تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ثروت فراوان، دشمن مؤمنان و پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826742495




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سهم صنعتي‌سازي از ساخت و ساز به 30 درصد رسيد


واضح آرشیو وب فارسی:ايران: سهم صنعتي‌سازي از ساخت و ساز به 30 درصد رسيد
زهره افشار

يكي از مظاهر رشد و توسعه كشورها توسعه صنعت ساختمان است. بيشترين سهم انباشت سرمايه ثابت و بالاترين سهم اشتغال در بخش صنعت و جذب افراد تحصيلكرده و كارآمد در اين بخش وجود دارد. ارتقاي كيفيت در توليد مصالح، سرعت بخشيدن در روند ساخت و ساز، رقابت در پيشرفت تكنولوژي، استفاده بهينه از نيروي كار و بهره‌گيري از تكنولوژي‌هاي نوين ساخت، جزو مؤلفه‌هاي تأثيرگذار در اين صنعت به شمار مي‌آيند.
از سوي ديگر با توجه به جوان بودن جمعيت كشور و تقاضاي مستمر و روزافزون مسكن روش‌هاي سنتي از جنبه‌هاي مختلف بهينه نمي‌باشند و جوابگوي ميزان تقاضاي سالانه مسكن نيست.
از اين رو براي پاسخگويي به اين تقاضا حركت به سمت توليد صنعت جهت بهره‌گيري مناسب از منابع كشور و ارتقاي شاخص‌هاي زندگي و كاهش هزينه‌ها ضروري است.
پيشرفت‌هاي صورت‌گرفته در اين بخش نشان مي‌دهد بخش مسكن هم اكنون در حال گذر از روش ساخت و ساز سنتي به سوي روش صنعتي‌سازي است، درخصوص چگونگي اين روند به سراغ معاون امور مسكن و ساختمان وزارت راه و شهرسازي رفتيم.
ابوالفضل صومعلو گفت: براي رسيدن به توليد صنعتي مسكن در برنامه چهارم توسعه كشور، حركت به سمت توليد صنعتي ساختمان به عنوان يك راهبرد اصلي پيش‌بيني شد و با استناد به بند «د» تبصره 6 قانون بودجه سال 86 كل كشور كه هم‌اكنون تبديل به قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسكن مصوب 1387 شده، امكان اجرايي شدن برنامه صنعتي‌سازي ساختمان را در كشور فراهم كرده است.
او خاطرنشان كرد: مهم ترين مسئله در حال حاضر گذر آرام و مدبرانه از ساخت و ساز سنتي و حركت به سوي اين مهم به روش‌هاي صنعتي‌سازي است بايد با استفاده از ابزارهاي حاكميتي در دو بخش افزايش توليد و عرضه مسكن و مهار سوداگري به صورت توأمان مورد توجه قرار گيرد.
فرآيند ساخت و اجراي پيوسته و زنجيره‌اي ساختمان كه در آن اجزا و عناصر ساختماني به صورت تفكيكي و پيش‌ساخته توليد شده و از نظر كيفيت در تمام مراحل ساخت و اجرا قابل كنترل باشد تعريفي است كه از توليد صنعتي ساختمان مي شود.
با استناد به طرح جامع مسكن در سند چشم‌انداز براي افق 1404 بايد 24 ميليون واحد مسكوني (17ميليون مسكن شهري و 7 ميليون مسكن روستايي) در كشور ساخته شود اما كارشناسان بر اين باورند كه با روش‌هاي سنتي كنوني نمي‌توان به اين هدف رسيد لذا به منظور افزايش يافتن كيفيت و ايمني مطلوب تر ساختمان ، حركت به سوي صنعتي سازي امري الزامي است.
معاون وزير راه و شهرسازي با تأكيد بر اين كه پتانسيل موجود بخش مسكن اعم از نيروي متخصص و فراهم بودن مصالح و امكانات مورد استفاده فناوري‌هاي نوين زمينه صنعتي شدن در ساختمان‌سازي را براي بخش مسكن مهيا كرده است خاطرنشان كرد: صنعتي‌سازي علاوه بر توجيه‌پذيري اقتصادي كه دارد اجراي كيفي و مناسب ساخت، سرعت ساخت و كاهش اتلاف انرژي را به ارمغان مي‌آورد و از سوي ديگر اشتغالزايي مي‌كند.
