واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دستاوردهاي حزبالله لبنان در سال 2011
خبرگزاري فارس: حزبالله لبنان برغم تمام توطئههاي داخلي و خارجي عليه مقاومت اين كشور موفق به كسب دستاوردهايي نظير تشكيل دولتي جديد، شناسايي جاسوسان سيا و محدود كردن فعاليتهاي جاسوسي آمريكا در لبنان شود.
به گزارش فارس، حزب الله لبنان در سال 2011 توانست بر دستاوردهاي خود بيفزايد به طوري كه به مقابله با اقدامات گروه 14 مارس تحت حمايت غرب پرداخت، توانست پس از سقوط كابينه سعد حريري كابينه 8 مارس (حزب الله و طرفداران آن) را تشيكل دهد و در زمينه انهدام شبكه جاسوسي آمريكا نيز موفق عمل كند.
به گزارش شبكه خبري العالم، لبنان در حالي روزهاي آخر سال 2011 را سپري مي كند كه فضايي از بي ثباتي از لحاظ امنيتي وسياسي در اين سال پشت سر گذاشت. دولت جديد پرونده حمايت مالي دادگاه بين المللي ترور رفيق حريري نخست وزير اسبق را با وجود اعتراضاتي كه طرفهاي شركت كننده در حكومت كردند، پشت سر گذاشت. مقاومت نيز در مساله جاسوسهاي سفارت آمريكا پيروزي ديگري به ثبت رساند.
سال 2011 با سقوط دولت "سعد حريري" آغاز شد و در ماه اول همان سال يك درگيري تحت عنوان دادگاه بين المللي ايجاد شد. مخالفت سعد حريري با حل و فصل مساله شاهدان دروغين منجر به سقوط دولتش توسط گروه 8 مارس شد، ائتلاف احزاب گروه 8 مارس با "وليد جنبلاط" منجر به تامين آراي لازم براي نخست وزيري "نجيب ميقاتي" و مكلف كردن وي براي تشكيل دولت جديد شد.
ميقاتي پس از كشمكشي به مدت 5 ماه، توانست دولت متشكل از 30 وزير را تشكيل دهد در كابينه وي فراكسيون شيعي از يك وزير شيعي خود به نفع سنيها صرف نظر كرد با اين وجود همچنان آماج تيرهاي مخالفان بود.
در ابتداي تشكيل حكومت، بحث و جدل بسياري درباره دادگاه بين المللي ايجاد شد، حزب الله با وجود آن كه خود بخشي از حكومت است، همچنان بر ارايه همه برگه هاي خود براي تاكيد بر سياسي بودن دادگاه اصرار داشت با اين كه مي دانست كه اين امر از متهم شدن عده اي از حزبش به ترور رفيق حريري جلوگيري نخواهد كرد.
اختلاف بر سر تامين مالي دادگاه بين المللي، موجب متهم شدن ميقاتي به طفره رفتن و شانه خالي كردن از مسئوليت خود در اين زمينه شد، ميقاتي نيز تهديد به استعفا كرد و بر پرداخت سهم مالي لبنان از دادگاه حريري تاكيد كرد.
اما حزب الله با وجود مخالفت با حمايت مالي از دادگاه بين المللي رفيق حريري، ميقاتي را به عنوان نخست وزير حفظ كرد و از وي خواست تا در خصوص پرونده شاهدان دروغين جانب انصاف را نگه دارد بدون آن كه مسئله حمايت مالي دادگاه را براي خود تمام شده بداند، و اين در حالي است كه مقاومت يك دستاورد امنيتي در خصوص كشف شبكه هاي جاسوسي آمريكا نيز محقق كرد.
در حالي كه دولت ميقاتي در ميان مشكلات متعدد به راه خود ادامه مي داد، برخي تلاش كردند تا اين دولت همگام با كشورهاي عربي عليه سوريه موضع گيري كند ولي لبنان كه ثبات در سوريه را ثباتي براي خود مي داند، دست به اين اقدام نزد.
در جنوب لبنان چندين بار حملاتي عليه نيروهاي يونيفل صورت گرفت و يا موشك هايي شليك مي شد كه هيچ كسي مسئوليت آن ها را به عهده نمي گرفت كه سوالات بسياري را درباره هويت عاملان شليك موشك ها و اهداف آنها برانگيخت. هرچند برخي از اين حملات را القاعده برعهده گرفت.
لبنان موفق شد تا سال 2011 را در حالي كه تا حدودي اوضاع با ثبات بود، به پايان برساند و ثابت كرد كه دولت جديد در قبال تغيير و تحولات منطقه ميتواند با تدبير و ثبات عمل كند. اما هنوز كسي نميداند كه سال 2012 آبستن چه توطئههاي جديدي عليه محور مقاومت در اين كشور خواهد بود. زيرا دشمنان لبنان آرام نخواهند نشست.
انتهاي پيام/.
چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]