب در گزارش عملكرد وزير محترم كشاورزي؟ آيا تشكلها كشاورزي بايد از وضع موجود راضي باشند يا مديريت بخش بايد در مجلس ابراز رضايت خود را اعلام كند؟ به هر حال پنهان كردن آمار و ارقام واقعي براي هميشه ممكن نيست و اين وزير كشاورزي است كه بايد پاسخگوي حقايق موجود باشد».
گفتني است سرويس اقتصاد و صنعت آفتاب، با توجه به اظهارات روز سهشنبه وزير كشاورزي مبني بر آمادگي براي بحث با صاحبنظران، آمادگي دارد زمينه ارائه توضيحات وزارت محترم جهاد كشاورزي را نيز براي روشن شدن ابهامات موجود فراهم نمايد.
چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 787]
-
گوناگون
پربازدیدترینها