او دلايل مهجور ماندن صنعتي سازي ساختمان در كشور را فاصله نسبتاً عميق ميان عرضه و تقاضا در سال‌هاي قبل و نبود سرمايه‌گذاري كلان در اين صنعت مي‌خواند و مي‌افزايد: وجود لرزه‌خيزي بالاي اغلب شهرهاي بزرگ و پرجمعيت كشور و آسيب‌پذيري ساختمان‌هاي موجود در برابر زلزله توسعه صنعتي‌‌سازي را گريزناپذير مي‌كند.او خاطرنشان مي‌كند: بايد با استفاده از روش‌هاي فناوري نوين ساختمان‌هايي بسازيم كه وزن سبكي داشته باشند تا بتوانند نيروهاي افقي حاصل از زلزله را كاهش دهند.صاحبنظران محاسن و معايبي براي صنعتي‌شدن ساختمان‌سازي برشمرده‌اند، كشورهاي زيادي از آن استقبال كرده‌اند و در مقابل اندكي هم رويگردان شده‌اند. علت رويگرداني به دليل توليد يكنواخت و انبوه و چشم‌پوشي از برخي سليقه‌هاي فردي است. يكنواختي ظاهر اعمال سليقه و آزادي انتخاب را براي اقشار مختلف تحت‌الشعاع قرار داده است، اما صومعلو مي‌گويد مي‌توان با به كارگيري تكنيك‌هاي خلاق در صنعت ساخت‌و ساز و توجه بيشتر به معماري اسلامي ـ ايراني اين مشكل را مرتفع كرد.
صنعتي‌سازي 10 درصد جلوتر از برنامه
در سال‌هاي قبل از برنامه چهارم توسعه در كشور تنها 20 هزار واحد مسكوني به شيوه صنعتي ساخته شده بود اما بعد از برنامه چهارم توسعه بيش از 400هزار واحد مسكوني در قالب مسكن‌مهر به شيوه صنعتي ساخته شده كه اين آمار مؤيد پيشرفت مناسب صنعتي‌سازي در كشور است.لذا به منظور افزايش كيفيت و ايمني مطلوبتر ساختمان حركت به سوي صنعتي سازي الزامي است.معاون وزير راه و شهرسازي مي‌گويد: هرچند قرار بود براساس برنامه پنجم توسعه، ظرف پنج سال سهم صنعتي‌سازي مسكن كشور به رقم 20 درصد برسد اما اكنون سهم صنعتي‌سازي در كشور به 30 درصد رسيده كه 10 درصد جلوتر از برنامه است.دولت در سال‌هاي اخير و با هدف توسعه صنعتي‌سازي حمايت‌هاي مناسبي را از توليدكنندگان مصالح نوين داشته است.
واگذاري زمين به صورت اقساطي براي احداث واحدهاي توليدكننده مصالح، قطعات و تجهيزات ساخت صنعتي، حذف هزينه گمركي جهت ماشين‌آلات و مواد اوليه مورد نياز وارداتي و ارائه تسهيلات ارزي-ريالي از جمله اين حمايت‌ها است.صومعلو افزود: در اين راستا همچنين 298 شركت توانسته‌اند تأييديه فني مركز تحقيقات ساختمان و مسكن را دريافت كنند.
دولت علاوه بر حمايت از توليدكنندگان مصالح ساختماني نوين تسهيلات ويژه‌اي را براي سازندگان واحدهاي مسكوني به روش‌هاي نيمه صنعتي و صنعتي در نظر گرفته است.معاون وزير راه و شهرسازي گفت: دولت براي ساخت هر واحد مسكوني به شيوه صنعتي 25 ميليون تومان و نيمه صنعتي 22 ميليون تومان تسهيلات پرداخت مي‌كند.به هر روي سخنان معاون وزير راه و شهرسازي نشان مي‌دهد كه هم اكنون با توجه به پتانسيل‌هاي موجود در بخش مسكن و حمايت‌هاي دولت، امكان اجرايي شدن برنامه‌هاي صنعتي‌سازي ساختمان در كشور فراهم شده است. لذا جاي اميدواري است كه دست‌اندركاران اين بخش به اين باور برسند كه براي توليد كمي و كيفي بخش مسكن كه نياز آتي اين كشور است چاره‌اي جز توسعه صنعتي‌سازي نداريم.

چهارشنبه|ا|7|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايران]
[مشاهده در: www.iran-newspaper.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 243]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن