واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: نماينده فدراسيون تالاسمي در پاسخ به ايسكانيوز: ايران از كشورهاي پيشرو در اجراي برنامه جامع پيشگيري از تالاسمي است// آموزش پزشكان عراقي در زمينه تالاسمي از سوي ايران
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: نماينده فدراسيون جهاني تالاسمي گفت: ايران از جمله كشورهاي پيشرو در اجراي برنامه جامع پيشگيري و آموزش بيماري تالاسمي است.
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، ماتالوس دمتري دس نماينده فدراسيون بين المللي تالاسمي (تيف) در يك نشست خبري و در جمع خبرنگاران با بيان اينكه در طول 10 سال گذشته تنها چهار مورد بيمار مبتلا به تالاسمي ماژور در قبرس ( مقر فدراسيون) ديده شده است، گفت: در هيچ جاي دنيا نمي توان مانع ازدواج دو فرد ناقل تالاسمي شد چرا كه احتمال تولد كودك تالاسمي ماژور در اين وضع تنها 25 درصد است كه بر اساس قوانين موجود مي توان مجوز سقط نوزاد را از دادگاه گرفت.
به گفته وي كه از پايه گذاران سيستم پيشگيري و درمان تالاسمي در كشورهايي چون ويتنام است، برخي زوج هاي مبتلا به تالاسمي با وجود تولد كودك مبتلا به تالاسمي ماژور باز هم تمايل به داشتن فرزند دارند كه اين مساله با علم به احتمال تولد نوزاد مبتلا به تالاسمي ماژور است.
نماينده فدراسيون بين المللي تالاسمي با ارائه تاريخچه اي از شروع فعاليت هاي اين سازمان و با بيان اين كه مشكلات بيماران تالاسمي پيش از تاسيس اين فدراسيون بسيار بيشتر احساس مي شد و اين بيماران حتي در سنين پايين فوت مي كردند گفت: فدراسيون بين المللي تالاسمي از سال 1987 فعاليت خود را به طور رسمي آغاز كرد و در حال حاضر پس از گذشت 22 سال ،پيشرفت خوبي داشته است و رييس بنياد امور بيماري هاي خاص ايران نيز يكي از اعضاي هيات مديره آن است كه در اين زمينه بسيار فعال عمل كرده است.
دمتري دس از ايران به عنوان الگويي براي توسه كشورهاي ضعيف منطقه ياد كرد و گفت: ايران در زمينه چاپ كتاب هايي به زبان عربي براي گسترش اطلاع رساني به بيماران خاص و تالاسمي فعاليت هاي ارزنده اي انجام داده است چنانچه در سال گذشته كارگاهي براي آموزش پزشكان عراقي برگزار شد اين افراد آموزش هاي لازم را در زمينه تدوين برنامه ملي پيشگيري و آموزش بيماري هاي خاص براي كشور خود ببينند.
وي در پاسخ به خبرنگار ايسكانيوز مبني بر فعاليت هاي اين فدراسيون براي حمايت از بيماران تالاسمي گفت: فدراسيون بين المللي تالاسمي هر يكسال در ميان اقدام به برگزاري كنفرانس و يا كارگاه هاي آموزشي در سطح بين المللي مي كند كه با رويكرد تمركز فعاليت ها در كشورهاي همسايه و خاورميانه است.
به گفته نماينده فدراسيون جهاني تالاسمي از ديگر فعاليت هاي اين فدراسيون برگزاري كنفرانس هاي علمي در سطح منطقه اي و بين المللي است كه تاكنون كارگاه هاي متعددي در زمينه درمان و مديريت بيماران تالاسمي برگزار كرده است.
وي افزود: در راستاي اين فعاليت ها اولين كنفرانس بين المللي خاورميانه اي تالاسمي در اول ودوم ماه مي سال 2009 در دمشق برگزار خواهد شد كه با حضور در ايران و 17 كشور عرب زبان است تا دانشمندان اين كشورها با اطلاعات روز دارويي و درمان ها آشنا شوند.
دمتري دس گفت: اين كنفرانس در دو بخش ارائه اطلاعات عمومي و كارگاه هاي آموزشي والدين و بيماران برگزار مي شود.
به گفته وي در حال حاضر قبرس پس از گذشت 22 سال از تاسيس فدراسيون تالاسمي در اين كشور شاهد كاهش ميزان افراد مبتلا به تالاسمي زير 16 سال بوده و حتي در مواردي ديده شده كه افراد تالاسمي تا 70 سال نيز عمر كرده اند كه خود نشان از افزايش كيفيت زندگي در اين كشور است.
وي با بيان اينكه كشورهايي چون ايران، بحرين، امارات، لبنان و عربستان سعودي برنامه جامعي براي پيشگيري و درمان تالاسمي در كشور خود اجرا كرده اند گفت: كشورهايي مثل مصر و سوريه نيز در اين زمينه فعاليت هايي انجام داده اند اما هنوز به كيفيت مطلوب دست نيافته اند./120
دوشنبه 7 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 406]