واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: اتحاديه اروپا هم رديف گروهك منافقين
پس از آنكه چندي پيش و در پي احراز جنايات گروهك منافقين(سازمان مجاهدين خلق) اتحاديه اروپا، نام اين گروهك را در ليست سياه تروريستها قرار داد، اين اتحاديه در ادامه سياستهاي منتاقض خود عليه ايران، نام گروهك منافقين را از اين ليست خارج كرد.
به گزارش رجانيوز، ديروز ديپلماتهاي اتحاديه اروپا با اعلام اين خبر كه نام گروهك تروريستي منافقين (سازمان مجاهدين خلق) را از ليست سازمانهاي تروريستي خارج كرده است موجب واكنش ايران به اين اقدام اتحاديه اروپا شد.
ديروز و در پي نشستي كه بين وزراي امور خارجه اتحاديه اروپا در بروكسل صورت گرفت، تمام 27 عضو كشورهاي اتحاديه اروپا به خروج گروهك منافقين از ليست سازمانهاي تروريستي راي مثبت دادند در صورتي كه پيش از اين جمهوري اسلامي ايران هشدارهايي به اتحاديه اروپا درخصوص خارج كردن نام گروهك منافقين از ليست گروههاي تروريستي داده بود.
اين در حالي است كه همين كشورها و در پاسخ به پيشنهاد انگليس در سال 2002، سازمان مجاهدين خلق را در ليست سياه تروريستها قرار داد كه تا كنون دو نهاد عالي قضايي انگليس اين تصميم را لغو كرده بودند ولي در نهايت راي موافق براي حذف اين گروهك از ليست سازمانهاي تروريستي از دادگاه اروپايي كسب شد.
در همين راستا وزارت امور خارجه كشورمان با انتشار بيانيه اي در واكنش به اين اقدام اتحاديه اروپا، آنرا مغاير با حقوق و موازين بين المللي توصيف كرد و با بي اعتبار خواندن اين رويكرد اتحاديه اروپا، اين اقدام را محكوم كرد.
وزارت امور خارجه كشورمان اين اقدام را سياسي خوانده و بر اين اساس مشروعيت و صلاحيت اتحاديه اروپا در زمينه مبارزه با تروريسم را براي جمهوري اسلامي ايران فاقد اعتبار عنوان كرد.
براساس يكي از بندهاي توافقنامه امنيتي كه بين عراق و آمريكا بسته شد، كنترل پايگاه اشرف كه مقر استقرار نيروهاي منافقين مي باشد، به دولت عراق واگذار شد كه پس از آن ايران و عراق توافقنامه اي را در خصوص اخراج منافقين از اين پايگاه به امضا رسانيدند.
شش ماه قبل دولت عراق طي اولتيماتومي به گروهك تروريستي منافقين كه مقر آنها اردوگاه اشرف در نزديكي بغداد است، اعلام كرد كه طبق قانون اساسي عراق، سازمان مجاهدين خلق گروهكي تروريستي است و شش ماه مهلت دارد كه خاك عراق را ترك كنند و به كشور ديگري پناه ببرند و مردم عراق نيز حق هيچ گونه معالمه يا رابطه اي با اين افراد ندارند.
در همين رابطه و در ديداري كه موفق الربيعي مشاور امنيت ملي عراق با سعيد جليلي دبير شواري عالي امنيت ملي داشتند بر اين موضوع تاكيد شد.
الربيعي در اين ديدار از بسته شدن هميشگي پادگان اشرف، پايگاه گروهك تروريستي منافقين در عراق خبر داد و اين تصميم دولت عراق را بدون بازگشت عنوان كرد كه براي اجراي آن نياز به همكاري ايران دارد.
اخيرا و طبق اين توافق، مهلتي ده روزه به اعضاي گروهك منافقين داده شد تا كشور جديدي را براي خود انتخاب كنند، اين در حالي است كه جمهوري اسلامي ايران پذيرفت تا افرادي كه جنايتي عليه ايران مرتكب نشده و تنها اغفال شده اند به كشور بازگردند.
پس از اينكه اين توافق بين ايران و عراق صورت گرفت سركردگان گروهك تروريستي منافقين به تكاپو افتاده و دست به دامان كشورهاي اروپايي شدند تا راه چاره اي براي اين اقدام صورت گيرد و پس از پيگيري هاي مسعود و مريم رجوي نام اين گروهك از ليست سازمان هاي تروريستي اتحاديه اروپا خارج شد.
گفتني است كه پيش از اين و در سال 1386 رئيس هيئت روابط پارلماني اتحاديه اروپا با ايران ضمن تاكيد بر ضرورت باقي ماندن گروهك تروريستي منافقين در ليست سازمانهاي تروريستي اتحاديه اروپا گفته بود خارج كردن اين گروه از فهرست گروههاي تروريستي نقض آشكار ارزشهاي دموكراتيك در اتحاديه اروپا است.
"انجليكا بر" عناصر سازمان مجاهدين خلق[گروهك تروريستي منافقين] را داراي گذشته سياهي در ترور و همكاري با رژيم سابق عراق دانسته بود كه هيچ جايگاهي در بين ملت ايران ندارند.
اين اقدام اتحاديه اروپا مبني بر خارج كردن گروهك منافقين از ليست سازمانهاي تروريستي در حالي است كه بسياري از گروه هاي مقاومت اسلامي مانند حماس وحزب الله به اتهام مبارزه با جنايات رژيم صهيونيستي، از سوي كشورهاي اروپايي تروريست خوانده مي شود.
اين اقدام اتحاديه اروپا با واكنشهايي از سوي افراد و مسوولان ايراني و عراقي مواجه شد كه از آن جمله محسن حكيم مشاور سياسي رئيس مجلس اعلاي اسلامي عراق تصميم اتحاديه اروپا مبني بر خروج نام گروهك منافقين از ليست سازمان هاي تروريستي را براي دولت عراق الزام آور ندانست و اين اقدام را غير قانوني خوانده و خروج آنها از عراق را مورد تاكيد قرار داد.
نايب رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هشتم نيزبا بيان اينكه دولت عراق به منافقين ابلاغ كرده تا پايگاه را تخليه كنند، افزود: پس از اعلام و اخطار دولت عراق براي خروج منافقين، اين گروهك به تكاپو افتاده ودست به دامن كشورهاي اروپايي و اتحاديه اروپا شده است.
كوثري به خواسته دولت ايران مبني بر تحويل عاملين جنايات عليه كشورمان اشاره كرد و تأكيد كرد: خواسته دولت ايران اين است تا افرادي كه تروريست بودن آنها به اثبات رسيده و جناياتي عليه ايران را داشتهاند، تحويل داده شوند و به جنايات آنها در دادگاه رسيدگي و محاكمه شوند.
همچنين حشمت الله فلاحت پيشه عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس نيزاز آماده شدن طرحي براي الزام دولت به پيگيري محاكمه منافقين در دادگاه هاي داخل و خارج خبر داد.
وي كه با مهر گفتگو مي كرد گفت: به دنبال مطرح شدن خروج نام منافقين از ليست گروه هاي تروريستي اتحاديه اروپا طرحي در مجلس آماده شده تا دولت ملزم به پيگيري محاكمه منافقين در محاكم بين المللي شود و احتمالا اين طرح در جلسه روز سه شنبه يا چهارشنبه با قيد يك يا دو فوريت مطرح خواهد شد.
نماينده مردم اسلام آباد غرب اظهار داشت: اروپايي ها در رابطه با منافقين بازي سياسي آغاز كرده اند و به نظر ما بايد يك بار اسناد جنايات منافقين تجميع شود و توسط ايران به محافل بين المللي فرستاده شود.
وي تاكيد كرد: بر اساس طرحي كه در مجلس آماده شده آن بخش از منافقين كه دستشان به خون آلوده نيست، مي توانند به كشور باز گردند اما آنان كه مرتكب جنايت عليه ملت شده اند بايد در دادگاه هاي داخلي يا بين المللي محاكمه شوند.
توجه به اين نكته ضروري است كه اين گروهك در 27 سال گذشته با هدف براندازي نظام جمهوري اسلامي ايران و با حمايتهاي كشورهاي اروپايي و آمريكا به فعاليت خود ادامه داده است و تا كنون بيش از 16 هزار نفر از ايرانيان را به شهادت رسانده است.
به هر ترتيب سياستهاي يك بام و دو هواي اتحاديه اروپا در قبال ايران همچنان ادامه دارد و تنها به مسايل هسته اي محدود نمانده است.
نظرات كاربران:
سه|ا|شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 222]