واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: آيا اوباما، با انتصاب ميچل ، او را در تله گرفتار كرده است
تهران / واحد مركزي خبر / سياسي 1387/11/06
پايگاه اينترنتي "اينفو پلستاين" در گزارشي به قلم دكتر مزين قمصيه با عنوان "آيا آوباما با فرستادن ميچل به خاورميانه، او را در يك تله گرفتار كرده است" مي نويسد ،
باراك اوباما، رئيس جمهور جديد آمريكا در حالي كه جرج ميچل را به عنوان فرستاده ويژه آمريكا به خاورميانه انتخاب كرده است، متاسفانه سخناني ايراد كرد كه نشان داد به هيچ وجه از سياست هاي دولت پيشين آمريكا جدا نشده است. وي در اظهارات خود، از حق اسرائيل در دفاع از خود سخن گفت و بدون آنكه حتي يكبار هم به ماهيت اشغالگري اين رژيم يا مسئله رعايت حقوق بين الملل اشاره اي كند، جنبش مقاومت اسلامي فلسطين، حماس را كه با اكثريت راي مردم انتخاب شده اند، مقصر حملات غزه دانست و از مردم تحت اشغال خواست دست از مقاومت بردارند و در واقع او بر خشونت ها و حملات وحشيانه اسراييل در نوار غزه مهر تائيد زد.
اين منطق، پيش از اين، و در زمان رياست جمهوري بيل كلينتون نيز مورد استفاده قرار گرفت و تنها به تقويت حماس و تضعيف فتح منجر شد ولي چنين رويكردي در حال حاضر و در پي شكست هايي كه اسرائيل در جنگ با لبنان و درگيري كنوني غزه متحمل شده، غير قابل تحمل است.
ذكر اين نكته ضروري است كه آمريكا تا زماني كه دست به اقدامات زير مي زند، هيچگاه نمي تواند نقش ميانجي را در پايان دادن به درگيري هاي خاورميانه ايفا كند:
1- ميلياردها دلار كمك نظامي به اسرائيل كه صرف اجراي حملات وحشيانه و ارتكاب به جنايات جنگي عليه بشر مي شود و مثلا مي توان به استفاده از فسفر سفيد عليه مردم بي گناه غزه اشاره كرد.
2- بهره بردن از حق وتو و قدرت ديپلماتيك خود براي مصون داشتن اسرائيل از اجراي تعهدات مرتبط با حقوق بين المللي و حقوق بشر.
3- درخواست از حماس براي به رسميت شناختن اسرائيل و اينكه اين جنبش به توافق نامه هاي پيشين عمل كند در حاليكه آمريكا از اسرائيل چنين درخواستي نمي كند. بايد پرسيد چرا آمريكا اسرائيل را تحت فشار قرار نمي دهد تا حقوق فلسطيني ها براي داشتن يك كشور مستقل را به رسميت بشناسد؟ چرا آمريكا از اسرائيل نمي خواهد از خشونت ها و جنايات خود دست بردارد و به تعهداتي همچون توقف شهرك سازي، بازگشايي مرزها و آزادي عبور و مرور به فلسطين اشغالي عمل كند؟
به راستي اين عادلانه است كه اسرائيل، با دارا بودن چهارمين ارتش دنيا و مجهز به تسليحات هسته اي را با ملت تحت اشغال و بيگناه فلسطين كه دو سوم آنها در اقصي نقاط دنيا آواره هستند، در يك جايگاه قرار داد؟ اين، تناقض آشكار است كه اوباما از نياز اسرائيل به داشتن امنيت سخن مي گويد در حاليكه تنها طي سه هفته وحشيگري اين رژيم، هزار و سيصد فلسطيني به شهادت رسيدند و طي همين مدت، تنها سيزده اسرائيلي كشته شدند.
اگر براستي اوباما خواستار برقراري صلحي پايدار در خاورميانه است، بهتر است سياستي خنثي و بيطرفانه اتخاذ كند و از ميچل بخواهد تلاش هاي خود را بر اين مسئله متمركز كند كه مردم و كشورها خود را با حقوق بين المللي مطابقت دهند و آن را رعايت كنند و اين، مي تواند پاياني براي اشغالگري صهيونيستها كه از سال هزار و نهصد و شصت و هفت آغاز شده است قلمداد شود.
اين پايگاه اينترنتي در پايان نوشت ، بهتر است اوباما همانند آيزنهاور كه در سال هزار و نهصد و پنجاه و نه از نخست وزير اسرائيل، خروج نيروهاي اشغالگر را از سيناي مصر و نوار غزه خواستار شده بود، وي نيز از چنان استقلال رايي برخوردار باشد كه بتواند تغييراتي اساسي را براي خاورميانه رقم بزند. در غير اين صورت، بهتر است جرج ميچل وقت و پول دولت آمريكا را صرف تكرار اشتباهات دولت هاي گذشته آمريكا در منطقه خاورميانه نكند.
155/132
يکشنبه 6 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 167]