واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: 141 پروژه زير بنائي خدماتي و توليدي در مازندران افتتاح ميشود
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران گفت: 141 پروژه زيربنايي خدماتي و توليدي با اعتباري بالغ بر 361 ميليارد ريال در دهه فجر افتتاح مي شوند كه برخي از پروژه ها توليدي و مربوط به بخش خصوصي هستند و بعضي نيز به خدمات زيربنايي مثل حفر چاه و آب بندان مربوط ميشوند.
به گزارش خبرنگار برنا از مازندران، عنايت الله تورنگ افزود: ساخت سه هزار و 300 پل و پناهگاه در جبهه، دو هزار كيلومتر كانال و دو هزار كيلومتر خاكريز، احداث يكهزار و 200 كيلومتر جاده، ساخت دو هزار و 767 كيلومتر راه روستايي در 973 روستا، آسفالت يكهزار و 74 روستا، برقدار شدن بيش از 640 روستاي صعب العبور، آبرساني به دو هزار و 74 روستاي مازندران، ايجاد بيش از 163 آب بندان، احداث 42 كيلومتر كانال زهكشي و 227 مورد سد و كانال از اقدامات جهاد سازندگي در سالهاي بعد از انقلاب بوده است.
وي با اشاره به اين مطلب كه جهاد سازندگي مازندران در زمينه دام و طيور نيز اقدامات خوبي انجام داده است، گفت: رساندن خدمات به روستاها براي كمك به دامداريها از جمله اين اقدامات بود كه احداث مركز پشتيباني مرغ بومي يكي از آنهاست كه طي آن 17 نسل از طيور بومي مازندران رديابي و زير نظر متخصصين مجرب بهگزيني شدند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران اظهار داشت: توليد برنج سفيد از 600 هزار تن در سالهاي ابتداي انقلاب به 950 هزار تن، توليد دانه هاي روغني از كمتر از 30 هزار تن به 98 هزار تن، توليد شير از 350 هزار تن به بيش از 680 هزار تن در سال جاري، توليد گوشت سفيد و مرغ از 35 هزار تن به 148 هزار تن و توليد گوشت قرمز از 40 هزار تن به 60 هزار تن در سال جاري افزايش يافته است.
تورنگ با اشاره به صدور 5 هزار و 200 مجوز در حوزه صنايع تبديلي دام و طيور، آبزيان، گلخانه و باغ بعد از انقلاب تصريح كرد: امروز شاهد دو هزار واحد مرغداري در استان هستيم و اين در حالي است كه مازندران قطب توليد گوشت سفيد و تنها استان دارنده زنجيره كامل صنعت با تكنولوژي پيشرفته در كشور است.
وي با بيان اينكه در حوزه اصلاح نژاد گوسفند مازندراني نيز اقدامات خوبي انجام شده است، افزود: امروز دامداران مازندراني از هر ميش، سه بره ميگيرند و ارتباط تنگاتنگ دامداران با محققان و اساتيد دانشگاه به يك فرهنگ تبديل شده است.
مسئول كميته روستايي و عشايري ستاد سيمرغ خاطر نشان كرد: افتتاح 150 پروژه در مناطق روستايي، عطر افشاني گلزار شهدا، به صدا در آوردن زنگ انقلاب در روز 12 بهمن در روستاي شهيد آباد بهشهر و حركت نمادين نهال كاري در گلزار شهدا، افتتاح طرحهاي هادي روستايي از جمله برنامه هاي كميته روستايي و عشايري در دهه فجر خواهد بود.
وي با تصريح اين مطلب كه در زراعت برنج با چالش جدي كمبود آب براي سال آتي كشاورزي مواجه ايم افزود: صرفه جويي در مصرف آب و مديريت آب كشاورزي در دستور كار ما قرار دارد.
تورنگ با تأكيد بر استفاده از فناوري نوين در عرصه كشاورزي اظهار داشت: به دليل وجود توليد بالا، مصرف سم بالايي نيز داريم كه بايد كاهش يابد و يكي از راه هاي اساسي كاهش سم، استفاده از فناوري نانو و نگهداري محصولات پس از برداشت است.
وي در خصوص واردات برنج و مشكلات كشاورزان مازندراني افزود: در حوزه واردات برنج نسبت به نياز كشور با كمبود مواجه ايم.
تورنگ با بيان اينكه سالانه دو ميليون و 200 هزار تن برنج در استان توليد ميشود به اختلاف نظر وزارت بازرگاني و سازمان جهاد كشاورزي استان اشاره كرد و اظهار داشت: ما اعتقاد داريم كه براي هر نفر 36 كيلو برنج نياز است كه نظر وزارت بازرگاني 39 كيلو است.
وي تصريح كرد: سياستهاي انقباضي دولت و بانك مركزي براي كنترل تورم نيز مزيد بر علت شده و با توجه به عدم تزريق نقدينگي به توليدكنندگان توسط بانكها، كمبود نقدينگي در بازار و پايين آمدن قيمتها را باعث شده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي مازندران خاطر نشان كرد: استاندار مازندران و نمايندگان نيز درخواست كردند كه يا برنج وارد نشود و يا در صورت وارد شدن تعرفه مشخص شود چون دولت نمي تواند در واردات و صادرات برنج محدوديت ايجاد كند.
وي با بيان اينكه خواهان رونق برنج هستيم تا كشاورزان با دلگرمي بيشتري برنج توليد كنند، اظهار داشت: در حال حاضر مشكل خاصي در اين زمينه وجود ندارد و بخش عمده اي از كشاورزان نيز محصول خود را در زمان برداشت با قيمت خوب فروختند.
تورنگ با اشاره به اين مطلب كه برنج پر محصول مشمول خريد تضميني شده است، افزود: شركت خدمات بازرگاني مسأله فوق را تضمين كرده و شروع به خريد محصولات كشاورزان با قيمت 900 تا يكهزار و 250 تومان كرده است.
وي با بيان اينكه برنج محلي مصوبه خريد تضميني ندارد، تصريح كرد: البته پيشنهاد خريد با قيمت توافقي توسط دولت مطرح شده كه در صورت تحقق اين امر در كمك به كشاورزان بسيار مؤثر خواهد بود.
تورنگ با اشاره به اين مطلب كه اتحاديه باغداران مازندران با همكاري وزارت بازرگاني 50 هزار تن مركبات را براي عيد امسال ذخيره سازي كرده است، خاطر نشان كرد: طبق اعلام وزارت بازرگاني براي صادرات مركبات به ازاي هر كيلو 30 تومان يارانه صادراتي پرداخت خواهد شد.
انتهاي خبر // شبكه خبري برنا//174 - 174 - 73//www.BornaNews.ir
سه|ا|شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 149]