واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: اسد: برخي مسوولان اروپايي ديدارهاي محرمانه با گروهاي مقاومت فلسطيني داشتهاند ضرورتي بر وجود طرح عربي نيست اما مقاومت بايد وجود داشته باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
رييس جمهور سوريه با رعايت موضع محافظه كارانه خود، نسبت به برقراري روابط مناسب با باراك اوباما ابراز خرسندي كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بشار اسد رييس جمهور سوريه در گفتوگو با شبكه تلويزيوني المنار اعلام كرد: شخصيتهاي نزديك به دولت جديد آمريكا قبل از اينكه مسووليت خود را بر عهده بگيرند با سوريه مذاكراتي صورت دادند.
بشار اسد تصريح كرد: مذاكره با آمريكا از چند هفته قبل از روي كار آمدن دولت جديد آمريكا از سوي مسوولاني كه اكنون در اين دولت مسووليتي دارند آغاز شده بود.
وي تصريح كرد: من از هفتههاي گذشته و در پايان سال 2007 شاهد تمايل دولت منتخب آمريكا جهت مذاكره با دمشق بودم.
مقامات دولت جديد آمريكا در خصوص برقراري صلح در خاورميانه و در خصوص مساله عراق به خاورميانه سفر كردند تا از اوضاع آگاه شوند.
رييس جمهور سوريه ادامه داد: اميدوارم كه بيشترين صلح برقرار شود و بعد از رفتن دولتي كه به طور رسمي اساس جنگ رقابتي را بنا نهاده بود ديگر جنگي را شاهد نباشيم و ما با دولتي روبرو باشيم كه اين اساس را از همان ابتدا رد ميكند و از تمايلش براي برقراري صلح صحبت ميكند.
وي خاطر نشان كرد: شواهد بسيار مثبت است. البته ما بايد هشيار باشيم و در خوشبيني خود اغراق نكنيم. نبايد حسابگريهايمان را با توجه به اين شواهد در نظر بگيريم چون تا زماني كه مساله كاملا قابل ملاحظهاي دربارهي برقراري صلح مشاهده نشده بايد جانب احتياط را رعايت كنيم چرا كه هنوز اوضاع تغيير نكرده است.
رييس جمهور سوريه درباره شروطي كه دولت قبلي آمريكا براي مذاكره با سوريه گذاشته بود گفت: تا زماني كه اين شروط يعني عدم حمايت از حزبالله لبنان، حماس و بستن مقر گروههاي وابسته به فلسطينيها وجود داشته باشد مذاكره هرگز صورت نخواهد گرفت.
اسد گفت: هر گونه تحميل شروط بر سوريه غير قابل قبول است. ما مواضع روشن و علني خود را مطرح كردهايم و هيچ مساله مخفي نداريم. ما در گذشته در بدترين شرايط هم به آنها گفتيم نه. به راحتي به آنها باز هم نه خواهيم گفت و ميدانيم كه آنها اين مساله را ميدانند.
اسد تصريح كرد: برخي كشورهاي غربي با گروههاي فلسطيني كه در دمشق مقر دارند با هماهنگي سوريه ديدارهايي داشتند.
وي خاطر نشان كرد: اين كشورها دريافتند كه مقاومت از حمايت مردمي برخوردار است و نميتوان آن را نابود ساخت و آنها بايد فكر منزوي ساختن مقاومت را تغيير دهند.
بشار اسد تاكيد كرد: برخي مسوولان اروپايي ديدارهاي محرمانه خود را با گروههاي فلسطيني با هماهنگي سوريه و با آگاهي ما آغاز كردند.
بشار اسد خاطر نشان كرد: اسراييل در جنگ ورويارويي خود با مقاومت و در هم كوبيدن اين مقاومت در نوار غزه شكست خورد.
وي با بيان اينكه اسراييل چيزي جز زبان زور و خشونت را نميفهمد گفت: استفاده سياسي از مقاومت در راستاي بازگرداندن حقوق ملت فلسطين به آنها ضروري است. اگر كه پايداري و استقامت مقاومت نبود مقاومت در لبنان و نوار غزه نابود ميشد. در واقع حمايتها و پايداري مردم لبنان و فلسطين موجب حمايت از مقاومت شده است.
وي خاطر نشان كرد: موضعگيري سوريه در قبال حمايت از مقاومت در تمام شرايط روشن است و در برابر هر اشغالگري مقاومت وجود دارد. در كنار روند صلح ضرورتي بر وجود طرح عربي نيست اما بايد مقاومت وجود داشته باشد.
رييس جمهور سوريه تاكيد كرد: اسراييل به شوراي امنيت به سازمان ملل به منشور آن به اتحاديه عرب و تصميمگيريهاي آن اهميتي نميدهد. اسراييل زبان واقعيت و حقيقت را نميفهمد.
اسراييل از زمان پيدايشش و حتي قبل از حضورش در منطقه بر سياستهاي خود تكيه كرد يعني از همان ابتدا طرح صهيونيستي را بر اعراب تحميل كرد.
رييس جمهور سوريه گفت: مذاكرات غير مستقيمي كه سوريه با اسراييل با ميانجيگري تركيه آغاز كرده است راكد باقي خواهد ماند.
وي بار ديگر از اسراييليها خواست عقب نشيني از بلنديهاي جولان را آغاز كنند و به خطوط مرزي قبل از چهارم ژوين عقب نشيني كنند.
وي تاكيد كرد: روابط كشورهاي عربي با يكديگر به توقف روابط اين كشورها با اسراييل بستگي دارد نه با ايران.
