تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر جوانى كه در سن كم ازدواج كند ، شيطان فرياد بر مى آورد كه : واى برمن ، واى بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837163916




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

انقلاب انقلاب رهايى از سرخوردگى هاشكفتن استعداد جوانان در بهار آزادي- بخش اول


واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: انقلاب انقلاب رهايى از سرخوردگى هاشكفتن استعداد جوانان در بهار آزادي- بخش اول
حسن آقايي

انقلاب اسلامي ايران را مي توان از منظر ديگري نيز توصيف كرد. مهيا كردن ميدان براي حضور بايسته و شايسته جوانان پر انرژي و خلاق در عرصه هاي مختلف جامعه از مهمترين ويژگي هاي اين انقلاب مردمي به شمار مي رود. به گزينه ديگر فرصتي تاريخي را فراروي جوانان قرار داده تا آن گونه در اعتلاي نام و هويت ايران و ايراني تلاش كنند كه اكنون و به رغم سانسور و بايكوت شديد رسانه هاي بيگانه، در رديف بهترين نام آوران عرصه هاي مختلف قرار گيرند. اين روند بدون ترديد شتاب بيشتري به خود مي گيرد.

آزادي انديشه در ايران پس از پيروزي انقلاب، در تاريخ تحولات سياسي و اجتماعي اين سرزمين، يك نقطه عطف در اذهان ملي است. از اين منظر ذهن و روان در بستر شفافيت فضاي استقلال فكري بر وفق سلامت و آسوده انديشي، سازندگي، پيشرفت و امنيت زندگي، پر و بال نو مي گشايند. زندگي در جغرافياي زيستي مفاهيم تازه را تنفس مي كند. سرزمين ايران در سرشت خود جوانه هاي استعداد و شكوفايي انديشه و لمس باورهاي خود توانمندي در عرصه هاي دانش و تكنولوژي را در پرتو انقلاب، برمي تاباند چرا كه تفكر ايراني و نسل جوان، عزت و باورهاي عزم ملي در ايجاد تحولات علمي متكي به شعور و توانمندي را از رهگذر تاريخ خود برگرفته است.

با تأمل، دقت و مطالعه بيشتر در مسير دگرگوني هاي زماني و موقعيت هاي جهاني در قالب انقلاب، درمي يابيم هر انقلاب سرانجام يافته، پيام، تئوري و برنامه هايي در جامعه و كشور داشته است. اما آزادي فكر از اهداف انقلاب اسلامي بوده است و به نظر مي رسد تنها وجود همين مورد مي تواند اجماع مردمي- جامعه- را در راستاي خودباوري براي تحقق نيازهاي فردي- ملي و پيشرفت كشور توجيه و تبيين كند. زيرا فكر آزاد، بدون ترديد مولد، پيش رو و يابنده است و اين، قوي ترين و معتبرترين سرمايه دولت و دولت هاي فرانگر و هوشمند در شكوفايي، خودباوري در كمك به توسعه برنامه سازي ها و تقويت زيربنايي كشور است؛ چيزي كه بيش از گذشته در مقطع كنوني مي تواند جزو نيازمندترين و با اهميت ترين برنامه هاي دولت باشد و البته دولت نهم باب اجرايي آن را گشوده است؛ حمايت از جوانان با استعداد و واگذاشتن مسئوليت ها و رده مديريتي، از اين طيف توجه به جامعه است. تشكيل گروه مشاوران جوان رياست جمهوري، رديابي و شناسايي نيروهاي جوان توانگر عرصه هاي خلاقيت ها در فناوري هاي نوين و مديريتي است.

شناسايي استعدادها براي بالندگي بيشتر

آن طور كه «علي مرتضوي شريف» دبير شوراي اطلاع رساني گروه مشاوران جوان رياست جمهوري، مي گويد، هسته تشكل و اجرايي مشاوران جوان به عنوان يك ايده توسط دكتر محمود احمدي نژاد به زماني كه شهردار تهران بودند، در شهرداري نهاده مي شود و گفته مي شود نيروهاي جوان با استعداد، شناخته و با ورود به عرصه مديريتي، به سطوح بالاي مسئوليتي نايل شدند كه به گفته «مرتضوي شريف»، اجراي آن ايده، خروجي خوبي داشت: «نيروهاي جوان توانمند دانشگاهي با ورود به عرصه شهرداري، از رده مشاور تا سطح معاون و حتي شهرداران مناطق تهران، ارتقاء يافتند.»

در 17-16 سال گذشته به علت عدم توجه به آن كه بسياري از مديران روي مرز بازنشستگي قرار داشتند، يك حلقه مديريتي- جايگزيني؛ جوان- ناپيدا بود.- «طبعاً نياز به جايگزيني چنان مديران بود. لذا در اين پروسه، كارسازي، شناخت و تأمين نيرو اجتناب ناپذير بود و مي بايد برنامه ريزي براي ورود نيروهاي جوان و تزريق به سيستم مديريتي صورت مي گرفت. بنابراين هدف، از سال 84 پديده پروژه مشاور جوان- در دولت نهم- به بدنه اجرايي كشور، گره زده مي شود...»

