واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاين: روسيه و ناتو آشتي مي كنند
بين الملل > آسياي ميانه و قفقاز - افغانستان محبوب جامعه بينالملل،هشدار پاكستان به امريكا، به دنبال محاكمه اسرائيل،آشتي روسيه و ناتو و به دنبال صلح درخاورميانه!
روسيه و ناتو آشتي ميكنند
يخ حاكم بر روابط روسيه و ناتو اندك اندك در حال آب شدن است.در شرايطي كه روسيه پيش از اين بارها به بهانه عدم همكاري كامل اعضا ناتو با اين نهاد تهديد به قطع كمكهاي نظامي خود به اين سازمان كردهبود،به نظر ميرسد كه مسكو در حال بازسازي روابط با اين نهاد است.
در همين راستا ديميتري روگوزين نماينده روسيه در ناتو اعلام كرد كه روسيه روابط خود را با ناتو در حال گسترش ميبيند و خواهان موفقيت ناتو در افغانستان است تا تهديدات منطقهيي كاهش يابد.
سفيران 26 كشور عضو ناتو روز دوشنبه در شوراي مشترك ناتو-روسيه، با يكديگر ملاقات ميكنند. اين اولين نشست با حضور روسيه پس از تعليق اين گونه نشستها از سوي ناتو در اعتراض به حمله روسيه به گرجستان در ماه آگوست است. ناتو از تهاجم روسيه به گرجستان به عنوان استفاده نامناسب از زور عليه گرجستان ياد كرده بود. به گفته اين مقام روسي در صورت موفقيت آميز بودن اين نشست در اوايل بهار نشست وزاري خارجه نيز برگزار خواهد شد.
شوراي روسيه - ناتو از تصميم باراك اوباما رييسجمهور جديد آمريكا مبني بر بازنگري سياستها در افغانستان استقبال كرده و براي همكاري با دولت باراك اوباما اعلام آمادهگي كردهاست. همكاريهايي كه شامل در اختيار قرار دادن مسيرهايي در خاك روسيه براي تامين نيروهاي ناتو در افغانستان ميشود.
شعار باراك اوباما در تمام طول دو سال گذشته و از آغاز ماراتن انتخاباتي در اين كشور بر پايه پايان دادن به حضور سربازان امريكايي در عراق و اعزام انها به افغانستان بودهاست.ميتوان از اين همه پافشاري اوباما بر گسيل نيروي بيشتر به افغانستان به اين نتيجه رسيد كه افغانستان بيش از عراق براي چهل و چهارمين رئيسجمهوري امريكا اهميت دارد. پس از روي كار آمدن اوباما و ورود رسمي او به كاخ سفيد، پنتاگون نخستين دستوري كه از رئيس جديد خود دريافت كرد بررسي افزايش نيرو در افغانستان براي مبارزه با تروريسم بود. در اين ميانه انگلستان كه متحد اصلي ايالات متحده در حمله به افغانستان بود نيز درصدد تقليد از سياست اوباما در خصموص اين كشور است. وزير دفاع بريتانيا در مصاحبهاي مطبوعاتي تلويحا از امكان افرايش نيروهاي انگليسي در افغانستان سخن گفت.
جان هاتون، وزير دفاع بريتانيا در اين خصوص اعلام كرد كه اولويت اصلي وي حفاظت از سربازان انگليسي در برابر وسايل انفجاري دستساز مورد استفاده شبه نظاميان طالبان خواهد بود و متعهد شد كه دولت انگليس درباره اين موضوع بيانيههايي خواهد داشت.
وزير دفاع در ادامه خاطر نشان كرد كه دولتش قصد دارد يك سري تجهيزات و نيرو را در افغانستان مستقر كرده تا بدين ترتيب از نيروهاي انگليسي بهتر حفاظت شود. وزارت دفاع انگليس البته تاكيد كرد كه هيچ بيانيهي قريب الوقوعي در خصوص افزايش تعداد سربازان وجود ندارد.
جان هوتون هفته گذشته از عدم همكاري كشورهاي عضو ناتو در اعزام سرباز كافي به افغانستان به شدت انتقاد كرد و گفت: سخنان دلگرم كننده به تنهايي كافي نيستند. وي بدون اشاره به نام كشور خاصي در مقام حمايت از امريكا افزود: عادلانه نيست كه از آمريكاييها بخواهيم اين بار سنگين را به تنهايي به دوش بكشند.
مقامات پاكستان خطاب به امريكا:حمله كافيست
دولت پاكستان براي چندمين بار ظرف چند ماه گذشته از ارتش ايالات متحده خواست كه به حملات بيپايان به مناطق مسكوني اين كشور به بهانه مبارزه با تروريسم پايان دهد.البته اين بار لحن مقامات اسلامآباد به هيچ وجه دوستانه نبود.ايالات متحده از مدتها پيش به بهانه مبارزه با تروريستهايي كه در مرز افغانستان مستقر هستند بدون هماهنگي با ارتش پاكستان اين مناطق را بمباران ميكند.