روابط ما با ايران روابط استراتژيك است. ايران اهميت و تاثيرگذاري خود را در خصوص تمام مسايل منطقه ثابت كرده است. ايران از هزاران سال پيش در منطقه حضور فعالي داشته و ما بايد با اين كشور رابطه مداوم داشته باشيم.
وي تاكيد كرد: تلاشهايي وجود دارد تا يك دشمن جايگزين به جاي اسراييل براي ما تراشيده شود تا هيچ كس به فكر دشمن اصلي و واقعي نيفتد.
وي درباره آشتي كه در نشست اقتصادي كويت ميان كشورهاي عربي ايجاد شد گفت: من احترام شخصي خودم را به اين مساله گذاشتم اما اگر واقعا هدف آشتي بود و ملك عبدالله بن عبدالعزيز پادشاه عربستان قصد برقراري آشتي موضعگيريها و منافع سياسي كشورها را داشت بايد بگويم كه اين مساله نياز به مذاكرات طولاني مدت داشت.
وي هيچ گونه تاريخي براي ديدار خود با مقامات عربستاني در آينده نزديك تعيين نكرد و گفت: فضاي كلي فضاي اميدواركنندهاي است و ما بايد مذاكرات را آغاز كنيم و ارتباط مستقيم داشته باشيم.
بشار اسد درباره روابط سوريه با تهران گفت: ايران كشور دوست همسايه و كشور مهم منطقه است حتي اگر ما با آن اختلاف داشته باشيم نميتوانيم اين مسايل را انكار كنيم.
وي افزود: حتي اگر ايران اشتباه كرد بهتر است كه ما به سوي آن برويم و به او بگوييم كه تو اشتباه كردي.
رييس جمهور سوريه ضمن استقبال از سياست اخير تركيه گفت: تركيه ثابت كرد كه خواهان حل و فصل مسايل كشورهاي عربي است.
وي از اهميت استقرار نيروهاي نظامي وابسته به سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) در درياي مديترانه به منظور جلوگيري از قاچاق سلاح به نوار غزه كاست و گفت: اين مساله ما را نگران نميكند آنچه كه ما را نگران ميكند عدم درك واقعيت امور از سوي غرب است. يعني ما از يك اشتباه وارد يك اشتباه ديگري ميشويم.
وي درباره وقايع اخير نوار غزه گفت: آنچه كه در نوار غزه و قبل از آن در لبنان رخ داد چند پيام داشت نخست اينكه ما خودمان مشكلاتمان را حل ميكنيم و صاحبان مشكلات خودشان بايد مشكلاتشان را حل ميكنند. دوم اينكه ما پايداري بيشتري در برابر مشكلات و اشغالگريها خواهيم داشت و سوم جديت بيشتري در دفاع از حقوقمان خواهيم داشت. اين سه پيام جنگ نوار غزه بود. آنها تا آخرين روز جنگ پايداري كردند و اگر اين پايداري نبود نوار غزه نابود ميشد.
بشار اسد درباره تاثير سوريه بر گروههاي فلسطيني گفت: يمن سال گذشته طرح صلح ميان گروههاي فلسطيني را مطرح كرد در حالي كه يمن هيچ مرز مشتركي با نوار غزه ندارد. بنابراين هر كشوري كه ميخواهد نقشي را ايفا كند و ميتواند وارد عمل شود فلسطينيها از اين امر خوشحال خواهند شد. ما سياست اعمال فشار و ديكته به فلسطينيها را رد ميكنيم. مهم اين است كه ما بدنبال برقراري آشتي ملي ميان گروههاي فلسطيني هستيم و اكنون ميبينيم كه كشورهاي ديگر نظير تركيه و يمن وارد عمل شدهاند.
رييس جمهور سوريه گفت: تعيين سفير سوريه در لبنان روند عادي خود را طي ميكند و ديپلماتها به اين كشور اعزام شدهاند. سفارتخانه باز شده و آنها در حال فراهم كردن مقدمات آغاز به كار سفارتخانه هستند و به زودي سفير تعيين خواهد شد.
رييس جمهور سوريه خاطر نشان كرد: اسراييل هرگز در خصوص مذاكرات جديتي از خود نشان نداده و اعلام نكرده است كه تمايل به صلح دارد. همواره طرحهايي كه درباره صلح ارايه شده از سوي اسراييل نابود شده است. اسراييل با كشتارهاي خود به اين طرحها پاسخ داده است و از سوي كشورهاي عربي نيز ما تاكنون تلاشهايي را نديديم هر طرحي بدون صلح ارزشي ندارد.اساس مذاكرات بايد حق بازگشت فلسطينيها به سرزمينشان و پايان دادن به اشغالگريهاي اسراييل و ديگر خواستههاي فلسطينيها باشد.
وي در ادامه افزود:اگر ايهود المرت نخست وزير اسراييل نزد من بيايد و بگويد كه ميخواهد صلح برقرار شود من به او ميگويم كه تو مجرم هستي و ما با مجرمان به راحتي مذاكره نميكنيم در حال حاضر نيز هيچ صلحي وجود ندارد و هيچ طرح عربي در اين زمينه ارايه نشده است.
وي خاطر نشان كرد: نشست كويت تنها يخ روابط را آب كرد و مذاكره درباره منافع و سياستهاي كشورها نيازمند تلاش و مذاكرات طولانيتر است.
انتهاي پيام
سه|ا|شنبه|ا|8|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 266]