واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: افزايش تعرفه آب در 20 شهر خراسان رضوي با تصويب وزارت نيرو اجرايي مي شود ;
مشهد - خبرنگار آفرينش
مديرعامل سازمان آب و فاضلاب خراسان رضوي گفت: هزينه تامين آب در اين استان دو برابر ساير استانهاست..
مهندس جمشيدي افزود: 99 درصد از جمعيت شهري استان به جز شهر مشهد تحت پوشش سازمان آب و فاضلاب قرار دارند كه جمعيتي بالغ بر يك ميليون و 600 هزار نفر را شامل مي شود.
وي ادامه داد: جمعيت شهري استان نسبت به جمعيت شهري كشور 3 / 3 درصد مي باشد در حالي كه منابع تامين آب و طول خطوط انتقال به ترتيب 4 / 5 و 7 / 5 درصد كشور مي باشد كه نشان دهنده حساسيت تامين آب و نيز هزينه بالاي آن در اين استان است.
وي گفت: به همين دليل انتظار داريم با توجه به هزينه 2 برابري تامين آب در اين استان، اين امر در تخصيص اعتبارات نيز مورد توجه قرار گيرد.
جمشيدي با اشاره به وجود 2 7 كيلومتر خط انتقال آب استان در سال 8 4 گفت: در سال جاري اين مقدار به 1 3 4 كيلومتر رسيده كه نشان دهنده افت سطح آب استان و اجبار به تامين آب از منابع دورتر و صرف هزينه بيشتر است. وي افزود: در سال جاري تعداد چاه هاي مورد بهره برداري قرار گرفته در استان به منظور تامين آب به 7 1 حلقه رسيده كه اين تعداد در سال 8 4 ، 4 4 حلقه بوده است.
مديرعامل سازمان آب و فاضلاب خراسان رضوي اظهار داشت: در بخش فاضلاب نيز با اولويت تصفيه فاضلاب به عنوان يك منبع توليد آب در سه شهر سبزوار، نيشابور و تربت حيدريه شبكه جمع آوري، انتقال و تصفيه به اجرا در آمده است كه شبكه تصفيه فاضلاب سبزوار به بهره برداري رسيده و هم اكنون 50 درصد از اين شهر تحت پوشش اين شبكه قرار دارند و شبكه فاضلاب تربت حيدريه و نيشابور نيز در دهه فجر امسال به بهره برداري مي رسد و پيش بيني مي شود در مجموع در اين سه شهر روزانه 5 3 هزار مترمكعب از فاضلاب شهرها تصفيه و به مصرف كشاورزي برسد.
وي افزود: عمليات اجرايي شبكه فاضلاب هفت شهر ديگر نيز به زودي آغاز خواهد شد كه پنج شهر قوچان، تايباد، طرقبه، گناباد و تربت جام از جمله اين شهرها هستند.
جمشيدي جمعيت تحت پوشش شبكه فاضلاب شهري استان را 1 5 درصد اعلام كرد و اظهار داشت: با توجه به متوسط 30 درصدي كشور در اين بخش با عقب ماند گي 50 درصدي رو به رو هستيم كه اميدواريم با تامين اعتبارات لازم، مشكلات موجود مرتفع شود..
وي در ادامه از افتتاح 30 طرح در ايام دهه مبارك فجر امسال خبر داد و افزود: 2 طرح بزرگ شبكه فاضلاب نيشابور و تربت حيدريه با اعتباري بالغ بر 2 4 0 ميليارد ريال و 2 8 طرح آبرساني، اصلاح، توسعه و احداث مخزن با اعتباري بالغ بر 1 60 ميليارد ريال در 20 شهر به بهره برداري خواهد رسيد.وي گفت: بحران آب در دشتهاي خراسان رضوي جدي است و سالانه شاهد كاهش يك متري سطح آبهاي زيرزميني هستيم كه مي بايست از هم اكنون با تخصيص اعتبارات لازم به فكر تجهيز و احداث تاسيسات منابع آبي و ايجاد تاسيسات تصفيه اي باشيم..
جمشيدي در ادامه از ارايه طرح افزايش تعرفه آب 20 شهرستان به وزارت نيرو خبر داد و افزود: براساس مصوبه دولت، شوراهاي اسلامي هر شهر با تاييد وزارت نيرو مي توانند تعرفه آب مصرفي را افزايش دهند كه هم اكنون با موافقت شوراي اسلامي 20 شهر استان، طرحي به وزارت نيرو ارايه شده كه پس از تصويب آن اجرايي خواهد شد..
وي هزينه متوسط تمام شده هر مترمكعب آب را حدود 3 هزار ريال اعلام كرد و گفت: اين در حالي است كه هر مترمكعب آب در بخش مسكوني 3 5 7 ريال محاسبه مي شود.
او در ادامه با اشاره به عمر بالا و 2 5 سال و نيمي شبكه آبرساني شهرهاي استان گفت: عمر بالاي سيستم آبرساني دليل فرسودگي بخش عمده اي از اين سيستم شده است كه نيازمند توجه جدي مي باشد.
شايان ذكر است:
18 رصد از مصرف كنند گان آب شهري استان به دليل نرسيدن به الگوي مصرف وجهي بابت آب مصرفي پرداخت نمي كنند.
ميزان آبي كه در شبكه آبي استان به دليل فرسود گي و يا عدم مديريت هدر مي رود در حدود 2 5 درصد مي باشد.
تعرفه تكليفي دولت مبني بر احتساب حداقل هزينه و يا رايگان آب مصرفي برخي از مصرف كنند گان نظير مدارس، افراد تحت پوشش كميته امداد مي باشد كه مي بايست دولت به منظور جبران خسارتهاي شركت آب و فاضلا ب كمك زياني پرداخت كند، اما تاكنون هيچ مبلغي پرداخت نشده است .
چهارشنبه|ا|9|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفرينش]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 139]