واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: يادواره شهيد بابا محمد رستمي و شهداي جهادگر قوچان برگزار شد
سرانجام به همت ستاد برگزاري يادواره و همراهي جهاد كشاورزي، نخستين يادواره سردار شهيد بابا محمد رستمي و شهداي جهادگر جهاد كشاورزي قوچان به طرز باشكوهي برگزار شد كه به هر حال برگزاري مراسم گراميداشت و يادواره شهداي دوران دفاع مقدس يكي از حركت ها و برنامه هاي ارزشمند در طول سه دهه از انقلاب اسلامي است.
شهدايي كه عاشقانه با نثار جان خويش به سوي معبود خود پركشيدند.
و سردار شهيد بابا محمد رستمي هم يكي از همين دلباختگان بود. مردي كه با ساده زيستي و تواضع هميشگي خود، پشت پا به دنيا زده بود و اكنون رسالت اين مرد بزرگ و تمامي شهدا بر دوش ملت انقلابي ايران اسلامي است.
به گزارش خراسان به مناسبت سالروز شهادت سردار شهيد بابا محمد رستمي و بزرگداشت شهداي جهاد كشاورزي قوچان، يادواره اين شهدا با حضور گسترده مردم شهيدپرور به همت جهاد كشاورزي و ستاد برگزاري يادواره و ديگر عوامل ذيربط در محل مسجد مهديه قوچان برگزار شد.
در اين مراسم كه خانواده هاي معظم شهدا و ايثارگران، جمعي از مسئولان شهرستان و سپاه پاسداران استان، روحانيون و بسيجيان حضور داشتند مدير جهاد كشاورزي قوچان طي سخناني از همكاري همه نيروها در برپايي اين يادواره قدرداني كرد و اظهار اميدواري كرد اين مراسم در خور شان شهداي والامقام باشد.
جانشين فرماندهي نيروي زميني سپاه پاسداران نيز با ابراز خرسندي از برگزاري اين يادواره باشكوه گفت: به راستي كه بايد قدردان بزرگمردان و دلاوران و سرداران رشيدي چون شهيد بابامحمد رستمي باشيم و همه ما در خراسان بايد اين جمله را بيان كنيم كه: مديون افرادي چون شهيد رستمي هستيم.
روزهاي آغازين پس از پيروزي انقلاب اسلامي كه استعمار جهاني و تمام دشمنان انقلاب قصد براندازي انقلاب ما را داشتند، شهيد رستمي چه مردانه همراه با ديگر همرزمانش در برابر همه دشمني ها و توطئه ها ايستاد و در مدت كم حضور در جبهه ها و كردستان حماسه ها آفريد كه به ياد ماندني است او آن چنان مديريتي توانا داشت كه هر منطقه ناامني را به يك منطقه امن تبديل مي كرد.
سردار شوشتري افزود: شهيد رستمي، مردي توانا، غيرتمند و مديري توانمند و با اخلاق بود. هرجا كه احساس مي شد بايد نيروي بيشتري در آنجا تمركز يابد، او نيروهاي خراسان را به آنجا اعزام و هدايت مي كرد و به راستي كه رستمي همچون يك پهلوان و نيرويي هم چون رستم دستان بود كه هراسي به دل راه نمي داد و مردانه مي جنگيد.
سردار درچه اي يكي ديگر از فرماندهان و يادگاران دفاع مقدس نيز گفت: زماني كه رستمي به شهادت رسيد چنان بود كه مي توان گفت نيروهاي خراسان يتيم شده بودند و همه به اين فكر بودند كه چه كسي را بايد به جاي او گذاشت تا بتواند روحيه نيروها را تقويت كند و مديريت قوي داشته باشد كه رستمي داراي وسعت نظر و ديدگاه بلندي بود.
فرزند شهيد نيز در حاشيه مراسم گفت: زماني كه پدرم به شهادت رسيد من ۶ سال داشتم كه چهره او را زياد به خاطر ندارم.
اما با صحبت هايي كه از ويژگي هاي بارز، مردانگي ها، پهلواني و ساده زيستي او مي گويند، دوست دارم او همچنان در نظر مردم همان رستم خراسان باشد. همان طور كه مقام معظم رهبري درباره او فرموده اند:
«شهيد رستمي فرمانده سپاه، جواني كه بسيار خوب بود و جزو چهره هاي فراموش نشدني من».
عباس زارعي يكي از اهالي روستاي رهورد (زادگاه شهيد رستمي) نيز درباره خصوصيات اخلاقي شهيد رستمي سخناني بيان كرد و او را مردي بزرگ دانست.