فرايندهاي مثبت

مديريت دانش آموختگان جوان

«مهندس مقداد همتي» عضو هيئت مركزي تكنولوژي- دانشگاه علم و صنعت، در ارزيابي خود از شكوفايي استعدادهاي جوانان در زمينه هاي مختلف، نخست رويكردي به اوايل پس از پيروزي انقلاب و اين كه حضرت امام خميني «ره » به سپردن كارها به جوانان اهميت مي دادند، دارد و سپس درباره توجه به ارتقاء سطح توانمندي دانش اندوختگان جوان حتي در سطوح مديريتي، روي دولت نهم در اين زمينه، تاكيد مي كند و نتيجه اين تحولات مثبت را در اضلاع يك پنج ضلعي هندسي به سرفصل هاي: خانواده (كاهش هزينه هاي فناوري)، خودباوري، اميد به زندگي، پيشرفت و فرهنگ ترسيم و خلاصه مي كند.

«همتي» نگاه خود را نخست به اين كه در بحث شكوفايي استعدادها، سه نوع نخبگان؛ استراتژيك، مديريت و تكنيكي وجود دارد، معطوف مي كند و سپس مي افزايد:«قبل از انقلاب به جوانان و كساني كه مستعد كار و اجتماعي بودند، حتي در حد تكنيكي، اختراع، فناوري و تكنولوژي هم فرصت داده نمي شد و هرگاه كسي بحث و طرح نو ارائه مي كرد با مخالفان در دستگاه هاي دولتي روبرو مي شد. سيستم تشكيلاتي كشور، چشمه استعدادها را كور مي كرد و اجازه تفكر به فرد نخبه و يا بروز استعداد جوان را نمي داد. حتي سطح كميت نخبه و استعداد از سطح تكنيكي هم پايين تر بود و فرصت ورود به سطح نخبه گري به جوانان مستعد داده نمي شد.»

ارتقاء شكوفايي جوانان از سطح تكنيكي

تا مديريت

عضو هيئت مركزي تكنولوژي دانشگاه علم و صنعت، در ادامه صحبت خود، مي افزايد: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، با رويكردي كه حضرت امام «ره» به سپردن كارها به جوانان داشتند و اهميتي كه به اين موضوع دادند، سطح تكنيكي تا سطح مديريت در كشورمان بالا آمد. با ورود تكنولوژي هاي جديد علاوه بر پرش به سمت نخبگي، مديريت سيستم جوان مي شود. حضرت امام «ره» زماني كه مي خواستند فرماندهي سپاه - كه بسيار با اهميت است- را تعيين كنند، يك جوان 25-24 ساله را در راس فرماندهي مي گمارند. از سوي ديگر، شكوفايي مديريت جوان در جنگ- دفاع مقدس- و ادامه آن در دولت جديد، از سطح تكنيكي تا سطوح مديريتي به جوان سپرده مي شود و مخصوصاً در دولت نهم.

البته در سطح مديريت استراتژيك كشور، هنوز ورود نخبگان جوان مهيا نشده است. - چرا؟- «شايد نياز به يك سري آدم هاي باتجربه بود ولي به نظر من اين احساس درست نبوده اگر چه يك جهت يابي لازم دارد تا مباحث استراتژيك كشور و مديريت استراتژيك در جهت تحقق استراتژيك 20 ساله را به دست نخبگان جوان بسپاريم...»

اين كه دولت كنوني بر پايه برنامه ريزي هاي مدون، كارشناسي و نظام مند اجرايي و عينيت دادن به پروژه شناسايي و حمايت دانش اندوختگان جوان در جهت بلوغ و شكوفايي توانايي هاي علمي جوانان كشور، تلاش مي كند تا به نوعي اين قشر از مجموعه جامعه را وارد بدنه اجرايي- مديريتي كشور از يك سو و تشويق به توليد فناوري و ظرفيت سازي توسعه ملي در ابعاد گوناگون از ديگر سو، شوند، به نوبه خود يك پديده در سوق دادن كشور به خودباوري ملموس و كاهش نيازها به ديگر كشورهاي جهاني است. اين مولفه ها، غرور ملي هر فرد ايراني را متجلي مي كند چه دانشگاهي و چه جواني كه در جستجوي كار است و چه مردم كوچه و بازار، همه تاكيد بر خودكفايي دارند.

و البته تفكر دولت اصولگراي ايران اسلامي منبعث از ديدگاهها و تفكرات بنيانگذار كبير انقلاب و جمهوري اسلامي ايران است.