وزارت امور خارجه پاكستان، در بيانيهاي اعتراضآميز اعلام كرد كه به آمريكا در خصوص كشتار تعداد زياد غير نظاميان پاكستاني در حملات هوايي اخير جنگندههاي آمريكايي در مناطق قبيلهنشين گزارشهايي داده است.
اسلامآباد از دولت باراك اوباما رييسجمهور جديد آمريكا خواسته است كه به اين حملات پايان دهد. اين درخواست پاكستان در پي دو حمله جديدي است كه جنگندههاي آمريكايي صورت دادند كه طي آن 22 تن كشته شدند كه اكثرشان غير نظامي بودند.
سازمان اطلاعات پاكستان ابتدا اعلام كرده بود كه افراد غير پاكستاني از جمله اعراب وابسته به القاعده در ميان اين كشته شدگان بودند، اما مسوولان امنيتي و ساكنان محلي تاكيد كردند كه تعدادي از قربانيان غير نظامي و كودك هستند. در بيانيه وزارت خارجه پاكستان آمده است: با روي كار آمدن دولت جديد آمريكا، پاكستان اميدوار است كه آمريكا در سياستهايش بازنگري كند و در خصوص مبارزه با مساله تروريسم و افراطيگري روند جديد و كاملتري را طي كند.
نهادهاي بينالمللي:اسرائيل را محاكمه كنيد
با گذشت قريب به يك هفته از برقراري آتشبس در غزه،جامعه جهاني به تازهگي متوجه جنايات جنگي شده كه در طول بيست و سه روز جنگ بيامان در غزه بر مردم اين منطقه تحميل شدهاست.پس از سفر بان كي مون به منطقه و انتقاد شديد او از اسرائيل اكنون نوبت به نهادهاي بينالمللي و سازمانهاي دفاع از حقوق بشر رسيدهاست كه به صراحت از به دادگاه كشاندن اين رژيم سخن بگويند.
در آخرين تحول حدود 350 سازمان و كانون وكلا از جمله كانون وكلاي عرب، وكلاي اروپايي و جمعيتهاي مدني موسوم به ائتلاف بينالمللي براي محاكمه جنايتهاي جنگي اسرائيل، عليه اين رژيم به دادگاه لاهه اقامه دعوي كردند.
هيثم مناع مدير كميتهي عربي حقوق بشر و هماهنگ كنندهي اين ائتلاف در اين خصوص گفت: اقامهي دعوي صورت گرفته است واين ائتلاف از سوي گروههاي سياسي فلسطين مورد حمايت است.
لوئيس مورينو اوكامپو دادستان دادگاه لاهه نيز اقامه دعوي اين 350 سازمان را كه 89 سازمان آن وابسته به فرانسه است پذيرفته است. اين اقامهي دعوي به اتهام ارتكاب جنايتهاي جنگي و جنايتهاي ضد بشري صورت گرفته از سوي اسرائيل انجام گرفته است.
اين ائتلاف در مرحله بعدي از مجمع عمومي سازمان ملل مي خواهد تا كميته ويژه جنايتهاي جنگي را تشكيل دهد. قرار است اين اين كميته درباره جنايتهاي اسراييل و نقض توافقنامه چهارم ژنو در سوئيس اقامه دعوي كند.
اين مسوول تاكيد كرد: ائتلاف بينالمللي براي محاكمهي جنايتكاران جنگي تصميم به اقامهي دعوي به دادگاهي در بلژيك به منظور لغو توافقنامهي 8 دسامبر 2008 كه در زمينهي روابط اروپا و اسراييل و گسترش آن در سطحي بالاتر است، گرفته است. اين توافقنامه تحت نظارت نيكولا ساركوزي رييسجمهور و برنار كوشنه وزير امور خارجه فرانسه امضا شده است. اين ائتلاف در حال بررسي امكان اقامه دعوي عليه كشورهايي است كه به اسراييل سلاح فروختهاند.
اروپا باز هم به دنبال صلح در خاورميانه!
بروكسل امروز ميزبان وزراي امور خارجه اتحاديه اروپا و همتاهاي آنها از كشورهاي مصر،اردن،تركيه و رژيم صهيونيستي است.محور اين نشست تلاش براي يافتن راهكارهايي براي بازگرداندن سران كشورهاي عرب بر سر ميز مذاكره با اسرائيل است.در اين نشست، وزيران شركت كننده وضعيت آتشبس در غزه را مورد ارزيابي قرار داده و راههاي گسترش كمكهاي انسان دوستانه به اين منطقه جنگ زده را بررسي ميكنند
اتحاديه اروپا علاوه بر تمركز بر مساله كمك رساني فوري به مردم غزه، قصد دارد از جنگ اسرائيل عليه حماس براي ازسرگيري تلاشها در جهت برقراري صلح در منطقه استفاده نمايد .
يك ديپلمات اتحاديه اروپا پيش از آغاز مذاكرات گفت: ما قصد داريم با چهار مهمان اتحاديه بر سر روند آغاز مذكرات صلح خاورميانه بحث كنيم. برخي از اين كشورها پلهاي ارتباطي به ساير كشورهاي جهان عرب و جهان اسلام مانند ايران و سوريه هستند.
انگليسيها به دنبال تقليد از اوباما
Print چاپ مطلب
يکشنبه 6 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاين]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 193]