نمايشگاه عكسي نيز از شهداي جهاد كشاورزي قوچان در بخشي از سالن مسجد مهديه برگزار شده بود كه مورد توجه قرار داشت.
اسامي شهداي جهادگر(جهاد كشاورزي قوچان) به اين شرح ا ست:
علي اكبر اميد خدا
احمد سميعي قشلاقي
حسين هدايت جعفرآبادي
حسين تقوايي مقدم
عباس پهلوان
جلال رضايي ركن آباد
محمدرضا اسماعيلي
رضا دادفرما
سيد حسين هاشمي فر
شهيد رستمي را بيشتر بشناسيم
بابامحمد در سال ۱۳۲۵ در روستاي رهورد در ۳۴ كيلومتري شمال قوچان متولد شد. دوران كودكي را در دامن دشت ها و هواي پاك روستا گذراند و دوران شادي و نشاط كودكي و بازيگوشي او با سفر ابدي مادرش زودگذر بود و از همان زمان طعم سختي را چشيد و در كنار پدر به كار و فعاليت پرداخت. پس از پايان تحصيلات همراه با پدرش به مشهد مهاجرت كرد. او همواره از علاقه مندان به اهل بيت(ع) و عاشقانه سالار شهيدان بود، سرانجام در اداره كشاورزي به كار مشغول شد.
همزمان با شروع انقلاب مردم ايران به رهبري امام خميني(ره) به جمع انقلابيون پيوست و در مبارزات مردمي عليه رژيم دست نشانده آمريكايي شاه، مشاركت فعال داشت او از جمله گردانندگان اصلي تظاهرات خياباني در مشهد بود كه يك بار هم توسط ساواك دستگير و روانه زندان شد.
او به خاطر شخصيت و روحيه مهربان از طرف برخي دوستان نزديك به عنوان بابا ناميده مي شد كه بعدها همين كلمه پيشوندي براي نام او شد.
با پيروزي انقلاب شكوهمند اسلامي و همزمان با تشكيل سپاه پاسداران به صورت افتخاري وارد اين تشكيلات و جريان اصيل انقلابي شد و قبل از شروع جنگ تحميلي، حفاظت از شهر مشهد را به اتفاق نيروهاي مخلص و وفادار به انقلاب، در برابر توطئه هاي ضد انقلاب و عوامل دشمن و استكبار جهاني، به عهده داشت.در جريان هاي ناامني گنبد و كردستان كه دشمنان قصد ريشه كن نمودن نظام نوپاي جمهوري اسلامي ايران را داشتند به عنوان فرمانده عمليات سپاه پاسداران انقلاب اسلامي مشهد، مردانه وارد ميدان شد و با شروع جنگ تحميلي وارد كارزار با دشمن بعثي شد و در كردستان مدتي با شهيد بزرگ دكتر چمران هم رزم و همسنگر بود.او از بنيان گذاران سپاه خراسان و از پيشتازان دفاع مقدس و شخصيت هاي برجسته اي بود كه در امر سازماندهي نيروهاي انساني گام هاي مهمي برداشت و توانست خدمات ارزنده اي را در مدتي كه مسئوليت نيروهاي خراسان را بر عهده داشت انجام دهد.
زماني كه هنوز سپاه سازماندهي چنداني نداشت ۶ گردان از خراسان به فرماندهي بابا محمدرستمي در جنوب و در جنگ هاي نامنظم در كنار شهيد چمران حماسه هاي بي نظيري را خلق كردند كه به تعبيري بايد شهيد رستمي را علمدار لشكر پنج نصر ناميد.
در آزادسازي سوسنگرد، نيروهاي چمران از كرخه و نيروهاي بابا محمد از طريق جاده توانستند سوسنگرد را آزاد سازند در جايي، شهيد چمران خطاب به بابارستمي گفته است:اين آقاي رستمي طوري كار مي كند كه گويا تمام دوره هاي زرهي، پشتيباني و تداركاتي و لجستيكي را ديده است و در هر زمينه اي متخصصانه برخورد مي كند.
سرانجام اين دلاور مرد قوچاني و خراساني پس از ايثارگري هاي فراوان در دي ماه ۱۳۵۹ در هنگام عزيمت به يكي از مناطق جنگي به قصد شركت در يكي از عمليات دچار سانحه رانندگي شد و به سوي معبود خويش پر كشيد.
روحش شاد
شنبه 5 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7384]