ارزيابي كلي يك دانشجوي مهندسي معدن، از شكوفا شدن استعدادهاي جوانان پس از انقلاب اين است كه بروز استعداد جوان ها تا حدي پيشرفت كرده است و باور دارد با انسجام و آسودگي فكري و مالي-معنوي، توليد ايده و نمو استعدادها، وضعيت كنوني به سمت پيشرفت بهتر و بيشتر خواهد رفت.

فرآيند شكوفايي استعداد جوانان مثبت است

«يدائي» با اشاره به اين كه دسترس بودن اينترنت و كامپيوتر نيز زمينه ساز آن خواهد بود كه ايده هاي نوي علمي به ذهن جوانان متبادر شود وجود آرامش فكري را هم باعث ايجاد فكر جديد در انسان- خاصه جوان- مي داند به ويژه آن كه زماني كه انديشه ها در كشور در مسير اعتلاي انقلاب است، تمركز فكري كمك به بروز ايده هاي نو و شكوفايي استعداد مي كند. در صورتي كه بسترهاي اين تحولات فكري فراهم باشند، از ايده هاي جوانان در پيشرفت جامعه استفاده خواهد شد تا اين قشر بيشتر مشتاق رويكرد توليد انديشه نو باشد.»

وي در ارزيابي خود از پيشرفت هاي جوانان در مقطع زماني كنوني در عرصه هاي علمي و توليدي مي گويد: «پيشرفت كرده ايم اما بايد توجه داشته باشيم در بخش مربوط به امكانات مالي و معنوي مشكل نداشته باشيم، مثلا يك پروژه تحقيقاتي به لحاظ عدم امكانات مالي، راحت محقق نمي شود، ايجاد وقفه مي تواند شوق جوان را بكاهد. اما در كل، فرآيند وضعيت توجه به استعداد در جامعه جوان، مثبت است و بايد به سمت بهتر شدن برويم.»

برنامه هاي متنوع براي شكوفايي استعدادهاي دانشجويان

«شكوفايي استعدادهاي جوانان دانشجو طي سال هاي اخير مورد توجه دولت قرار گرفته و اخيراً هم بخش مطالعات علمي جهاني با هدف جلوگيري از مهاجرت مغزها- طي دهه هاي پيش- و تسريع در پيشرفت جامعه و كشور، داير شده است.»

«خانم عامري» دانشجوي حقوق مي گويد: «اصولا برنامه ريزي دولت هاي پس از انقلاب و البته دولت نهم در جهت شكوفايي استعدادهاي دانشجويي بيشتر شده و براي آينده نگري خيلي زياد است.» به باور اين دانشجو علت رويكرد مقطعي برخي از تحصيل كردگان به عزيمت از كشور، بيشتر از نظر ماديات بوده است و اظهار اميدواري مي كند باتوجه به آن كه اذعان مي دارد از جمله تحولات در سال هاي اخير در دولت فعلي در زمينه نوآوري و پيشروي هاي علمي در عرصه هاي گوناگون اجرايي در كشور و جامعه دانشگاهي، فرايندهاي شكوفايي استعدادهاي جوانان موجب هرگونه بي نيازي به ديگر كشورها شود.»

كشف استعداد جوانان

و آخر خط سرخوردگي

در حال حاضر حمايت دولت نهم در زمينه سازي هاي كشف استعدادهاي جوان ها و درخشندگي در المپيادهاي مختلف علمي و نوآوري ها بسيار چشمگير است و ديگر آن سرخوردگي ها در طيف جوانان مستعد و شكوفايي فناوري در گذشته، وجود ندارد.»

«هادي رضايي» دانشجوي فوق ليسانس دانشگاه پيام نور است. او در جاي جاي صحبت هايش رشد علمي كشور در زمينه هاي گوناگون از جمله ايجاد شرايط شناسايي، حمايت و بها دادن به استعدادهاي جوان ها پس از پيروزي انقلاب اسلامي را يادآور مي شود. او در اين زمينه، نمونه مي دهد: «موفقيت در المپيادهاي رياضي، فيزيك و... و يا برگزاري نمايشگاه هاي ابداعات، اختراعات و نوآوري و همچنين در زمينه هاي پزشكي و يا نظامي، پيشرفت ها خوب و عالي بوده است.»

وي يادآور مي شود: «اين سطح پيشروي ها در بخش صنايع ديگر، به عنوان نمونه: توليدي- تصويري، وسايل الكترونيكي مدرن خانگي و در صنعت خودروسازي، كمتر محسوس بوده است. هنوز به مرحله پاسخگويي جامع به نياز و مصرف عمومي نرسيده اند، در حالي كه استعدادهاي ايراني در فناوري بيشتر از جوامع ديگر است.» تاكيد وي در اين موارد بر توليد انبوه بيش از گذشته جهت مصرف ملي است.

سه |ا| شنبه |ا| 8 |ا| بهمن |ا| 1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کيهان]
[مشاهده در: www.kayhannews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 295]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن