واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: راهكارهاي توسعه علم و فناوري در برنامه پنجم تشريح شد
تهران / واحد مركزي خبر / اقتصادي 1387/11/03
روش هاي توسعه فناوري ، منابع و مكانيزم هاي مالي ، ايجاد موسسات پژوهشي مشترك بخش خصوصي و دانشگاهها و شركت هاي دانش بنيان و گسترش شهركها و پاركهاي فناوري در نشست هم انديشي فناوري در برنامه هاي توسعه چهارم و پنجم بررسي شد.
به گزارش خبرنگار واحد مركزي خبر، اين همايش با هدف تبيين راه هاي غني سازي مفاد برنامه پنجم در زمينه فناوري با حضور مسئولان و استادان دانشگاه در انجمن مديريت تكنولوژي ايران برگزار شد.
محمد نقي زاده دبير انجمن مديريت تكنولوژي ايران گفت: زماني كه 80 درصد اقتصاد كشور دولتي است براي رشد و توسعه فناوري به حمايت و سرمايه گذاري بخش دولتي نياز داريم.
وي افزود : براي جذب سرمايه گذاري بخش خصوصي بايد زمينه حضور و مشاركت
ان در برنامه پنجم توسعه تعريف و تعيين شود.
بهزاد سلطاني عضو هيئت علمي دانشگاه كاشان نيز خواستار كاربردي شدن علم و فناوري در طرح هاي توسعه شد و گفت: اگر قرار است با علم و فناوري، به سرمايه ، ثروت و توسعه برسيم بايد زيرساخت ها را نيز فراهم كنيم و به ساماندهي سرمايه هم نياز داريم.
عضو هيئت علمي دانشگاه كاشان با اشاره به بودجه 7 ميليارد و 700 ميليون توماني
توسعه پژوهش در برنامه چهارم گفت: اين بودجه خوب بود اما در سازمان مديريت
وقت ،كاهش يافت.
سلطاني اختصاص اعتبار 2 ميليارد و 400 ميليون توماني را براي مشاركت شركتهاي دولتي با بخش خصوصي و توسعه كاربرد علم و فناوري در صنايع ، مناسب ارزيابي كرد و افزود: گزارش دقيقي از اينكه بخش خصوصي چه ميزان از اين اعتبار بهره برده است ، در دست نيست.
وي تاكيد كرد : آثار اختصاص اين اعتبار بايد بررسي و در برنامه پنجم لحاظ شود.
رضا زرنوخي مدير عامل صندوق مالي توسعه تكنولوژي ايران هم بر ايجاد تعادل عرضه و تقاضاي علم و فناوري و تجاري سازي ان تاكيد كرد و گفت: در برنامه چهارم ، ارتباط شفاهي ميان نهادهاي سياستگذار برقرار نشد و به طرف تقاضا هم توجه نكردند.
وي افزود : منابع و اعتبارات ويژه پژوهش و تحقيق در سازمان ها و نهادها به صورت هزينه هاي دولتي خرج شد.
مدير عامل صندوق مالي توسعه تكنولوژي ايران تاكيد كرد: در برنامه چهارم ابزارهاي مالي نتوانست ارتباط لازم را بين نهادهاي سياستگذار و نهادهاي ابزاري براي صرف اعتبار و تبديل علم به فناوري ايجاد كند.
زرنوخي گفت: اگر به نهادها و ساختار و كاركرد آنها توجه نكنيم ابزار مالي و سياستي براي ورود علم و فناوري به مسير توسعه ، كارايي نخواهد داشت.
طباطبائيان رئيس انجمن مديريت تكنولوژي هم كلي گويي را مهمترين مشكل برنامه چهارم دانست و افزود: در برنامه نويسي به موانع اجرايي و الزامات برنامه توجه نشد.
وي تصريح كرد: در كشورهاي در حال توسعه بايد به ملاحظات اجرايي در برنامه هاي توسعه توجه شود و مراقب باشيم در دام افراط پرداختن به جزئيات نيز نيفتيم.
سپهر قاضي نوري سردبير فصلنامه سياست، علم و فناوري نيز گفت: در برنامه چهارم توسعه 3 درصد رشد براي علم و فناوري تعريف شده است كه واقعي نيست.
