واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: 7 هزار مگاوات برق تا پايان سال 88 به ظرفيت نيروگاهي اضافه خواهد شد
اهواز - خبرنگار اطلاعات:
عباس عليآبادي، معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي در آيين توديع و معارفه مدير عامل جديد شركت برق منطقهاي خوزستان، برق را از مهمترين شاخصهاي توسعهيافتگي در جهان دانست و گفت: در بسياري از كشورهاي همسايه مانند تركيه و پاكستان با وجود جمعيت بيشتر از ايران، ميزان توليد برق بسيار كمتر از كشور ماست در عين حال با مشكل تامين برق هم مواجه نيستند. وي كمبود برق در كشور به علت كمبود توليد را رد كرد و گفت: كمبود برق در كشور به دليل نبود توازن در مصرف است.
رئيس مجمع هيات مديره شركتهاي برق منطقهاي توضيح داد: هماكنون 50 هزار مگاوات ظرفيت نصبشده نيروگاهي در كشور وجود دارد كه از اين ميزان، حدود 7 هزار و 600 مگاوات در نيروگاههاي برق آبي و حدود 42 هزار مگاوات سهم نيروگاههاي حرارتي است.
عليآبادي با اشاره به رشد6 تا 8درصدي مصرف انرژي در كشور به طور سالانه، پيشبيني كرد: در تابستان سال آينده نياز برق كشور تقريبا 40 هزار مگاوات است كه حدود 7 هزار مگاوات كمبود توليد داريم.
وي به اقدامهاي انجام شده براي جبران كسري برق اشاره كرد و افزود: برنامهريزي براي ساخت 4 هزار مگاوات نيروگاه جديد عمدتا در جنوب كشور در مدت 10 ماه انجام شده است به گونهاي كه تا پايان امسال 2 هزار مگاوات و تا اواسط تابستان سال آينده به طور كامل 4 هزار مگاوات به ظرفيت نيروگاهي كشور افزوده خواهد شد. اين مسئول در وزارت نيرو با بيان اين كه تا پايان سال 88 به ظرفيت نيروگاهي كشور 7 هزار مگاوات اضافه خواهد شد، تصريح كرد: با وجود افزايش توليد، نبايد از موضوع مديريت مصرف و بهينهسازي غفلت كنيم.
عليآبادي گفت: بيشترين مشكل را از نظر تامين برق با توجه به شرايط حساس و گرماي هوا در استان خوزستان داريم به طوري كه برآوردها نشان ميدهد نياز استان در تابستان آينده حدود 6 هزار مگاوات است كه از اين ميزان بايد 3 هزار و 500 مگاوات در نيروگاههاي برق آبي تامين شود و چارهاي جز اين نيست. وي وضع مخازن سدهاي كارون يك، دز و كرخه به عنوان مهمترين منابع توليد انرژي را نامناسب و تا حدودي نگرانكننده دانست و گفت: در صورتي كه حجم مخازن بهاندازهاي نرسد كه بتوانيم 3 هزار و 500 مگاوات برق از اين نيروگاهها توليد كنيم، بايد از بابت توليد آب هم نگران باشيم.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي بر كنترل تلفات در شبكه توزيع برق، حذف برقهاي غيرمجاز، فرهنگسازي مصرف، مديريت مصرف، برنامهريزي براي كاهش مصرف برق در ادارات و صنايع بهعنوان راهكارهاي اجرايي براي جبران كمبود برق تاكيد كرد و گفت: در هيچ دولتي بهاندازه دولت نهم از صنعت برق حمايت نشده است و اين قول را به استاندار خوزستان ميدهم كه هيچ محدوديتي از نظر تامين منابع مالي براي اجراي طرحهاي مناسب در زمينه مديريت مصرف و كاهش تلفات نداشته باشند.
همچنين استاندار خوزستان با اشاره به اين كه تابستان سختي را پشت سر گذاشتهايم، گفت: با توجه به كاهش نزولات جوي، سال آينده شرايط دشوارتري را پيشرو داريم كه بايد براي گذر از آن با كمترين خسارت و بحران، برنامهريزي و تلاش كنيم.حجازي افزود: با وجودي كه در سال گذشته به ظرفيت توليد برق استان افزوده نشد اما با اصلاح و تقويت شبكه و رفع نقاط بحراني تا حدودي وضع برق استان به حالت پايدار رسيد.
وي به مصوبات سفر دولت در زمينه برق و انرژي اشاره كرد و گفت: از 600 ميليارد تومان اعتبار مربوط به توسعه و انتقال شبكه برق مصوب سفر اول دولت، تاكنون حدود 195 ميليارد تومان تامين شده است.
نماينده عالي دولت در استان خوزستان با اشاره به اهميت برق با وجود گرما در اين استان از يك سو و نياز صنايع به انرژي برق از سوي ديگر، از معاون وزير نيرو خواست تا در زمينه حذف برقهاي غيرمجاز و تقويت شبكه توزيع برق، استان خوزستان را حمايت كنند.همچنين نماينده وليفقيه در استان خوزستان با اشاره به مصرف زياد و اسراف در آب و برق و ديگر نعمتهاي الهي گفت: واقعيت اين است كه مردم احساس تكليف شرعي سنگين در اين زمينه نميكنند. آيتالله موسوي جزايري به نقش صدا و سيما بهعنوان رسانه ملي و ائمه جمعه در فرهنگسازي مصرف بهينه آب و برق تاكيد كرد و گفت: بايد در زمينه كمبود آب و برق واقعيتها به صورتي هشداردهنده براي مردم بازگو شود اما هراسانگيز نباشد. در ادامه اين آيين با قدرداني از خدمات و تلاشهاي مجيد صالحي مدير عامل شركت برق منطقهاي خوزستان در مدت 28 ماه فعاليت صادقانه، مسعود معينپور به اين سمت منصوب شد.مجيد صالحي نيز با ابقا در سمت رئيس هيات مديره شركت برق منطقهاي خوزستان به سمت مشاور معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي منصوب شد.
شنبه 5 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 161]