تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگيرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831212506




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

وضعيت آب و كشاورزي خوزستان بحراني است


واضح آرشیو وب فارسی:موج: وضعيت آب و كشاورزي خوزستان بحراني است
خبرگزاري موج - كارشناسان آب و كشاورزي در همايش ملي مديريت آبياري و زهكشي نسبت به وضعيت بحراني آب هشدار دادند.
به گزارش خبرنگار موج از اهواز، دبير دومين همايش ملي مديريت آبياري و زهكشي با اشاره به شيوه آبياري اراضي كشاورزي استان خوزستان بيان داشت: استفاده از آبياري سنتي و سطحي براي اراضي كشاورزي استان تلفاتي را براي منابع آبي استان به وجود آورده است.
سعيد برومند نسب با اعلام اين مطلب عنوان كرد: از ميزان آب موجود در استان كه 90 درصد آن براي بخش كشاورزي به صورت سنتي مصرف مي شود، در مناسبترين و بهترين شرايط تنها 60 درصد بازدهي دارد.
وي افزود: براساس انجام ارزيابي مطلوب روش آبياري سنتي اراضي كشاورزي 40 درصد تلفات آب را در پي دارد. يعني از هر 100 واحد آب توزيع شده به اراضي 50 تا 70 درصد آن تلف مي شود. برومند نسب در ادامه افزود: علاوه بر آن عدم شيوه صحيح آبياري اراضي كشاورزي در استان تلفات ديگري از جمله كاهش عملكرد اراضي و توليدات محصول كشاورزي، تخريب و فرسايش خاك، تلف شدن كود و مواد غذايي، تاثيرات نامطلوب محيط زيستي و رودخانه ها بر اثر شوري خاك در پي داشته و دارد.
برومند نسب استاد دانشكده علوم آب دانشگاه شهيد چمران اهواز استفاده از تكنولوژي هاي مناسب براي مصرف آب به ويژه در بخش كشاورزي را در كاهش تلفات اين ماده غني موثر دانست. وي در عين حال خاطرنشان كرد: اگر به بخش كشاورزي توجه شود و از روش‌هاي مناسب براي استفاده از ظرفيت هاي موجود و مطلوب كشاورزي استفاده شود، علاوه بر توسعه اقتصادي خوزستان، اقتصاد كشور را نيز متحول مي سازد و در كاهش نرخ بيكاري به صورت چشمگير در استان تاثيرگذار خواهد بود، بنيه مالي كشاورزان نيز تقويت مي يابد.
وي ادامه داد: با توجه به شرايط اقليمي مناسب و متفاوت استان خوزستان نسبت به استان‌هاي ديگر، در يك سال مي توان در زمين‌هاي موجود سه بار كشت و محصول برداشت كرد. اين در حالي است كه شيوه ناصحيح آبياري به صورت سنتي و كمبود دستگاههاي زهكشي براي جلوگيري از تخريب اراضي كشاورزي خوزستان، كشاورزي و آب را با وضعيت بحراني مواجه ساخته است. برومند نسب در عين حال با اشاره به اينكه خوزستان با داشتن بيش از 30 درصد آبهاي جاري و 80 درصد سدهاي برق آبي در كشور بزرگترين استان آبي ايران مي باشد، خبر از فعاليت 2/1 ميليون هكتار شبكه آبياري و زهكشي در استان كه اغلب به روش سنتي مي باشند، داد.
استاد دانشكده علوم آب شهيد چمران اهواز با بيان اينكه براساس برنامه هاي دولت در خصوص تغيير روشهاي آبياري روش سنتي به روش تحت فشار كه از سال 1367 در استان شروع به توسعه اين طرح شده، تصريح كرد: متاسفانه اين طرح به دلايل مختلفي از جمله استاندارد نبودن ادوات كشاورزي، هزينه بر بودن تهيه وسايل مورد نياز و اعمال روش تحويل آب به كشاورزان در سطح استان باعث عدم توسعه يافتگي اجراي طرح آبياري اراضي به شيوه تحت فشار براي جلوگيري از تلفات آب شده است.
برومند نسب با تاكيد بر اينكه روش توزيع آب به اراضي كشاورزي در خوزستان نادرست مي باشد، روش توزيع آب به كشاورزان را به شيوه هكتاري اعلام كرد و گفت: اين شيوه توزيع آب بايد به صورت حجمي تغيير يابد تا براساس ميزان زمين‌هاي كشاورزان ، آب توزيع و از هدررفت و تلف شدن آب جلوگيري شود.
وي در ادامه با بيان اينكه خوزستان بيشترين مصرف كننده آب در بخش كشاورزي در سطح كشور مي باشد، ديگر عامل اصلي در عدم توسعه و گسترش يافتگي اجراي طرح آبياري تحت فشار را پايين بودن دانش كشاورزي اعلام كرد.
برومند نسب در ادامه با تاكيد بر وجود ارتباط تنگ ميان بخش كشاورزي و آب تصريح كرد: متاسفانه اكثر طرحهاي كشاورزي موجود به دليل اجراي روش‌هاي سنتي بازدهي پاييني بين 30 تا 50 درصد دارد.
اين استاد دانشگاه علت اصلي تلف آب و عملكرد نامناسب اراضي كشاورزي را به دليل عوامل مختلفي از جمله مديريت ضعيف آبياري، استفاده از روش‌هاي سنتي آبياري، پوشش نداشتن مناسب مجاري انتقال آب، كوچك بودن اراضي كشاورزي و ... دانست و با اشاره بر برگزاري دومين همايش ملي مديريت شبكه هاي آبياري و زهكشي گفت: اين همايش در نظر دارد اين ضعفها را به منظور رفع به چالش بكشاند تا پيش از اين متحمل ضررهاي سنگين عدم مديريت صحيح آب نشويم.
گفتني است؛ دومين همايش ملي مديريت شبكه هاي آبياري و زهكشي با 6 محور مطالعات و طراحي شبكه هاي آبياري و زهكشي، مسائل و مشكلات اجرايي شبكه هاي زهكشي، مديريت و بهره برداري از شبكه هاي آبياري و زهكشي، ارتقاء بهره وري مصرف آب در شبكه هاي آبياري و زهكشي، ارزيابي زيست محيطي شبكه ها و نقش آنها در كشاورزي پايدار و مباحث نوين در شبكه هاي آبياري و زهكشي به مدت 3 روز از 8 تا 10 بهمن ماه در حال برگزاري است. در اولين فراخوان اين همايش 650 چكيده مقاله در اين 6 محور به دبيرخانه همايش ارسال شده كه از اين تعداد 550 چكيده مرتبط با همايش مي باشند اما در مجموع اين همايش با 387 مقاله با 6 محور مديريت زهكشي و آبياري به صورت شفاهي و پوستري برگزاري خواهد شد.

سه|ا|شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن