واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش ميدهد:عملكرد راه و ترابري در اصل 44/ واگذاري هما بابت ردديون تامين اجتماعي
عملكرد راه و ترابري در اصل 44/ واگذاري هما بابت ردديون تامين اجتماعي
در گزارش عملكرد واگذاري زيرمجموعههاي وزارت راه و شهرسازي به واگذاري 14 شركت راه آهن و واگذاري سهام هما بابت رد ديون به شركتهاي سرمايهگذاري حمل و نقل تامين وابسته به سازمان تامين اجتماعي اشاره شد.
به گزارش خبرنگار مهر، كميسيون ويژه نظارت و پيگيري بر اجراي اصل 44 قانون اساسي گزارشي را ارايه كرد كه در اين گزارش عملكرد اجراي سياست هاي كلي اصل 44 در سال 1389 و 1390 مورد بررسي قرار گرفت. گزارش اين كميسيون در حوزه راه و ترابري به اين شرح است:
وزارات راه و ترابري با توجه به ساختار فعاليت خود، داراي بنگاه ها و شركت هاي فعال در 4 بخش حمل و نقل جاده اي، حمل و نقل دريايي، حمل ونقل ريلي، حمل و نقل دريايي و حمل و نقل هوايي است.
واگذاري سهام شركت هاي دولتي:
ابتدا عملكرد واگذاري سهام شركت هاي دولتي در شركت هاي مادرتخصصي زيرمجموعه، مورد بررسي قرار مي گيدرد.
الف- شركت مادرتخصصي راهداري و حمل و نقل جاده اي(بخش حمل و نقل جاده اي):
براساس گزارش ارايه شده در خصوص واگذاري بنگاه ها و شركت هاي دولتي به بخش غير دولتي، شركت مادر تخصصي راهداري و حمل و نقل جاده اي با توجه به قانون بودجه سال 1389، واگذاري 50 درصد سهام شركت سهامي خاص مختلط امور حمل و نقل ايران و روسيه(ايرسوتو) را در برنامه داشته است كه در حال حاضر صورت هاي مالي اين شركت جهت ارزيابي سهام توسط كارشناسان به سازمان خصوصي سازي ارايه شده است.
ب- شركت مادر تخصصي راه آهن جمهوري اسلامي ايران(بخش حمل و نقل ريلي)
براساس گزارش ارايه شده در خصوص واگذاري بنگاه ها و شركت هاي دولتي، شركت مادرتخصصي راه آهن جمهوري اسلامي ايران با توجه به قانون بودجه سال 1389، واگذاري تعداد 14 شركت زير مجموعه را در برنامه داشته است. اين شركت ها عبارتند از شركت خدمات مهندسي ساختمان و تاسيسات(بالادست)، شركت خدمات خط و ابنيه راه آهن، شركت سايپا ريل، شركت ريل ابريشم پارس، شركت حمل و نقل ريلي نيرو، شركت توكا ريل، شركت حمل و نقل ريلي سمند ريل، شركت فولاد ريل جنوب، شركت حمل و نقل تركيبي كشتيراني جمهوري اسلامي ايران، شركت قطارهاي مسافري رجاء، شركت حمل و نقل و صنايع ريلي مپنا، موسسه فرهنگي ورزشي راه آهن، شركت صنايع وابسته متوفر و شركت پارس واگن.
جدول وضعيت واگذاري شركت هاي زيرمجموعه راه آهن
براساس گزارش عملكرد ارايه شده،صرفا سهام 8 شركت مزبور به بخش غير دولتي واگذار شده است. البته سهام شركت ساپيا ريل از طريق آگهي فروش سهام به ارزش 67 ميليارد و 700 و 18 ميليون ريال از طريق مزايده در تاريخ 3 شهريور 89 منتشر شد اما به علت عدم وجود پيشنهاد خريد، به فروش نرسيد و مقرر شد در سال 1390 مجددا آگهي شود.
سهام موسسه فرهنگي ورزشي راه آهن و سهام موسسه تحقيقات و فناوري ريلي نيز در مرحله كارشناسي توسط سازمان خصوصي سازي است.
ج- شركت مادرتخصصي هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران(بخش حمل و نقل هوايي):
براساس گزارش ارايه شده در خصوص واگذاري بنگاه ها و شركت هاي دولتي، شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران(هما) با توجه به قانون بودجه سال 1389، واگذاري دو شركت زير مجموعه خود را در برنامه داشته است. اين شركت ها عبارتند از گروه هتل هاي هما و شركت ايران ايرتور.
