واضح آرشیو وب فارسی:ايران ورزشی: بحرانى تازه در ژيمناستيك لغزان روى خرك
قرار گرفتن در جمع ۸ نفر پايانى فينال تك اسباب اتفاق ساده اى در ژيمناستيك ايران به حساب نمى آيد. اين بهترين عنوانى است كه ايران در ژيمناستيك آسيا كسب كرده است. اما همين مقام دست نيافتنى در سال هاى گذشته هم نتوانست سرپوشى باشد براى اختلاف درونى خانواده ژيمناستيك كه سال ها است گاه به گاه خود را نشان مى دهد. روز گذشته حسن ميرقائمى از سمت مربيگرى در تيم ملى استعفا داد: «قبول همكارى با شما به شناختى برمى گشت كه از گذشته برايم مانده بود... اما متأسفانه با برخوردهاى دوگانه، حاكى از روحيه غيرورزشى و در يك كلام عدم يكرنگى مواجه شدم... با كمال ميل به عنوان فنى ترين حضور حال حاضر در فدراسيون ژيمناستيك بنا به شهادت تاريخ اين ورزش، اعلام مى كنم ديدگاه سياست و عملكرد شما و ديگر همكاران تان در فدراسيون به ويژه در بخش تيم ملى در جهات مصلحت اين ورزش نيست و به همين دليل كناره گيرى خود را از تمام مسؤوليت هاى خود اعلام مى كنم.»
متن استعفانامه ميرقائمى هشدارى است جدى براى اهالى ژيمناستيك آنها به خوبى متوجه شدند كه درگيرى تازه اى در راه است. در حالى كه پس از روى كار آمدن محتشمى تلاش هاى فراوانى براى آرام كردن جو اين ورزش مادر صورت گرفت. در اين ميان رييس جوان ژيمناستيك بارها بحران درون سازمانى را تجربه كرد كه مهمترين آنها حمله به اصغرى دبير او بود و حالا ميرقائمى مسائل خانوادگى را رسانه اى كرده است: «مربيان كره اى با هدف ارتقاى ژيمناستيك وارد ايران شدند اما پس از يك سال هر ۵ مربى بدون تأثير مثبتى ايران را ترك كردند اين در حالى است كه هزينه اى بالغ بر ۴۰۰ دلار در ماه به شاگردانشان پرداخت مى شد.»
اين حمله اول ميرقائمى به فدراسيون است كه در مصاحبه با خبرگزارى فارس انجام شده. ميرقائمى در حالى به هزينه بالا اشاره مى كند كه اين مربيان كلاً ۱۲۰۰ دلار دريافت كرده اند و فدراسيون به شاگردانشان هيچ مبلغى پرداخت نمى كرده است. از سوى ديگر مسؤولان كميته المپيك كه وظيفه عقد قرارداد با مربيان خارجى را برعهده دارند چيزى حدود ۱۰۰۰ دلار در ماه را براى مربيان كره اى تأييد مى كنند.
ميرقائمى كه خودش كاپيتان تيم ملى بوده سال ها در آلمان زندگى كرده است و آنجا به كار ژيمناستيك مشغول بوده بى عدالتى در فدراسيون را به مسابقات انتخابى تيم ملى مربوط مى داند: «محتشمى، طاهرخانى و جواهرى (رييس كميته داوران) در مسابقات انتخابى نمره ايزدفر را تغيير دادند تا او به تيم ملى راه پيدا كند و در اين ميان بابايى و آزمون هم نابود شدند.»
اين ادعاى مربى سابق هم با پاسخ رييس همراه مى شود: «من در مسابقات عادى هم اجازه نمى دهم داورى كه شاگردش در مسابقه حاضر است مسابقه را داورى كند. آن وقت بيايم در انتخابى تيم ملى چنين كارى كنم. در ضمن همين ايزد فر كه مى گويند با پارتى بازى به تيم ملى راه يافته در مسابقات قطر در ماده پرش خرك امتياز ۷۵/۱۵ را كسب كرد. امتيازى كه در ايران بى سابقه است و كسى تاكنون به ان دست پيدا نكرده. درباره بابايى هم بايد بگويم او هنوز يك ورزشكار است و در قزوين تمرين مى كند فقط به خاطر اعزام به خدمت سربازى كمى افت كرده است. آزمون هم هرگز در حد تيم ملى نبود.»
اتهام ديگرى كه مى تواند هر فدراسيونى را با چالش روبه رو كند بحث پشتوانه سازى است كه ميرقائمى معتقد است در اين امر فدراسيون ضعيف بوده در حالى كه فدراسيون به حضور ۱۰۰ تا ۱۲۰ پشتوانه اشاره مى كند، محتشمى از ۷۳ اميد المپيك كه نمره اى بالاتر از ۴۸ از ۶۰ كسب كرده اند و مربيانى كه آنها را در ۶ منطقه تحت نظر دارند. با اين حال فدراسيون بيش از ۱۵ نفر را در اردوى دائم نمى پذيرد چرا كه رييس معتقد است كار فدراسيون تنها پوشش تيم ملى است.
سرمربى سابق تيم ملى غير از بحث پشتوانه سازى در توان فنى تيم هم شك دارد: «در نشست با على آبادى قول كسب دو مدال در گوانگ ژو را دادند بدون آنكه با من مشورت كنند و من بعد از جلسه گفتم چرا دروغ مى گوييد همين هم باعث شد طاهرخانى را سرمربى تيم ملى كنند و من حاضر نيستم با كسى كه دانش كمترى از من دارد كار كنم.»
كسب دو مدال در ژيمناستيك در حضور چينى ها، ژاپنى ها و قزاق ها كار دشوارى است آيا حقيقتاً فدراسيون قول كسب دو مدال داده است : «من گفتم اگر شرايط فراهم شود با احتمال ۵۰ درصد مى توانيم يك يا دو مدال بگيريم كه البته شرايط در حال فراهم شدن است اما حالا اگر مدال نگرفتيم و چهارم و پنجم شديم ضعيف بوده ايم »
احمد محتشمى اين را مى گويد و سپس با اشاره به آنچه به تيم ملى و سفرهاى فقيرانه بوده است ادامه مى دهد: «تيم ملى ۱۵ سفر داشته است كه بعضى از آنها بلند مدت و در اروپا بوده حالا در يك سفر اگر چند يورو كم آمده باشد نبايد اين مسائل رسانه اى شود. آن هم وقتى كه ما به سرعت كسرى را براى آنها ارسال كرديم.»
بحران تازه اى در ژيمناستيك به وجود امده است و ادعاهاى ميرقائمى قابل پيگيرى است. محتشمى پاسخ اين ادعاها را داده است اما حتماً جريان ادامه خواهد داشت مگر اينكه محتشمى بتواند اين تغيير و تحول در رأس تيم ملى و اين بحران به وجود آمده را مديريت كند.
دوشنبه 7 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايران ورزشی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 223]