الستي رئيس مركز تحقيقات سياست علمي كشور هم بر تعادل توليد علم و فناوري و كاربرد آن در حوزه توسعه و تدوين برنامه پنجم تاكيد كرد و گفت: چنانچه مديران و برنامه ريزان به روش هاي ورود علم و فناوري به فرايندهاي توسعه بي توجه باشند " رنجي بي حاصل" خواهد بود.
وي افزود: در تدوين برنامه پنجم بايد نتيجه كار را به دقت پيش بيني كنيم و از آثار آن در توسعه مطمئن شويم.
رئيس مركز تحقيقات سياست علمي كشور با تاكيد بر تشويق و مشاركت بخش خصوصي در دستيابي به توسعه علمي گفت: بخش خصوصي با شعار ، جذب و
به مشاركت در سرمايه گذاري در بخش علم و فناوري تشويق نمي شود، بايد فضاي فعاليت هم در نظام اقتصادي به نفع بخش خصوصي باشد.
منتظرنيا معاون پژوهشي مركز تحقيقات سياست علمي كشور بر تعيين دقيق زمان اجراي برنامه ها تاكيد كرد.
وي افزود: بايد زمان اجراي طرحها و برنامه ها در تدوين برنامه پنجم بصورت دقيق محاسبه و كارشناسي شود.
فاتح راد مدير دفتر سياستگذاري معاونت علمي فناوري رياست جمهوري نيز گفت: در تدوين برنامه پنجم بايد بدانيم كه از سرمايه گذاري ها، چگونه بهترين استفاده را ببريم و سياست هاي كلي فناوري توسعه هم براي هر نهاد و سازمان مشخص شود.
وي افزود: در حوزه علم و فناوري بايد تقاضا تحريك و بخش خصوصي براي سرمايه گذاري فعال شود و به اندازه ظرفيت بخش خصوصي برنامه ريزي كنيم.
يحيي منصوري نماينده سازمان صنايع كوچك ، تعادل عرضه و تقاضا در زمينه علم و بازار را براي اجراي سياست هاي توسعه نوآوري و كارآفريني ضروري دانست و گفت : در برنامه چهارم به زيرساخت هاي فيزيكي مثل شهركهاي فناوري و مراكز رشد علم و فناوري توجه شده است و بايد در برنامه پنجم به اتصال مراكز صنعتي و تجاري به مراكز علم و فناوري توجه شود تا كارآفريني توسعه يابد.
وي گفت : 20 پارك علم و فناوري ، 58 مركز رشد علم و فناوري و 1420واحد فناوري داريم.
منصوري درباره واگذاري پاركها و مراكز علم و فناوري به بخش خصوصي گفت:
بايد هماهنگي لازم ميان وزارتخانه هاي علوم ، تحقيقات و فناوري و صنايع و معادن ايجاد شود.
نماينده سازمان صنايع كوچك افزود : قانون برنامه چهارم كه بر ايجاد و توسعه شركت هاي دانش بنيان و تقويت همكاري هاي بين المللي تاكيد دارد و قوانين ، مناطق آزاد را بر پارك هاي علم و فناوري حاكم مي داند ، در برنامه پنجم بايد لحاظ و اصلاحات و پيشنهادها نيز ارائه شود.
حجت الله حاجي حسيني رئيس موسسه مطالعات و تحقيقات فناوري سازمان پژوهش هاي صنعتي درباره نگرش برنامه چهارم به زيرساخت هاي نهادي و قانوني گفت: در تدوين برنامه پنجم بايد به دستاوردهاي برنامه چهارم توجه شود.
وي گفت : براي توسعه نوآوري در حوزه علم و فناوري بايد مديريت و سياستگذاري
، روشن و دقيق تعريف شود و سياست ها در اين بخش همتراز سياست هاي اقتصادي و صنعتي باشد.
حاجي حسيني ، ارتباط دانشگاه و صنعت و ورود علم و فناوري به نظام بازرگاني را از
مواردي ذكر كرد كه بايد در تدوين برنامه پنجم توجه شود.
در اين نشست ، تفكيك پژوهش از فناوري، توزيع نهادي امكانات مالي ، ملاحظات و جزئيات اجرايي، شفاف سازي جايگاه بخش خصوصي در علم و فناوري، تشريح جزئيات شاخص هاي دستيابي به اهداف برنامه، تحريك تقاضاي توليد علم براي تدوين برنامه پنجم توسعه پيشنهاد شد.
تصوير دارد
پنجشنبه 3 بهمن 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 473]