براساس گزارش عملكرد ارايه شده صرفا سهام شركت هواپيمايي ايران ايرتور به بخش غيردولتي واگذار شده است. اما سهام شركت گروه هتل هاي هما هنوز واگذار نشده است.
شركت هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران(هما) نيز عليرغم وجود موضوع اساسي در واگذاري اين شركت، سازمان خصوصي و مسئولين هما در تلاشند تا نسبت به رفع موانع واگذاري از جمله زيان دهي اين شركت و تحريم هاي اين شركت اقدام نمايند و در صورت عدم وجود خريدار، سهام اين شركت را بابت رد ديون دولت به شركت هاي سرمايه گذاري حمل و نقل تامين وابسته به سازمان تامين اجتماعي واگذار مي نمايند و لي اين امر تاكنون محقق نشده است.
علاوه بر واگذاري شركت ها و بنگاه هاي دولتي تابعه وزارت راه و شهرسازي، وضعيت شركت ها و سازمان هاي زير مجموعه اين وزارتخانه كه براساس قانون داراري وظايف حاكميتي و يا تصدي هاي غيرقابل واگذاري است به شرح زير است:
سازمان بنادر و دريانوردي، سازمان هواپيمايي كشوري، سازمان هواشناسي، سازمان راهداري و حمل و نقل جاده اي، شركت ساخت و توسعه زير بناهاي حمل و نقل، راه آهن جمهوري اسلامي ايران، شركت فرودگاه هاي كشور
با توجه به ماهيت فعاليت و قوانين حاكميتي، نشست و برخاست هواپيماها و در نظر گرفتن ملاحظات استفاده مشترك ناوگان هواپيماهاي نظامي و جنگنده پيشنهااد انتقال اين شركت به گروه شركت هاي غيرقابل واگذاري توسط وزارت امور اقتصادي و دارايي درحال بررسي است.
اقدامات حمايتي در جهت توانمندسازي و توسعه سرمايه گذاري بخش هاي خصوصي و تعاوني
تمامي فعاليت ها و امور تصدي گري جهت جابجايي كالا و مسافر در كشور به بخش خصوصي واگذار شده است و عمليات راهداري زمستاني و مديريت بحران، از طريق پيمانكاراان بخش غير دولتي و با عقد قراداد صورت مي پذيرد.
كليه امور طراحي و عمليات اجرايي ساخت و توسعه زيربناها(احداث آزادراه ها، راه و راه آهن) توسط شركت هاي مشاور و پيمانكاران بخش خصوصي انجام مي شود.
شركت ها جهت اخذ تسهيلات اعم از ارزي و ريالي از بانك ها براي خريد ناوگان اعم از لكوموتيو، واگن مسافري و باري به بانك ها معرفي مي شوند.
به شركت ها جهت احداث كارگاه تعميرات واگن هاي باري زمين اجاره داده مي شود.
طرح هاي توجيهي شركت ها جهت آغاز فعاليت در زمينه صنعت حمل و نقل ريلي ضمن ارايه مجوز به آنها بررسي و تاييد مي شود.
به شركت هاي موضوع اين بخش در قالب وجوه اداره شده تسهيلات ارايه مي شود.
زمين هاي فرودگاه جهت انجام پروژه هاي فرودگاهي و هوانوردي به بخش خصوصي واگذار مي شود.
دفاتر خدمات الكترونيك حمل و نقل جهت رقابتي شدن عرصه خدمات حمل و نقل توسط بخش غير دولتي تاسيس شده اند.
مراكز پيشرفته معاينه فني خودروهاي سنگين از طريق بخش غير دولتي توسعه يافته اند.
شركت تعاوني گهرريل ايثار در زمينه حمل و نقل كالا توسط ايثارگران راه آهن به عنوان بخش تعاوني مستقل از راه آهن تشكيل شده است.
تاريخ انتشار، تهران: ۱۶:۴۰ , ۱۳۹۰/۱۰/۰۷
--------------------------------------------------------------------------------
امانت داري و اخلاق مداري
استفاده از اين خبر فقط با ذكر منبع " خبرگزاري مهر " مجاز مي باشد
© 2003 Mehr News Agency .
چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]